Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @akara Çok gerçekçi bir değerlendirme yapmışsınız. Tebrikler.

• @akara tabi bizim Raymond dan aldiklarimizi kapılarımız ve bina koridoru yeterince geniş olmadığı icin teslim edemeyiz dediler ve iade yapmak zorunda kaldık
    Eşyalarımızı Amazon ve Ikea dan tamamlamis olduk yani

• @akara ben Raymond’ı hiç duymamıştım hemen bakılacaklar listesine ekliyorum. Bu aralar koltuk bakıyorum ihtiyacım olacak gibi teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar.
    Önden gidenlere bi şey danışmak istiyorum. Biz 6 kişilik kalabalık bi aileyiz. 2 büyük çocuk üniversiteyi yarıladıklarından burda bitirsinler istiyoruz. Bu süre içinde 6 ayda bir giriş çıkış yapacaklar. 2 küçük çocuk ilkokul ve lisede. Malum okullar açıldı. Bi taraftan okul dönemini kaçırmayalım diye bir an önce gelelim diyoruz, diğer yandan aceleye getirip yanlış bir yerde hayata başlamayalım diyoruz. Bi akrabam Atlantada olduğundan bi taraftan oraya gidelim diyoruz diğer taraftan Teksas Houston ucuz olduğundan daha cazip geliyor.
    Bir an önce gelip yerleşme ile giriş çıkış yapıp sene sonu gibi yani eğitim yılının ortasında gelmek arasında kararsızız. Bunda biraz da kredi skorunun olmamasından kaynaklı ev bulmakta zorlanma vs eklenince 2. Seçenek daha ağır basıyor. Dönem ortası gelen öğrenciler için tecrübesi olanların tecrübe ve tavsiyelerini dinlemek isteriz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mas Bence acele etmeyin. Okulların başlamasına çok az kaldığı için (önümüzdeki hafta başlıyor) bu kadar kısa sürede hem ev hem okul düzeni kurmak çok stresli olur.
    Dönem ortasında gelmek birçok açıdan daha rahat olur. Yalnız sağlık muayenesinden sonraki 6 ay içinde gitmeniz gerek, süreyi iyi hesaplayın.
    Bu arada bölgeleri, okulları iyice araştırın, finansal hazırlığınızı yapın. Çocuklar dönem ortasında başlasa da Amerika’daki okullar buna alışık, gerekli destekleri sağlıyorlar. Hatta bu süreçte İngilizce hazırlık yapmaları için de zaman kazanmış olurlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@mas çocuklarla alakalı kısım için yorum yapamam ama şunu söyleyebilirim burada akrabam, tanıdığım vs durumlarını unutup eyalet tercihi yapın derim. Yazdığınız iletiden akrabam diye bahsettiğiniz kişi çok yakın bir tanıdığınız değil gibi hissettim ve genelde bu tarz hikayelerde okuduğumuz deneyimler tanıdığım var diye buraya geldim ama telefonlarıma bile çıkmadı, havaalanından bile almadı, hiç yardımcı olmadı vs vs gibi sonuçlanan deneyimler oluyor

• ⭐⭐⭐⭐

@mas

Öncelikle kolaylıklar ve bol şans. Biz dönem ortasında göç ettik, oğlumuz ilkokul 3.sınıfın ikinci dönemini burada okumaya başladı winter break’ten sonra. Her çocuğun adaptasyonu süreci, okulu, sınıf arkadaşları, öğretmeni ve şansı farklı ama biz iyi ki dönem ortası göç etmişiz diyoruz.

Şimdiye kadar almış oldukları eğitim nedeniyle zaten ABD’deki yaşıtlarından bilgi olarak önde çocuğunuz, tek düşünülmesi gereken de İngilizce seviyesi, bunu da okul devam ederken oğlumuz için öğretmenleri dersten alarak ayrı ESL derslerine aldılar. Dört ay içerisinde yaşıtlarına yetişti çoğunlukla, biraz daha yolu var özellikle yazmada zira Türkiye’deki okulunda İngilizce yazma ilkokul 3.sınıf ikinci döneminde başlayacaktı. Buradaki eğitimi deneyimledikçe çocukların Türkiye’deki telaş ve koşturmasının ABD’de olmadığını gün be gün deneyimleneceksiniz. Lisedeki evladınız ile ilgili yorum yapamayacağım ama çevremde yine lise çağında göç edip çocukları çok kolay adapte olan aileler var.

Burada asıl endişe edilmesi gereken husus çocuklardan daha çok ebeveynlerin adaptasyonu ve süreci yönetmesi. Ayrıca okullar Illinios’nin bir çok bölgesinde 18 Ağustos tarihinde açıldı ve eğitim başladı.

Biz Chicago’ya göç etmeden önce ilk giriş & çıkış için Los Angeles’dan giriş yaptık, kartlarımız basıldı ve kredi kartı çıkartarak Türkiye’de harcama yaparak göç etmeden kredi skoru oluşturduk. İkinci girişi ilk girişimizden 4 ay sonra continuous residency’i bozmamak, göç etmeyi planladığımız bölgeleri gözlemlemek ve fizibilite için Chicago’dan yaptık. Üçüncü girişimizde ilk girişimizden 8 ay sonra Aralık ayında kesin göç içindi.

Kolaylıklar dilerim size, gönlünüzden geçtiği gibi olsun 🙏🏻

• @mas hocam benim bir oglumda universitede okuyordu kendisi erken gelmek istedi bence cocuklariniz ile bu kismida konusun derim mezuniyet amerika diplomasi olması cok fark edecek onların ilerideki yasantisi icin. Birde @siraç hocamizda sizin gibi kalabalik geldi. Hatta yasdan bir oglu gelemedi. Amerika diplomasi almak varken turkiyeden mezun olup denklik ile ugrasmak daha zor diye dusunuyorum kaldi ki denklik alinsa bile buranin diplomasi mezununa gore yine dez avantaj, kızım lisede 11 e gecmisti burada tekrar 10 siniftan baslayacak guzel bir planlama ile ara tatilde gelir iseniz guzel olur diye dunuyorum dizin acinizdan. Tanidik işi ise size ev tutmada kefil oluyor ise tanıdık yoksa oraya git buraya gel zaten sorunca sizde ogreniyorsunuz 😀 Dost var dost var çünkü bol sans sorunuz olur ise cevaplarım kolayliklar dilerim.

• @ATS16 tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Biz de eylülde giriş yapıp bi 15 gün kalıp SSN, banka hesabı ve kredi kartı alıp dönmek istiyoruz. Bu süre zarfında Atlantayı ve Houston’u gezmek istiyoruz. Belki başka eyalet tavsiyeleri gelirse oraları da gider görürüz. 4-5 ayda kredi skoru oluştuktan ve GC geldikten sonra kimseye bağımlı kalmadan istediğimiz yerden ev tutmayı planlıyoruz. Tek endişemiz çocuklar 1. Dönemi kaçıracaklar diye düşünüyorduk ama anladığım kadarıyla pek sorun olmuyor. Paylaşımınız için teşekkürler.

• @akara cevabınız için teşekkür ederim. Söyledikleriniz doğru. Herkes Türkiye’deki diplomanın zaten işe yaramayacağını söylüyor ama kızım diş hekimliği okuyor. Yarım bırakıp gelse, orada sıfırdan 8 sene okuması gerekiyor. İlk geldiği sene diş hekimliğini kazanması biraz zor olacağından bir, belki iki yıl kaybedecek. Ayrıca bu bölümün eğitim ücretleri çok yüksek. Kredi skorumuz olmadığı için kredi de kullanamayız.

Alternatif olarak Türkiye’den diploma alırsa, üstüne bir 3 yıl ABD’de okuyup denklik alabiliyormuş. Yani Türkiye’de okumakla bir şey kaybetmemiş oluyor. Türkiye’deki üniversite de İngilizce diş okuduğu için dil açısından da bir dezavantajı yok. Başka bölümler için geçerli olmayabilir ama diş hekimliği için en mantıklı yol böyle görünüyor. Aynı şekilde tıp gibi benzer bölümler için farklı tecrübesi olanlar varsa faydalanmak isteriz

• ⭐⭐⭐⭐

@mas

Kredi skorunuz kredi kartı 6.statement’i ödemenize müteakip oluşuyor, daha önce beklemek hata olur ve göç planlarınızı buna göre yapmanızı tavsiye ederim.

Ne meslek ile uğraşıyorsunuz veya göç edince planınız nedir veya ilk göç ettiğinizde size rehberlik edecek bir yakınınız var mı bilmiyorum ama Midwest - East North’da (Illinois-kuzeyi, Michigan, Wisconsin) ve Midwest - West North’da (Minnesota, North Dakota, South Dakota) araştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu forum ve yapay zeka doğru bilgiye ulaşmak açısından derya deniz, aklınıza gelen çoğu sorunun cevabını mutlaka bulursunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@mas, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@ATS16 tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Biz de eylülde giriş yapıp bi 15 gün kalıp SSN, banka hesabı ve kredi kartı alıp dönmek istiyoruz. Bu süre zarfında Atlantayı ve Houston’u gezmek istiyoruz. Belki başka eyalet tavsiyeleri gelirse oraları da gider görürüz. 4-5 ayda kredi skoru oluştuktan ve GC geldikten sonra kimseye bağımlı kalmadan istediğimiz yerden ev tutmayı planlıyoruz. Tek endişemiz çocuklar 1. Dönemi kaçıracaklar diye düşünüyorduk ama anladığım kadarıyla pek sorun olmuyor. Paylaşımınız için teşekkürler.

Çocuk, okul, eyalet seçimi falan bağımsız bir yorum olarak, Trump başkan olduğu sürece ilk girişinizi yapabildiğiniz kadar erken yapın derim. Bir sabah uyanırsınız ve ülkeye girişleri 6 ay askıya aldım diye bir executive order çıkartmış olur. Süreciniz bitmiş olduğu için vizenizi de yenileyemezsiniz. Maalesef bu durum başına gelmiş çok kişi var. Önce vizelerinizi sağlama alın.

Gelip gezip görmek kesinlikle çok mantıklı karar. Bence de akraba tanıdık olayına takılmadan girişinizi yapın ve bu süreçte gezebildiğiniz kadar gezip mümkün olduğunca insan içine karışın, muhabbet edin, tutmayacak bile olsanız ev gezin, görün, koşulları öğrenin. Bazı yerlerde 1 yıllık peşin kira teklif ettiğinizde bile ev tutamayacakken bazılarında kredi skoru bile gerekmeksizin ev tutabilirsiniz. İklimi, insanları, yaşam şartları hangisi size sıcak gelirse o eyaletleri listenize alın. Tabi banka kartı ve kredi kartını 18 yaşını geçmiş çocuklarınız, eşiniz ve kendiniz için halledin bu süreçte.

Temelli girişinizi de bölgenin okul puanı ve mümkünse iş bulduğunuz bir yer olarak seçin listenizden. Amerika’da taşınmak kolay. 1 sene içinde taşınırsınız beğenmezseniz. Birçok kişi ilk başta yerleşirim diye düşünerek gittiği eyalette yaşamıyor şu an. Yanlış yapmaktan korkmayın. İlk seferinde muhteşem eyaleti bulursanız şanslı azınlıktasınız demektir 🙂

• @mas süreci ailecek devam etmek çok yorucu olacağından dediğiniz gibi yapmakta fayda var kredi skorunuz oluşsada ama bir çok eyalette 3 ay geri dönük kazanç istiyorlar 2 yıldır yaşayan bir arkadaşım kazancı iyi olsada Türkiye’ye gitti 5 ay dönüşte ev tutmak istedi kredi puanı 750 olsada bir çok yer başvurdu kiraya ev vermediler hatta Airnb yapmak zorunda kaldı çünkü düzensiz bir çalışma var diye vermek istemiyor site yönetimleri bireysel ev sahipleride aynı tavsiyem kim çalışma hayatı olacaksa kalmalı yada erken gelmeli diğer aile üyeleri gelince ekstra zorluk çekmesin diye ve ev kiralanmadan gelinirse bütün aile gelince maddi külfet Airnb daha çok olacak 3 ay maaş bordro isteyecekler ayrıca tutulacak evin 3 katı maaş göstermelisiniz

• @e-krkrt merhaba bende aynı şekilde 21 gün oldu ülkeye giriş yapalı green cardım geldi ama ssn hala ortada yok,elinize ulaştımı bu geçen sürede nasıl bir yol izlediniz bilgi verebilir misiniz

• @Eagle2015 ssniniz geldi mi acaba aynı sorunu yaşiyorum bende

• Şöyle bir durum yaşadım. Bir bağlantısı var mı emin olmamakla birlikte herkesin bilgisi olması için yazıyorum.

Neredeyse 2 aydır SSN ve Green Card süreçlerinde hiçbir hareket yoktu. SSN için randevu alıp başvuru yaptık, 3-5 gün sonra kart basım sürecine geçti. SSN başvurusunun Green Card basım sürecini de tetiklediğini düşünmeye başladım, ya da tamamen tesadüf oldu.

• ⭐⭐⭐

@basakbasak Imzaniz olmadigi icin surecinizi bilmeden yaziyorum. Hatali bir tahmin yurutuyorsam kusura bakmayin.
    Lutfen size en yakin SSA ofisine gidin, ve basvurunuzun olup olmadigini kontrol edin, ilk olarak SSN surecinizi sorgulatin eger sorun varsa tekrar basvurun. Pasaport ve kimlik bilgileriniz elinizde olsun, randavu almanizi tavsiye ederim. Bazen hatali bir sekilde basvuru yapildigi halde sistemde bu gorunmuyor ve SSN isleminiz baslamiyor. Bu nedenle, 21 gun de gectigine gore kontrol etmenizde fayda var.
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐

@okokok Dogrudan baglantilari yoktur, ama deneyim paylastiginiz icin tesekkurler.

• @lumos evet 3 hafta sonunda ssa ofisine gittim dediginiz gibi hiç başvuru yapılmamış göründü ve bana randevu tarihi verdiler sorun şu ki randevu 1,5 ay sonraya.Yakınlarda başka eyaletlerden tekrar randevu almaya çalışacagım PA yı denemeyi düşünüyorum

• @basakbasak GC geleli 26 gün oldu ama SSN gelmedi hala, dün SSA genel müdürlüğü nü aradık, 6-8 hafta arası sürebiliyor muş SSN gelmesi. Maalesef SSN gelmeden de hiç bir iş yapamıyoruz. Ehliyet e bile başvuramıyoruz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |