Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, temmuz ayında 15 günlük bir Seyehat ardından Ekim 2025 itibari ile kalıcı olarak ABD ye taşınmayı düşünüyorum. Bu gittiğim 15 günlük seyehatimde banka hesabi açmayı planlıyorum ki sonraki gelişimde bir miktar harcama geçmişim olmuş olsun. 15 gün icinde 4 şehir dolaşacağım ve proof of adres olarak kaldığım airbnb evlerinden birine sigorta yapıp gostermeyi düşünüyorum. Ancak sorun şu ki banka kartım sonrasında bu airbnb evine mi gitmiş olacak ? Kartın bankada kalmasını tercih edip sadece online bankacılık ile işlemlerimi gerçekleştirebilir miyim ? Ne önerirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Lifepark-0 kredi kartı almayacaksanız banka kartınızın size bir katkısı kredi skoru vs açısından yerinizde olsam madem böyle bir amacınız var direk kredi kartı alın en azından işinizede yarasın

• @Emre-Kurtulmuş eğer kredi kartı verebiliriz teklifinde bulunurlarsa kabul ederim tabi ki. Asil sorum şuydu aslında. Tuttuğum airbnb evini tanımıyorum. Kartım, bilgilerim bu adrese gider mi ? Bankadan kartı yollamamalarını talep edebilir miyim ? Ama kartı aktifleştirmek icin dahi fiziksel kartın gelmesini beklemek lazım sanırım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Lifepark-0 kredi kartı verelim teklifinde bulunmazlar ama kredi kartı başvurusu yapalım ister misiniz diye soracaklardır. Ben yerinizde olsam ya başvuru yapıp şansımı denerim yada ufak bir miktarla secured kredi kartı alırım. Şubeye teslim almıyorlar bildiğim kadarıyla sormanız lazım

• @Lifepark-0

Bu baslik altinda 29 Kasim 2024 tarihinde yaptigim yorumda kendi kisisel deneyimimi aktarmistim, belki size de faydali olur.

Ek olarak tavsiyem:

1-) 15 gunumuz var dediniz eger geldiginiz gun veya sonraki gun banka islemini hallederseniz ve bahsettigim taktik ile kredi kartiniz da onaylanabilir, fakat karti fiziksel olarak teslim almadan online kullanima acilip acilmadigi konusunda emin degilim. Sormaniz faydali olur.

2-) Bu durumlar eyalet, sehir, sube ve hatta calisandan calisana farklilik gosterebildiginden eger hesap acamiyoruz derse gittiginiz yer, tesekkur edip diger subeden denemenizi oneririm.

• Selamlar. 7 ay once geldigimde discover'dan 500 dolar limitli bir kredi karti cikti. Birkac kere limit yukseltme talebinde bulundum fakat reddedildi. Yeni bir bankadan baska kredi kartina mi basvuramaliyim anlamadim 500 hic bir seye yetmiyor.

• @misha90
    Bank of America bankasini denemenizi tavsiye ederim. Once sadece banka hesabi acmak icin basvurun, actiktan sonra actiginiz hesaba 3-5k para koyun ve 10 gun tuttuktan sonra kredi karti acmak icin basvurun boylece 1k limitli kart veriyorlar. Bunu kendim ve 2-3 arkadas yapti ve olumlu sonuc aldik.

• İlk geldiğimde (Kasım.2023) BofA’dan $1.500 limitli Customized kredi kartı (kırmızı olan) almıştım (teminatsız), tabi düzenli kullanıp limiti zorlamayıp, hep gününde ödedim. Eylül.2024 green card ve ssn’imi aldıktan 6 ay sonra Mart.2025 aynı banka Unlimited kart teklifi (gri olan) yolladı, Qr kodu okutup başvuruyu yolladım, 4k onaylandı, bunun yanında arkadaşımın referansıyla Discover 2.5k, Capitol One Savor 2k limitli kredi kartlarından da onay aldım. Geçenlerde Chase teklif yolladı, onun da Qr kodunu okutup 4k onay aldım. Özetle toplamda 5 kredi kartım, toplam 14k limitleri olmuş oldu, tek bir kredi kartıyla başlayıp, daha iyi ve yüksek limitli bir karta geçmek için, bence 1 sene gibi bir zaman dilimini sabırla beklemek gerekiyor.
    Bu arada tek kredi kartım varken FICO skorum 760’larda idi, günün sonunda inquiry’ler sonrası 730’lara inmiş, ama açıkçası skor konusu da pek umurumda değil artık, düzenli bir gelir (w2) yoksa, kredi skorunun bir işe yaradığını ben pek görmedim.

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90 limit arttırım taleplerinde tahmini gelirinizi çok abartmadan biraz yüksek yazmayı deneyin. Şöyle bir nedende olabilir kartı düzenli kullanmanızı istiyorlar evet ama limiti her ay dolduracak şekilde harcama yapıyorsanızda güvensiz görüyor olabilirler

• @serhank Debit kartımın olduğu banka bofa. Oradan kredi kartı da önerir misiniz yoksa chase gibi bi bankaya mı başvurmalıyım?

• @Emre-Kurtulmuş yani ayın bi yerinde 500 dolarlık limitin 450sini harcamış oluyorum ama düşer düşmez hepsini ödüyorum. Biliyorsunuz ki yaptığımız harcamanın bankaya düşmesi ayrı dert ödedikten sonra limitten düşmesi ayrı dert hemen olmuyor. Ama due dateten önce ödüyorum borçları

• @misha90, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@serhank Debit kartımın olduğu banka bofa. Oradan kredi kartı da önerir misiniz yoksa chase gibi bi bankaya mı başvurmalıyım?

Alabildiğiniz kadar kredi kartı alıp, borcu iyi yönetmek gerekiyor. Bunun için öncelikle pre qualify olabildiğinizi gördüğünüz soft inquiry yapan kredi kartlarını almanızı öneririm. Her kartın farklı özellikleri oluyor, ben kişisel olarak en çok apple, citi costco ve amex kullanıyorum. Bunlar dışında da 3 kartım daha var. Kredi skorunun, kredi ile bir şey alıncaya kadar yani araba, ev gibi çok bir faydası olmuyor. Bu sürece kadar skoru artırarak ilerlemek faydalı, hard inquiryler 2 yıl hesapta kalıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş

Bilt referans kodunuzu kullandım, onaylandı ve BofA Travel Rewards kartıma ilave ikinci kredi kartı olarak Wells Fargo Bilt kullanacağım. Bilt tercih etme sebebim kira ödemelerinde verdiği puan, seyahat harcamalarına verdiği x2 puan ve kazanılan puanların transfer edilebildiği iş ortaklarının çeşitliliği ve kullandığım markalar olması nedeniyle. Teşekkürler 🙏🏻👍

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 hayırlı olsun, ben bilti kira dışında pek kullanmıyorum şahsen bir tek kiradan puan gelmesi için dönem içinde 5 adet işlem istiyor onun için ufak tefek harcamaya kullanıyorum ardından kira için kullanıyorum. Seyahat harcamalarıma genelde amex üzerinden yapıyorum. Discoverdanda dönemlik bonusları takip etmeye çalışıyorum

• @misha90 Merhaba, benim de ilk kredi kartım Discover karttı. 1000 USD limit ile almıştım. 2. Kredi kartımda 400$ 'lık limiti ile Capital One oldu. Bende sizin gibi kullandım ve puan artışına bir faydasını görmedim. Aksine zararını gördüm. Sizin gibi derken; Limitin %50-60'ını hatta %70'ini kullandığım zamanlar oldu ve ara dönemiçi ödemeler bile yaptığım oldu. Hesap kesilir kesilmez de tüm borcu ödüyordum. Ancak konunun öyle olmadığını gördüm, daha doğrusu bunun bir faydası olmadı. (Limiti doldurmanın) Limiti doldurmak banka tarafında riski arttırdığını gördüm. Dolayısıyla eğer kullanmak zorunda değilseniz benim önerim şöyle yapın. 500 x %6 (maksimum) 30 USD borç bırakın. Hesap kesilsin ve kesilir kesilmez ödeyin. %6-%8-%10 arası ideal %10'un üzeri benim kişisel görüşüm banka tarafında skor'da endişe yaratıyor. Bu arada ödemeleri her zaman son ödeme tarihinde önce yaptım ve "Payment History" kısmında "EXCEPTIONAL" yazıyor, yanlış bilmiyorsam skora katkısı %30 'du. (Capital One da) "Amount Of Debt" tarafında ise %6 tuttuğumda ise "Very Good" yazıyor. Bu arada yine skora katkısı %30 , Toparlamak gerekirse limiti doldurmanın hiç bir faydası yok. Toplam limitinizin maks %6'sı kadar limiti kullanın ve düzenli ödeme yapmaya devam edin, 6. Aydan sonra hızlıca skorunuzun arttığını göreceksiniz. Ayrıca unutmayın ki; her yeni kredi kartı almanız "Kredi tarihinizi" geri çekeceği için yine önerim ilk bir kaç içerisinde 2 yada maksimum 3 kredi kartı almanız yönündedir. Ayrıca limiti arttırmak için Apple Card'ı aldım , krediye bildiğim kadarıyla etkisi yok ama toplam limiti arttırmak için faydası oldu.

Not: %6 konusu (Yada maksimum %8-%10) her kredi kartı için değil, tüm kredi kartlarınızın toplam limiti olduğunu göz önünde bulundurun. Bir öneri daha bulunayım. Ben ilk önce 1000 dolarlık olan Discover kartta yüklenmiştim ve 400$ Capital One kullanmamıştım. Orada da hata yapmışım. Discover kart bir kaç ay sonra limiti 1500 yaptı. O süper dedim ve hemen Capital One limit arttırmayı denedim ve o kartı kullanmadığım için Capital One limitimi arttırmadı. (Yalan söylemeyeyim ama tam mesajı hatırlamıyorum ama mesajın konusu "Limit sana yetiyor, arttıramayız gibi" bir şey demişlerdi.) O dönem sonrası 5-10 USD (Bir kahve , küçük ıvır zıvır) harcamalar için de o karttı bu sefer kullanmaya devam ettim. Tekrar limit arttırmayı denemedim. (Bordrolu W2 işi olmadan limit arttırmayı denemeyeceğim.) sonuçta beyan ettiğim gelirimde bir değişiklik olmadığı için arttırmayacaklardır. Banka kendi arttırır diye bekliyorum. Tüm bankalarda başvururken tahmini gelirimi kendim yazmıştım (Gelirim olmadan - tahminen bu kadar kazanırım mantığı ile) Capital One'da bir evrak gelmedi ama Discover başvurduğum dönemde bana Discover kart "Vergi Beyannamesi" ile ilgili bir evrak gönderdi o dönemde araştırdığımda beyan ettiğim gelirim ile alakalı olduğunu öğrenmiştim. Forumda vergi dokümanı gönderdiği için bazı arkadaşların Discover kart kullanmam gibi yorumlar yaptığını hatırlıyorum. Sonuçta Discover'ın gönderdiği evrakın bir zarar vereceğini düşünmediğim için sallamadım açıkçası çünkü ben beyan ederken gelirim o kadar olur diye tahmin ederek beyan ettim - adı üstünde beyan , ama gerçekleşen öyle olmadı 🙂 🙂 -

Neyse çok uzattım ve konulardan konuya atladım... Özetle kredi kullanım oranınız %6'yı geçmez ise "iyi" olur / üstünde birde zamanında ödeme yaparsanız "süper" olur 🙂 🙂 - Son öneri ya - gerçekten kullanacağız kredi kartlarına başvurun , her başvuru skorun aşağı inmesi demek ve gelecekte kapatacağınız kart = yine skora kötü etkisi olacak... Tabii ne yaparsanız yapın en önemli şey LİMİTLERİ yükseltebileceğiniz kadar yükseltin. O zaman kullanım rahatlığını yaşayacaksınız.

• @misha90 ben yaklaşık 11 ay boyunca tüm paramın olduğu ve sürekli olarak checking hesabımdan para harcamama rağmen, Chase Bank başvurmuştum ve bana kredi kartı vermemişlerdi. Discover , Capital One kredi kartlarım sonrasında (O bankalar ile hiç çalışmamıştım ancak kredi kartı aldım.) ve aylarca o kredi kartlarını kullandıktan sonra yine böyle bir gün gaza geldim ve cep aplikasyonundan başvuru yaptım ve ilginç şekilde kredi kartı verdiler. (Hem de beklemediğim bir limit olan 5.000 USD limit tanımladılar. / beklentim 500-1000 aralığındaydı.)

Bu arada 2023 Kasım ayında Green Card yok ken Chase bank'a hesap açarken , Banka Müdür yardımcısı , sen SSN'i al kredi kartı veririz diye söz vermişti , yaklaşık 10 ay sonra SSN beyan ettikten sonra bu sefer İşsiz olduğum için kredi kartı vermemişlerdi. Yaklaşık 1,5 yıl sonra kredi kartı alabildim. Özetle: Bofa'da hesabınız var, ilk kredi kartını oradan denemenizi öneririm. Ancak Amerika'da bazen doğru dediğimiz şeylerin doğru olmadığını tecrübeler ile gördük. Ben BOFA başvurun derim ama BOFA vermez, Chase yada Capital One verebilir 🙂 Hiç şaşırmam açıkçası. Ancak Turist Vizesi ile bile BOFA'dan çok kişinin ilk önce "Secure Kredi Kartı" daha sonradan "Normal" kredi kartına geçiş yaptıklarına şahit olduk 🙂

Neyse başvuru yaptığınızda şans yanınızda olsun 🙂

• @deebee Kredi ile araba alma dusuncem var bu gerceklesirse puanima olumlu olumsuz mu yansir?

• @Redbeard Cok tesekkurler oneriler icin. Dediginiz gibi son odeme tarihinden once yapiyorum odemelerimi. %6 gecmeyin demenizden sunu anladim yani mesela 30 dolar elektrik faturasi odedim kredi kartimdan, baska harcama yapmadan hemen onu mu odemeliyim eger oyleyse cok zor cunku ben bugun odesem faturami yarin dusuyor bankaya yarin dusmeyedebiliyor ama diyelim yarin dustu hemen odemesini yaptim kredinin o da ertesi gun dusuyor yani demem o ki bir faturayi odemek icin 3 gun falan harcanmis oluyor

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90 her ikiside olacak çünkü ilk başta hard inquiry gireceği için puanınız düşecek ardından ödemelerinizi yaptıkça uzun vadede olumlu etkileyecek

• @misha90, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@deebee Kredi ile araba alma dusuncem var bu gerceklesirse puanima olumlu olumsuz mu yansir?

Kredi aldiginizda skorunuzda dusus olur, taksitlerinizi zamaninda odedikce yavas yavas artar ve kredi gecmisinizde kullandiginiz bu kredinin, olumlu katkisi olur.

Benzer Başlıklar

• 13
  • 7
  • 1
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |