Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,

Benim ilk kredi kartim hem sansim hem de sanssizligim oldu. Ilk kredi kartim yillardir ABD’de yasayan kardesimin SSN’im henuz gelmeden beni authorized user olarak ekleyebildigi Citibank’in Best Buy kredi karti idi. Kartin bana sagladigi en onemli avantaj, credit score’umun ilk hesap kesimi tarihim itibariyle olusmasiydi. Dezavantaji ise limiti cok yuksek geldigi icin, 6 ay baska kredi karti alamamam oldu.

Best buy’da bircok avantaj saglayan bu kartta, hem yillik uyelik aidati hem de foreign transaction fee olmamasi sebebiyle cok kullanisli oldu benim icin. Ayrica Best buy alisverislerine taksit imkani ve kendi sectiginiz herhangi bir kategoride %5 cash back avantaji sunuyor.

SSN’im gelince kardesim bu sefer ilk kredi karti olan, BofA’nin Unlimited Cash Rewards kartina yine beni authorized user olarak ekledi. Bu karti hic kullanmiyorum ama bana en buyuk avantaji ilk kredi karti alis tarihini 10 yil oncesi gosteriyor olmasi. Boylece credit history yasim da yukselmis oldu.

6 ay sonra yine yuksek bi limitle BofA’nin Costumized Cash Rewards Cardini aldim. Yine bekledigimden yuksek bir limit ile kendi adima ilk kartimi almis oldum. Kartin pek bir avantaji yok ama hesap actirdigim bankanin oldugu icin arada kullaniyorum. Kartin uyelik aidati olmadigi gibi, sectigim bir kategoride %3 cash back sagliyor.

Daha sonra sirasiyla yine yuksek limitle Apple Card aldim, sonrasinda daha dusuk limitlerle Amex Blue Cash Everyday ve Citibank’in Costco musterilerine ozel Citi Costco Card aldim. Amex ozellikle market alisverislerinde avantajli oluyor, Costco card ise hem Costco Gas hem de Costco alisverislerinde yuksek cash back sagliyor. Yine benzin alimlarinda baska istasyonlarda da cash backi yuksek. Biz Costco’ya 1 milden kisa mesafede yasadigimiz icin baya avantajli oluyor.

Capital One ve Discover Card basvurularim 2 kere reddedildigi icin kendilerine gicik oldum ve su anda gonderdikleri avantajli teklif zarflarini acmadan atiyorum 🙂

Ilerde ihtiyacim olursa cikartirim ama simdilik baska kart almayi dusunmuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee authorized user olarak ekleme noktasında sormak istediğim 2 soru var. Biri sizi eklerken hard inquiry olarak geçmişinize işledi mi? Bir diğer soruda bu sizi ekleme yöntemi kardeşiniz için bir olumsuzluk yarattı mı onun kredi geçmişinde?
    Discover ve capital one içinde onların postalarından ziyade forumdan referans linki bulup başvurmanızı öneririm

• @Emre-Kurtulmuş hayir, ona hard inquiry olarak yansimadi ilk cikartmasi ama sonraki harcamalar, odemeler yansiyor ayrica kredi karti onun oldugu icin, odemezsem butun borclarimdan da sorumlu oluyor.

Beni uyarmadigi icin, ilk ay market alisverisi, ev esyalari, mobilyalar, hatta yedigimiz yemekler vs. derken limitin %50’sini gecmisiz. Bu yuzden onun credit score’u 30 puan kadar dusmustu. Simdi o karti hep hesap kesim tarihinden once oduyorum 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee o zaman yanlış düşünmüyorsam evli bireyler için mesela bazı kartları authorized olarak kullanmak daha mantıklıya gelebilir. Mesela bende olan bazı kartlar eşimde yok onda olan bazı kartlarda bende yok. Ama şu anda yeni karta başvuru yapıp kredi yaşını düşürmektense authorized olarak ekleyip kredi yaşını düşürmeden kredi limitini yükseltmiş olabiliriz diye düşünüyorum

• @Emre-Kurtulmuş genelde aileler cocuklari icin de tercih ediyor bildigim kadariyla fakat soyle bir durum soz konusu; bu ek kart bildigim kadariyla sahibinin credit limitini de yukseltiyor ve bazi bankalar credit limit yukseltirken hard inquiry yapabiliyor. Bence buna da dikkat etmek lazim, cunku Best Buy Card SSN’de istemedigi icin ilk onu tercih etmistik, ben ABD’ye gelmeden cikartmisti kardesim.

Hard inquiry ve CS dususleri bence cok muhim degil eger yakin zamanda kredi ile ev, araba almayacaksaniz. Kisa surede kendini topluyor credit score.

• Yaklasik 4 yildir buradayim. 2 yil once discover dan secure kart almistim ama 6 ay sonra kapandi. Simdi 4 yildir kullandigim bankadan almaya calistim ama basvurum onaylanmadi.Araba alirken finance kisminda cok zorlanmistim ama calisan personel gercekten yuksek bir interest rate ile kredi bulabilmisti benim icin. Sizce sorun ne olabilir? Kredi skorum 671 ve uquifax skorum 637. Sizce nasil bir yol izlemeliyim ?
    Tesekkurler simdiden

• ⭐⭐⭐⭐

@Ist-to-NY referans linkleriyle kartlara başvurmayı deneyin. Çok abartmadan yıllık tahmini gelirinizide biraz yüksek girebilirsiniz ama bu rakamı çok abartmamak lazım örneğin yıllık geliriniz 50K ise 55-60K girebilirsiniz bu soru çünkü tahmini geliriniz ve bu noktada ek iş olarak delivery yapıp bu miktara ulaşmayı hedefliyorum gibi düşünebilirsiniz. Bir diğer noktada bunu bana ilk başta bofadan kredi kartı başvururken şubedeki çalışan söylemişti girdiğiniz ev kirası miktarında eğer evliyseniz eşinizle birlikte kirayı ödüyormuş gibi düşünüp toplam kira miktarını ikiye bölerek girin.

Discover dışında önerebileceğim 2 kart var bir tanesi Bilt kredi kartı discover kadar kolay olmasada onay oranı yüksek bence, bir diğeride american express hatta yıllık fee olan kartlarındaki onay oranı daha yüksek bence verdikleri nakit bonuslarıda iyi kontrol edip kullanırsanız bir nevi yıllık kart ücretini karşılıyorsunuz ama yıllık fee istemezseniz yıllık fee olmayan kartlarıda var ikisi içinde referans linklerini aşağıya bırakıyorum dilerseniz deneyebilirsiniz

Bilt: https://bilt.page/r/EBNG-Y547
    Amex: https://www.americanexpress.com/en-us/referral/gold-card?ref=EMReKxOs7&XL=MIMNS

• @Ist-to-NY, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Yaklasik 4 yildir buradayim. 2 yil once discover dan secure kart almistim ama 6 ay sonra kapandi. Simdi 4 yildir kullandigim bankadan almaya calistim ama basvurum onaylanmadi.Araba alirken finance kisminda cok zorlanmistim ama calisan personel gercekten yuksek bir interest rate ile kredi bulabilmisti benim icin. Sizce sorun ne olabilir? Kredi skorum 671 ve uquifax skorum 637. Sizce nasil bir yol izlemeliyim ?
    Tesekkurler simdiden

Ilk kartin kapanmasi olumsuz etkiliyor ne yazik ki. Harcamalarinizi duzenli oduyorsaniz zaman icerisinde yukselir ama birkac kez olumsuz deneyim yasadiysaniz, odeyememe, kartin kapanmasi vs. biraz daha uzun surecektir.

Bir karta basvurup hard inquiry olunca, yani reddedilince basvurabileceginiz kadar cok karta basvurun. Cunku skorunuzu bir kere etkilenecek, her kart icin dusme olmayacak, muhakkak ki biri olumlu sonuclanacaktir.

• ⭐⭐

@Ist-to-NY kredi skorunuz dusuk.
    Kredi raporunuzu ciddi sekilde inceleyin,yanlislik vs. var mi diye.
    Credit karma uygulamasini indirin.

Red almanizin sebebi ilk karti kapatmaniz degil, kredi skoru.

Credit Utilisation'i %30 Altina Indirin. Credit builder loan alin 500 1000 dolar civari.

Zaman icerisinde yukselir.

Arabayi da nakit alin.

• Yasaklı

Iyi kredi score icin 1.mission lane 2.self loan 3.capital one 4.amex 5.para yatirirsan 1000 dolar ustu ve 1 ay 2 hafta bekleyip subeden basvurursan chase freedom rise. 6 ay sonra fico oluncada bize kredi limitini arttir deyin arttirsinlar.Discover falan geçin sacma sapan habire irs kagidi gonderen gecmeyen bir kart .

• ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor discover özellikle yeni gelen kişiler için gayet iyi bence. Hem verdiği dönemsel %5 kategoriler özelinde cashbackleri olsun hem ilk başta kolay onay alınan kartlardan birisi olmasıyla nedeniyle. Size neden irs belgesi gönderdiklerini bilemiyorum ancak daha önce başka birinden hiç böyle bir sorun duymadım sizinle alakalı bir durum olabilir belkide

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş bir kac kiside daha olmus muhtemelen random ve amrikada daha once hic bagi olmayan hemen green card sahibi olup ssn alanlara yapiyor olabilir ki zaten pek bir yerdede gecmiyor normal kart alin

• ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor olabilir dediğim gibi ben pek denk gelmedim irs belgesi alana discover kaynaklı olarak bankadan ziyade profille alakalı bir durum olabilir bence. Geçmediği noktasındada katılmıyorum ben şimdiye kadar discoverın geçmediği bir yere denk gelmedim Costco dışında kaldı ki costcoda zaten kendi kredi kartı ve visa dışında amex vsde geçmiyor

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş ABD disinda kanadada yada small businesslerde gecmiyor direk normal kredi karti alin visa yada mastercard 1 senede dedigim yontemle 20k limit olur

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş costcoda her turlu kredi karti gecer.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon discover ve amex geçmiyor. Mastercardda kabul görmüyor yanlış hatırlamıyorsam yani her kredi kartı geçmiyor

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş 1 hafta önce las vegas costcoda amex kullandım 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@charon demek ki costcodan costcoya değişiyor bölgesel kurallarıda olabilir san franciscodakinde amex ve discover kredi kartlarını kabul etmiyorlar, mastercardıda tam hatırlamıyorum ama onuda kabul etmiyorlardı diye hatırlıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@charon, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@Emre-Kurtulmuş costcoda her turlu kredi karti gecer.

Costco sadece visa ile çalışıyor. Siz hangi şubesine gittiniz?

• Yasaklı

@EzgiLera heryerde degil kanadada mastercard ingilterede ise hersey gecer yani bir yerin bir lokasyonunu alip genelleme yapmayin yanlis yonlendirme olmasin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |