Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese selamlar, herkesin mutlaka kendine gore mutfak alisverisi veya tercihi vardir ancak biz iki kisi olmamiza ragmen hic birseyden kismadigimizi da dusunerek $700 buldugumuzu soyleyebilirim.Ancak diger yazilanlari okudum ve eger hazir gidalar, konserveler dondurulmus gidalar tercih edilirse bu rakam iki kisi icin $400 olabilir yada kuru bakliyatlar ve tavuk da ucuz oldugunu dusunuyorum. Aylik biraz daha dikkatli harcama yapilirsa 500$`a da 3 kisi gecim saglayabilir.(TEXAS-HOUSTON)

• 2 haftadir Tampa'dayim. Delaware'e gore daha pahali. Guneydeki eyaletlerde yasam masraflari daha dusuk soylemi bence oldukca iddiali bir tuzak. Gerek ev fiyatlari gerek kiralar gerekse yasam masraflari acisindan ben bir ucuzluk henuz gormedim.

Iyi bolgelerde kiralar 2+2 icin $2500'den basliyor. Yine iyi bolgelerde $350k altinda ev bulmak oldukca zor. Ve ayrica hemen hemen hepsinde aylik en az $300 HOA var. Yine iyi yerlerde restaurantlarda yemek icmek iki kisi icin $60-70 altinda zor.

Market olarak henuz Publix, BJs ve Aldi deneyimledim. En uygunu Aldi idi. Fiyatlari Delaware ile hemen hemen ayniydi, yumurta haric. Yumurta burada heryerde pahali. 🫠

Benzin $2.80 - 3.00 arasinda degisiyor. Plajlarda park icin saatlik $6. Trafik oldukca hareketli, Delaware'e gore oldukca kalabalik ve yogun.

Ve burada sales tax yani satis vergisi var. Bazi gida urunleri haricinde herseyde sales tax oduyorsunuz.

• Biraz da guzel taraflarini yazayim. Tampa oldukca canli bir sehir. Biz su anda Hyde Park bolgesindeyiz. Burasi University of South Florida campusunun hemen yaninda sayilir. O yuzden, heryerde genc universiteliler var, eglence yerleri, cafeler, restaurantlar ve barlar var. Eglence isteyenler ve gece hayati icin cok uygun bir yer.

Tampa Bayshore yurume mesafesinde. Tampa downtown 5-10 dakika mesafede. St Pete, Madeira ve Clearwater plajlari ise 30-35 dakika mesafede.

• Iowa eyaleti Des Moines sehrinde tek yasiyorum. Cok abur cubur seven biri olarak gectigimiz aylarda Walmart ve buradaki bir arap marketinden aldigim Turk urunlerinin toplami 300-400 buluyordu. Aburcubur fiyatlari yuksek burada ona bagliyorum tuketmeyi biraktim bundan sonra ne kadar tutacagini yazacagim ama tahminim 200-250ye dusecektir.

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Iowa eyaleti Des Moines sehrinde tek yasiyorum. Cok abur cubur seven biri olarak gectigimiz aylarda Walmart ve buradaki bir arap marketinden aldigim Turk urunlerinin toplami 300-400 buluyordu. Aburcubur fiyatlari yuksek burada ona bagliyorum tuketmeyi biraktim bundan sonra ne kadar tutacagini yazacagim ama tahminim 200-250ye dusecektir.

Haftalık mı?

• @EzgiLera hayır aylık, haftalık olsa 300 lbs olurdum heralde 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@EzgiLera hayır aylık, haftalık olsa 300 lbs olurdum heralde 🙂

Aylık 200-250 tek kişi de olsanız çok ucuz geldi.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera sadece abur cubur için aylık $200-$250’ye düşmesini bekliyor, diğer ana gıda harcamaları hariç 😉 doğru mu anlamışım @misha90?

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@EzgiLera sadece abur cubur için aylık $200-$250’ye düşmesini bekliyor, diğer ana gıda harcamaları hariç 😉 doğru mu anlamışım @misha90?

Ben abur cubur ürünlerini düşünce ana gıda harcamaları olarak anladım.

• @EzgiLera @ATS16 Market gideri olarak soyledim aburcuburu hayatimdan cikardim. Abur cubursuz 250 bandinda tutacagini dusunuyorum. Bunu da suna dayandiriyorum 2 haftada bir 120-130 dolar bandinda market alisverisim olur diye tahmin ediyorum 🙂 Sizlerin ne kadar turuyor ki duydugum kadariyla walmartlar eyalet bazinda fiyat degisikligi yapabiliyormus galiba

• @misha90 ben 3 çocuklu bir aile olarak ne kadar harcadığımızı hiç yazmayayım burada kimseyi şoka sokmak istemiyorum 😂

• ⭐⭐⭐⭐

@MomisCan 2 çocuklu, 4 kişilik bir aile olarak 1 yıla kalmadan oralara göç edecek biri olarak çok isterim aslında öğrenmeyi 🙂 mutfak masrafı 1000doları geçiyor mu ki ya, korktum şimdi 🙂 genelde 800-1100 arası yazılıyor ama.. valla herkesin deneyimlerini mümkünse kalem kalem öğrenmeyi çok isteriz.

• 2 çocuk varsa ve çocuklar erkekse 1500$ gideceğini düşünüyorum 😀 1000$ pek gerçekçi gelmiyor.

• @aysegul Biz doğru bir örnek olmayabiliriz açıkçası. Çocuklarımız çok küçük olduğu için harcamalarımız da çok fazla oluyor.
    Ama küçük çocuğu olanlar için yazayım, buraya ilk geldiğimizde ikizlerim 9 aylıktı ve her gün 1 kutu mamaya ortalama 20 dolar ödüyorduk 🫠
    Neyse ki 1 yaştan sonra süte geçtiler 😅 şu an günde neredeyse 1lt süt içiyorlar o da ortalama 5 dolar.

Çocuk, bebekler harcamaları ile ilgili bilgi almak isteyenler bana sorabilir. Seve seve yardımcı olurum.

Onun dışındaki harcamalar kesinlikle kişiden kişiye çok fark gösterir. Hele ki bizim gibi single house’da yaşıyorsanız yandınız 🤣 sürekli bir mangal yakma ihtiyacı duyuyor insan 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

Aşağıdaki iletiyi yazdığım Mayıs ayından bu yana majör bir değişiklik olmadı.

https://yesilkartforum.com/forum/post/491286

Çocuğun spor veya sanat aktivitelerine katılmasını çok önemsiyoruz, gelecekte olası bir scholar alması için ve/veya hayatında bir spor disiplini olması için.

District’lerin açtığı daha uygun maliyetli grup dersi programlar skill’e göre değil genellikle yaşa göre kayıt alıyor. Çocuklarınız Türkiye’de hali hazırda bir spor aktivitesinde tecrübeli ise, ABD’de district kurslara değil özel kulüplerin grup derslerine katılması sporda gerilemesine engel olacaktır. Bu özel kulüplerde grup dersleri kişi başı, ders başı (60-90 dakika) fiyatı $70-$90 arası değişiyor ve bu da aylık harcamalara ilave geliyor. İletideki sosyal aktivite toplam tutarına bu derslere ödediğimiz rakam dahil.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 o iletinizi okumuş ve likelamışım 🙂 Tekrar paylaşım için tesekkürler, spor/sanat aktiviteleriyle ilgili olarak da mutlaka notumu alıcam, burada ikisi de (9 ve 6) 2 yıldır yüzüyorlar, grup dersleri (uygun maliyet sebeiyle) olduğu için aman aman bir ilerleme olmuyor tabi, zaten amaç bir miktar da evde ekran isteyeceklerine suda akranlarıyla vakit geçirmeleri.. yazın ekstra jimnastik, basketbol var. Ama tabi oraya gittiğimizde biraz daha büyümüş olacaklar ve daha skillarına göre ciddi şekilde değerlendirip buna dikkat ederek seçim yapacağızdır. Kızım(6) kesin sanat konusunda da bir yöne kanalize olmak isteyecektir, güveniyorum ona, benim de hayalim çünkü :)) Bunlar da masraf olarak eklenecek aylık giderlerimize tabi, bunu biliyoruz. Tekrar teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

Bizde aynı düşünce ile hareket ediyoruz, ekran ve tabletten ne kadar uzak o kadar iyi. Bizimde 10 yaşındaki oğlumuz göç etmeden önce 2 yıl boyunca tenis oynadı Türkiye’de, şimdi burada haftada en az 2 gün (90 dakika) grup tenis dersine gidiyor.

Yaz okulu da haftada iki gün, sadece tenis üzerine. Çocuklar 09:00 AM - 4:00 PM tam gün tenis oynuyorlar sadece öğle yemeği molası var.

Ama sonuçta hepsi bir maliyet aşağı yukarı bir önceki mesajda ilettiğim tutar doğrultusunda ama bundan kısmamaya çalışıyoruz 🙏🏻

Kızınız için ritmik jimnastik veya dans öneririm seviyorsa, çok güzel turnuvalar, kamplar ve yarışmalar var. Girls only kamplar var yaz aylarında 3-6-9 hafta için, haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar sadece dans ediyorlar ve grup yasama üzerine hayatı tecrübe ediyorlar. Okullarda da çok prestijli ve havalılar ☺

• @MomisCan wal.jpg

15 gun goturecek bi alisveris beni icinde temizlik, meyve et, biraz bakliyat ve ivir zivir var. Temel seyler yok cunku evde var. Ornek veriyorum ben sivi yag aliyorum 2 ay gidiyor. Baharatlar ve soslar keza oyle. Tuvalet kagidi, kagit havlu, deterjanlar vs. 16li icecek aliyorum bir aya yakin gidiyor gibi gibi

• @misha90 Harika. biz o kadar kalabalığız ki… 🙂
    Kişiden kişiye değişirden kastım biri alır biri alamaz değildi aslında yanlış anlaşıldı sanırım. Fişi ona istinaden eklediyseniz 🙂
    Herkesin diyet listesi, tükettikleri farklı.
    Örneğin biz Costco’dan balıklarımızı etlerimizi aylık alıyoruz. Sürekli evde yemek yapıyoruz, hazır ürün tüketmiyoruz. Organik marketten her ay aldığımız gıdalar var (zeytinyağı, kuruyemiş, tahin, pekmez vs…) haftalık alışverişler de ona göre yapılıyor tabi… bu tarz çok yönlü bir düzeni yalnız da olsanız 200-300 dolara mal edemezsiniz.

Aslında müsait bir zamanımda ben de paylaşayım masraf listemizi. Belki kalabalık ailelere referans olur.

• Burdan değerli kardeşlerime tavsiyem, hayatı mümkün olduğunca minimal yaşayın, bolluk ülkesi diye çok tüketime yönelmeyin, Costco vs gibi yerlerden sağlıksız, paketli, şeker dolu, yapay ürünler kesinlikle almayın (hele etini ve tavuğunu kesinlikle satın almayın). İhtiyacınız olmadığı halde gruplardan falancanın eşyasını sırf para ödemiyorsunuz diye alıp evinize stoklamayın (sonra taşıması, deposu veya çöpe atması daha maliyetli oluyor).

Benzer Başlıklar

• 18
  • 4
  • 11
  • 48
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |