Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özgür K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Arkadaşlar pasaportu direkt adrese istedim kaç güne gelir bilgisi olan var mı? Pazar uçağım var hiç bir bilgi gelmedi . Geçen Pazartesi görüşmeye girdim . Teşekkürler

    Genelde hicbir problem cikmazsa 1 hafta icinde ulasmis oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greyfurt K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Merhaba,
    Ben bugün nişanlım için K1 vizesine başvurumu yaptım. 13 yıllık bir ilişki geçmişimiz var ve bunun 5,5 senesini Amerika’da geçirdim. Her yaz Türkiye’ye 3 aylığına gittim ama 2018 de vatandaşlık başvuru işlemlerim yüzünden gidemedim. Dolayısıyla 1,5 senedir yüzyüze görüşmemiş oluyoruz ama facetime ve facebook messenger üzerinden konuşma detaylarımızı bu sürede böyle iletişim kurduk gibi kanıt olarak koyduk. Herhalde bu ilişkinin devamlılığını göstermek için yeterli bir kanıt olacaktır. Onun dışında da dosyamızı hazırlarken şu belgeleri sırasıyla koyduk:

    • G-1450 formu ($535 ı kredi kartı ile ödeyecekseniz ilk başa bunu koyuyorsunuz)
    • Cover letter (dosyamın içerisindeki belgelerin sıralamasını anlatan ve kaçar sayfa olduklarını belirten ayrıca gerektiginde tüm belgelerin orjinallerini sunabilecegimi anlatan imzalı bir kagıt)
    • G-1145 formu (dosyam ile ilgili email ya da mesaj alabilmek için e-bildiri formu)
    • I-129F formu ve 54. sorunun yani ilişkimizin ne zaman nerede başladığını ve en son ne zaman görüştüğümüzün açıklamasını yapan imzalı bir kağıt. Benim ve nişanlımın 5x5 passport style fotolarının arkasına tükenmez kalem ile fazla bastırmadan isimlerimizi ve günün tarihini yazıp formun üzerine ataçladım.
    • Vatandaşlık belgemin fotokopisi
    • Amerikan pasaportumun fotokopisi ( bu gerekli değil ancak bazı yerlerde ikinci bir kanıtın iyi olacagını belirten yazılar okumuştum, o yüzden koydum)
    • Nişanlımın ingilizce tercüme edilmiş (yeminli tercüman tarafından, kaşeli) nufus kağıt örneği
    • Nişanlımın pasaportunun fotokopisi
    • Benim 90 gün içerisinde evlenecegime dair yemin ettigim imzalı dilekçem
    • Nişanlımın 90 gün içinde evlenecegimize dair yemin ettigi imzalı dilekcesi
    • İlişkimizin devamlılığını gösteren kanıtlar:

    • Facetime ve facebook messenger aramalarımızı gösteren screenshotlar (Imazing diye bir program var, eğer iphone kullanıyorsanız bu program ile backup yapıp tüm facetime konusma geçmişinizi tarihleriyle kaç saat dakika konuştugunuzun detayları ile alabiliyorsunuz. Diger telefonlar icin bu program kullanılabiliyor mu bilmiyorum ama araştırabilirsiniz. Program ücretli ama ben ücretsiz sürümünden de yapabildim)
    • Birbirimize yolladığımız kartlar, mektuplar (doğum günü kartpostalları gibi) biz biraz nostaljik takılmayı seviyoruz, ondan ne mektubu ya mektup mu kaldı demeyin 🙂 ikimizde türk oldugumuz için yazışmalarımız türkce oldugundan mektup içi detaylarını koymadık. Mağlum yeminli tercümanlar bir sayfayı baya pahalıya çeviriyorlar. Onun yerine zarfları üzerindeki tarihler gözüksün diye scan ettik, bazı kartların üzerinde de ingilizce bir metin varsa scan edip koyduk. Tüm kanıtların ingilizce olmasını istiyorlar, türkce birşey varsa çevirip koymalısınız diye belirtmişler.
    • Birbirimize aldığımız hediyelerin fişleri (Yani fiş biriktirme meraklısı değilim ama artık hersey online oldugundan maillerimize gelen sipariş detayları cok işimize yaradı.)
    • Facebook sayfamızdan ilişki durumumuzu gösteren ve beraber fotomuzun olduğu screenshotlar (facebookta yayınladığınız için herkesin görüp bildigi bi ilişkileri var düşüncesi iyi oluyormuş.)
    • Instagram sayfalarımızdan beraber oldugumuz fotoların screenshotları (özellikle tarihlerin gözükmesini istedik)

    • Benim Türkiye’ye gittigimi kanıtlayan belgeler (online bilet faturaları, bazı boarding pass fotokopileri, mailime gelmiş e-ticket çıktıları, türk pasaportumdaki giriş çıkışlarımı gösteren damgalı sayfaların fotokopileri)
    • İlişkimizi fotograflarla kanıtlayan ve her fotograf hakkında mini bir yazının oldugu photobook (Bizim 13 senelik bir ilişkimiz oldugundan cok fazla fotografımız vardı. Shutterfly sitesinden 45 sayfalık bir kitapcık hazırladık. İçine ilk tanıştıgımız günden başlayarak ilişkimizin başladığı günü, ilk yıldönümümüzü, dogum günlerimizi, arkadaşlarla çekilmiş fotolarımızı, tatil fotoları, ailelerle fotolarımızı, ilişkinin gelişmesinden bu güne kadar olanki süreci fotolarımızla tarihlerle ve her fotonun hikayesini yazarak destekledik. İşte bu benim doğum günüm, şu tarihte şurada çekildi. Fotodakiler şu şu kişiler ve o gün naptıgınızı anlatan bir yazı gibi)
      Hepsini bir zarfa koyup bugün Teksas’a postaladım. $10.40 ödedim, tracking number vermediler ama 2 güne ellerinde olur dediler.
      Stresli bir dönemdi. Çok araştırdık, çok okuduk, videolar izledik, kafamız karıştı, üfledik püfledik ama bu forumun çok faydası oldu. Bu yuzden herkese tesekkur ediyorum. Ben de kendi deneyimlerimi anlatmak istedim, belki birine yardımım dokunur.

    O zaman bu burada not edili kalsın;
    12 Mart 2019 tarihinde başvurumu yaptım. Bakalım diğer gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Herkese bol şans! 🙂

    elinize saglik, sonraki asamalarda bol sanslar 🙂 simdiden hayirli olsun.


  • @crazycells @kewanee Merhabalar. Güzel haber ama hangi derecedeyiz bilmiyorum ama yine de sizlerle paylaşmak istedim 22.10.2018 de başvurduk ve şimdi de I-797 NOA başvurumuzun kabul olduğunda dair bilgi aldık.


  • @kewanee Buarada önceki konuşmaları okuyunca vizenizi aldığınızı öğrendim. Hayırlı olsun , mutluluğunuz daim olsun!!!!


  • @crazycells @kewanee Ankara'dan bilgiyi posta yolu ile mi yoksa e-mail olarak mı alıyoruz? Aldıktan sonra kafa karışıklığı yaşadığım ve kendimce anladığım şey;

    1. İstenilen tüm belgeleri hazırlıyoruz , ds-160 dolduruyoruz.
    2. CSC ödemesini yapıyoruz. Randevu alıyoruz.
      3.Randevu tarihimize göre de sağlık raporu almak için belirtilen doktoru arıyoruz. ( Randevu tarihimizden 2 gün önce olması gerekiyor)

    Adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği bunları ben çok önceden dosyayı hazırlamak için almıştım ama tekrar almam gerekir mi?
    Bir de Kıbrıs ta 6 yıl öğrenciydim ve ordan da adli sicil kaydı aldım ama biraz erken aldım sanırım. Problem olur mu?
    Yardımlarınız için teşekkür ederim , umarım bende vizeyi alabilirim:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goze gozunuz aydin, once USCIS bilgileri NVC'ye aktaracak; sonra NVC belgeleri isleyip konsolosluga aktaracak. Hem adli sicil kaydini hem de nufus kayit ornegini e-devletten alabilirsiniz. Polis kaydini aldiktan sonra Kibris'ta yasamadiysaniz kabul edeceklerdir.

    Diger sorulari deneyimi guncel olan arkadaslara birakiyorum 🙂


  • @crazycells Çok teşekkür ederim. Umarım bu şekilde olumlu devam eder. Kıbrıs'ta daha sonrasında yaşamadım , o zaman sorun olmayacaktır. Çok çok teşekkürler. Diğer belgelerim de hazır fakat güncel olması acısından e-devlet'ten alabilirim.


  • Fas isimli ülkede yaşayan sevgilimle evlenmek istiyorum. Green card ı olan biri Fas ülkesinden biriyle nasıl evlenebilir ve eşimi Amerika'ya nasıl aldırabilirim. En kestirme yol olarak hangi vize statüsü uygun olur. evlenmeden önce öğrenci vizesi cikartıp sevgilimle Amerika'da evlenip öğrenci vizesini green card a statü değişikliği yapsak nasıl olur. ÇOK AKLIM KARIŞIK SİZCE NE YAPSAM.


  • Bu ileti silindi!

  • @misi-misiyos teşekkür. Sevgilimle yeni barıştık ayrılınca hiç bir resim doğal olarak bırakmadım sildim. K1 için resim ve en az 2 yıl tanışma şartı var. İspat için ne yapmalıyım. Benim green card im var ama kız arkadaşımın yok. Bu vizeye başvurunca tahmini kaç ay yıl sürüyor kız arkadaşımin Amerika'ya gelmesi. Şuan fasta kız arkadasim


  • @cemil-yaman ozur dilerim simdi farkettim sizin greencardiniz varmis. K1 nisanlilik vizesi icin ABD vatandasi olma sarti var. Greencard olmasi durumunda yabanci biriyle evlilik konusunda hicbir fikrim yok malesef 😕


  • Sayın @goze bilgiyi e-mail olarak alıyorsunuz.

    Bazı belegerin geçerlilik süresi oluyor zaten e devletten kolayca temin edebilirsiniz.

    Kıbrıstan alınan belge de herhangi bir geçerlilik süresi mevcut mu ? Değilse ben herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum lakin mevcutsa ve görüşmeye gittiğiniz de bu süre dolmuşsa tabi ki de sorun olur.

    Süreciniz de bol şans ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cemil-yaman K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    Fas isimli ülkede yaşayan sevgilimle evlenmek istiyorum. Green card ı olan biri Fas ülkesinden biriyle nasıl evlenebilir ve eşimi Amerika'ya nasıl aldırabilirim. En kestirme yol olarak hangi vize statüsü uygun olur. evlenmeden önce öğrenci vizesi cikartıp sevgilimle Amerika'da evlenip öğrenci vizesini green card a statü değişikliği yapsak nasıl olur. ÇOK AKLIM KARIŞIK SİZCE NE YAPSAM.

    yanlis konudasiniz, K1 vizesine sadece ABD vatandaslari sponsor olabilir. Su konuyu okumanizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik


  • @cemil-yaman K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @misi-misiyos teşekkür. Sevgilimle yeni barıştık ayrılınca hiç bir resim doğal olarak bırakmadım sildim. K1 için resim ve en az 2 yıl tanışma şartı var. İspat için ne yapmalıyım. Benim green card im var ama kız arkadaşımın yok. Bu vizeye başvurunca tahmini kaç ay yıl sürüyor kız arkadaşımin Amerika'ya gelmesi. Şuan fasta kız arkadasim

    Gordugum kadariyla sizin henuz Green Card'iniz yok.
    DV-2019 kurasini kazandiniz.
    Dosya numaraniz 24binlerde ve current olmadi, dolayisiyla mulakatiniz henuz gerceklesmedi.
    (yukarida yanlis anladigim birsey varsa lutfen duzeltin)

    Bu durumda, surada Sayin @arnblt de belirttigi gibi, mustakbel esinizle mulakatinizdan once evlenip ikiniz birlikte Green Card alabilirsiniz. Bu sekilde ilerlemeniz icin bir engel mi goruyorsunuz?

    Yukaridaki mesajimi asagidaki konuya kopyaliyorum, ilgili paylasimlara asagidaki konudan devam edelim lutfen:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik


  • Arkadaslar selamlar.. Bu sabah saat 8:30’da konsolosluk vize mulakatim vardi. Gayet guzel gecti ve olumlu sonuc aldim 🙂 Hala bittigine inanamiyorum 🙂
    Mulakat detaylarimi paylasmak gerekirse;
    Sabah saat 07:30’da konsolosluk onundeydim. Baya kalabalikti. Genelde work and travel vize basvurusu vardi. 2-3 aile de greencard icin gelmisti. Guvenlik konrollerinden sonra iceri girdik. Herkese pasaport kontrolunden sonra bir numara veriyorlar. Boardda kendi numaranizi gorunce ilgili bankoya gidip gerekli belgeleri ve iliskiyi ispat niteligindeki evraklari teslim ediyorsunuz. Ben 50 sayfa whatsapp yazismasi, 30-35 adet fotograf, nisanlimla birbirimize gonderdigimiz cardlari, nisan yuzuk sertifikasi ve tatillerin otel ve ucak biletlerini goturdum. Ancan benden sadece 5 adet fotograf, 3 sayfa whatsapp yazismasi ve nisan yuzuk sertifikasi istendi. Diger belgeleri soylesemde kesinlikle almadilar.
    Sonra tekrar bekleme salonuna dondum ve boardda numaram tekrar yandi. Bu sefer mulakat icin gittim. Mulakati 8. Bankoda bulunan kisa kivircik sacli esmer Amerika’li bayan yapti. Cok kibar ve guleryuzluydu. Mulakata direk Ingilizce basladi ve bu sekilde ilerledik. Gelen sorular asagidaki gibidir;

    1- nerede ve ne zaman tanistiniz
    2- ailesi hakkinda ne biliyorsun
    3- kac kere yuz yuze gorustunuz
    4- nisanlin daha once hic evlendi mi
    5- nisan toreni yaptiniz mi
    6- evlilik icin nisanlina para odedin mi
    7- nisanlinin meslegi ne
    8- senin meslegin ne

    Meslegimin Amerika’da gecerli oldugunu soyleyerek sansli oldugumu belirtti. Daha sonra Amerika’daki gocmen haklarimin yazili oldugu bir kitapcik verdi. Evlilik kararindan vazgecme hakkim oldugunu, eger 90 gun icinde evlenmezsem hicbir sorun olmadan Turkiye’ye donebilecegimi soyledi. Son olarak tebrik edip vize talebimin onaylandigini belirtti 🙂 ve mutlu son 🙂

    Saat 9:45’te konsolosluktan ciktim. Umarim herkes en kisa surede vizesine kavusur. Merak ettiginiz baska konu var ise bilgim ve deneyimim dahilinde yardimci olmaya calisirim.


  • @misi-misiyos tebrikler . Şimdi pasaportu bekleme süreci benim Pazar uçağım var hala bilgi Yok sanırım uçağı değiştireceğiz .


  • @misi-misiyos Tebrikler....


  • @goze Noa2 aldıktan sonra diğer herşey email ile bilgilendirileceksin. Başvuru yapılırken kimin iletişim adresi verildiyse emailler ona gelecek. Vukuatlı adli sicil kaydı kırmızı mühürlü olmak zorunda bunlar 6 ay geçerli. Arşivli Adli sicil kaydınızi e-devlet üzerinden alınabilir. Sizin yerinizde olsam yenilerini alırım. Zaten bir günde hepsi bitiyor. Kıbrısdan gelen sicil kaydı üzerinde bir valid süresi vardır. Doktor randevu tarihiniz ile konsolosluk mülakat tarihi arasında en az iki gün boşluk bırakın. Şimdiden iyi sabırlar dilerim. Önünüzde 8 ay gibi bir süre var.


  • @goze teşekkür ederim.


  • @misi-misiyos hayırlısı olsun inşallah bundan sonra ki süreçleriniz de sular seller gibi akıp geçer ☺


Benzer Başlıklar

  • 114
  • 1468
  • 57
  • 2908
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum