Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar merhaba,

    Forumda sagda solda duran "Green Card ve evlilik" ile ilgili bilgileri birlestirmek ve ozelden ya da forumda sorulan sorulara tek bir yerde cevap vermek amaciyla boyle bir konu actim.

    Bu konu Green Card alma surecinde, Green Card'li biriyle ya da ABD vatandasi biriyle evlenmeyi dusunenlerin isine yarayacak (en azindan amacim o ).
    Evlilik ile ilgili sorularin burada ya da asagidaki ilgili konularda sorulmasi herkes icin faydali olur...

    • ABD Vatandasi ile ABD'de evlenip surece ABD'de devam etmek isteyen kisiler su konuyu takip etmeli:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak/
      Amerika'da sureci tamamlayabilmek icin ABD'ye yasal yollarla girmis olmaniz gerekiyor. Eger ABD'de kacak durumdaysaniz bile ABD vatandasi ile evlilikte bu bir problem teskil etmiyor.

    • ABD Vatandasi ile Turkiye'de evlenip Green Card surecine devam eden kisiler su konuyu takip etmeli:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak

    • Eger Green Card sahibi biriyle evlendiyseniz, ABD vatandaslari ile evliligin aksine surece baslamak icin kendi siranizin gelmesini beklemeniz gerekiyor. Bu konudaki bilgileri su sayfada bulabilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    • Green Card cekilisine basvuru yapip, basvurudan sonra evlenmis ve kazandigini ogrendigi zaman evli olan birinin yapmasi gereken tek sey, DS260 sayfasinda esi icin yeni bir form acmak ve onu doldurmak. Eger cekilisi kazandiginizi ogrendikten sonra evlenmeyi dusunurseniz bunu konsolosluktaki mulakattan once yapmanizi tavsiye ederim. Hemen evlenip formlari oyle doldurabilirsiniz ya da formlari bekar halinizle doldurup, evlendikten sonra ve mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsolosluk ile durumunuzu bildirmek icin irtibata gecebilirsiniz. Bunun disinda siz mulakatinizi yaptiktan ve vizenizi aldiktan sonra evlenirseniz, sizin icinde bulundugunuz DV sureci devam ediyorsa (yani Eylul sonuna kadar evlenmeniz durumunda ve ayrica ABD'ye ilk girisinizi yapmamissaniz), esiniz icin konsolosluga basvuru yapip ona mulakat tarihi ve vize alabilirsiniz. Tabii bu, vize kalip kalmamasiyla da ilgili bir karar. Eger o yil icin butun DV vizelerini tukettilerse esiniz vize alamayabilir. Bu nedenle ya mulakattan once evlenmenizi ya da mulakat sonrasi hemen evlenip son aylara birakmadan konsolosluk ile iletisime gecmenizi tavsiye ederim.

    • Eger DV sureci bittikten sonra evlenirseniz, o durumda yapmaniz gereken family sponsored green card icin basvuru yapmak. Fakat bunun icin esinizin yurtdisinda birkac yil sira beklemesi gerekebilir. Zaten yukarida da yazili, bu konudaki ayrintili bilgiler icin su sayfayi takip etmelisiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    • Eger esinizin ABD disinda kalmasini istemiyorsaniz ve kendisi baska bir sekilde ABD'ye girmeyi dusunuyorsa (mesela F1 vizesi ile girerek bir dil okuluna kayit yaptirma plani yapiyorsa), o durumda esiniz bu vizeyle giris yaptiktan sonra ABD'de evlenip sureci baslatabilirsiniz. Tabii, esinizin yeterince uzun sure ABD'de kalacagina emin olmaniz gerekiyor, ayrica gocmen olmayan vizeleri alirken gocmenlik konusunda da yalan soylememelisiniz.Gocmen olmayan vizeler, gocmenlik amaciyla kullanilmamali. Boyle bir niyetiniz var ise bile bu konuda cok dikkatli olmalisiniz, daha sonra "visa fraud" ile suclanabilirsiniz. Green Card'li biriyle evlenip ABD'ye gitmenin yolu F2A kategorisindeki gocmen vizeden gecer.Ayrica gocmenlik amaciyla bir dosya actiktan sonra, turist vizesi, ogrenci vizesi gibi gocmen olmayan vizeleri alma ihtimalini zorlasir. Eger F2A gocmen vize surecine baslamadan once bir turist vizesine basvurmak isterseniz yine de Turkiye'ye geri doneceginizi ve amacinizin ABD'de kalmak olmadigini belgelerle gosterebilmek zorundasiniz. Gocmen vize basvurusu yapmis olmaniz size ABD'de bir statu saglamaz. Dolayisiyla ABD'de gocmenlik islemleri boyunca kalmanizi saglayan bir vize sahibi olmaniz lazim. Green card almak amaciyla turist vizesi alamazsiniz, turist vizesi sadece ABD'yi gecici olarak ziyaret eden kisilere verilir. Eger USCIS gorevlisi yaptiklarinizin bir "visa fraud" olduguna kanaat getirirse dosyaniz dusebilir. Misal ABD'ye girdiniz ama vizenizin (daha dogrusu statunuzun) suresi bitti ve ABD'de kalmaya devam ettiniz. O durumda maalesef F2A kategorisinde AOS yapanlarin, ABD'de yasal olmalari gerektigi icin surece baslayamayacaksiniz. (not: ABD vatandaslarinin esleri icin yani CR1/IR1 basvurularinda ABD'de yasal bulunma sarti aranmiyor). Ayrica USCIS evliligin gercek bir evlilik olup olmadigiyla da ilgilenir. Eger siz ABD'ye gocmen olmayan bir vize ile girip evlenirseniz ve USCIS sizin bu vizeyi alirken asil amacinizin gocmenlik olduguna kanaat getirirse yine "visa fraud" ile suclanabilirsiniz. Burada dikkat etmek gereken seylerden biri de ne zaman evlendiginiz. USCIS 30-60-90 kurali uyguluyor evliliklerde, eger ABD'ye girisinizden 30 gunden az bir surede evlenirseniz dosyaniz hemen red flag yiyor ve genelde eleniyor, eger 30-60 gun arasindaysa daha ince elenip sik dokunuyor sizin gorusmenizde ama otomatik olarak fraud olarak damgalanmiyor. Su an 90 gun altindaki butun evlilikleri daha cok arastiriyorlar, o nedenle ilk 90 gun icinde evlenmemeniz kesinlikle sizin yarariniza olur.

    DIGER NOTLAR:

    • ABD vatandasi olduktan sonra evlilik durumunda: (Green Card'lilarda oldugu gibi, ABD vatandaslarinin esleri icin bir vize kotasi yoktur, bu nedenle ABD vatandasi eslerinin family sponsored green card'a basvuranlarin bekledigi sirayi beklemesine gerek yok) Boyle bir durumda evlenip esiniz icin CR1 (ya da IR1) vize basvurusu yapmaniz gerekiyor.

    • Eger ABD vatandasi ile evlenip nisanlilik vizesi(K1) ile ABD'ye gelmeyi dusunuyorsaniz yani esiniz ABD'ye girdikten sonra evlenecekseniz (nisanlilik vizesi Green Card sahipleri icin olmuyor, sadece ABD vatandaslari icin buna basvurabilir) K1 vizesine basvuru yapabilirsiniz. Bunun icin son 2 yil icinde nisanlinizla yuzyuze gorusmus olmaniz ve bunu kanitlayabilmeniz gerekiyor. Iliskinizi ve gorustugunuzu fotograflarla, telefon kayitlariyla, internet yazislarinizla, ucak biletleri veya baska evraklarla gosterebilirsiniz. K1 vizesi icin su konuyu inceleyebilirsiniz.


  • Merhaba, daha evvel başka bir başlık altında yazmıştım ve sağolsun @crazycells yanıtlamıştı, sürecim doğal seyrinde ilerlemediği ve mülakata çok yakın tarihte ciddi bir değişiklik kararı aldığım için, biraz tedirginim. 🙂 Doğru başlık altında son durumumu özetlemek isterim, ileriki dönemlerde diğer arkadaşlara da faydası olacaktır. DV2018 talihlisiyim, case number'ım 13XX, mülakatım 2 Ekim'de, sağlık raporu randevum yarın (23 Eylül), şu an bekarım ve tüm süreci bekar ilerlettim ve hafta başında aldığımız karar neticesinde 11 Kasım'da evleniyorum. Zaman değerlendirmesi yapamıyorum sıkışıklık dolayısıyla, kendimi ve müstakbel eşimi de riske atmamak için izlemem gereken süreci planlamaya çalışıyorum. Yarın sağlık raporuna başvurursam 6 aylık sürecimi başlatmış olacağım, 2 Ekim'de gidip alır isem vizemi, Kasım'da da evlilik sonrası eşimi ekletmek için tekrar talepte bulunursam sanıyorum teknik olarak en erken Aralık ortasında belgelerimizle hazır olabiliriz (pasaport değişikliği, vb sebeplerden ötürü). Aralık ortasından sonra christmas tatilleri başlar diye tahmin ediyorum, konsolosluğun ben amerika'ya girmeden evvel bizi çağırabileceği geriye kalan zaman 3 ay oluyor (yarın sağlık raporu alırsam Mart sonuna kadar abd'ye giriş çıkış yapmam gerekecek, o tarihe kadar bizi tekrar çağırmalılar zira ben abd'ye girersem eşim o şansını kaybeder). Bu ertelemediğim senaryo, yanılıyor muyum? Bir de bu senaryoda Mart sonuna kadar eşimin eklenmesi için çağrılmazsak, ben 2.kez rapor alıp uzatabilir mıyım, mümkün mü?

    Ertelemeye karar verirsem, ya her durumda yarın yine de rapor alıp 2 Ekim'e kadar bekleyip mülakatıma gitmeyip ertesi gün gelemediğimi bildireceğim. Öncelikle bu usulde gitmeme ve erteleme methodu doğru mudur, bu şekilde her durumda elenmeden direkt mülakatım ertelenir mi, bilmiyorum. Bir de aynı ay için yeni tarih veriliyor diye biliyorum, bu durumda bana yine Ekim ayında bir gün verebilirler ki manalı değil ben 11 Kasım'da evlenebiliyorum en erken. Buna göre bir tarih verir mi konsolosluk?
    Bir kaç saat içerisinde net kararı vermeliyim ki gece otobüsüyle Ankara'ya sağlık raporu almak üzere harekete geçeyim. 🙂 Süreç kolay değil, kafalar karışık, önerilerinizi merakla beklerim, sevgiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay evet, dediginiz eger mulakatinizi ertelemezseniz yasayacaginiz senaryo... Vize gorusmesi sirasinda vize ucretini de odemeniz gerekecek, sonra evlenince bu vizeyi yeniletmeniz gerekecek.

    Vize mulakatinizi erteletmeniz dosyanizda karisikliga ve olumsuz bir duruma neden olmaz. Hatta sizin durumunuzda en mantiklisi ertelemeniz 🙂

    Gocmen vizeler ile gocmen olmayan vizeler arasinda oldukca farklilik var. Mulakata girmediginiz icin dosyaniz red olmaz. Mulakata gitmeyip, hazir oldugunuzda csc uzerinden yeni bir tarih talep edebilirsiniz. (zaten konsolosluga bu konuda email godnermistiniz) Yeni tarihi genelde 1 ay icinde veriyorlar, dolayisiyla aylarca beklemeniz gerekmeyecek.

    Resmi olarak evlenmeden konsoloslukla iletisime gecip gun istemeyin. Sadece evlendikten sonra evlilik cuzdaninin ilk sayfasini scan edip konsolosluga gonderin ve esiniz icin de bir DS260 formu acmalarini isteyin.


  • @crazycells teşekkürler tekrar dönüşün için. Ertelemek için şimdiden konsolosluğa mülakatımı ertelemek istediğimi kesin bir dille yazmam mı gerekecek? Buna ilave, mülakatımın ertesi günü de mülakata gelemediğimi, ertelemelerini istediğimi ve 11 Kasım'da evlendikten sonra bunun bilgisini tekrar evlilik cüzdanı fotoğrafıyla ileteceğimi mi söylemeliyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay hayir 🙂 hicbir sey yapmaniza gerek yok. zaten konsolosluga email attiniz (ki ona bile gerek duymuyorlar). Once evlenip, sonrasinda konsoloslugu durumdan haberdar edip, yeni bir mulakat tarihi isteyeceksiniz. O zamana kadar bir sey yapmaniza gerek yok.


  • @crazycells tamam :). O zaman 11 Kasım'a kadar hiçbir bilgi paylaşımına girmiyorum konsolosluk ile, mülakata gitmeyip 11 Kasım'ı bekliyorum yalnızca. Konsolosluğun bana ilettiği maildeki şu paragrafta yer alan "size sadece görüşme gününüzün olduğu ay bir vize numarası rezerve edilir" cümlesinin mealini de bana iletirseniz çok sevinirim, paragrafın tam metnini paylaşıyorum:

    "Ancak DV kategorisinde vizeler her ay kisitli sayida verilebilmektedir ve size sadece gorusme gununuzun oldugu ay bir vize numarasi rezerve edilir. Programin sonuna yaklastikca (Eylul 30) vize numaralari azalir ve yeni randevu taleplerine cevap verilemeyebilir."

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay farzedelim ki KCC her ay Ankara Amerikan Konsoloslugu'na 100 tane DV vizesi gonderiyor, buna gore de 100 kisiye o ay icin mulakat tarihi veriliyor. 90 kisi mulakata girdi ve vize aldi diyelim, 1 kisi red aldi, 6 kisinin evraklari eksikti (ya da gorusmeye gelmediler), geriye kalan 3 kisi de idari isleme kaldi. Bu durumda konsolosluk kullanmadigi 100-90=10 vizeyi KCC'ye geri gonderiyor. Zaten DV surecinin sonuna dogru cut off numarasini belirleyen sey de bu kullanilmayan vizelerin sayisi.

    Sonraki aylarda konsolosluk sizi mulakata aldiginda, eger her sey olumlu giderse (ki boyle olma ihtimali yuksek), size vize vermek icin elinde vize var mi yok mu diye bakacak. O ayda da ayni sayida vizeyi kullandigini farzedelim, bu durumda KCC'ye geri gonderecegi 10 vizenin 2'sini size verecek, geri kalan 8'ini gonderecek. Zaten her ay konsolosluga gelen vizelerin kullanilma ihtimali oldukca dusuk (son aylar haric), fakat diyelim ki oldu, bu durumda KCC'den sonraki ay ekstra vize isteyecek.


  • @crazycells tamam, bu şekilde ilerleme kararı aldım, hakkımızda hayırlısı 🙂 11 Kasım'a kadar bekliyorum, evlendikten sonra da konsolosluğu evlilik cüzdanımın ilk sayfasının fotoğrafı ile bilgilendirerek eşim için de form açmalarını talep ediyorum. Tüm emeğin için çok teşekkürler, gelişmelerden haberdar edeceğim.


  • Merhaba, bugün hizmet sağlayıcı firma CSC'yi arayarak durumumu izah ettim, 2 Ekim tarihinde katılamadığımı, 11 Kasım sonrasına mülakata katılabileceğimi söyledim, sanırım sabırsızım evet 🙂 Kontrolü yaparak bana yeni tarih alabilmem için sistemin onay verdiğini, konsolosluğa da 11 Kasım evliliğim sonrası için mülakat istediğimin notunu eklediklerini, bundan sonraki sürecin konsoloslukta olduğunu bildirdiler, ardından ben de konsolosluğa mail atarak durumumu ve talebimi ve hatta evlilik sonrası pasaportumun da değişeceğini ve bunun da zaman alabileceğini, yeni tarihi verirken bu zaman hassasiyetini göstermelerini rica ettiğimi bildirdim. Aceleci mi davrandım diye düşündüm daha sonra, @crazycells bana 11 Kasım'ı bekle demişti ve dinlemedim her şeyi karıştırdım mı dedim :))
    Şimdi kafamdaki deli soruları yazmak isterim:
    -Hizmet sağlayıcı firmanın sistemde yaptığını düşündüğüm değişiklik sonrası, konsolosluk bana erken tarihli mülakat verir mi sizce? (İstanbul için pasaport yenileme süreci ile ilgili yaptığım araştırmaya göre; evlilik sonrası evliliğin tescili yaklaşık 15 gün, ardından nüfus müd. kimlik değişimi talebi ve ardından nüfus müd'nden alınan geçici kimlik belgesi ile pasaport değişikliği talebi vs derken neredeyse 1 ayı alıyor bu resmi süreç).
    -Konsolosluk, ben evlilik sonrası değişen soyadımla yeni pasaportumu almadan beni mülakata çağırırsa, gidebilir miyim eski pasaportla?
    -Yahut bu durumda tekrar (2.kez) mülakata katılmayıp yenileme sürecini tamamlayıp yeni gün mü istemem daha uygun olur?
    Sevgiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay evlendikten sonra konsoloslukla iletisime gecmeniz yeterli. Henuz evlenmeden, konsolosluk sizi evli olarak mulakata alamaz ve esinizin formunu acamaz.


  • Merhaba @crazycells, konsolosluk bana 27 Kasım tarihi için gün vermiş, bugün mail geldi. Aracı firmayı geçen hafta arayıp durum kontrolü yaptığım için oldu sanırım tüm bunlar. 🙂
    Evliliğim 11 Kasım'da, yeni mülakat 27 Kasım'da.
    Evlilik sonrası eşim için form açtırma ve pasaport değişikliği sürecini yetiştirebilir miyiz kestiremiyoruz. (Hatta bir de o tarihte kesin olmamakla birlikte, Hollanda'ya şirket gezimiz olabilir).
    Şu aşamada tam olarak nasıl ilerlememizi önerirsin? Aralık ortasına yahut Ocak ayına erteleyebilirsek, belgeleri de sıkıntısız yetiştirebiliriz fakat tekrar erteleme fikrini nasıl değerlendirirsin?
    Çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay evlendikten sonra konsoloslukla iletisime gecip esiniz icin form doldurun.

    Eger 27 Kasim'a yetisemezseniz, konsoloslukla iletisime gecip bir daha gun isteyebilirsiniz. Ama bunu hazir olmadan yapmayin.


  • @crazycells çok teşekkürler. 2 sorum olacak:
    1- Tekrar ertelemenin olumsuz herhangi bir tarafı var mıdır? Zira pasaport yetişmediği için gidemezsem, bu 2.kez mülakatı ertelemek demek olacak, bunun benim/bizim durumumuzu tehlikeye sokacak bir yansıması olur mu?
    2- Evlilik sonrası pasaportu yeniletmeden eskisi ile mülakata gidilemez, değil mi? Pasaportu mülakat sonrası yeniletip konsolosluğa posta ile göndermek gibi bir alternatif, "pasaport" için de olabiliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay

    1. bilemiyorum maalesef, daha once boyle bir durumla karsilasmadim. Buyuk ihtimal sorun olmaz.

    2. Vizenizi en guncel ve yeni olan pasaportlara bastirmanizi tavsiye ederim. Pasaportunuz olmadan konsolosluga girmenize izin vermeyebilirler.


  • Merhaba.
    Bir sorum olacak size: benim case numaram EU19***, 13.09.2017.
    Nişanlım haziran ayının sonunda Baküdeki ABD konsolosluğundan ABD-ye gitmek için turist vizesine inkar yani hayır cevabı (buna türkçede ne deniliyor hatırlayamadım malesef) almış, sebeb ise onu Azerbaycana bağlayan sebeblerin yeterli olmaması gösterilmiş. .
    Azerbaycan vatandaşları greencard vizesini esasen Gürcistandaki ABD konsolosluğundan alıyorlar.
    Biz düşünmüşdük ki, Baküden alınan hayır cevabı bizim greencard vizemizi etkiler. İkimize de vize verilmez bu yüzden.
    Bu yüzden biz evliliyimizi temmuza ertelemeyi düşünmüşdük. O zamana kadar ben de greencard vizemi almış olmalıydım.
    Şimdi burayı okuyorum, demek ki, DS260-ı yalnız doldurduktan sonra da geri çağırıp yeniden evli gibi doldura biliyoruz.

    1. Benim esas bilmek istediyim, onun Baküden aldığı turist vizesine hayır cevabı bizim greencard vizemizi etkilermi?
      Tabi böyle bir durum da var: bu yıl case numaralar çok yavaş hareket ediyor, nisan-mayis en erkeni benim numarama göre, haziran-temmus ola bilir. Bu zamana kadar onun da hayır cevabı almasından 1 yıl geçmiş oluyor ki, ona da böyle söylemişlerdi konsoloslukta. Bir yıl sonra bir daha yaklaşırsınız denmişti.
      Sizce biz nasıl etmeliyiz?
    2. evliliyimizi benim vizemden sonraya mı bıraksak? bu durumda o benden ayrı olarak turist vizesi alabiliyormu? yani eşi ABD-ye temelli giderken kendisine turist vizesi verilirmi? (bu arada birlikte gitmeyi düşünüyoruz, öyle ya da böyle)
    3. ya da ben vize aldıktan sonra evlenip yeniden mulahakat tarihi alıp birliktemi gitmeliyiz?
      yukarıyı aslında okudum, anlamaya çalıştım ama aynı dili konuşsak da, bu türlü yazılarda bağzı sözleri anlamaya biliyoruz.
      Çok teşekkür ederim önceden.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayel evet, dediginiz gibi Gurcistan'da mulakata gireceksiniz.

    1. hicbir problem olmaz. Turist vizesi ve Green Card basvurusu cok farkli degerlendiriliyor. Turist vizesine "hayir" cevabi almis olmaniz, Green Card basvurusunu etkilemez.

    2. Bence mumkunse en yakin zamanda evlenin ve esinizi de mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra dosyaniza ekleyin.
      Eger nisanliniz su an evlenip sizinle Green Card almazsa, siz ABD'ye girdikten sonra almasi hem cok yorucu, hem de cok masrafli olur.

    3. Eger mumkunse, evliliginizi bu kadar geciktirmeyin.

    Dedigim gibi , en yakin zamanda evlenin. Sizin dosyanizin durumunu dusunmeyin. Nisanliniz da turist vizesi basvurusu yapmasin artik, cunku gocmen olarak ABD'ye girme firsati var. Mulakat tarihinizin aciklanmasini bekleyin, mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra Tiflis'teki Amerika Konsoloslugu ile iletisime gecin ve esinizi dosyaniza eklemek istediginizi soyleyin. Konsolosluk sizi gerektigi sekilde yonlendirecektir.


  • Çok teşekkür ederim.
    Ben yerli şirketin aracılığıyla katılmışdım bu lotoriye. Onlara temmuz ayında sorduğumda bana evlenseniz siz de alamazsınız vize dediler. Onun turist vizesine hayır almasından dolayı. Tabi para karşılığında yardım ede bileceklerini de söylediler. Ama istenen para çok yüksekti ve biz evliliyi erteledik. Şimdi yeniden düşünmeliyiz bu durumu.
    Nişanlıma da bunları anlata bilsem. Ona göre bana da vize verilmez diye korkuyor.
    Çok teşekkür ederim beni anlayıp cevabladığınız için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayel Sirket paranizi almak icin size yalan soyluyor. Size tavsiyem sirketin size soyledigi her seyi unutmaniz, ve onlarin dedigi sekilde hareket etmemeniz.


  • Çok teşekkür ederim. Bu dedikleriniz Azerbaycanda da, dünyanın her yerinde de aynı olduğuna inanıyorum.


  • Bir de mulahakat tarihi nisan falan açıklanır diye düşünütorum. Şimdilerde evlenirsek dosyayı geri çekip yenilemeyeyim yani. bekleyeyim nisan mayis ayını, tarih açıklandıkdan sonra dosyayı geri çağırıp ekleyeyim eşimi. öylemi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum