• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. misi misiyos
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 44
    • En İyi 27
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

misi misiyos

@misi misiyos

49
    İtibar
    352
    Profil Görüntülemeleri
    44
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

misi misiyos Takip etme Takip Et

misi misiyos tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Arkadaslar selamlar.. Bu sabah saat 8:30’da konsolosluk vize mulakatim vardi. Gayet guzel gecti ve olumlu sonuc aldim 🙂 Hala bittigine inanamiyorum 🙂
      Mulakat detaylarimi paylasmak gerekirse;
      Sabah saat 07:30’da konsolosluk onundeydim. Baya kalabalikti. Genelde work and travel vize basvurusu vardi. 2-3 aile de greencard icin gelmisti. Guvenlik konrollerinden sonra iceri girdik. Herkese pasaport kontrolunden sonra bir numara veriyorlar. Boardda kendi numaranizi gorunce ilgili bankoya gidip gerekli belgeleri ve iliskiyi ispat niteligindeki evraklari teslim ediyorsunuz. Ben 50 sayfa whatsapp yazismasi, 30-35 adet fotograf, nisanlimla birbirimize gonderdigimiz cardlari, nisan yuzuk sertifikasi ve tatillerin otel ve ucak biletlerini goturdum. Ancan benden sadece 5 adet fotograf, 3 sayfa whatsapp yazismasi ve nisan yuzuk sertifikasi istendi. Diger belgeleri soylesemde kesinlikle almadilar.
      Sonra tekrar bekleme salonuna dondum ve boardda numaram tekrar yandi. Bu sefer mulakat icin gittim. Mulakati 8. Bankoda bulunan kisa kivircik sacli esmer Amerika’li bayan yapti. Cok kibar ve guleryuzluydu. Mulakata direk Ingilizce basladi ve bu sekilde ilerledik. Gelen sorular asagidaki gibidir;

1- nerede ve ne zaman tanistiniz
      2- ailesi hakkinda ne biliyorsun
      3- kac kere yuz yuze gorustunuz
      4- nisanlin daha once hic evlendi mi
      5- nisan toreni yaptiniz mi
      6- evlilik icin nisanlina para odedin mi
      7- nisanlinin meslegi ne
      8- senin meslegin ne

Meslegimin Amerika’da gecerli oldugunu soyleyerek sansli oldugumu belirtti. Daha sonra Amerika’daki gocmen haklarimin yazili oldugu bir kitapcik verdi. Evlilik kararindan vazgecme hakkim oldugunu, eger 90 gun icinde evlenmezsem hicbir sorun olmadan Turkiye’ye donebilecegimi soyledi. Son olarak tebrik edip vize talebimin onaylandigini belirtti 🙂 ve mutlu son 🙂

Saat 9:45’te konsolosluktan ciktim. Umarim herkes en kisa surede vizesine kavusur. Merak ettiginiz baska konu var ise bilgim ve deneyimim dahilinde yardimci olmaya calisirim.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      misi misiyos
      misi misiyos
    • RE: Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.

@deejake ne kadar guzel yazmissiniz hayallerinizi, okurken tek hissettigim sey huzur duygusu oldu 🙂 Dilerim ki tez zamanda tum hayallerinize ulasirsiniz ailenizle birlikte mutlu bir hayat gecirirsiniz Dunya'nin istediginiz sehrinde 🙂

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      misi misiyos
      misi misiyos
    • RE: Forum ile İlgili Hatalar, Görüşler, Öneriler ve Sorularınız

Ben herhangi bir sorun yasamadim suana kadar forumda ancak bir telefon app'i olsaydi cok sahane olmaz miydi sizce de? 🙂 Forumda emegi gecen herkese cok tesekkur etmek isterim buradan kendi adima! 🙂

Forum Kuralları içinde yayımlandı
      misi misiyos
      misi misiyos

@Rookie @Barış çok teşekkür ederim arkadaşlar, İnşallah hepimizin ki sorunsuz bir şekilde çabucak hallolur 🙂 Nişanlım kendi misyonunu tamamladı, bayrağı bana devretti 🙂 en kısa sürede bayrağı devralmanız dileğiyle 🙂

misi misiyos
      misi misiyos

Merhaba arkadaşlar 🙂 an itibariyle notice of action 2’yi almış bulunmaktayız. Güncel bilgi olması açısından tarihleri aşağıda paylaşıyorum;

129-F formu ilk gönderim (ilk başvuru): 4 Temmuz 2018

Notice of action 1 (başvurunun alındığına dair bildirim): 11 Temmuz 2018

Notice of action 2 (başvurunun USCIS tarafından onaylandığına dair bildirim) : 11 Aralık 2018

5-10 ay arası süren noa1 ile noa2 arasındaki kısım bizde tam olarak 5 ay sürdü. Umarım bu şansımız bundan sonrasi süreçte de devam eder 🙂 Şimdi 2-3 hafta NVC’den gelecek olan bildirimi bekliyoruz, sonrasında Ankara müşakat tarihi, doktor randevusu vs. işlemleri için kolları sıvayacağız 🙂 Değişiklik oldukça buradan yazmaya devam ederim..

misi misiyos
      misi misiyos

@sekinbicer şimdi kontrol ettim de, USCIS internet sitesinde receipt number ile kontrol ettiğimde hala temmuz ayında başvurunuz alınmıştır bilgisi yazıyor. Sanırım internet sitesini çok sık güncellemiyorlar, bilginiz olsun..

misi misiyos
      misi misiyos

@kewanee @crazycells cevaplariniz icin cok cok tesekkur ederim. Mulakat gununu henuz almadim bu eksik evraktan oturu. Onceki yazilarimda yazmistim aslinda bir avukat ile calisiyoruz ancak avukatimiz sadece kendi istedigi zaman cevap veriyor bize. Avukata guvenemedigim icin de tum sureci kendim arastiriyorum bir sorun cikmamasi acisindan. NOA2 gecerlilik suresi 10 Nisan'a kadar ancak hic birseyi riske atmamak icin son dakikaya birakmama taraftariyim. Sanirim 3-4 hafta sonrasi icin mulakat randevusu alacagim. Mulakata kadar Cekten adli sicil kaydim gelirse ne ala, gelmezse de artik eksik evrak olarak sonradan gonderirim. Hem belki bu surec icinde sevgili (!) avukatimiz zahmet edip bir donus yapar. Bu arada mulakatta eksik evrak oldugunda sonradan kargo ile buyukelcilige gondersem olur mu yoksa kendim bizzat mi gidip goturmek zorundayim? Son bir sorum daha olacak; doktor kontrolunu simdiden mi gidip yaptirsam yoksa mulakattan 2 gun evvel mi yaptirsam bilemedim. Sizin tavsiyeniz ne olur paylasirsaniz sevinirim. En ufak ayrintiyi bile soruyorum kusura bakmayin ancak bu surec gercekten yipratici hem maddi hem manevi olarak, yanlis birsey yapmak istemiyorum. Son olarak tekrar cok tesekkur ederim yardimlariniz icin iyi ki boyle bir platform var da saglikli, dogru bilgi alabiliyoruz 🙂

misi misiyos
      misi misiyos

Aşkolsun @graombze gelinlik fikrini bana neden söylemedin, benim hiç aklıma gelmemişti bu 😄 gerçi benim gelinliğim de yok, ben gelin başı yaptırıp gideyim mülakata, kafamla vereyim sübliminal mesajımı 🤪 bu arada merhaba arkadaşlar 👋🏻 Birşey sorasım var sizlere. Bizim avukat DS-160 formunu benim adıma doldurdu. Önce benden tüm bilgileri aldı ve sisteme girdi formu. Ben bir şekilde o formu kontrol edebilir miyim herşey doğru mu diye? Ayrıca confirmation sayfası size gelecek demiş avukat emailde. Bana gelen giden yok. Form doldurulunca e-mail olarak confirmation sayfası geliyor mu? Nasıl geliyor bu? Avukatı arayamıyorum şuan saat farkından dolayı o nedenle size sormak istedim. Bilginiz varsa yeşillendirirseniz sevinirim 🙏🏻

misi misiyos
      misi misiyos

Arkadaslar NVC'nin sisteminde bir sorun varmis. DS-160 formunu doldurdugunuzda size e-mail olarak gelmiyor confirmation sayfasi bilginiz olsun. Bu arada ben vize mulakat tarihi aldim 14 Mart'a. En erken tarih buydu, subat komple dolmus. Suan en erken tarih olarak 22 Mart veriliyor. Eger islemleriniz tamam ise bir an evvel randevu alin derim cunku saniyorum ki her gun 1 tane K visa isleme aliyorlar ve bu nedenle gunler hemen doluveriyor. 11 Mart icin de doktor randevusu alacagim ancak sistem en son 9 Mart olacak sekilde randevu veriyor. Sanirim 2 gun sonra 11 Mart icin randevu alabilecegim. Bilginize,

misi misiyos
      misi misiyos

Ayrica vize harci icin istediginiz kisinin kredi kartini kullanabilirsiniz. Illa sizin adiniza olan karttan odeme yapmaniza gerek yok. Para gelsin de nasil gelirse gelsin yani 🙂 bu arada debit (banka) karti kullanamadim ben, illa kredi karti olmaliymis.

misi misiyos
      misi misiyos

misi misiyos tarafından gönderilen son iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Ege-Candeniz-Arslaner Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Esim avukat, kendi firmasinda calismakta. Zaten beni esi olarak kendi sigortasina kaydettirmeye calisti ancak bundan once NY State of Health'e kayit olmam gerek. Zaten sorun burada, yoksa sigorta firmalari icin odeme olsun yeter.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      misi misiyos
      misi misiyos
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Herkese merhaba. K1 nisanlilik vizesi ile New York'a geldim ve Haziran ayinda AOS surecimiz basladi. Hatta gecen hafta biometrik randevuma gittim. Benim sorum bu surecte nasil saglik sigortasi yaptiracagimiz. Diger eyaletlerde nasil oluyor bilmiyorum ancan NY'ta ozel bir firmadan saglik sigortasi yaptirmadan once NY state of health de kayit olmaniz gerekiyor. Ancak kayit olduktan sonra istediginiz bir firmadan sigorta yaptirabiliyorsunuz. NY State of health arayip kayit yaptirmak istedigimizde bizden yasal statumun ne oldugu soruldu. Suan gecerli bir vizem yok cunku K1 vizesi 90 gunluk bir vize ve ben Amerikada 90 gunumu doldurdum. Ama kacak ta degilim cunku 90 gun icinde yani vize surem dolmadan evlenip AOS surecimi de baslattim yani Amerika'da yasalim. Elimde USCISden gelen AOS basvuru kabul evraklari da var (NOA1). Ancak NY state of health USCIS evraklarini statumun yasal oldugunu ispat olarak kabul etmiyor. Bu durumda ne yapmam lazim? Nasil saglik sigortasi yaptirabiliriz? Bilen varsa ve paylasirsa cok sevinirim. Simdiden tesekkurler!

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      misi misiyos
      misi misiyos

@goze rica ederim 🙂 Bu surecte beklemek en zor kisim. Simdiden bolca sabir ve kolaylik dilerim.

misi misiyos
      misi misiyos

@goze merhaba. Hayir zorunluluk yok. Ben mulakata gittigimde evrak teslimi yaparken elimde ne tur iliskiyi kanit niteliginde belge oldugu soruldu. Ben tum belgeleri soyledigimde hepsine gerek olmadigi, sadece 4-5 adet fotograf, birkac sayfa whatsapp yazismasi ve sertifika yeterli geri kalani vermeyin dendi. Anladigim kadariyla cok fazla kanit belgesi istemiyorlar sureleri kisitli oldugu icin. Ama siz yine de elinizde olan herseyi gorusmeye goturun ne isteyecekleri belli olmaz.

misi misiyos
      misi misiyos

@özgür @Rüzgar @Rookie cok tesekkur ederim 🙂

misi misiyos
      misi misiyos

Arkadaslar selamlar.. Bu sabah saat 8:30’da konsolosluk vize mulakatim vardi. Gayet guzel gecti ve olumlu sonuc aldim 🙂 Hala bittigine inanamiyorum 🙂
      Mulakat detaylarimi paylasmak gerekirse;
      Sabah saat 07:30’da konsolosluk onundeydim. Baya kalabalikti. Genelde work and travel vize basvurusu vardi. 2-3 aile de greencard icin gelmisti. Guvenlik konrollerinden sonra iceri girdik. Herkese pasaport kontrolunden sonra bir numara veriyorlar. Boardda kendi numaranizi gorunce ilgili bankoya gidip gerekli belgeleri ve iliskiyi ispat niteligindeki evraklari teslim ediyorsunuz. Ben 50 sayfa whatsapp yazismasi, 30-35 adet fotograf, nisanlimla birbirimize gonderdigimiz cardlari, nisan yuzuk sertifikasi ve tatillerin otel ve ucak biletlerini goturdum. Ancan benden sadece 5 adet fotograf, 3 sayfa whatsapp yazismasi ve nisan yuzuk sertifikasi istendi. Diger belgeleri soylesemde kesinlikle almadilar.
      Sonra tekrar bekleme salonuna dondum ve boardda numaram tekrar yandi. Bu sefer mulakat icin gittim. Mulakati 8. Bankoda bulunan kisa kivircik sacli esmer Amerika’li bayan yapti. Cok kibar ve guleryuzluydu. Mulakata direk Ingilizce basladi ve bu sekilde ilerledik. Gelen sorular asagidaki gibidir;

1- nerede ve ne zaman tanistiniz
      2- ailesi hakkinda ne biliyorsun
      3- kac kere yuz yuze gorustunuz
      4- nisanlin daha once hic evlendi mi
      5- nisan toreni yaptiniz mi
      6- evlilik icin nisanlina para odedin mi
      7- nisanlinin meslegi ne
      8- senin meslegin ne

Meslegimin Amerika’da gecerli oldugunu soyleyerek sansli oldugumu belirtti. Daha sonra Amerika’daki gocmen haklarimin yazili oldugu bir kitapcik verdi. Evlilik kararindan vazgecme hakkim oldugunu, eger 90 gun icinde evlenmezsem hicbir sorun olmadan Turkiye’ye donebilecegimi soyledi. Son olarak tebrik edip vize talebimin onaylandigini belirtti 🙂 ve mutlu son 🙂

Saat 9:45’te konsolosluktan ciktim. Umarim herkes en kisa surede vizesine kavusur. Merak ettiginiz baska konu var ise bilgim ve deneyimim dahilinde yardimci olmaya calisirim.

misi misiyos
      misi misiyos

@cemil-yaman ozur dilerim simdi farkettim sizin greencardiniz varmis. K1 nisanlilik vizesi icin ABD vatandasi olma sarti var. Greencard olmasi durumunda yabanci biriyle evlilik konusunda hicbir fikrim yok malesef 😕

misi misiyos
      misi misiyos

Arkadaslar ben de az once doktor muayenesinden ciktim. Sayin @kewanee cok guzel anlatmis benim ona ilave edecegim pek bir sey yok ancak ucret konusunda bilgi verebilirim. Ben asi kartlarimi goturdum ancak buna ragmen 3 adet asi oldum. Doktorun ofisine toplam 250 USD odeme yaptim. Handan Hanim konusma arasinda pat diye yapiverdi asilari. Sonradan hangi asilari yaptiniz diye sorunca soyledi ki bir asi su cicegiymis. Ben su cicegi gecirdim dedigim zaman isa bir sure sessizce birbirimize baktik. Saniyorum ki bu asi fazladan oldu. Neyse sorun degil kismet artik 🙂 Duzen laboratuarina da 118 USD odeme yaptim ve oradan ayrildim. Bu arada benim randevum saat 10daydi ancak ben saat 9da gittim muayenehaneye ve direk islemler basladi. Persembe gunu vize gorusmemden sonra da onun detaylarini yazarim.

misi misiyos
      misi misiyos

@özgür tebrikler cok guzel bir haber. Hayirli olsun 🙂

misi misiyos
      misi misiyos

@kewanee cok tebrik ederim, oyle boyle sonucta aldiniz vizenizi siz ona bakin. Kendi ulkemizde kendi milletimizden olan insanlardan bu sekilde muamele gormek tabi ki uzucudur. Tekrar tebrik ederim, darisi basimiza 🙂

misi misiyos
      misi misiyos