Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nilfersev bu soruyu bende sormustum.2019 talihlisiyim.tercumanla giriliyor diye bi arkadas cevp vermisti.bir hafta onceden dmv ofisine turcumanin ismi veriliyormus.ins oyledir diye umut ediyorum cunku bende ilk floridaya gitcem.


  • @nahya123 teşekkürler cevapladığınız için . Deneyimlerinizi burda da paylaşırsanız çok sevinirim


  • bugün Austinde DPS ofisine gittik, eşim benim adıma 2 tane birbirinden farklı fatura istiyorlar. Ben aracın sigortasını ve leasing contractı; eşim de elektrik faturası ve leasing contractı verdi. Kişi başı 25 dolar ödedik.
    Gitmeden önce 1 saatlik bir video vardı, onları izledik, sonrasında size bir sertifika veriyorlar, o sertifikaları da yanımızda götürdük, o sertifikaları da aldılar.

    Sonrasında yazılı sınava girmek ister msiiniz dediler? Hiç çalışmamıştık , 30 sorudan 21'ini yapmak yazılı sınavda başarılı olmaya yetiyor ve toplamda 3 hak veriyorlar.
    Eşim girdi, 23 doğru yaptı ve geçti.
    Ondan gaz alarak ben de girdim 22.soruda 10 yanlışım olunca otomatik olarak fail oldu 🙂 2 hakkım daha varmış, biraz çalışıp girmek gerekiyor.

    Eşim ayrıca direksiyon sınavı için de online olarak 29 mart tarihine gün aldı,
    Şimdilik bilgiler bu kadar 🙂


  • @murat-yılmaz Burada (CA) duyumlarimiza gore proof olarak tum faturalar bir esin uzerine ise evlilik cuzdani diger es icin yeterli oluyormus.


  • @caglaror olabilir, gayet mantıklı 🙂 Ne olur ne olmaz, biz her birimiz 2 tane adresi ispatlayan belge götürdük. Burada karşındaki memurun kişiliği de önemli tabi, bazen çok pratik birine denk geliyorsun, tüm işlemleri 2 dakikada yapıyorsun, bazen de robot gibi birine denk geliyorsun, seni anlamayı geçtim, dinlemiyor bile 🙂


  • California da okuma yazması olmayan meksikalı bile ehliyet alıyorsa okuması yazması yasal belgeleri olanlar hiç korkmasın tedirgin olmasın.


  • @betfair39 okuma yazması olmayan sınavı nasıl veriyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    California da okuma yazması olmayan meksikalı bile ehliyet alıyorsa okuması yazması yasal belgeleri olanlar hiç korkmasın tedirgin olmasın.

    Bu, dogru bir bakis acisi degil; resmi uygulama ve kanunlari su kisiler nasil olsa alabiliyor, dolayisiyla bana da ayni haklar saglanacak diye dusunemezsiniz. DMV kurumu bazi gruplara ek olanaklar sagliyor olabilir.

    En basitinden size verecegim ornek, bu gruptaki herkesin de asina oldugu cekilis ile Green Card almak olurdu... 20 yil ABD'de okuyan, yasayan ve calisan, yani ABD'ye uyum saglama konusunda hicbir sikintisi olmayan bir kisinin Green Card basvurusu reddedilebiliyor, ama ABD'yi hic gormemis, ingilizce bilmeyen biri farkli yoldan Green Card alabiliyor.

    Ayrica belirteyim bir insanin okuma yazmasi olmamasi ya da Meksikali olmasi, sizi hukuk onunde kendisinden ustun yapmaz. Belki amaciniz asagilamak degildir, ama yazinizdan boyle bir anlam da cikabiliyor diye belirtmek istedim.


  • Merhaba, Nj de Türk eski tip ehliyetim olduğu için sınava girdim ve geçtim fakat dediğim gibi eski olduğu için üzerinde son kullanım tarihi olmadıgından road test istedi. New York konsolosluğunda bununla ilgili bir düzeltme yazısı yada yeni tip ehliyet değişimi yapabilir miyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @guvenersin Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Merhaba, Nj de Türk eski tip ehliyetim olduğu için sınava girdim ve geçtim fakat dediğim gibi eski olduğu için üzerinde son kullanım tarihi olmadıgından road test istedi. New York konsolosluğunda bununla ilgili bir düzeltme yazısı yada yeni tip ehliyet değişimi yapabilir miyim ?

    konsolosluklarda vatandaslik hizmetleri var ama ehliyetlere dair bir islem yapildigini sanmiyorum. e-konsolosluk'tan islemlere bakin, goremezseniz (ki oyle olacagini zannediyorum) yapamazsiniz demektir.


  • Yukardaki bilgiler için çok teşekkür ederim ancak B2 vizem var.Bu durumda Massachussets'de yada California'da ehliyeti alabiliyor muyum ? Sonuçta SSN numaram yok.Eşimle beraber alacağım türk ehliyetim var ancak eşim burada ehliyetini kaybetti.Aydınlatırsanız sevinirim yeşilkartforum ailesi 🙂


  • @mrblackwater SSN olmadan hic bir eyalette ehliyet alamiyorsunuz diye biliyorum.


  • NYS DMV ye ehliyetimi yenilemek icin money order gonderecegim ancak dmv sitesinde alici olarak “Commissioner of Motor Vehicle” yazin diyor. Basina NYS ibaresi eklemek gerekmez mi acaba... Yoksa dedikleri gibi mi yazmali?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @taurus Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    NYS DMV ye ehliyetimi yenilemek icin money order gonderecegim ancak dmv sitesinde alici olarak “Commissioner of Motor Vehicle” yazin diyor. Basina NYS ibaresi eklemek gerekmez mi acaba... Yoksa dedikleri gibi mi yazmali?

    Alıcı kısmına bunu yazıp sonra DMV adresini yazmanız gerekiyor.

    Neden online ödemiyorsunuz? Daha kolay ve hızlı olmaz mı? https://dmv.ny.gov/driver-license/renew-license


  • Baska bir eyaletten posta yoluyla yenileyim dedim, Visual test raporu icin 80 $ istediler. Raporu Tr de aile hekiminden alip money orderla birlikte postalayacagim. ABD disindan yenilemek icin prosedur bu sekildeymis. Online olmuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @taurus NYS'ye gerek yok, dedikleri sekilde yapmaniz yeterli.


  • Ön uyari: California Eyaleti icin gecerli ehliyet randevu ve yazili sinav tecrubesi.
    Bu gun CA ehliyet sinavinin test olan kismina girdik ve gectik. Kisaca bilgi aktarayim.
    Oncelikle online randevu aliyorsunuz. Bay Area bolgesi icin ortalama 1-1.5 ay sonrasina veriyorlar. Ama bos zamanini varsa arada girip randevusunu iptal edenlerin yakin tarihte olusturdugu bosluklari yakalamaya calisabilirsiniz. TR'den gelecekler icin onemli not olarak gelmeden randevu almalarini onerebilirim. Ayrica randevusuz gidilerek de sira bekleme goze alinarak sansinizi deneyebilirsiniz. Ayni county icinde farkli ofisler farkli yogunluklarla calisabiliyorlar. Bu sansinizi degistirebilir.
    Online randevu aldiktan sonra saatinde orada oldugunuzda -online randevu kodunuzu gosterdiginizde- size asagidaki ilk siradaki belgeyi veriyorlar ve sag basparmak izinizi aliyorlar. Her basamakta sizi bu izle teyit edecekler. Salonda oturup siranizin gelmesini bekliyorsunuz. Siraniz geldiginde memur SSN ve Resmi bir kimlik belgesi (pasaport veya GC) istiyor. Sonrasinda sizin yerlesik oturan oldugunuzu anlamak icin adres kaniti olarak ne belge varsa istiyorlar. Biz elektrik faturasi ve kira kontratini sunduk. Esimin sadece kira kontratindaki imzasi yeterli oldu (sansimiza yanyana memurlara denk geldik). Kisi basi yazili test icin 36$ aldilar (ardisik 3 hakkiniz var). Arada gozlugu surekli takiyor musunuz dedi. Evet dedik. Gozluk gozunde arka duvardaki goz testi sayilamayacak goz teslerinde 3. sorayi oku, 4. sirayi oku yaptik -bir sag bir solla-.Bu memur size ilk bastaki sira kagidina bir kase basip iki ayri forma da imza alarak sizi fotograf cekmeye yonlendiriyor (bu memur da parmak izi teyidi yapiyor).
    Fotograf cekilince size fotografli bir formu elinizdeki forma ekleyip veriyorlar. Sonra test yapilan alana yonleniyorsunuz.
    Turkce test havuzundaki soru sayisi limitli oldugundan siklikla ayni sorular cikiyormus. O yuzden kasmamak adina TR test istedik. (ekranda dil secenekleri gelince siz kendiniz seciyorsunuz). Kizimiz oldugundan once esim sinava girdi. O TR testi hizlica gecti. Bu arada TR test iki parca. 36 soru 3 secenekli coktan secmeli test sorulari ve 12 soruluk trafik isaretleri (3ten secmeli) 2. test.
    36 soruluk teste ilk giris icin maksimim 6 hata hakkiniz var. 3 soruyu da pas gecip testin sonunda ekleyebiliyorsunuz. En sonda bu sorular geliyor. Her soru icin 8dk var. 7nci Hata testten basarisiz olmaniz demek.
    Test ekraninda bolca on bilgi var. Bir de kisa video. Ciddi kucaklayici bir toplum yapisi 🙂
    Ben aceleden dil bolumunu atlayinca ilk testte Ingilizce teste girdim. Cok genis bir soru havuzu varmis. Kilavuzu calismamiza ragmen kenar kose sorular cikti. 7 hata 29 dogru ile (en sona attigim bir soruda battim). Basarisiz oldum. Gorevli 2dk sonra yeniden test alabilecegimi soyledi. 2 dk ara verdim.
    Bu sefer TR sectim. Yazili testi bitirdim. Aceleyle son bankoya kostum :). Gorevli trafik isretleri testini de yapmaniz gerek dedi. Yeniden gittim bilgisayar basina. Sistem epey hantal. Ceviri hatalari nedeniyle 2 yanlis yaptim. En son hepsinden gectik. Tebrikler diyip kagidimiza kase bastilar ve bir ilave daha yaptilar.
    Sinav icin eski sorulara 1 gun calismak fazlasiyla yeter. Ama asil sorun trafik kurallarini gercekten ogrenmek. Her trafige ciktigimizda her tabelada, her kural islerken iki kisi karsilikli konusup bilgi alisverisi yapinca pekisiyor. 10 tane sinavdan kalmak sorun olmaz ama 1000$ ticket yemek ciddi acitabilir.
    Ana kurallari bilmemek ise hayatiniza mal olabilir. Kurallari ogrenmek ve uygulamak sart. TR de uyguladinizda size gulecekleri kurallari burada tami tamina uyguluyoruz. Pratikte egale edilen noktalarda da genele uygun davranmak gerek. 65 mph sinirli yerde 80mph ortalama yapanlar varsa kural uyun diyor (hiz limitini egale eden kural trafigi aksatmayacak hizda ve sekilde surmek).
    Aklimdakileri sicagi sicagina yazdim. Simdi direksiyon sinavi icin randevu alacagiz. Onu da basarirsak detaylari yazarim.
    Not: RealID ozelligi olan ehliyet domestic ucuslarda kimlik yerine geciyor. Standart ehliyetten farkli. Kasim 2020 de baslayacak bu kural icin onerim RealID ozelligi olan ehliyete basvurun. Digeri normal ehliyet. Fark icin burayi okuyabilirsiniz.
    Klayve duzenı usendıgım ıcın, sonrakılerde duzeltmeye calısacagım, rahatsızlık ıcın ozur dılerım.
    alt metni
    alt metni
    alt metni
    alt metni
    alt metni
    alt metni


  • Bu ileti silindi!

  • @fonket Texas da ehliyet almak içinde söyledi:

    Merhabalar,

    5 Nisan 2018 de Amerikaya giris yaptim ilk ehliyetimi New Jersey de almistim ve ehliyetimin suresini vizemin bitis tarihi ile ayni sekilde vermisler yani 5nisan da ehliyetim suresi dolacak Texas a yerlestigim icin buradan ehliyet alacagim ama henuz green cardim gelmedi ve 5 nisanda da 1 yillik vizem dolmus olacak dps ofisine gittigimde yasal varligi kanitlayici belge istiyorlar pasaportumdaki vizeyi gostermem yada ssn numaram yeterli olur mu? yada baska bir cozum oneriniz var mi?
    Tesekkurler.

    @fonket siz çok uzun zamandır arayıp bulamadığımız o kişi olabilirsiniz. New Jersey'den o ilk ehliyetinizi aldığınızda Amerika'da hangi vizeyle bulunuyordunuz, SSNınız var mıydı?

    @fonket heyecanla sizden gelecek yanıtı bekliyordum ki @crazycells hiç acımadan çat diye kitledi konuyu :((
    ama yılmadım buraya taşıdım, cevabınızı merakla bekliyorum


  • arkadaşlar merhaba ;
    Virginia da bugun sinava girdim alakalı bir kac bilgi vereyim ;
    ilk olarak iki asamalı computer test oluyor ve türkce dil secenegi mevcut.3 kez deneme imkanınız var ben ilkinde calismadan girdim ilk 10 soruluk kısmı gecemedim. size tavsiyem evinize yakın bir dmv ye gidip bir kitapcık alın ücretsiz.sonrası https://www.dmv.virginia.gov/dmv-manuals/#/sections/manual/1 bu adreste aldıgınız kitabin online sekli var ve bölüm bölüm her bölünüm sonunda ufak quizler hazırlamıslar ve aynı o sorular cıkıyor teste gittiginiz zaman ( bana öyle oldu acıkcası ). size tavsiyem üşenmeyin sonuna kadar gidin orası haricinde ekstra birsey sormuyorlar. süreci anlatayım biraz da giderken 2 tane proof istiyorlar sizden biri bankanızdan gelen statement üzerinde adresiniz hertürlü yazacak ve benim social security number ım geldı gelen zarfi atmadım (üzerinde adresiniz ve isminiz yazan mektup zarf hic birsey atmayin ilk basta hertürlü işe yarıyor ) o zarf ve ssn ile gittim o zarfin üzerinde ki pul baskısı ve adresiniz üst düzey bir kanıt oluyor zaten ssn ve green card vizeninizin basılı oldugu pasaportuda götürmeniz lazım.ayrıca türkiye ehliyetiniz varsa onu da götürün permit yani gecici ehliyet vermiyorlar, direkt sürüs tesini gecince ehliyetinizi veriyorlar diye biliyorum pazartesi sinavi geceersem bilgiledirme yaparim .ben ilk 10 soruda bunlar yol işaretlerinden oluşuyor 10 yaptım ardından gelen 30 soruda genel kurallardan oluşuyor hepsi kitabin icinde yada vermis oldugum adreste mevcut tamamen aynı sorular sıkılmadan yılmadan komple okuyup orada ki soruları çözerseniz gecmeme gibi bir sansınız yok bence o 30 soruda da sadece 1 yanlıs yaptım. cumartesi 12 ye kadar calısıyor dmv pazartesi icin randevu yapmak istedim sen erken gel acıdıgı saatte sıkıntı olmaz dediler bakalım pazartesi kısmetse sürüş testini de gecersem harika olucak. herkese bol sanslar arkadaslar umarim işleriniz istediginiz sekilde ilerler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum