Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @akara dediginiz gibi tutacaginiz evin 3 kati brut gelire sahip olmalisiniz. Aksi takdirde propertye sahip apartman kiralayamazsiniz. Individual denenebilir.

• Houston TX, 1 yetişkin
    Kira:1220$(1+1)
    Elektrik 80-120$
    Telefon: 25$
    Su : 8-10$
    Internet : 40$
    Araç sigortası:260$
    Akaryakıt: 150$
    Market: 700-800$ (Hazir yiyici)
    SSK: 170$ 😂

Ekstra
    Araba: 628$
    Online Abonelikler: 30-40$
    401k : degisken

• Chicago
    Iki kisi downtown giderler

Kira $3150
    Market $900-1100
    Elektrik su internet vs : $300

Yilda $150000 alt limit olacak sekilde kazanmiyorsaniz bu masraflari karsilamaniz pek mumkun degil. Suburb (koy, ufak kentimsi yerler) daha makul fiyatli.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 göç etmeden kredi skoru oluşturmaya nasıl başladınız acaba? Birkaç gündür uzaktan hesap açabilir miyiz, avrupa ülkelerinde şubesi varsa Boa nın oradan şimdiden açtırabilir miyiz vs diye bakındık ama olmuyor sanırım. Siz ilk girişte hesap açarak başlatıp 2.gidişe kadar onu kullanarak mı skor oluşturdunuz? Nasıl olduğu ile ilgili biraz detay alabilir miyiz? Çocuklu aileler için barınma konusu en önemlisi çünkü, o da en çok kredi skorundan geçiyor anladığımız kadarıyla 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

Vizelerimizi aldıktan sonra 2024 Nisan ayında ABD’ye ilk girişimizde BofA’dan unsecured kredi kartı başvurusu yaptık eşim ve ben ayrı ayrı. Başvurumuz onaylandı ve Türkiye’ye geri döndük. Nisan ayı sonunda permanent resident kartlarımız, SSN, debit ve kredi kartlarımız ABD’de adresini verdiğimiz arkadaşımızın adresine ulaşmıştı. Tüm bu kartları arkadaşımız UPS ile Türkiye’ye gönderdi. Kredi kartlarını Türkiye’de alışverişlerimizde kullandık ve ödemeleri düzenli yaptık.

Devam eden iş hayatımız nedeniyle birinci girişten sonra altı ay içerisinde göç edemeyecektik. Birinci girişten 4 ay sonra 2024 Ağustos ayında tekrar ABD’ye kısa bir tatil programı yaptık, yerleşmeyi planladığımız bölgeyi görmek ve fizibilite için seyahat gerçekleştirdik. Olası ileride ABD vatandaşlık başvurusunda continious residency’nin bozulmaması için ABD dışında altı ayı geçirmemeye özen gösterdik. Ağustos ayındaki bu seyahat esnasında herhangi bir BofA şubesine giderek SSN kartlarımızı ibraz ettik, kredi kartı ile SSN eşleşmesi için. BofA çağrı merkezinden de eşleşmenin yapılıp yapılmadığını teyit ettik, cep telefonu numaralarımızı fraud işlem bildirimlerini yapmaları için kaydettirdik ve Türkiye’ye döndük.

2024 Ekim ayında (kartı kullanmaya başladıktan 6 ay sonra) BofA online banking sistemine baktığımızda kredi skorumuz yansımaya başlamıştı. 2024 Aralık ayındaki kesin göçümüz öncesi & esnasında bu kredi skoru ev kiralama olmak üzere alışverişlerimizde bir hayli işimize yaradı. Kredi skoru önemli ancak buna ilave olarak credit line (sayı olarak borçlandığınız kanallar) ve credit history (geçmiş) de önemli.

https://yesilkartforum.com/forum/post/425051
    https://yesilkartforum.com/forum/post/464629

Size de sürecinizde bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 çok teşekkür ederim, çok yol gösterici oldu bizim için.

• Her zaman aldigimiz organic yumurtada $1.50 fiyat dusmus. Trump Reis cok yasa 😁

• NJ de kiraz ve blueberry topladik bugun. Kiraz $3.95 ve blueberry $1.95 idi.

• ⭐⭐

@MySea Kiraz Türkiye'den ucuz,ha keza blueberry de öyle. Şayet bu fiyatlar 1 lbs ise yine ucuz. 😁

• @selamibasaran lbs fiyatlari.

• ⭐⭐

Dun MRI cektirdim. Sadece $258 odedim. Normalde sigortam karsiliyordu ancak review etmesi gerekiyordu acelem vardi o yuzden $258 oldugunu duyunca cebimden odedim. Ilginc geldi $1000li fiyatlar bekliyordum

• @MySea ben Amerika'ya henüz gidemedim, ama kardeşim, Amerika'da yaşıyor, ailecek onlar da 300usd civarında market alışverişi için yetiyor, diyor.

• @mrkc Yahu o haftalık 300 olmasın, biz mi çok yiyoruz acaba, bana imkansız geldi hemde ailecek 300 🙂

• @Hamuchera tam detay bilmiyorum, annem de gitti, annem de aynı şeyi söyledi. fiyatlar çok ucuz dedi. aylık 300 usd.

• ⭐⭐⭐⭐

@mrkc

@EzgiLera’nin daha önce tavsiye ettiği ve bu iletide paylaştığı kuzeydeki eyaletlerde faaliyette olan Meijer’den aylık alışveriş yapsak bile, dört haneli toplam tutara çok yakın bir tutarın aşağısında çıkmak mümkün olmuyor.

Bu aralar Illinois, Wisconsin ve Minnesota’da şubeleri olan Fresh Farms International Market ve Woodman’s Food Market favorim fiyat ve ürün çeşitleri ile.

• Aylik $300'a saglikli - kaliteli gida 4 kisi icin alinmasi nerede olursa olunsun imkansiz. Walmart ve benzeri marketlerden islenmis - hazir yemek alinsa bile haftalik $75 imkansiza yakin.

• Bende harcamalarimi-gelirlerimi ve daha bir suru kalemi (benzin alisverisim vs) kaydetme ve veri tabani olusturma hastaligi var (hobi diyelim).

Son iki yilda grocery (sadece mutfak demek istemiyorum - yemek ile ilgili olmayan seyler de oluyor arada) harcamalari yaklasik 900-1100 aradi gidip geliyor hep.

En cok kullandigimiz (ve en buyuk harcamalardan baslayara) marketler;

Costco - Trader Joe’s - Lidl - Superfresh (bu evimin yakininda diye) - Turk Marketi - Polonya Marketi.

Ornegin Costco’dan yaptigim alisverislerde bir ay tshirt-sort falan almis oluyorum; baska bir ay araba icin jumper set falan. Her ay bulasik deterjanidir, iki ayda bir cop posetidir falan. Anlamissinizdir ne demek istedigimi; sadece mutfak alisverisi degil. Ama butun bu marketlere ayda en az $900, bazen $1,200 gidiyor - oyle luks muks yasayan bir aile de degiliz.

Isin daha vahim kismi; iki kisilik bir aileyiz (3 kisi tabi bir de kopegimiz var - ayda $40 bully stick yiyor eseksipasi).

Kisacasi kopegimizin luksu haric (cocugum yok daha tek simartacagim o var) hic bir luksumuz yok, cok orta direk harcamalar yapiyoruz ve market giderlerimiz bu.

• Ustteki girdiye ek olarak biraz gercek degerlerden bahsedeyim hazir bilgisayar karsisinda iken data’yi tuttugum excelle.

1 ocak-31 mayis tarihleri arasinda 5 aylik surecte aylik ortalama harcamalarim su sekilde(

• Costco: $417
    • Lidl: $143
    • Superfresh: $74
    • Trader Joe’s: $242
    • Turk Marketi: $84 (5 ayin 2’sinde gitmisim)
    • Kings: $79
    • Polonya Marketi: $35
    • Liquor Store: $45 (Bira icin %90 - Tekila, Viski, Votka gibi urunleri ya Costco’dan ya da Trader Joe’sdan aliyorum - ozellikle TJ’s kendi markadi Tekila baya guzel ve ucuz, marka tekilalari aratmiyor. Zaten kokteylde kullaniyorum)
    • Target: $10 (5 ayda 2 kere gitmisim. Bu daha cok temizlik malzemeleri icin falan)

Alt toplam( market alisverisleri): Ayda ortalama $1,132

Diger alisverisler icin;

• Autozone: $32
    • Walgreens: $55
    • Amazon/online alisveris: $165 (turlu turlu)
    • Marshalls/TJMaxx/Home goods: $76
    • Ez pass ve parking: $56
    • Araba ile ilgili (sigorta, tamir, yag degistirme, ruhsat yenileme vs): $677 (bu data biraz daha dusmeli bu ayi da katinca cunku sigortayi 6 aylik pesin oduyorum. Anlamissinizdir mantigi)( bir de arabam eski 2015 Subaru Forester 160,000 milde dogal olarak pahali sorunlar cikartiyor)(sigorta iki arac icin 2105 subaru ve 2024 subaru)

Araba haric diger harcamalar aylik ortalama(yukarida saydiklarim autozone vs): $444

• Kopegin masraflari(kopek saglik sigortasi, veteriner, mama vs): $279

Bir de disarida yediklerimizi (pizzadir vs) de tutuyorum ama o cok kisisel, zaten cok da yemiyoruz disarda o yuzden ona gerek yok.

Sanirim yukarida saydigin butun kalemlere yaklasik $2,400 gibi bir sey gidiyor aylik ortalama.

• Elektrik faturasi: $131
    • Dogalgaz: $15
    • Ev interneti: $89
    • Telefon hatlari: $104 (3 hat, kayinpederinki de bizim uzerimize)
  • ⭐⭐⭐⭐

@mrkc, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea ben Amerika'ya henüz gidemedim, ama kardeşim, Amerika'da yaşıyor, ailecek onlar da 300usd civarında market alışverişi için yetiyor, diyor.

Meyvesini sebzesini kendi bahçesinde yetiştiriyor ise mümkün ya da sürekli sağlıksız beslenirse. Sam’ste büyük boy pizza $9. Ailecek doyurur da bence. Her gün sadece onu yeseler akşam yemeğinde, ayda $270 yapıyor zaten. Ona göre hesap yapabilirsiniz.

Şu sıralar Panera’da çok yiyorum. Yaz dönemi diye sanırım, sürekli $2 off veriyor. Normalde $7 olan çorba ve salata/sandviç olan menü $5a geliyor ki bu tek kişilik. 2 kişi yine ayda $300 sadece akşam yemeği yapıyor, ki bu $2 off promosyonu da her gün gelmiyor zaten.

Ben de ayda $1000 harcamıyorum gıdaya tabi de, $300 da epey azmış. En basit, hazır gıda seçenekleriyle anca olur, olmaz demiyorum ama o zaman da sağlığınızdan ödün vermiş olursunuz.

Ayda $300 olacak şekilde hesap yapıyorum, yani günde $10:

Walmartın en ucuz ekmeklerinden 2 tane $2
    Kahvaltı için yumurta ~$1.5 (60lı paket alınca 6 adet)
    Domates ~$1
    Peynir ~$1
    Akşam yemeği için konserve çorba 2 tane ~$1.5
    1 paket makarna $1
    Makarna sosu ~$2

Anca böyle bir hesapla ayda $300 olabilir. Atıştırmalık yok, içecek yok.

Ayda $10 ödeyerek doymak da mümkün. O yüzden $300 imkansız diyemem. Ama önemli olan doymak mı beslenmek mi?

Bizim buradaki Sheetz benzinliklerde ayda $10 sınırsız fries kampanyası var 🙂 2 saatte bir gidip alınabiliyor sanırım.

• @EzgiLera baya detaylı açıklamışsınız teşekkür ederim. dediğim gibi tam net bildiğim birşey değil, henüz amerikada yaşamadım, inşallah 2026'da geleceğim de, kardeşim telefonda o şekilde söyledi, herşey uygun dedi, 150 dolar alışveriş yapıyorum dedi, 2 hafta yetiyor. öyle olunca dedim. ama kardeşim lüks harcamaz, hep evde yemek yaparlar, sağlıklı beslenme, bir de az yiyorlar, baya zayıflar, kola vs abur cubur çok nadir alırlar. yumurta, et,, hatta ekmeği de genelde evde yapıyorlar, sağlıklı olsun diye. amaçları cimrilik veya para biriktirme değil ama o şekilde söyledi. ben sormuştum kolay geçiniliyor mu diye de bana o şekilde söyledi. düşününce günlük 10 usd hakikaten azmış :)bakalım gelince görecem.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |