Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @deebee Şimdi şöyle; bizler fakir olduğumuz için biz bizi ilgilendiren dairelerin fiyatlarının ortalamasına bakıyoruz 😅 Yani zenginlerin high-rise, house kiraları düşmüşse bize pek etki etmiyor, ama evet dediğiniz gibi ortalamayı aşağı çekiyor, doğru. Şöyle bir örnek vereyim bir arkadaşım (gerçekten ben değilim, arkadaşım) Sugar Land tarafında düzgün bir sitede 2 sene önce ~$1,300’a oturuyordu, bu sene aynı sitede başka bir daireye (benzer tip) ~$1,800 ödüyor, site içinde daireyi değiştirmesine rağmen. Bilindiği üzere aynı evde oturmaya devam ederseniz bu ülkede saçma bir şekilde kiranızı arttırıyorlar. Lakin aynı site içinde başka daireye geçerseniz kiranız aynı kalabiliyor, veya hatta inedebiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti

Trader Joe’s zincirini bir ben sevemedim herhalde forum kullanıcıları arasında 🫣 TJ’in üvey kardeş şirketi Aldi’yi fiyat/performans olarak daha çok sevdim. İki şirketin geçmiş hikayesini de bilmeyenler için aşağıda iletiyorum 🤗

While Aldi and Trader Joe's share a common history, they are not directly related in terms of ownership. The story stems from the two Albrecht brothers, Karl and Theo, who founded a grocery store in Germany. After a disagreement, they split the business in 1960, forming Aldi Nord and Aldi Süd. Aldi Süd became the Aldi we know in the US, while Aldi Nord later acquired Trader Joe's. So, while they are both descended from the same family and initial business, they are now separate, independent companies.

• @kedisever @Hope-Breaker arkadaşımız Denver’da yaşıyor, bir yılını doldurmuştur, bekar diye biliyorum. Örnek yaşam masraflarını dilerse paylaşabilir.

• @ATS16 AOS yaptığım dönemde evimin hemen dibinde TJ vardı, gerçi H-E-B’yi de sevmiş olmama rağmen TJ ile gönül bağı kurdum🙂, Ne bileyim kola satılmaması, meyve sularının gerçekten meyve suyu oluşu bana samimi geldi 😅
    ALDI de kesinlikle fiyat performans, ürün kalitesi açısından çok iyi bir market, katılıyorum.

• @erenotti dondurmalari favorim.

• @ATS16 aldi ucuz ama bircok urunu bio engineering. Yani yapay. TJ ile karsilastirilamaz bile.

• @kedisever Ok simdi anladim. Onceki mesajinizi yanlis anlamisim. 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@datanist, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@Serapp Boston’ın hangi bolgesinde ev için bu kirayı veriyor? Ayrıca ev tipini belirtirseniz okuyanlar için daha faydalı olabilir. Teşekkürler

Mesajımda düzenleme yaptım, teşekkürler.

• @Gürhan-Erkal hocam selamlar. Benim arkadaşım Vrigina/Richmond'ta yaşıyor. Tek çocuklu ve kirada kalıyor. Kirası 2000 doların biraz üzerinde 3+1 evde kalıyor site içerisinde. Aylık 4000-4500 dolar toplam genel gideri olduğunu söyledi bana. Ve bunu yaparken herhangi bir şeyden de kısmadıklarını belirtti. Virginia Houstan'dan daha ucuz bir yer mi bilmiyorum ama rakamlar bana da biraz fazla geldi.

• @Tolga-Ozkan Hocam, fotosentezle mi yasiyorsunuz? Ayda $300 market alisverisi iki yetiskin icin?? 😁

• @MySea Ben de bunu anlayamiyorum:)

• Bizdende bir bilgi yeni ev tuttuk temmuzda giriş yapacagız. Philadelphia bromall da 100 M2 2+1 1950 $ , apartman kompleksi, su ve internet dahil

• Bence bu konuda dusulen yanilgi covid oncesi ve covid sonrasinda fiyatlarin birbirinden cok farkli olmasi. Covid oncesi $2000 $3000'a gercekten binilebilir araba aliniyordu veya ornegin $1500 aylik odeme ile mortgage odeniyordu ama simdi bu fiyatlar malesef hayal. O yuzden bircok kisi Amerika'ya fiziken tasindiktan sonra gercek fiyatlarla yuzlesiyor. Birikim yapmak, belirli standartta rahat yasamak icin ortalama bir eyalette bence tek kisinin $4000 - $5000 kazanmasi gerekir, esin ve cocuk durumuna gore bu rakam degisiklik gosterir.

• @MySea Biz eşimle dışarıda yemek yemiyoruz, tüm öğünlerimizi evde yapıyoruz. Tabii bu herkes için geçerli olacak bir rakam değil, yaşam tarzına, lokasyona, yeme alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterebilir. Ama şu anki düzenimizde 300 dolar civarı bizim için yeterli oluyor. Yani henüz fotosenteze geçmedik 🙂

• @Tolga-Ozkan Hocam gercekten tebrik ederim! Biz bazi urunleri evde yetistirmemize ragmen, 2 yetiskin ve 1 ergen, haftada $200 gida icin harciyoruz.

• Wisconsin de 2 yetişkin 1 çocuk aylık giderlerimiz;
    -Kira (2+2 apartman dairesi) 1580$
    -Elektrik su gaz toplam ev için ödenen faturalar aylık ort. 200$
    -Telefon 65$ (2hat)
    -Benzin 120$ (delivery işleri yapmıyoruz)
    -Mutfak 550$ civarı (bulunduğumuz eyalet kaynaklı farklı eyalette masraflar yüksek olabilir. Haftalık alışverişim a dan z ye 100 doları nadir geçiyor. Atıştırmalık vs çok nadir alıyorum. Ekstra Türk marketinden aylık 100 dolar civarı alışveriş içinde bu tutarın)
    -Sigorta 60$ (araba)
    -Dışarıda yeme içme 150$ geçmez heralde çünkü evde yiyoruz bir iki restoran dışında beğenmiyorum burdaki yemekleri fastfood tüketmiyoruz evde hazırlamaya özen gösteriyorum. Geldiğimden beri en çok şaşırdığım şey meyve sebzeler dahil her türlü yiyeceğin aşırı yapaylığı oldu. Sağlıklı beslenmek için ekstra çaba harcamak gerekiyor kesinlikle.
    -Keyfi harcamalar 500$ civarı diyebilirim. Bu kalemde de pastanın büyük çoğunluğunu “sigara” alıyor maalesef.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

• @zge Amerikaya geleli 5 6 ay olmus fakat araba sigortasi nasil 60 dolar onu hic anlamadim.

• @akara buna bir güncelleme getireyim apartman kompleksinde ev tutmak istemiştik. Prosedürleri çok katı, bizden Amerika'da asgari ücret 3x katı 5580$ resmi bir gelir beyan etmemizi istediler. Dolar birikim hesabı gösterdik ama nafile en son çare Amerika'da yaşayan kız kardeşim de sürece dahil oldu. Bu şekilde kabul edildik. ID kart olarak (green card, eyalet ID kartı, ehliyet vb.) pasaport haricinde talep edildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@akara

Kompleksleri yöneten her bir property management company özelinde değişiyor. Arz/talep meselesi, binadaki bos daire sayısı ve piyasadaki talebe istinaden şirketlerin kiracı adaylarından istek ve talepleri değişebiliyor.

Biz taşınmadan önce 2024 Aralik ayi başlangıç kontrat talep ettiğimizde hem binadaki boş daire sayısı, hem Aralık ayinin Chicago gibi soğuk bir konumda tercih edilmeyen bir ay olması nedeniyle bizden sizin söylediğiniz gibi ABD’den 3 aylık geliri kanıtlayan bir evrak istenmedi. Sadece banka hesabında aylık kira x 36 denk gelen bakiye görmek istediler. Buna ilave olarak biz göç etmeden kredi skoru olusturmustuk, onun da faydasını gördük. State ID veya ehliyet istemediler, online applicatiion yaparken sadece SSN beyani istediler.

Property management şirketlerinin talebin düşük olduğu aylarda promosyonları da oluyor. Eğer ki minimum 14 ay ve üzeri kontrat talep etmeniz halinde 1 ay ücretsiz kampanyası vardı bizim ve yararlandık. Buna ilave olarak evi ilk gördükten sonra (bizim adımıza emlakçımız ziyaret etmişti biz FaceTime üzerinden videolu görüşme ile inceledik), ilk 24 saat içerisinde application yaparsanız ve kabul edilirse $1.000 bonus vardı. Bunu da aldık, ilk kiramız ödememizden bu $1.000 mahsup edildi. Bu 1 ay ücretsiz kampanyayı kira döneminin baslangicinda kullandırdı şirket ve bonusu da ikinci ay kiradan düştü. Bu nedenle ilk göç masrafları arasinda bunları deduct etmesi bir nebze de olsa maddi olarak rahatlattı tasinmamiz esnasinda 🙏🏻🧿

İlerleyen zamanlarda ev değiştirmek istediğinizde bu konuları da araştırabilirsiniz.

• @ATS16 çok teşekkürler bu faydalı bilgiler için evet bizim en büyük eksik kredi skoru onu fark ettik. Kardeşim olmasa büyük ihtimalle bize vermeyeceklerdi daireyi, ama şunu gördük yavaş, eski hantal bir sistem var Amerika'da ama çok güvenli. Zaten temel mantık bir sistem çalışıyor ise devam. Apartman yönetimleri ince eleyip sıkı dokuyorlarmış.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |