Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Sedat-1 Kira , su ve elektrik faturasi kisimlari yaklasik olarak boyle cikacaktir (2+2) bir ev kiraladiginizi ve duzgun bir zone oldugunu hesaba katarsak. apartman komplekslerinde dogalgaz kullanilmiyor bunu single house tutarsaniz belirli kisimlarda kullanabilirsiniz fakat gaz kullanmaniz durumunda elektrik faturaniz daha az gelecektir o sebeple gaz kullanimini listeden dusebilirsiniz. Internet ve TV kismi icin bazi sitelerde kiraya dahil olabiliyorken bazilarinda ek olarak almaniz gerekebiliyor TV kismi online olarak cogunu izleyebiliyorsunuz internet ve online uyelikler ( Netflix , Apple tv , Max vs) 60-70$ civari odersiniz. Diger kisimlar tamamen degisken fakat totale bakinca 5000 gibi bir aylik gelir minimumda size yetecektir tabiki gelir arttikca harcamalariniz buna gore degisecektir.

• Benim 1 oda dairemde elektrik faturam yazın $200 üstünde geliyor,, (13c/kwh) bu sebeple daha büyük bir evde fatura daha düşük gelmez.
    Atlanan çok büyük bir kalem sağlık sigortası. Benimki Obamacare hariç $350 tutuyor, ve 1 kişiyim. Arabayı kredi ile alırsanız, bunun da taksidi var bir de.
    Ben Houston için $5000 1-2 kişi için yeterli görüyorum. Çocuk da varsa daha çok lazım.

• Bircok kisi benzin uzerine fiyatlar belirtmis ama Amerika da benim icin en dusuk masraflardan birisi benzin ki galonunu 3.5 dolardan asagi gormedigim halde.

• @MySea Delaware ye gocmek istesem haritadan bulana kadar geri vazgecerim

• @solidppl Delaware, eger onceden ayarlanmis bir isiniz yoksa, iyi is seceneklerinin fazla oldugu bir eyalet degil. Tasinmak isteyenler varsa, bunu goze alarak hareket etmeliler. Kucuk bir eyalet oldugu icin imkanlar ve firsatlar da ona gore.

• @isik Bencede bir-iki kisi icin $5000, cocuklu aile $7000 Houston icin.

• Bugun Delaware:

Benzin gallon: $2.75
    Domates (1 lb) $0.79
    Salatalik (1 lb): $1.29
    Sogan (3 lbs): $1.29
    Patates (5 lbs): $2.29
    Avacado (5 adet): $2.00

• Benim ortalama Denver, Colorado'daki masraflarım şu şekilde, belki işine yarayan olur:
    Kira: 2+1 120 metrekare civarı Downtown'da Apartment: $2100
    Ev faturaları: Ortalama $300
    Araba kredisi: $450
    Araba sigortası: $250
    Sağlık sigortası: $100
    Gıda: $500

• Arkadaşlar selamlar ben belki 8 yıldır ABD ve yurtdışı için araştırma yapıyorum. Ama Amerikanın Adana, Urfa'sı gibi olan ucuzluğu ile nam salmış Houston gibi genel olarak şehir yaşamı yönünden pek beğenilmeyen ve fiyatlarından dolayı mecburen tercih edilen bir şehirde çocuklu bir ailenin ortalama aylık maaliyeti 7000 dolar derseniz ve bu gerçek ise ben şu an bu sevdadan vazgeçiyorum. O zaman bu bedel Newyork'da 15.000 dolar mı? Saatlik ücret 7.25 herkes aç mı bu memlekette...

• Arkadaşlar selam bu giderler bana aşırı aşırı yüksek geldi. Temel yaşam giderlerinden bahsettiğimize emin miyiz.? Söz gelimi Texasta asgari ücret 1200 dolar civarı net gelse boş zamanlarda doordash benzeri iş yapsan ayda giderler çıkınca 1000 dolar civarı görsen gelir en fazla iyi zamanda 2500 dolar olur. Yani diyorsunuz Türkiyede çok rahat yaşanacak bu para ile ABD'de bırak aile geçindirip birikim yapmayı burada aç kalırsın... Ben bütün tahminlerimde başta (iyi ihtimalle) 3000 dolar kazansak ucu ucuna geçinir. Zamanla 5000'ler civarına çıksak kenara para atarız. Bir kaç sene sonrada Mortgageye başvurup bir ev alma ihtimalimiz olur şeklinde bir hayalim vardı. Oysa temel giderler 7000 dolar deniyor. Bu gelirin yarısını Türkiyede kazansanız bizim mahallenin en zengini olursunuz bu kadar kötü ekonomiye rağmen. Ben yaklaşık 1500 dolarla burada idareten rahat yaşıyorum.

• @Gürhan-Erkal 7 bine houstonda cocuk sayisina gore rahat gecinirsin hocam. Kenara para atamayabiirsin ama rahat yasarsin

• @Gürhan-Erkal evet haklisin

• Teşekkürler... Rahat yaşama değil de ben gerçekten temel yaşam giderlerinden bahsediyorum. Hani bunun da altı olmaz ama bu kadarı kesin çıkacak elden gibilerden. Evinde yiyeceksin, taksitin olmayacak sadece kira, sigorta, su, elektrik, internet/telefon interneti ödeyeceksin. Bir de markete gidip masrafını yapacaksın. Her gün pirzola, bonfile kilo kilo taze meyve almak değil yani Türkiyedeki orta direk nasıl geçiniyorsa öyle. Bu kadarı mı 7000 dolar tutuyor. Bu bedel benim için Türkiyede 1200-1500 dolar ha kiram yok onu da ekle 2000 olsun. İzmir'in 2000 doları= Houstonda 7000 dolar mı? Houston ucuz diye biliyorum o zaman Newyorkta 12 bin dolar, Boston'da 15 bin dolar mı temel giderler... ? Çok panik oldum... Eğer öyle ise insanlar ABD'de ne yapıyor yıllık gelir 100.000 doların aşağındaysa bitiksin gibi bir şey...

• @Gürhan-Erkal Öyle bir hesap şekli yok endişe etmeyin. 7000 dolar gayet iyi bir rakamdır, rahat yaşayabilmeniz için, birikim yapıp yapamamak tamamen sizin aile alışkanlıklarınıza bağlı bir durum. Burada en önemli konu, hangi şehirde yaşayacağınızdan ve temel yaşam maliyetlerinizden öte ne iş yapacağınızdır, özetle nasıl para kazanacaksınız o önemli. Mesela, gelirim hemen delivery ile başlarım, hanımım da arada Türklere temizliğe gider mantığıyla gelenler daha sonra bunun sürdürülebilir olmadığını görünce, hayal kırıklığına uğruyorlar. Öte yandan yaşam maliyetleri ise durmuyor, sürekli efforde etmek zorundasınız.

En en en temel gider kalemi kira bedelidir, onun dışındaki maliyetler tüm eyaletlerde üç aşağı beş yukarı benzer, market vs onu kastediyorum. Ayrıca benzin fiyatı değişkenlik gösterir, lakin onda da eğer California’da değilseniz, çok etkilenmezsiniz. Houston, Türk popülasyonun çok olması ve kiraların nisbeten uygun olması sebebiyle çok tercih ediliyor. Lakin çok fazla göç alması ve halen alıyor olması sebebiyle kiralarda geçen seneye göre ciddi artışlar söz konusu.

Ben aile olarak geliyor olsam, pahalılığına vs bakmadan demokrat bir eyalet/şehir tercih ederdim. Hem saatlik ücretleri daha yüksek, hem de sosyal yardımlar vs çocuklu aileler için daha uygun. Çalışma ücretlerinin yüksek olması sebebiyle o kira farkını zaten çıkarıyor, ayrıca yaşam kalitesinde ciddi anlamda farklılıklar oluyor. Benim nazarımda bir Arizona/Phoenix, Colorado/Denver, Houston TX ile kıyaslanamaz bile, çok daha iyi yerler.

• Selamlar dostlar biraz uzun zamandır yazı yazmıyordum anaca zaman bulabildim. Virginia için güncel kiraz ve giderler için yazıyorum

Ev 2+2 :2567 dolar
    Araba taksit :600 dolar ( sıfır hibrit 72 ay)
    Araç sigorta : 195 dolar
    Elektrik 120 dolar
    Telefon 3 hat 87 dolar Verizon
    İnternet: 57 dolar
    Mutfak masraf ortalama 800-1000 dolar arası
    Benzin galon :2.99 dolar

Gelirler Virginia için askeri ücret 16-18 dolar arası vergi kesilecek ortalama hafta 30-35 saat üzerimden hesaplayın ve Tax vergi düşecekseniz 18 dolar için aşğı yukarı 16.80-17,10 gibi hesaplayın
    Doordash über ( biraz burası çok fazla göçmen var baya yoğun bir şekilde, über doordash yapan var her geçen gün artıyor) Tavsiyem eğer ben virginia gelir doorash über yaparım bir şekilde kazanırım dersenizbaşka eyaletleri deneyin derim.ama haftada ortalama 1100-1300 dolar arası kazanırsınız tabi bu artmada bilir düşende bilir sizin çalışma azminize bağladı günde ortalam 10-12 saat gibi yaparsanız aşşağı yukarı haftada 1000-1200 dolar kazanabilirsiniz ,
    Şimdilik bu kadar dostlar, 2025 tahliller umarım 30 Eylül kadar herkes green Card vizelerini alabilir. 2026 lılarda umarımherkse green Card larını kazanabilirler

• @Gürhan-Erkal $5000'e gecinilir taksidiniz olmayacaksa. Ancak saglik sigortasi durumu da var. Ama $5000 alti zorlar 3 cocuk icin. Bu benim gorusum. Zamanla sartlariniz mutlaka degisir ancak gelmeden bunlari da bilmek onemli oldugunu dusunuyorum.

• @Houstonwehaveproblem iyi bir iş yerinde veya kurumsalda çalışırsanız sağlık sigortası çok da bir maliyet olmaz.

• @solidppl biz de kari koca kurumsaldayiz dediginiz gibi rakamlar veriyoruz. Kimse icin kullanmak nasip olmasin insallah ancak yine de cok onemli burada hepimiz icin. Bu sebeple maliyet hesaplarina eklenmesi daha dogru olur.

• @Houstonwehaveproblem evet haklısınız.

• ABD’ye tasindigimiz 2022 yilinin sonlarinda Plano,TX’da 1 bedroom kiralari $1700-1900 bandindayken, su anda $1300-1500 bandina dusmus durumda. Ev bulmak o donem neredeyse imkansizken, su an markette cok fazla kiralik ev var. Bunda hem covid etkisinin artik tamamen ortadan kalkmasi hem de DFW’de cok sayida yeni ev yapilmasi etkili diyebiliriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |