Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@EzgiLera Kısa bir sorum var. Sonuçta konu sapmış oluyor kusura bakmayın lütfen. Resmi kurumsal bir yere SSN vermek istememizin nedeni nedir? Genel olarak biliyorum Amerika'da SSN namus gibi korunması gereken bir şey ama kurumsal bir firmaya vermemenizin nedeni, olası kimlik hırsızlığı mı? Forumda SSN ile ilgili bir şey var ise araştıracağım sonuçta yeniyim bilmiyorum.. Tşk.

Erie Insurance arada aracı olmadan sigorta yapmıyor. Yani sitesinden başvuru yapıyorsunuz, size en yakın şurada şube var, gidin yaptırın diyor. Şube dediğim de Erie şubesi değil, Erie ile de çalışan bir broker aslında. Progressive gibi sigorta şirketlerinden kendiniz de yapabiliyorsunuz, aracı olmaksızın. Erie ile sigorta yaptıracağım yer ile e-mail üzerinden görüşüyorduk, SSN istedi. Sonuçta benim bilgilerim o aracıda da kalmış oluyor böylece. Bu ilk sebepti. Ben de vazgeçtim. (İkinci seferde başka bir brokera telefonla konuşurken söyledim SSN’i ama yine de söylemiş oldum).

İkincisi, telefonunuzda spam call olsun istiyorsanız birkaç sigorta teklifi almanız yeterli. En çok veri dağıtan yerler sigorta şirketleri. Hiç spam call olmayan numarayı verin bir teklif alın, daha sonra her gün en az 3 spam call garanti. E durum böyle olunca sigortayla SSN paylaşmak pek mantıklı gelmedi bana. Ama Erie ile bir spam call sıkıntısı yaşamadım şu an. Çünkü o çoklu sigorta tekliflerini gösteren yerlerde Erie çıkmıyor. Dediğim gibi broker ile işlem yapmak lazım. Direkt işlem yaptığınız için de veri paylaşımı yapmadıklarını düşünüyorum.

• @MySea , USAA icin sadece devlet calisani mi olmak gerekiyor?

• @AE123 Askeriyede active veya yedek olarak gorev yapanlar, gaziler ve bu kisilerin birinci derece akraba ve esleri katilabiliyor. Hatta anne/baba eskiden askerse ve artik hayatta degilse bile cocuklari katilabiliyor. Chatgpt'e gore federal government employees de katilabiliyor.

• Ev alirken home insurance konusunda dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir? Neler kesin olmali, neler fiyati arttirir?

Bu konuda tecrubesi ve bilgisi olanlar yardimci olabilirseniz sevinirim.

• ⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@goodluck Chatgpt'e gore federal employees yani devlet memurlari USAA membership icin eligible olabiliyorlar. Bence basvurup, sansinizi deneyin. Hem ev hemde auto icin daha uygun olabilir sizin icin belki. Yatirim ve bankacilik islerinizi de isterseniz oradan yapabilirsiniz.

https://mobile.usaa.com/?view=home&fromwww=true

Denedim simdi. Askerlikle alakam olmadigi icin kendi sitelerinden cikartip liberty mutual insurance we sitesine yonlendiriyor. O firmayi pek iyi duymadim. Bikac mesaj once bahsettigim ikinci broker firmasindan da haber geldi. Araba sigortalari icin eksik coverage ile ayni fiyati verdiler. Ev sigortasina da yillik $800 fazla soylediler. Boyle birakacagim mecbur ve Trump gelsin diye dua etcem baska sans kalmadi gibi 😀

• @goodluck Saglik olsun! Demek ki Chatgpt de herseyi bilmiyor ve bazen de bilmeyince salliyor 🤣🤣

• @EzgiLera Ne demek istediğinizi anladım. Çok teşekkürler.. O dediğiniz telefonlardan babam sürekli olarak alıyor... 😞 ve sürekli isyan ediyordu. Buna bir çözüm yok sanırım.

• @Houstonwehaveproblem

Oncelikle evin oldugu eyalete gore specific konulari kapsamali. Mesela Florida da hurricane ve su baskinlari, California da deprem vb gibi konulari kapsamali.

Evinizin ozelliklerine gore ilgili coverage secmelisiniz. Yani basement varsa, su pompasini ve su baskinini kapsamali. Eve bagli ek bina uzantisi varsa, onlari kapsamali.

Evi satin aldiginiz degerin ustunde bir miktari cover etmeli. Birsey olursa, tum evi tekrar yaptirtabilmelisiniz. Evdeki kisisel esyalarin degerini kapsamali. Buna mucevher, degerli koleksiyonlar vb de dahil olmali.

Bir afet sirasinda olusabilecek kisisel yaralanma vb durumlari da kapsayabilmeli.

Ornek olarak, diyelim ki evi $300,000 ile aldiniz. Simdiki o bolgedeki evlerin piyasa degeri $400,000. Bu durumda ben olsam en az $400,000 kapsayacak sekilde sigorta alirim. Bu contruction yani ici bos bina degeri. Icindeki kisisel esyalariniz icin de ayri bir hesaplama yapmaniz gerekir.

• Delaware den fiyatlara devamke 🙂

Tavuk but dogal (5 lbs): $14.62
    Organic gluten free makarna (2 paket): $5.98
    Karisik cerez (fistik/badem/cam fistigi) (2 lbs): $13.98
    Gluten free dondurma (2 lbs): $8.58
    Kiraz (2.41"lbs): $6.00
    Limon (2 lbs): $3.89
    Organic yogurt: $3.79
    Havarti peynir (2 paket): $5.50
    Muz (2.84 lbs): $1.48
    Gluten free cikolota: $2.75

Toplam: $66.57

• Benzin gallon bugun $3.19

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@EzgiLera Ne demek istediğinizi anladım. Çok teşekkürler.. O dediğiniz telefonlardan babam sürekli olarak alıyor... 😞 ve sürekli isyan ediyordu. Buna bir çözüm yok sanırım.

Önceden ben de çok alıyordum. Birkaç ay önce Visible spam protectionda bir güncelleme yaptı. Şu an neredeyse hiç almıyorum. Ayda birkaç tane belki. Gerçi onların da spam olup olmadığına emin değilim. Bir yerden telefon beklemiyorsam telefonlara cevap vermiyorum. Önemli olan sesli mesaj bırakır diye düşünüyorum. Birkaç numara sadece arayıp mesaj bırakmadılar. O yüzden spam diye varsayıyorum onları.

Siz de sesli mesaj eğer ayarlı değilse ayarlayın ve telefonlara bakmayın. Gerçekten size ulaşması gereken kişiler mesaj bırakacaktır.

• @MySea cok tesekkur ederim.

• ⭐⭐

Ibotta, Fetch, Upside gibi uygulamaları kullanmıyorsanız kullanın. Hatta yeni kullanacak arkadaşlar hali hazırda kullananlardan referans kodu istesinler ki iki taraf da daha fazla kazansın. Ben bu uygulamalar sayesinde çocuğun okul alışverişini bedavaya getirdim.

• @EasternStar , bu uygulamalari benzin alirken indirimli fiyattan almak icin kullaniyorsunuz degil mi ? Benzin harici bir faydalari oluyor mu bir de 1 2 yerde google da sene sonu vergi iadesi donemi burdan elde edilen bonuslar da IRS e bildirilmeli diye bir sey okumustum , bunun dogrulugu var midir ?

• @AE123 Genel olarak, travel miles bonuses veya yaptiginiz alisveris sonucu elde ettiginiz puanlarin bonusa cevrilmesini taxable income olarak gormuyor IRS. Ama eger yeni kredi karti icin bonus aliyorsaniz veya bir arkadasinizi refer yaptiginiz icin bonus aliyorsaniz, bunlar taxable income oluyor ve gelir olarak gostermeniz gerekiyor. Yani kredi karti veya banka hesabi sign-up bonuslar veya rewards vergiye tabiidir.

https://www.hackyourtax.com/taxing-rebates-points-rewards/

• ⭐⭐

@AE123 Vergi kısmını bilmiyorum, ama gelir olarak kabul edilebilir kısmı var. Senede elde edeceğiniz gelir taş çatlasın 500$ olduğu için bildirmekte bir sorun olacağını sanmıyorum. Yalnızca yakıt için değil market alışverişleri için de kullanıyorum. Ibotta'dan 60$ nakit, Fetch'den 150$ hediye çekini 7-8 ay içinde biriktirdim. Ayrıca Upside ile yeni başladım ve daha şimdiden 18$ bandına geldim.

• @MySea tamam daha fazla devam etmeyelim yoksa biz tasi taragi toplayip Delaware'e gocmek zorunda kalcaz 🙂

• @aslisirin Delaware'e gelmeyin! Biz kalabalik sevmiyoruz 🙂 Texas'a falan gidin 😛

• @MySea hahahahaa sesli güldüm bu mesajınıza 🙂 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@AE123, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@EasternStar , bu uygulamalari benzin alirken indirimli fiyattan almak icin kullaniyorsunuz degil mi ? Benzin harici bir faydalari oluyor mu bir de 1 2 yerde google da sene sonu vergi iadesi donemi burdan elde edilen bonuslar da IRS e bildirilmeli diye bir sey okumustum , bunun dogrulugu var midir ?

Onları gift card şeklinde alırsanız hiçbir sorun olmaz. Adı üstünde “gift” 🙂
    Sadece indirim değil, yaptığınız alışverişin fişini yüklediğinizde de biriktiriyorsunuz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |