Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @solidppl evet ama first time buyer olayinda verebildikleri en iyi oran 10

• @Rhonster iyi bir kredi skorun var ise duzenli bir gelirin var ise first time buyer da olsan %4-5 den sifir araba dahi alabilirsin. Kredi notun olusmamissa ve cebinde nakit paran yok mecbur krediyle aliyorsan da yuksek faizden verir ve kulliyen zarar yazar. EN guzeli nakitle gelip iyi kotu bir araba almak. Krediye is guc olup kredi notun olustuktan sonra basvurmak hem APR dusuk olmasi acisindan iyi hem de ileriye donuk kredi notu yukseltmek icin iyi olur

• @Emre-Kurtulmuş evet. eger abd ye yeni gelmis birisi dedigin gibi %10 apr ile araba alabiliyorsa iyi fakat bu en son tercih edilecek bir secenek olarak kalmali. Nakit ile gelip pesin araba almak en cazibi ama iste herkesin butcesi ve plani boyle olmayabiliyor. malesef 2 3 bin hatta 5 bin dolarin altina yururu iyi araba bulmak cok zor.

• @rezanclz yani demek istiyorum ki 4-6 bin dolar aalacaginiz araba masrafsiz olmaz. Illaki size masraf cikartir. Yakit tuketimi tarafindan verim alabilirsiniz ama haliyle bu arabalar eski oldugu icin size masraf acacaktir. En az aldiginiz fiyatin uzerinde 1000 dolar kafadan masraf cikartin. Ornek veriyorum lastik degisecektir, cam silecegi degisecektir, yag degisecektir, sensor degisecektir ivir zivirdir pek verimli olmuyorlar. Yarin birgun sifir araba almak istediginizde veya satmak istediginizdede trade in seceneginde size komik rakam soyleyerek alacaklardir. Ugrasirim ederim diyorsaniz daha iyi fiyata satarsiniz. Yani demem o ki verimden kastim, odediginiz para harici size uzun sure para harcatmadan durmaz.
    bURADA aldiginiz ilk araba masrafiyla ve aldiginiz fiyatla size buyuk oranda zarar yazacak. Bu da buradaki hayata baslangicin bedellerinden birisi, cok normal bir durum. O yuzden cok masraf etmeyin cok para harcamayin, alin iyi kotu bir araba japon grubundan, daha sonra kredi notun oturur, duzenli isiniz olunca onu verir sifir araba alirsiniz.
    Benim en buyuk pismanligim nakit aldigim ilk 2007 model arabama ettigim masraflar oldu.

• @solidppl yag lastik masrafina da okeyim, benim asil korktugum motor mekanigi ve transmission. Özellikle transmission karmasik bir yapiya sahip oldugu icin islem ücretleri cok cok pahaliya patlayabiliyor. Sanirim o da sans isiymis tamamen. Bu bütceye hangi marka modeli önerirsiniz civic disinda?

• @solidppl, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@erenotti 23-25% APR ne demek biliyor musunuz? Cok fena asiri yuksek miktarda faiz demek. Ben cok iyi bir arabanin 2025 modelinin dolu paketini %5 faizden aldim. Kolay degil tabi isi bilmek lazim yoksa size verdikleri teklif gibi %10 dan teklif sunarlar. PAraniz varsa nakit bir araba alin yoksa gecmis olsun buyuk zarar.

Şimdi elmayla armutu karıştırmayalım lütfen, soruyu soran arkadaşımız daha vizesini dahi almamış, 2025 talihlisi, gelsem SSN’im olsa nasıl araba alabilirim diye soruyor, siz ise muhtemelen düzenini oturtmuş, kredi skoru geliri vs olan birisiniz. İkisi aynı şey değil. Bunu yazmaktaki nedenim, başlığı okuyan arkadaşlarımız planlarını ona göre yapsın diyeydi. %23-25, Türkiye’den gelen (Türkiye’deki kredi faiz oranlarını bir düşünün, efektif faiz oranı yıllık %110 seviyelerinde) ve hiç parası olmayan birisi için kötü bir oran bile olmayabilir. Mesela benim Amerikalı arkadaşım %2-3 faizden kredi kullanabiliyor. Faiz oranına erişim bile tamamen kişinin profili ile alakalı, o denli kapitalist bir ülke.

• @erenotti ben de diyorum ki yeni gelmissin bosuna o kadar .yuksek apr den araba alma. iyi kotu bir arabayi nakit al ve isini oturttugunda duzenli gelirin olunca onu hurda fiyatina verir sifir veya daha iyi bir arabayi %5-7 arasi faize alirsin. Hem de abd de bir yil bile dolmadan. sonucta vize yumurtadan cikmiyor ve yillari alan bir surec. Bu surecte ilk etapta alinacak araba icin para biriktirilebilir. Son dakika vize cikti amerikaya geldim krediyle araba almam lazim diye bir gaye yok. Amerikaya gelecek kisinin de maddi olarak cebinde en az 15 20 bin dolarla gelmesi lazim ki burada iyi kotu bir duzen kurabilsin. Yoksa cok sikinti yasar.

• @rezanclz Transmission ve motor da sikinti olursa zaten arabanin maliyetinden cok bakim masrafi cikar. Hybrid arac alirsaniz kesinlikle yuksek milde olmasin. Hybrid batarya masrafida bi transmission motor kadar pahali, Arac modelinden cok ben marka olarak Toyota ve Honda oneririm. 150bin mil uzerine dikkat edin. Nissan onermem. Benim ilk arabam Toyotaydi. Ikinci sifir aldigim arabayida Toyota dan aldim. Bi sonraki alacagim marka da buyuk ihtimal Lexus olur.

• @solidppl Hemfikirim, lakin araba konusunda öyle $3-5K seviyesine kadar inilmemeli her ne kadar bütçe çok kısıtlı olsa da, sorun çıkarıp astarı yüzünden pahalıya gelmesi kuvvetle muhtemel. Min. $6-8K arası temiz bir araba ideal, benim fikrim. Veya ilk etapta leasing de düşünülebilir, şayet ride/delivery işleri yapılmayacaksa.

• @solidppl @erenotti Değerli arkadaşlarım öncelikle sorumla alakalı bu kadar uzun ve derin fikirler belirttiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi anlıyor ve katılıyorum. Şu an 1 dolar neredeyse 40 birim tl'ye denk geliyor ve bırakın birikim yapmayı lanet olsun ki insanlar geçinemiyor bile. 13-15 gibi bir tutarla giriş yapacağım gibi duruyor (tabi ilk önce mülakatımı sonra vizemi almam lazım) Gideceğim yerde kuzenlerim olsa dahi insan çok tedirgin oluyor hele ki yaşama ve düzen kurmaya dair olumsuz yorumları okudukça. Daima kıyıda köşe bi kaç bin dolar en kötü gün için tutmak gibi bir fikir oluşuyor. Biraz da bu sebeple direkt yüksek meblağlara çıkmak istemiyorum. 2012 sonrası 150k mil aşmamış 3 bin nakit verip %30 faizle ayda 250 ödemeli 8-10 arası bir Prius planım vardı. Yazdıklarınızı ve kendi durumumu göz önüne alınca da çok mantıksız durmuyor. Şayet kredi hiç çıkmazsa aynı yıl ve mil göz önünde bulundurup max 5 nakite halletmem gerekecek. Tekrardan değerli fikirlerinizden ötürü teşekkür ederim.

• @aliaytac41 sizi cok iyi anliyorum.

• @erenotti hocam en mantiklisi yine nakit verip ortalama duzeyde ikinci el almak. Dediginiz fiyatlar konusunda hemfikiriz

• @solidppl Hocam çok teşekkür ederim, eksik olmayın. İnsanların bu forma bu kadar bağlı olmasın en temel sebeplerinden birisi de hiç şüphesiz inanılmaz stresli geçen bu süreçte bahsettiğiniz gibi en yakınlarından beklediği desteği hiç tanımadığı kişilerden görmesinden dolayı. Bu samimi mesajınız bile çok mutlu etti beni, daha güzelleri sizin için olsun 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 

• @vartorian erene noldu bilen var mı ?

• @Erdem-AKDEMİR Bilmiyorum ama sanirim yollarini ayirdilar. Eren simdi Ozet Gecme diye bir sayfa acti instagram'da tek basina devam ediyor.

• @vartorian link var mı ereni bulamadım

• @vartorian, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@Erdem-AKDEMİR Bilmiyorum ama sanirim yollarini ayirdilar. Eren simdi Ozet Gecme diye bir sayfa acti instagram'da tek basina devam ediyor.

Yollarini ayirmalarina uzuldum. Videolarini izliyordum.

• @MySea Aslinda bende tam emin degilim, sadece Instagramdan fotolar kalkti, youtube videolari silindi, Eren yalniz basina Floridadan video atiyor.

Bizde esimle cok izliyorduk, uzulduk gercekten. Umarim dusundugumuz gibi degildir.

• Arkadaşlar bir kez daha merhaba. Delivery işleri için 17-18 model Kia Niro araçtan almayı planlıyorum. Normalde ABD'de Kia ve Hyundai'den uzak durun deniyordu hırsızlık vakaları kolay ve sık oluyormuş ama bahsettiğim modelde immobilizer ve star&stop olduğu için o kategoride sayılmaz diye de okudum. Kia Niro'ya dair bilgisi ve fikri olan var mıdır acaba?

Benzer Başlıklar

• 8
  • 2161
  • 129
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |