Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 721.2k 333

• @erenotti ben de diyorum ki yeni gelmissin bosuna o kadar .yuksek apr den araba alma. iyi kotu bir arabayi nakit al ve isini oturttugunda duzenli gelirin olunca onu hurda fiyatina verir sifir veya daha iyi bir arabayi %5-7 arasi faize alirsin. Hem de abd de bir yil bile dolmadan. sonucta vize yumurtadan cikmiyor ve yillari alan bir surec. Bu surecte ilk etapta alinacak araba icin para biriktirilebilir. Son dakika vize cikti amerikaya geldim krediyle araba almam lazim diye bir gaye yok. Amerikaya gelecek kisinin de maddi olarak cebinde en az 15 20 bin dolarla gelmesi lazim ki burada iyi kotu bir duzen kurabilsin. Yoksa cok sikinti yasar.

• @rezanclz Transmission ve motor da sikinti olursa zaten arabanin maliyetinden cok bakim masrafi cikar. Hybrid arac alirsaniz kesinlikle yuksek milde olmasin. Hybrid batarya masrafida bi transmission motor kadar pahali, Arac modelinden cok ben marka olarak Toyota ve Honda oneririm. 150bin mil uzerine dikkat edin. Nissan onermem. Benim ilk arabam Toyotaydi. Ikinci sifir aldigim arabayida Toyota dan aldim. Bi sonraki alacagim marka da buyuk ihtimal Lexus olur.

• @solidppl Hemfikirim, lakin araba konusunda öyle $3-5K seviyesine kadar inilmemeli her ne kadar bütçe çok kısıtlı olsa da, sorun çıkarıp astarı yüzünden pahalıya gelmesi kuvvetle muhtemel. Min. $6-8K arası temiz bir araba ideal, benim fikrim. Veya ilk etapta leasing de düşünülebilir, şayet ride/delivery işleri yapılmayacaksa.

• @solidppl @erenotti Değerli arkadaşlarım öncelikle sorumla alakalı bu kadar uzun ve derin fikirler belirttiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi anlıyor ve katılıyorum. Şu an 1 dolar neredeyse 40 birim tl'ye denk geliyor ve bırakın birikim yapmayı lanet olsun ki insanlar geçinemiyor bile. 13-15 gibi bir tutarla giriş yapacağım gibi duruyor (tabi ilk önce mülakatımı sonra vizemi almam lazım) Gideceğim yerde kuzenlerim olsa dahi insan çok tedirgin oluyor hele ki yaşama ve düzen kurmaya dair olumsuz yorumları okudukça. Daima kıyıda köşe bi kaç bin dolar en kötü gün için tutmak gibi bir fikir oluşuyor. Biraz da bu sebeple direkt yüksek meblağlara çıkmak istemiyorum. 2012 sonrası 150k mil aşmamış 3 bin nakit verip %30 faizle ayda 250 ödemeli 8-10 arası bir Prius planım vardı. Yazdıklarınızı ve kendi durumumu göz önüne alınca da çok mantıksız durmuyor. Şayet kredi hiç çıkmazsa aynı yıl ve mil göz önünde bulundurup max 5 nakite halletmem gerekecek. Tekrardan değerli fikirlerinizden ötürü teşekkür ederim.

• @aliaytac41 sizi cok iyi anliyorum.

• @erenotti hocam en mantiklisi yine nakit verip ortalama duzeyde ikinci el almak. Dediginiz fiyatlar konusunda hemfikiriz

• @solidppl Hocam çok teşekkür ederim, eksik olmayın. İnsanların bu forma bu kadar bağlı olmasın en temel sebeplerinden birisi de hiç şüphesiz inanılmaz stresli geçen bu süreçte bahsettiğiniz gibi en yakınlarından beklediği desteği hiç tanımadığı kişilerden görmesinden dolayı. Bu samimi mesajınız bile çok mutlu etti beni, daha güzelleri sizin için olsun 🙂

• deebeeD deebee bu başlıktan bahsetti

• @vartorian erene noldu bilen var mı ?

• @Erdem-AKDEMİR Bilmiyorum ama sanirim yollarini ayirdilar. Eren simdi Ozet Gecme diye bir sayfa acti instagram'da tek basina devam ediyor.

• @vartorian link var mı ereni bulamadım

• @vartorian, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@Erdem-AKDEMİR Bilmiyorum ama sanirim yollarini ayirdilar. Eren simdi Ozet Gecme diye bir sayfa acti instagram'da tek basina devam ediyor.

Yollarini ayirmalarina uzuldum. Videolarini izliyordum.

• @MySea Aslinda bende tam emin degilim, sadece Instagramdan fotolar kalkti, youtube videolari silindi, Eren yalniz basina Floridadan video atiyor.

Bizde esimle cok izliyorduk, uzulduk gercekten. Umarim dusundugumuz gibi degildir.

• Arkadaşlar bir kez daha merhaba. Delivery işleri için 17-18 model Kia Niro araçtan almayı planlıyorum. Normalde ABD'de Kia ve Hyundai'den uzak durun deniyordu hırsızlık vakaları kolay ve sık oluyormuş ama bahsettiğim modelde immobilizer ve star&stop olduğu için o kategoride sayılmaz diye de okudum. Kia Niro'ya dair bilgisi ve fikri olan var mıdır acaba?

• @aliaytac41 bende 17 18 model ya honda cv-v yada toyota raw 4 düşünüyorm fikri olan tavsiyesi olan varsa bize tavsiyede bulunabilirse sevinirim

• @m4rtcan Gecmis tecrubelerime gore Toyota, motor ve dayaniklilik bakimindan, Honda'ya gore daha iyi.

• Arkadaslar merhaba, Amerika'da 7. ayim ve ilk geldigim zaman satin aldigim arayi sattim ve baska ikinci el bir arac aldim. Ilk geldigim zamanlar yaptirdigim sigorta yalniz karsi tarafin hasarini karsiliyordu, simdi olasi kendi hasarimin da karsilanacagi bir sigorta yaptirmak istiyorum. California ehliyetim var, ceza kaydim yok. Onerebileceginiz sigorta sirketi var midir ? Ve sormak istedigim arabamda simdi gecici plaka var, asil plaka 1-2 haftaya gelecekmis, bu sekilde sigorta yaptirabilir miyim ? Tesekkurler.

• @hDundar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Arkadaslar merhaba, Amerika'da 7. ayim ve ilk geldigim zaman satin aldigim arayi sattim ve baska ikinci el bir arac aldim. Ilk geldigim zamanlar yaptirdigim sigorta yalniz karsi tarafin hasarini karsiliyordu, simdi olasi kendi hasarimin da karsilanacagi bir sigorta yaptirmak istiyorum. California ehliyetim var, ceza kaydim yok. Onerebileceginiz sigorta sirketi var midir ? Ve sormak istedigim arabamda simdi gecici plaka var, asil plaka 1-2 haftaya gelecekmis, bu sekilde sigorta yaptirabilir miyim ? Tesekkurler.

Vakit geçirmeden hızlıca sigortanızı yaptırmanızı öneririm, geçici plaka ile yaptırabilirsiniz. İnternet üzerinden istediğiniz sigorta şirketinden fiyat teklifi alıp en uygun olanını değerlendirebilirsiniz. Geico, Progressive, Allstate, State Farm…

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hDundar

Bankalar kredi kartı limiti veya kredi verirken faiz oranını belirlerken nasıl geçmiş/güncel borçlarınızın vade ve tutarını bakıyorsa, sigorta şirketleri de geçmiş sigortalılık süresi, prim ödeme performansı gibi kriterlere bakarak poliçe teklifleri sunarken farklılık gösteriyor.

Allstate bildiğim kadarıyla en az 12 aylık sigortalılık geçmişi arıyor, StateFarm - Progressive ve Liberty’den teklif alabilirsiniz. Deductible for collision coverage için belirleyeceğiniz rakam premium tutarına etki edecektir, teklif isterken bunu da dikkate almanız yararınıza olacaktır.

• @ATS16 @deebee tesekkurler yanit icin. Liberty California'da yokmus. Progressive den chatgpt onerileriyle neler olsun diye bir tablo olusturdum ve aylik fiyat $247 oldu. Bu cok degil mi ? Arabam 2018 clean title Ford Mustang convertible. Ekran goruntusu atiyorum, onerilerinize acigim ve bir arkadas Tesla sigortadan bahsetti, o nasildir ? Tesekkurler.

screencapture-insurance-apps-progressivedirect-0-RatePackageDetails-2025-09-02-14_52_30.png

Benzer Başlıklar

• kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Araba satmak

Ehliyet ve Araba
    1
    -1 Oy
    1 İleti
    210 Bakış
    tolga07390T
    merhaba, 1500 dolar downpayment yapip Kredi ile araba aldım . Bu arabanın kredisi bitmeden başkasına satabilirmiyim?
  • Statu Degistirirken Araba Kullanimi

Taşındı Ehliyet ve Araba
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    kirikK
    @arnblt Heheheh peki cok tesekkur ederim tekrardan Biraz rahatladim, bazen de risk almam gerekiyor sanirim
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k