Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @nazmi4343 Malesef hala gelmedi... Gordugum kadariyla sizden sonra randevu alan veya imzasini guncelleyen olmadi galiba.

• @Houstonian-Life Evet dediginiz gibi konsolosluk mulakat maili yollamadi daha sanirim bizden sonra bekleyen kisiler icin. Yarin ayin 18'inde veya 24-25'i gibi gelme sansi var diye dusunuyorum, genelde baktigimda son birkac ayin 18'inde veya ay sonunda dogru mulakat verdi hep o zaman araliklarinda. Umarim alirsiniz en kisa zamanda siz de ve diger bekleyen arkadaslar 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• arkadaşlar vizem bugün issued oldu. pasaportum ne zaman kargoya verilir tahminen bugün mü pazartesi mi?

• @nazmi4343 Eskisi gibi tarihler uzamaz insallah gene. Bu ara mulakat tarihi alan arkadas olursa bilgilendirirse sevinirim.

• Herkese merhabalar arkadaşlar bugün sabah 8.30 randevum vardı. Sıra bana tahmini 9.30 civarı geldi. Öncelikle içeri girince nüfus kayıt, adli sicil, evlilik cüzdanı, pasaport fotoğraf istiyorlar sonra tekrar beklemeye başlıyosunuz. Sıra bana geldiğinde bana sorulan sorular; eşimin adını söyleyip bu kim, amerikada mı eşin çalışıyor mu, ilk evliliğiniz mi, daha önce amerikaya gittin mi bunlardan sonra beyaz bir kağıt verdi bu amerikada eş olarak hakkın dedi orada onaylandık kesin dedim sonra nasıl tanıştınız dedi, ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz dedi, sonra fotoğraf görmek istedi baktıktan sonra vizeni onayladım 3-4 gün içinde pttye gelir dedi. Bu kadar. Evlenmeden önce turist vizesi reddim vardı bununla ilgili hiç bir şey demedi öyle durumda olan varsa bilgisine. Yardımlarınız için herkese teşekkür ederim darısı tüm bekleyenlerin başına

• Arkadaslar vizem onaylandi. ..Randevum 7.:45deydi .yine oldukca kalabalikti randevu saatine gore sırama gectim . Pasaportumu verdim siraya gectim .2 dosya evrak oldugu icin dosyalari leptop cantasina koymuştum, görevli çantadan cikarmami soyledi cantayla almıyorlarmış. Sadece evrak dosyasiyla girebilirsiniz. Elektronik esya zaten yasak ben yüzüğümüde birakmistim. . İceri girince kemerleride çıkartıp cihazdan geciyorsunuz ve ileriye yürüyüp soldaki binaya giriyorsunuz. Zaten orda gorevli var o yardimci oluyor. İceri girdigimde sadece pasaportumu aldi ve sira numarasi verdi gorevli. . .sıra bana gelince gittim evrak olarak nufus kayit, adli sicil bosanma evraklarini istedi (eger amerikan vatandaşı esinizin 2. evliligiyse orjinal boşanma evragi istiyorlar bilginize bendeki orjinaldi) evlilik cuzdani ve fotograf. Mulakat turkcemi olacak İngilizcemi diye sordu ben turkce dedim. Sonra yine sira numarasiyla beklememi söyledi. Turkce mulakat yapan bayan cok tatli anlayisli ve yardimci olmaya calisan birisiydi .
    Nerde tanistiniz ,tanistiginiz sosyal medyanin adı nedir, kac defa gorustunuz , ilk evliliginizmi gibi sorular sordu ... Sonra fotoğrafınız varmi dedi dosyadan cikartip verdim goz ucuyla bakti ama gormekte istedi(( fotograf ve sizi gormek icin kac defa geldi bu onemli )). Biraz bakti ve vizeniz onayladi hayirli olsun dedi postayla gonderecekler
    NOT: İNSAN İSTER İSTEMEZ STRES YAPIYOR AMA SİZİN ONLARA BEYAN ETTİĞİNİZ ŞEYLERİ SİZE SORUYORLAR .. SAKİN KALIP DUZGUN CEVAPLAR VERİRSENİZ SORUM KALMAZ . İnsanlar hepimiz icin hayirli ve sorunsuz olur hersey. Herkeze basarilar diliyorum

• @rock Merhaba, E devletten alinan dosyalarin bazilari ingilizce olarak alinabiliyor onlari ingilizce alip onun haricindekileri oldugu gibi yukledim. Orjinal dokuman oldugu icin turkce olmasi sorun olmuyor.

• Bu ileti silindi!

• Biz de halen mulakat maili bekliyoruz. Bu mailler ayda bir kez mi gonderiliyor acaba? Daha onceki aylarda ayni zamanlarda DQ olan arkadaslar farkli gunlerde mi mail aliyordu ayni gunde mi? Neye gore nasil dagitiyorlar anlamak cok guc gercekten. Ilk onaylari aldik diye sevinirken bir de daha da belirsiz mail bekleme stresi basladi. Bugun 1 ay oldu DQ olali 😕 Bosuna CR-1 vizesi demesinler bari, herkesin vize alma sureci evlendikten sonra yaklasik 2 yil suruyor zaten haha

• @Caner-Türk tebrik ederim. Sizin önce 4 Nisan idi, tatil olunca demek ki bu zamana ertelendi. İmzadan anladığım kadarıyla 2 yıla yaklaşan bir zaman dilimi var. Vizenizin onaylanması çok güzel bir haber. Sizin adınıza çok sevindim.

• @finalhope evet 18 nisana ertelendi ama herseyde vardir bir hayir. cok sukur hersey yolunda. Darisi bekleyenlerin başına.

• günaydın pasaportumu teslim aldım. biletimi de perşembeye aldım, perşembe günü amerikaya girişimi yapacağım. greencard ücretini nasıl ödüyorduk arkadaşlar

• @salimekoken Ben Cuma günü girmiştim mülakata. Pazartesi visa issued oldu sistemde. Salı ptt kargoya pasaportum verildi, Çarşamba sabah 8.30’da şubeden teslim adım 😊 Hayırlı olsunn vizeniz ve yeni hayatınızz.

• @Ezgi-2 teşekkür ederiimm. greencard fee tam olarak nasıl ödeniyor acaba

• Son zamanlarda mulakata girenlere 2023 tax ile ilgili soru soruldu mu yoksa 2024 mu sadece?

• @GH25 finansal hiçbir şeye bakmadılar sormadılar bende

• @GH25 banada finansal birsey sormadilar

• @salimekoken USCIS immigrant fee sitesinden odeyebilirsiniz. Orda butun adinlar tek tek anlatiliyor.

• arkadaşlar öncelikle hepinize bol şans size bir şey sormak istiyorum
    biz bugün gerekli tüm dökümanları submit ettik ek olarak eşim LES eklemek istedi. bu LES memurların maaş bodrosu gibi bir şey sanırım? ama ben emin olamadım sonuçta proof of income oldugu için others olarak pdf halinde bunları da ekledik. aranızda bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba? internette pek bir şey bulamadım ama belgenin görünümü paycheck gibi bir şey başlığı da '' CIVILIAN LEAVE AND EARNINGS STATEMENT LES''

bunları mülakatıma da götürmeli miyim? aranızda maaş bodrosu/paycheck ekleyen veya mülakata götüren oldu mu hic

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 226
  • 1589
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |