Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @Yuksel-Celik Tebrikler . GC basildi diyor ise , ayrica Calisma ve Seyahat izni gelmez . Ihtiyacinizda yok zaten GC geldikten sonra , sadece GC ve SSN ile yola devam .


  • @Yuksel-Celik sahane haberler! tebrik ederim, hayirli ugurlu olsun!

  • cttlC cttl bu başlıktan bahsetti

  • @batum November 7, 2024 te case received, January 7 2025 case approved and interview waived in Boston. 2 ay surdu bizim AOS.


  • Arkadaslar SSN lerin uzerinden DHS work authorization only yaziyor. Bu normal mi?

  • serelS serel bu başlıktan bahsetti

  • @mustafauzun447 Oncelikle Tebrikler . Size en yakin SSA Office e giderek bu yaziyi kaldirtabilirsiniz . SSN ayni kalacak zaten , sadece yaziyi kaldirip yenisini yolluyorlar . Giderken yaniniza GC iniza alin .

  • serelS serel bu başlıktan bahsetti
  • serkanistS serkanist bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba, evlilik ile AOS sürecimi başlatmak üzereyim. Sayfalarca okudum, anladıklarım doğrumudur diye siz değerli arkadaşlarım ile teyitleşmek istedim,
    öncelikle geçerli statüm E2 ve halihazırda sosyal güvenlik numaram var.
    I-130,I-485,I-765
    Başvurularının hepsini aynı anda yapıp kanıtlarla birlikte tek bir paket halinde gönderiyorum. Harçlar hakkında bu başlığı okuyunca kafam karıştı. Hepsinin harcının tek tek ödememi gerekiyor yoksa I-485 harcı hepsini kapsıyormu? Sağlık muayenesi bu başvuruları yaptıktan sonramı olacak yoksa onuda yaptırıp I-693 üde yukarıdaki başvurularla birlikte göndermemmi gerekiyor? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @okanokan. 1 Nisan 2024'ten itibaren:
    I-485 dosyalama ücreti 1.440 dolara çıkarıldı ve I-485 ile aynı anda veya ayrı ayrı dosyalandığında Form I-765 (260 dolar) ve Form I-131 (630 dolar) için ayrı ücretler gerekiyor. Hepsi icin ayri birer Cek ekleyin Formlarin ustune . Saglik Raporunuzuda alin onuda ekleyin . Tum Dosyayi eksiksiz gondermeniz gerekiyor . Simdiden bol Sans .


  • @okanokan Figen Hanımın uyarısı çok önemli. Tek tek ödeme yapmanız gerekiyor. Sırf bu sebeple çalışma iznim eksik evrak sebep gösterilerek geri gönderildi. Postanın gelmesi gitmesi derken 1.30 aya yakın vakit kaybettim.



  • Herkese selamlar . 25 Nisan da Newyork ta hayırlısıyla mulakata girecegim. Mulakat ta getirdigniz belgeleri didik didik cok ozenli kontrol ediyorlar mı ve çok katılar mı? Yoksa mulakatı yapan kişiye gore değişiyor mu?


  • Merhaba herkese daha önce aos için bu başlıkta sizlerin deneyim ve tavsiyelerini almıştım. Numaram sonlarda oldugundan ve bülten yavasladıkça bu süreçte sizlerin deneyimlerini görmek,endişelerinizi heyecanınızı paylaşmak, tavsiyelerinizden yararlanmak kendi durumum için deneyimlerinizden çıkarım yapmaktan başka yapacak birşeyim olmadı. bulten, ofis performansları derken AOS benim durumum için gün gittikçe tercih edilmeyecek bir yola dönüştü. Ozellikle deneyimlerini ve fikirlerini paylaşan @erenotti ye çok tesekkur borcluyum. Bülten, fam, maddi süreç, ve bu süreçten geçen arkadaşların deneyimlerini değerlendirerek dosya transferini seçme kararı aldım. Umarım bu surec herkes için en güzel şekilde ve kolaylıkla ilerler. Burayı okumaya ve sizlerin endişelerinizi ve sevincini paylaşmaya devam edeceğim. Sevgiler ile :folded_hands_light_skin_tone:


  • Son dönemde mülakata giden var mı?
    AOS sürecinde 31 Ekim'de EAD kartım basıldı yollandı, sonrasında Şubat'da geçici seyahat evrakım geldi. Hemen ardından da 30 Nisan için Mülakat randevusu geldi. Eş durumundan başvuru yaptığımız için eşimle gideceğiz onun GC'ı vardı. Genel olarak sorular ve diyaloglarda sorun yok zaten ama tek aklıma takılan bugün verdiğimiz Vergi Beyanı'nını detaylı incleyip soru sorarlar mı? Beyanda kazanılan her şey var ama EAD öncesinde kurulu şirketim üzerinden olduğu için açıklama yaparken sorun yaşamak istemiyorum.


  • Arkadaslar merhaba . 25 Nisanda Amerikada Mulakata girecegim. Bir sorum var lutfen deneyimleyenler veya bilgisi olanlar bana yazabilir mi? Lise diplomamin orijinali kayip . Okuldan kopyasi elimde ve okul tarafindan kaseli ve uzerinde asli gibisir damgasi var. Bu sekilde sorun olur mu mulakatta?


  • @Yasin-Cavusoglu Merhaba Amerika'da "AOS" yaptığım sırada ben evraklarımı ingilizce olarak göndermiştim. Örneğin: Nüfüs Kayıt Örneğini konsolosluktan gidip "Birth certificate" olarak teslim almıştım ve dosyama eklemiştim. Yine lise diplomasının ingilizce çevirisini yapılmış hali ile göndermiştim. Dolayısıyla benim önerim yeminli bir tercüman aracılığı ile ingilizce'ye çevrilmesi yönünde olacaktır. Ben o süreçte TR iken "https://www.protranslate.net" üzerinden hizmet almıştım ve memnun kalmıştım. Bu arada başka hizmet veren böyle sitelerde var, illaki buradan yaptırın diye yazmadım, ben kullandım ve memnun kaldığım için önermekteyim. Forumda yada internet de araştırabilirsiniz. (Belki daha ucuz ve güveli başka bir yerde bulabilirsiniz.)
    Diğer arkadaşlar diplomanın İngilizce'ye çevirilip - çevrilmemesi ile ilgili yorum var ise ekleyeceklerdir ama işinizi riske atmamak için benim önerim ingilizce çevirisinin yanınızda olması yönündedir.
    Syg.


  • @Redbeard cok tesekkur ederim fakat benim endisem ve merak ettigim konu , lise diplomanin orijinali yok kopyasi var . Bu sekilde kabul edeceklermi acaba. Bunu merak ediyorum. Asli gibidir muhuru olan kopyasina tercume ve noter onayi yaptiracagim zaten.


  • @Yasin-Cavusoglu Daha üst bir diplomanız var ise (bachelor’s, master’s) o da olur, ancak yok ise lise diplomanızı e-devlet üzerinden çıktısını alıp, mutlaka Amerika içindeki bir onaylı tercümandan çevirisini yaptırıp mülakata öyle katılınız. Eğer officer, bu kağıt nedir böyle, diplomanın orijinali nerde derse gereken açıklamaları yaparsınız. Türkiye devletinin resmi sitesinden elektronik ve barkodlu olarak alınan resmi bir belge olduğunu ve lise diploması yerine geçtiğini beyan edersiniz.


  • @erenotti cok tesekkur ederim fakat 2008 oncesi mezunuyum. Bu sebeple e-devlet uzerinden ulasamiyorum diplomama. Yapacak birsey yok sanirim. Elimde olan kopyayi tercume ettirip notere onaylatip Apostil yaptiracagim. Hayirlisi artik


  • Merhabalar K1 vizesi kapsamında green card sürecimi başlatacağım. Yalnız bu unganlarda yapılan sağlık testine ait herhangi bir belge yok elimde girişte havaalanında ne var ne yok tüm beşgelerimi aldılar benden. Bu belgelere nasıl ulaşabilirim. Unganlara mail attım ama sağlıklı bir dönüş alamadım bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim


  • @cre3d size bir tane saklamaniz icin tum asi bilgilerini gosteren belge vermis olmalilar. Hatta bu belgeyi email adresinize de gondermislerdir. Bu belgeyi AOS surecinde kullanacaksiniz.

  • H huseyin_tsn bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Arkadaşlar merhaba, aynı iletiyi F2A başlığı altında da paylaştım ancak herhangi bir dönüş alamadım ve belki AOS başlığı daha uygun olacaktır diye buraya da yazmak istedim.

    Sizlere hem son 1,5 yıllık süreç içerisinde avukatlar sebebiyle yaşadığımız mağduriyeti paylaşmak, hem de kendimizi çokça yalnız hissettiğimiz şu aşamada, tecrübeli arkadaşlardan biraz yardım almak üzere yazıyorum. 2024 yılı Ekim ayında ABDye yalnız geldikten sonra, eşim de turist vizesi ile yine 2024 yılı Aralık ayında yanıma geldi. F2A sürecimizi buradan AOS yaparak başlatmak üzere öncelikle 90 gün bekledik. Ve bu süre zarfında ofislerine gidip fiilen görüşebileceğimiz lokal göçmen hukuku firmalarını araştırdık. Yüzyüze görüşerek ilerlemenin daha sağlıklı olacağını düşündük. Çokça araştırma sonrası Amerikalı bir hukuk bürosuyla ilerlemeye karar verdik. Eşim geleli 3 ay geçtiği için öncelikle ABD de kalışını garantilemek ve bize zaman kazandırmak üzere, B2 vizesini uzatmak üzere basvuru yaptık ve kabul edildi. Fakat burada avukatların ihmalkarlığı sebebiyle F2A sürecimiz hemen başlatılmadı ve bültenin haziran 2024 deki ilerlemesini kaçırdık. I-130 basvurumuz çok geç yapıldı, Priority Date: September 5, 2024 olarak verildi ve aylarca bültende current olmadı. Bu süreç içerisinde eşimin B2 vizesi için 2. bir uzatmaya daha başvurmak durumunda kaldık ve neyse ki o da kabul edildi. Şu an 11 Hazirana kadar yasal olarak ABD de kalabiliyor ve sonunda Nisan ayı bülteninde Priority date imiz current oldu ve AOS sürecimize başlayabiliyoruz. Fakat avukatlar basvuru öncesi bizimle formları paylaştığında I-485 gibi şu aşamanın en önemli formunda çokça hatalı giriş yapıldığını farkettim. Kendilerinde bir kopyasının dahi olduğu I-94 un receipt numarasından, B2 ile kalış süresinin expiration date ine kadar çok elzem bilgilerde hata yapılmış olması açıkçası bizi artık bu avukatlarla çalışmama konusunda ikna etti. Hem bize 1 yıl kaybettirdiler hem de maddi ve manevi sömürüldüğümüze inanıyoruz. $8000 gibi bir rakam harcadık ve çabamız boşuna gitmiş görünüyor.

    Bu aşamada, eşim yasal olarak buradayken ve priority date imiz current olmuşken, süreci kendimiz avukatsız olarak ilerletmeyi düşünmeye başladık ve forumdaki detaylı bilgiler ve sizlerin deneyimi sayesinde bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Sürecini avukatsız olarak ilerleten arkadaşlar varsa aranızda yapabilir miyiz, ne gibi zorluklarla karşılasırız gibi endişelerimizde bize yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Çok teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    396 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)

    Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    182
    3
    61 Oy
    182 İleti
    22k Bakış
    T
    NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
  • Yardim edin arkadaslar

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum