Arkadaşlar merhaba, aynı iletiyi F2A başlığı altında da paylaştım ancak herhangi bir dönüş alamadım ve belki AOS başlığı daha uygun olacaktır diye buraya da yazmak istedim.
Sizlere hem son 1,5 yıllık süreç içerisinde avukatlar sebebiyle yaşadığımız mağduriyeti paylaşmak, hem de kendimizi çokça yalnız hissettiğimiz şu aşamada, tecrübeli arkadaşlardan biraz yardım almak üzere yazıyorum. 2024 yılı Ekim ayında ABDye yalnız geldikten sonra, eşim de turist vizesi ile yine 2024 yılı Aralık ayında yanıma geldi. F2A sürecimizi buradan AOS yaparak başlatmak üzere öncelikle 90 gün bekledik. Ve bu süre zarfında ofislerine gidip fiilen görüşebileceğimiz lokal göçmen hukuku firmalarını araştırdık. Yüzyüze görüşerek ilerlemenin daha sağlıklı olacağını düşündük. Çokça araştırma sonrası Amerikalı bir hukuk bürosuyla ilerlemeye karar verdik. Eşim geleli 3 ay geçtiği için öncelikle ABD de kalışını garantilemek ve bize zaman kazandırmak üzere, B2 vizesini uzatmak üzere basvuru yaptık ve kabul edildi. Fakat burada avukatların ihmalkarlığı sebebiyle F2A sürecimiz hemen başlatılmadı ve bültenin haziran 2024 deki ilerlemesini kaçırdık. I-130 basvurumuz çok geç yapıldı, Priority Date: September 5, 2024 olarak verildi ve aylarca bültende current olmadı. Bu süreç içerisinde eşimin B2 vizesi için 2. bir uzatmaya daha başvurmak durumunda kaldık ve neyse ki o da kabul edildi. Şu an 11 Hazirana kadar yasal olarak ABD de kalabiliyor ve sonunda Nisan ayı bülteninde Priority date imiz current oldu ve AOS sürecimize başlayabiliyoruz. Fakat avukatlar basvuru öncesi bizimle formları paylaştığında I-485 gibi şu aşamanın en önemli formunda çokça hatalı giriş yapıldığını farkettim. Kendilerinde bir kopyasının dahi olduğu I-94 un receipt numarasından, B2 ile kalış süresinin expiration date ine kadar çok elzem bilgilerde hata yapılmış olması açıkçası bizi artık bu avukatlarla çalışmama konusunda ikna etti. Hem bize 1 yıl kaybettirdiler hem de maddi ve manevi sömürüldüğümüze inanıyoruz. $8000 gibi bir rakam harcadık ve çabamız boşuna gitmiş görünüyor.
Bu aşamada, eşim yasal olarak buradayken ve priority date imiz current olmuşken, süreci kendimiz avukatsız olarak ilerletmeyi düşünmeye başladık ve forumdaki detaylı bilgiler ve sizlerin deneyimi sayesinde bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Sürecini avukatsız olarak ilerleten arkadaşlar varsa aranızda yapabilir miyiz, ne gibi zorluklarla karşılasırız gibi endişelerimizde bize yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Çok teşekkürler.