AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
Merhaba,
RFE’ye yanıt vermek için bir avukatla çalışmak istiyorum fakat $1,000-$1,500 civarı ücret tarifesi veriyorlar. ABD içinden başvuru yaptım ve benim case’im hiç karışık değil, hatta evraklarımı kendim hazırladım buradaki önerileri dikkate alarak. $1K ücret fazla geliyor bu nedenle. Daha uygun fiyata RFE yanıtlandırmasında yardımcı olabilecek bir avukat veya alternatif çözüm öneriniz var mıdır? Teşekkürler. -
@irmakbella ne konuda RFE geldi belirtirseniz buradan yardimci olmaya calisalim .
-
@Figen Hızlı dönüşünüz için çok teşekkürler size DM’den ileteceğim detayları. Sevgiler
-
Merhaba arkadaşlar.
EB-1A kategorisinde yaptığımız AOS (I-485) sürecimiz bekleyenlere bilgi olması amacıyla:
6 Aralık 2024 I-485 gönderildi
12 Şubat 2025 Biometric verildi
3 Nisan 2025 Green Card ların basıldığı bilgisi geldi (I-765 çalışma izinleri gönderilmedi)
Bekleyen herkesin en kısa zamanda kartlarına kavuşmalarını diliyorum..
Bu süreçte bilgi veren katkı sunan herkese teşekkür ederim -
@Yuksel-Celik tebrik ederim. Artık her şey bitti mi demek? EB1A, AOS ile 4 ayda tamamlanabiliyor diyebilir miyiz? Hayırlı olsun tekrardan. Yeni yaşamınızda başarılar.
-
@finalhope EB1-A 14 Kasım 2024 te sonuçlanmıştı. Sadece AOS süreci 4 ay sürdü.
-
İleride okuyacak kişilere faydalı olabilmesi adına; Güncel EB1-A başvurulara göre, I-140 onayından sonra:
AOS (Adjustment of Status) süreci ortalama 4 ayda, konsolosluk (DS-260) süreci ise ortalama 5-6 ayda tamamlanıyor gibi görünüyor.
-
@Yuksel-Celik Tebrikler . GC basildi diyor ise , ayrica Calisma ve Seyahat izni gelmez . Ihtiyacinizda yok zaten GC geldikten sonra , sadece GC ve SSN ile yola devam .
-
@Yuksel-Celik sahane haberler! tebrik ederim, hayirli ugurlu olsun!
-
C cttl bu başlıktan bahsetti
-
@batum November 7, 2024 te case received, January 7 2025 case approved and interview waived in Boston. 2 ay surdu bizim AOS.
-
Arkadaslar SSN lerin uzerinden DHS work authorization only yaziyor. Bu normal mi?
-
S serel bu başlıktan bahsetti
-
@mustafauzun447 Oncelikle Tebrikler . Size en yakin SSA Office e giderek bu yaziyi kaldirtabilirsiniz . SSN ayni kalacak zaten , sadece yaziyi kaldirip yenisini yolluyorlar . Giderken yaniniza GC iniza alin .
-
S serel bu başlıktan bahsetti
-
S serkanist bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba, evlilik ile AOS sürecimi başlatmak üzereyim. Sayfalarca okudum, anladıklarım doğrumudur diye siz değerli arkadaşlarım ile teyitleşmek istedim,
öncelikle geçerli statüm E2 ve halihazırda sosyal güvenlik numaram var.
I-130,I-485,I-765
Başvurularının hepsini aynı anda yapıp kanıtlarla birlikte tek bir paket halinde gönderiyorum. Harçlar hakkında bu başlığı okuyunca kafam karıştı. Hepsinin harcının tek tek ödememi gerekiyor yoksa I-485 harcı hepsini kapsıyormu? Sağlık muayenesi bu başvuruları yaptıktan sonramı olacak yoksa onuda yaptırıp I-693 üde yukarıdaki başvurularla birlikte göndermemmi gerekiyor? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. -
@okanokan. 1 Nisan 2024'ten itibaren:
I-485 dosyalama ücreti 1.440 dolara çıkarıldı ve I-485 ile aynı anda veya ayrı ayrı dosyalandığında Form I-765 (260 dolar) ve Form I-131 (630 dolar) için ayrı ücretler gerekiyor. Hepsi icin ayri birer Cek ekleyin Formlarin ustune . Saglik Raporunuzuda alin onuda ekleyin . Tum Dosyayi eksiksiz gondermeniz gerekiyor . Simdiden bol Sans . -
@okanokan Figen Hanımın uyarısı çok önemli. Tek tek ödeme yapmanız gerekiyor. Sırf bu sebeple çalışma iznim eksik evrak sebep gösterilerek geri gönderildi. Postanın gelmesi gitmesi derken 1.30 aya yakın vakit kaybettim.
-
Mayis 2025 Vize Bulteni EU 17.500 olarak aciklandi .
-
Herkese selamlar . 25 Nisan da Newyork ta hayırlısıyla mulakata girecegim. Mulakat ta getirdigniz belgeleri didik didik cok ozenli kontrol ediyorlar mı ve çok katılar mı? Yoksa mulakatı yapan kişiye gore değişiyor mu?
-
Merhaba herkese daha önce aos için bu başlıkta sizlerin deneyim ve tavsiyelerini almıştım. Numaram sonlarda oldugundan ve bülten yavasladıkça bu süreçte sizlerin deneyimlerini görmek,endişelerinizi heyecanınızı paylaşmak, tavsiyelerinizden yararlanmak kendi durumum için deneyimlerinizden çıkarım yapmaktan başka yapacak birşeyim olmadı. bulten, ofis performansları derken AOS benim durumum için gün gittikçe tercih edilmeyecek bir yola dönüştü. Ozellikle deneyimlerini ve fikirlerini paylaşan @erenotti ye çok tesekkur borcluyum. Bülten, fam, maddi süreç, ve bu süreçten geçen arkadaşların deneyimlerini değerlendirerek dosya transferini seçme kararı aldım. Umarım bu surec herkes için en güzel şekilde ve kolaylıkla ilerler. Burayı okumaya ve sizlerin endişelerinizi ve sevincini paylaşmaya devam edeceğim. Sevgiler ile :folded_hands_light_skin_tone:
-
Son dönemde mülakata giden var mı?
AOS sürecinde 31 Ekim'de EAD kartım basıldı yollandı, sonrasında Şubat'da geçici seyahat evrakım geldi. Hemen ardından da 30 Nisan için Mülakat randevusu geldi. Eş durumundan başvuru yaptığımız için eşimle gideceğiz onun GC'ı vardı. Genel olarak sorular ve diyaloglarda sorun yok zaten ama tek aklıma takılan bugün verdiğimiz Vergi Beyanı'nını detaylı incleyip soru sorarlar mı? Beyanda kazanılan her şey var ama EAD öncesinde kurulu şirketim üzerinden olduğu için açıklama yaparken sorun yaşamak istemiyorum. -
Arkadaslar merhaba . 25 Nisanda Amerikada Mulakata girecegim. Bir sorum var lutfen deneyimleyenler veya bilgisi olanlar bana yazabilir mi? Lise diplomamin orijinali kayip . Okuldan kopyasi elimde ve okul tarafindan kaseli ve uzerinde asli gibisir damgasi var. Bu sekilde sorun olur mu mulakatta?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum