@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@mertq Pek ilgi alanıma girmediği için kapsamlı bir araştırma yapmadım sadece gökhan öner yarı zamanlı çalıştığını biliyorum ve onun bir videosunu izlemiştim video atayım size orada avantajlarını anlatmıştı
-
@lavender ya hiç çoluk çocuk olmayıp evde 2 kişi çalıştığı zaman bile şu stres oluyor "ya birimiz işten çıkarılırsak " Bu konu amerikada'da geçerli mesela sadece yaşam koşulları daha yüksek. Özellikle korona zamanı altında aşırı lüks araçları olan insanları, yemek yardımı yapılan yerlerde sırada görüyorduk. O yüzden ABD'ye gerekirse cebinde 5 bin dolarla gidilir ama burada ki tek güvencem olan evi sarıp ABD'ye gitmeyi hiç mantıklı bulmuyorum
-
@Atlantis00 +1 size katılıyorum amerikada çalışmazsan açsın geçen bir video izlemiştim orada şöyle bir söz kullandı siz amerikada yaşayan birinden daha çok şanslısınız çünkü o burada bir sorun yaşarsa alternatifi yok ama siz olmazsa kendi ülkenize geri dönebilirsiniz dedi. Evimin olması benim oraya gitmemi daha kolaylaştırıyor türkiyede ki en büyük gider kalemi olan kira giderinin olmaması olmadı döndün asgari ücretle çalışsan bile başını sokacağın bir ev olduğu sürece oradaki durumdan daha iyi olacağını düşünüyorum
Olurda çıkar gidersem eğer hedeflediğim geliri sağlarsam tr de bir taşınmaz daha almayı düşünüyorum.
-
herkese merhaba, green card çekiliş sonuçlarına çok az zaman kala Youtube'dan DS260 formu nasıl doldurulur videolarına bakıyordum. Takıldığım iki başlık oldu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Birincisi Green Card'ın gönderileceği Amerika adresi isteniyor ama benim Amerikada bir tanıdığım ya da verebileceğim bir adres yok bu alanı boş bıraktığımda araştırmalarıma göre mülakat tarihi verildikten sonra konsoloslukla iletişime geçip dosyamı açtırıp adres girebiliyormuşum bu bilgi doğru mu bunu uygulayan var mı? İkincisi ise olduğumuz aşıların dökümanları (kızamık, kabakulak, kızamıkçık, difteri, dizanteri, su çiçeği, hepatit b, grip aşısı(infulenza) ve iki doz covid 19 aşısı bu dökümanları nereden bulacağız. Şimdiden yanıtlayan herkese teşekkür ederim ben araştırdım forumda ama bulamıyorum bu soruların cevaplarını. Farklı başlıkta cevapları varsa oraya yönlendirebilirseniz çok iyi olur benim için
-
@Emre-Kurtulmuş direkt o ulkede kalma süremizden bahsediyorum somut olarak
-
@eray22 bunları gercekten ıstıyolar mı ya bunları nasıl bulacagız su cıcegı asısını rastgele saglık ocagında 4 yasında oldum ben bos bırakırsak noluyor
-
@rocklee Anladım tabi haklısınız, şimdiden bir maliyet ve süreç üzerine plan yapmak önemli, eğer sıranız 4000 ve üzeri ise kesinlikle dosyanızı taşımanızı öneririm zira greencard şansa bırakılabilecek bir şey değil işinizi ne kadar garantileyebilrseniz sizin için o kadar iyi olur. Bu sene Honkkong ve Bangkok kosnolosluğu çok iyi ilerledi eğer schengen vizeniz versa viyana ve polonya konsoloslukları da iyi performans gösteren konsolosluklar. Kota konusune değinmem gerekirse kotanın dosya taşıma ile bir bağlantısı yok o sene hangi ülkeye ne kadar vize verilmesi planlanmışsa o kadar vize verilir EU bölgesi için genelde 18-22 bin arası olur sıranız çok yüksek ise sıra size gelene kadar kotanın dolma ihtimali olabilir örneğin dosyasını taşımış ve tam sıra ona gelmeden önce kota doldu maalesef daha fazla görüşme yapamayacağız denilip geri çevrilen birini hatırlıyorum umarım kimse yaşamaz, ama dediğim gibi böyle de bir ihtimal var.
-
@Yusuf-Uzak toplam 55k kisiye verilmiyor mu zaten bu sayı nerdeyse 3te 1 i oluyor avrupada 20k kısı gercekten doluyor mu kota olarak
-
@T-C-Kubilay-Dikici Kesinlikle. Burada bazen ABD'nin kötü yanlarını konuşunca amerika nefreti vs. sanıyorlar fakat bunlar işin gerçekleri. Kimse youtube'da gördüğü hayatlara aldanmasın. İnşallah her şey gönlümüzce olsun
-
@Yusuf-Uzak, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rocklee Anladım tabi haklısınız, şimdiden bir maliyet ve süreç üzerine plan yapmak önemli, eğer sıranız 4000 ve üzeri ise kesinlikle dosyanızı taşımanızı öneririm zira greencard şansa bırakılabilecek bir şey değil işinizi ne kadar garantileyebilrseniz sizin için o kadar iyi olur. Bu sene Honkkong ve Bangkok kosnolosluğu çok iyi ilerledi eğer schengen vizeniz versa viyana ve polonya konsoloslukları da iyi performans gösteren konsolosluklar. Kota konusune değinmem gerekirse kotanın dosya taşıma ile bir bağlantısı yok o sene hangi ülkeye ne kadar vize verilmesi planlanmışsa o kadar vize verilir EU bölgesi için genelde 18-22 bin arası olur sıranız çok yüksek ise sıra size gelene kadar kotanın dolma ihtimali olabilir örneğin dosyasını taşımış ve tam sıra ona gelmeden önce kota doldu maalesef daha fazla görüşme yapamayacağız denilip geri çevrilen birini hatırlıyorum umarım kimse yaşamaz, ama dediğim gibi böyle de bir ihtimal var.
Mesajınız için teşekkürler. Maalesef Schengen vizem veya yeşil pasaportum yok. Bu sebeple Hong Kong, Bangkok veya Jakarta'yı seçenek olarak düşünebilirim. Tabi ki 3 kişi bizi yoracak eğer ki böyle bir durum ile karşılaşırsak. Ama yeter ki işlerimizi sağ salim halledelim bir yolunu buluruz diyoruz.
Kazanmak ayrı kazanmamak ayrı bir hikaye. Şu anda en büyük temennim low case number ile kartın bana çıkması ve Ankara'da işlerimizi halletmemiz. Peki Ankara için case numberda sınır nedir? Yani geçmiş yıllara bakarsak en son kaç ile kapatıyor genellikle? 4000 ve üzeri olursa taşımamı tavsiye ettiğiniz için biraz endişeye düştüm. Sizin süreciniz nasıl ilerliyor? Dosya taşıma talebinde bulundunuz mu?
-
@rocklee Aşamalar başlığının ilk iletisinde bu yılın ve geçmiş bir kaç yılın excel tabloları var. En son hangi CN'ların Ankara'dan mülakat aldığını görebilirsiniz.
-
@Serapp Teşekkürler. Evet şimdi baktım. En son 43xx olan birine mülakat tarihi verilmiş. DS260 gönderdikten 1 yıl sonrasına verilmiş. Bu verilere göre 4000 ve üzeri sıkıntılı gözüküyor.
-
@rocklee
Mülakat deneyimimde schengen vizesi ile ilgili nasıl bir yol izlediğimi anlattım...Gözatıp kendinize bir yol haritası çıkarabilirsiniz.. -
@rocklee cekilisten talihli olma ihtimaliniz ile birlikte vizenizi alma sansiniz (gecenlerde hesaplamistim) %0.61 oraninda. Simdiden arastirma yaparak bosuna kendinizi yormayin bence. Ayni gaflete dv2024 icin ben de düsmüstüm ve cikmayinca o kadar vaktimi cöpe atmisim diye bosuna kendimi suclamistim. Sahsi düsüncem basvurduktan sonra conf number i bir yere kaydedip gecin. Zaten talihli olursaniz önünüzde süreci arastirmak icin aylarca vakit olacak. Bol sans diliyorum size
-
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz mülakata giderken isim değişikliği yaptığınıza dair mahkeme kararı ve resmi evrakları da mülakata götürmeniz gerekecek. Bu bilgiyi de bir kenara not almanızı tavsiye ederim.
-
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak cevaplarınızı bu başlıkta bulabilirsiniz.
-
Kazanan olursanız zamanınız olacak, sakin olmaya bakın. Eğer ki ihtiyacınız olursa arama butonundan anahtar kelimeler girerek tüm bu bilgilere ulaşabilirsiniz, @10urdmn’a ait asagidaki iletiyi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
-
@oz4nkilic merhaba ben de araştırıyorum ve anladığım kadarıyla Ankara'da anlaşmalı bir klinik varmış (başka yerlerde var mı bilmiyorum adını da unganlar diye okudum) mülakattan önce sağlık raporu almak için gitmek zorunluymuş orada hepsi yapılıyormuş ve sağlıkla ilgili diğer her şey (aşılar, röntgenler hepsi) orada halloluyormuş.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim. Müsait bir ara bakacağım
-
@eray22 adres kısmını konsoloslukta mülakata girdiğinizde bile güncelleyebilirsiniz. Aşı konusu ülkeden ülkeye değişiyor ankaradali dağlık kurumu pek umursamıyor aşı kartınızı yapacağı aşıları yapıyor, yurtdışındaki bazı konsolosluklar için bağışıklık testi yapıp bunu sunanlar oldu forumda deneyimleri görebilirsiniz
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k