Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @berkergn13 tebrik ederi.


  • Vizesi onaylanan arkadaşlara tebrikler, darısı herkesin başına diyerek bir soru sormak istiyorum arkadaşlar.
    DS-260 formunda bazı türkçe terimler kullandım ben , high scool yerine anadolu lisesi veya askerdeki rütben er gibi şeyleri türkçe anlamlarında kullanmak herhangi bir sorun ç.ıkartıyor mu yoksa bunun hiç bir önemi yok mu .
    Daha önceden sorulmuş bir soru olabilir ama..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurr DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    herkese merhaba, Nisan ayı için mülakat alıp AIS üzerinden randevu tarihini onaylayan var mı? Sistem hala aktifleşmemiş görünüyor.

    1 hafta sonra deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafa-yahşi DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba sevgili forum üyeleri. 7 martta eşim ile birlikte vize randevumuz var. Elçilikten mail geldi. Çeşitli sorularım var aşağıya tek tek yazıyorum.

    1. Mailde eşimin DS 260 formunu istemişler daha önce karşılaşan oldu mu böyle bir durumla? (Eşim ile yeni evlendik. 13 Ekim 2018 ve sonrasında ekledim onu.)
    2. Bir de Selective Service için kayıt yaptırmaya çalıştığımda SSN'iniz aktif değil diye bir uyarı verip kayıt yapmıyor. Ben mi yanlış anladım kaydı acaba?
    3. Unganlardan istenilen evraklarda belirtilen '' Randevu Mektubu'' Status Check sayfasından aldığımız ve vize zamanını gösteren belge mi?
    1. DS260 formunun son sayfasini (imzaladiginiz, barkodlu sayfa) goturebilirsiniz.

    2. Siz Green Card sahibi misiniz? SSS'e kayit yaptiramazsiniz eger degilseniz. Su konuyu incelemelisiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system

    3. Dosya numaranizi gosteren bir mektup goturmeniz yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimdv2019 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Vizesi onaylanan arkadaşlara tebrikler, darısı herkesin başına diyerek bir soru sormak istiyorum arkadaşlar.
    DS-260 formunda bazı türkçe terimler kullandım ben , high scool yerine anadolu lisesi veya askerdeki rütben er gibi şeyleri türkçe anlamlarında kullanmak herhangi bir sorun ç.ıkartıyor mu yoksa bunun hiç bir önemi yok mu .
    Daha önceden sorulmuş bir soru olabilir ama..

    Lisesi ozel isim oldugundan dert degil, "er" gibi turkce kelimeler kullanmamalisiniz.


  • Öncelikle @crazycells olmak üzere forumdaki bütün yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Doktor randevum 27 şubat tarihi, İstanbul dan saat 7:20 uçağına bindim, belkoairle kızılayda indim, 25-30 dakika yürüdüm, Dr Unganlara ulaştım, saat 10:15 di, saat 10:30 da randevum vardı. Herşey gayet iyi geçti, ek olarak 4 aşı vuruldum, tetanoz difteria, kkk( kızamıkçık) ve grip aşısı. İlk 3 çok eskiden vurulduğundan yaklaşık 25 sene önce dolayısıyla yenilerini vurdu.
    Toplam 378 $ tuttu. (Düzen Lab ve Dr. Ungan)
    Randevu sabah 7:45 ti, yaklaşık 7:20 de ordayıdım, valiz ve çantamı emanete bıraktım. İçerisi biraz heyecanlıyıdı, benim doğduğum şehir adı karmaşıklığım hiç bir sorun teşkil etmedi.
    Vize memuru çok tatlı bir insandı, Türkiye’ye neden geldin ne yapıyorsun, orda ne yapacaksın diye sordu, cevaplandıktan sonra vizeniz onaylandı dedi, ben ek olarak adres değişikliği yaptım. Toplam 3-5 dakika sürdü sürmedi...
    Farkettim bazı durumlar:
    Sıranız geliyorsa ve sizden sonraki kişi alınıyorsa evli yada çocuklu kişilerdir, panik yapmayın mesela 002 sıra numaranız var ama 003 yanıyorsa ( ben biraz panikledim).
    Vize memurları gayet iyi ve ilgililer:) hiç turistik başvuruya benzemiyor( bir kere Ankaradan red yemiş olarak şaşırdım ).
    Şimdi orda hoca bulmak kaldı... umarım hepimiz Amerika da güzel hatıralar biriktiririz....


  • Nisan ayı randevu alan bütün arkadaşları tebrik ederim!!!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ahmad @berkergn13 @mhepekiz hayirli ugurlu olsun arkadaslar, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • @crazycells peki bunu kcc^den formu açtırıp mı düzeltsem daha mantıklı olur ( sonuçda formu submit ettiğim süre değişecek ve randevu veya maille onay durumlarında sarkmalar olacak ) yoksa bu durumu randevu aldıktan sonra konsolosluk görüşmesi öncesi konsoloslukla konuşarak mı çözmeliyim. teşekkürler


  • @onurr ben bu sabah AIS kaydımı yaptırdım. Dün yapılamıyordu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @berkergn13 @mhepekiz hayırlı olsun .Gözünüz aydın

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ahmad tebrikler sana USA maceranda şansın açık olsun.


  • Gün itibari ile vizesi onaylanan arkadaşları tebrik ediyorum; özellikle takip ettiğim Amerika yolu YouTube kanalı @mhepekiz sizin vize onaylandı yazınızı okuyunca bir rahatlama ve gülümseme geldi 🙂 sürecinizi takip eden biri olarak o heyecanı yoğun bir şekilde aktardığınızı söyleyebilirim ,sonraki gelişmeleri takip ediyor olacağız , eşiniz hanımefendiye ayrıca selamlar, bundan sonraki yeni yaşantınızda başarılar dilerim.


  • @ahmad hayırlı olsun. bundan sonra da bol şans diliyorum.


  • @mhepekiz tebrikler. Hayırlı olsun


  • @crazycells kendim ve eşim için vukuatlı nüfus kaydını edevletten alıyorum. 2 ve 10 yaşindaki çocuklarim için nüfus idaresinden ayri ayri birer nüfus kaydı almama gerek var mıdır? edevletten aldıgim vukuatli nüfus kayit belgesi cocuklarim icin yeterli midir?


  • @mhepekiz hayırlı uğurlu olsun. Güzel haberlerinize çok sevindik. Detaylı bir anlatım bekliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.


  • @berkergn13 hayırlı olsun. Bol şanslar.


  • @Ahmad vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • Yasaklı

    Hadi bakalım başlayalım. Öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Bugüne kadar aranızda istemeden kırdığım arkadaşlar varsa özür dilerim ama beklemek çok geren bir durum ve arada kalmış olmak daha da kötü.. Hayatım nerede, ne olacak bilemiyorsunuz. İnşallah hepinizin başına gelir bu kötü durum 🙂

    Mülakat gününe geçelim.

    Biz 3 gece boyunca Ankara İncek'te yaşayan bir arkadaşımızın evinde misafir olduk. Elçiliğe mesafesi yaklaşık 28 km. İlk gün sağlık kontrolüne gecikiyorduk sabah trafiğinden bunu da göz önüne alarak 07.00 gibi evden çıktık. İzmirliyiz abi alışık değiliz araba donmuş. Ne camdan dışarısı görünüyor ne aynalar açılıyor. Su kaynattık sabah sabah neyse 2 kettle sonrası yola çıkabildik.

    07.45 sularında elçilik 2 numaralı kapı civarındaydık. Bina girişine 100 metre mesafede yol kenarında park yeri bulduk simit cafenin hemen karşısında. Daha önce turist vizesine gittiğimizde de aynı yerde park yeri bulmuştum. Bütün her şeyi sırt çantasına koymuştum. Emanete bıraktık 10 TL karşılığında. Sonra baktık saat erken simit cafede oturup birer çay içtik. 08.10 gibi döndük geriye. Bu arada elçilik görevlilerinin tamamı çok anlayışlı pozitif insanlar en ufak bir olumsuz hareket görmedik lütfen işlerini zorlaştırmayalım. Girişte uyarıları dinlemeyen anlamsızca direnen 1-2 kişi vardı amaçlarının ne olduğunu anlamakta güçlük çektim.

    "08.30 olanlar sıraya girsin" dediklerinde biz de girdik. Tek tek pasaportları kontrol etti ve üst araması yaptı montları çıkarmadan. Başlamadan önce "Günaydın bugün nasılsınız" dedim dış kapı güvenliğindeki arkadaşa "İyiyim teşekkürler" dedi. Durdu 1 saniye kadar "Siz nereden geliyorsunuz" dedi "İzmir" dedim "Belli oluyor yaklaşımınızdan" dedi.. Bir selamı çok görmemek gerek.

    2-3 kişi vardı önümüzde önce eşim sonra ben x-ray için içeriye alındık. Oradaki hanımlara da aynı şekilde günlerinin iyi olup olmadığını sordum. Üzerimde kemer, çakmak olup olmadığını sordular. "Zor olmasın diye her şey montun cebinde mont da xrayde zaten" deyince "Biz de size hoşgeldiniz diyor ve buyur ediyoruz" dediler pasaportlarımızı verdiler. İçeride soldaki deskte bir bay bir bayan oturuyordu "Birlikte misiniz" diyerek pasaportları alıp kontrol ettiler listeden. 006 numarayı verdiler ki 6 rakamı benim hayatımda efsanedir. Az önce instagram hesabımızda anlattım konuyu. Birçok nonimmigrant vize bekleyen vardı bankolar önünde bize oturmamız söylendi.

    5-6 dk sonra 10 numaralı bankoda numaramız yandı. Gittik bir hanımefendi. Sağlık raporundan başlayarak sırayla evrakları istedi. Okulumun Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi olduğunu görünce "Ben de orada okudum" dedi. Kendisine rezil bir öğrenci olduğumu bitirmediğimi söyledim "Ben de kötüydüm karşıdaki Zuhal Cafe'den aldım diplomayı neredeyse" dedi. Güldük biraz. Sonra lise çıkış kağıdımı görünce de "Aaaa lise Gazi Lisesi mi" dedi evet dedim ama o Alsancak Gazi İlkokulu'nda okumuş karıştırdı önce. Sonra ortayı bulduk. Arkadaşımız var Houston'da oraya gideceğimizi söyleyince "Ben olsam onaylamam İzmir'den sonra Houston düşünmek lazım" dedi. "Çeşme'de mi evlendiniz" dedi "Lütfen Alaçatı" dedim güldü. Google çalışanı olduğumu duyunca "Sorularımız olursa arayabilir miyiz" dedi "Tabii ki" dedim hatta wetransferle ilgili bir şey sordu. Cevap verdim. Bütün evraklar tamam olduktan sonra "Geçin oturun bol şans" dedi. Oturduk. Benim elimde kapıdan verilen 006 numarası kalmıştı bir görevli gelip aldı onu benden. Ve sanırım onların bizde kalmaması gerekiyor herkesin elindeki numaralı inceliyorlardı işi bitenin numarası kaldı mı diye...

    5 dk kadar bekledik 7 numaralı banko yandı ve gidip 2 kişi için 660 USD ödeme yaptım. Nakit 660 hazırlamıştım para altı üstü, kart vs derdimiz olmadı.

    Yine oturmaya başladık. 5 dk kadar geçti "Dinkkk" dedi 006 - 06 yazdı... Hehehe dedim işte 6 mucizesi.

    Çok olumlu, ılımlı, pozitif bir genç bayan önce yemin etmemizi istedi. Sağ ellerimizi kaldırarak yemin ettik sonra parmak izi. Benim parmak izimi aldıktan sonra sorulara geçti. "Hepekiz" soyadının nereden geldiğini sordu. Anlattım "Aaaa çok ilginçmiş" dedi.. Ne iş yaptığımı, hangi şehire gideceğimizi, eşimin işini, daha önce ABD'de bulunup bulunmadığımızı sordu. Hanım geçen sene Miami'ye gitmişti "Ohoo orada bir sürü pembe corvette kiralayan emekli görmüşsünüzdür insanların hayali Miami'ye giderek pembe üstü açık corvette kiralamak" dedi. Güldük.

    "Her şey iyi görünüyor, vizeniz onaylanmıştır 5 iş günü içinde pasaportlarınız size ulaşacak bol şans diliyorum" dedi.

    Bitmişti. Çıkışa yürüdük, binadan çıktık. Kapıda eşim dedi ki "Benim parmak izimi almayacaklar mıydı" bir an durdum "Lazım değil mi acaba" dedim. Kapı güvenlikteki arkadaşa konuyu aktardım "Soralım" dedi. İçeriden ilk bankodaki hanım geldi "Ben içeriye sorup bilgi veriyorum size" dedi ki "Bingo" unutulmuştu. Sıra beklemeden hemen öne aldılar eşim içeri girdi ben gitmedim. 6 numaradaki hanım "Muhabbet çok güzel gidince ben unutmuşum özür dilerim" demiş. Hemen verip geldi.

    Kapı güvenlikteki arkadaş "Abi iyi ki farkettiniz yoksa İzmir'den çağıracaktık sizi" dedi teşekkür ederek ayrıldık. Çok büyük bir coşku yaşamadık ama belirsizliğin sonuçlanması çok değerli oldu bizim için. AIS belgemize bile bakmadılar. Gidecek arkadaşlara önerim istenen evrak dışında evrak taşımayın nafile oluyor. Hamallığa gerek yok. İstemiyorlar, sormuyorlar bile.

    Netice olarak hepinizden çok şey öğrendim, kanalda video olarak da anlattık süreci ilgililer için...

    Sevgiler selamlar...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum