Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Olkan-Oflaz-0 yok hocam, kimse olmayacak yanımda. 4 değil zaten 5 evlat var 🙂

• Arkadaşlar köpeğimin geçem yıldan titrasyonu var şimdi tekrar kuduz aşısı olacak. Haziran ayında onu almaya Türkiye ye gideceğim.
    Şimdi iki hafta sonra kuduz aşısı olduktan sonra kuduz aşısını yapan veterinerin dolduracağı belgeyi hemen mi doldurması gerekiyor. Yani nisan ayında belgeyi doldurup CDC izin formuna başvurmalı mıyım yoksa haziranda mı yapmalıyım

• ⭐⭐⭐

@Rabia-Çakır Lutfen onceki mesajlara da bakiniz, grafik ve fotograflar ile sureci aktardik. Iyi yolculuklar.

• @lumos çok güzel anlatmışsınız sağolun. Şu noktada soru işareti yarattı.

1. İşlem dog permit
    2. İşlem uçak bileti almak
    3. İşlem cdc rabies vaccination form
    4. Amerikada ulaşılacak Kennel Club rezervasyonu
      Ama ilk dog permitteki formda uçuş numarası soruluyor. O halde önce amerikaya uçak bileti alınıp sonra dog permite mi başvurulmalı ?
  • ⭐⭐⭐

@Rabia-Çakır, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@lumos çok güzel anlatmışsınız sağolun. Şu noktada soru işareti yarattı.

1. İşlem dog permit
    2. İşlem uçak bileti almak
    3. İşlem cdc rabies vaccination form
      ...
      Ama ilk dog permitteki formda uçuş numarası soruluyor. O halde önce amerikaya uçak bileti alınıp sonra dog permite mi başvurulmalı ?

Rica ederim, ben sureci aktardiktan sonra bir sey degimemis gordugum kadariyle: o nedenle sizin de bakmis oldugunuz grafiklerde de belirttigim uzere:

3b28802f-dd8a-45d9-97b8-0337408eec0a-image.png
    Normalde bu kadar spesifik donus yapamiyorum ama sorunuz yanitsiz diye algilanmasin yeni forumdaslar tarafindan endisesiyle cevap vermeyi matikli buldum.

Assagida bahsettilen 4. madde ile bir ilgim yoktur bu arada, sanirim o sizin sureciniz ile ilgili bir tercih, siz de paylasirsaniz seviniriz.

@Rabia-Çakır, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@lumos çok güzel anlatmışsınız sağolun. Şu noktada soru işareti yarattı.
    ...
    4. Amerikada ulaşılacak Kennel Club rezervasyonu

Esenlikler dilerim.

• @lumos o halde uçak bileti endişesi ortadan kalkıyor. Kimsenin kafasını karıştırmıyım 4. Maddeyi sanırım abd deki varış yerindeki animal facility petlimo ile karıştırdım.teşekkürler 🌸🌸

• @bernat merhabalar.22haziranda uçuşum var kedimin 2 gözü kör pasaport kuduz ve çipi var diger aşıları tam.tarım ormanlıgı aradım 48saat onceden sertıfıka alıcaksınız ve konsoloslugu arayın cdc ye randevu veya abd den sertıfıka gibi evrak gerekıyor mu kedi icin sorun dedıler. Ancak ulasamadım konsolosa.kedi icin köpekteki gibi cdc onayı ve randevusu gerekiyor mu? Birde titre lazım mı? New yorka incez.

• @Elif-Ceren-Candan, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@bernat merhabalar.22haziranda uçuşum var kedimin 2 gözü kör pasaport kuduz ve çipi var diger aşıları tam.tarım ormanlıgı aradım 48saat onceden sertıfıka alıcaksınız ve konsoloslugu arayın cdc ye randevu veya abd den sertıfıka gibi evrak gerekıyor mu kedi icin sorun dedıler. Ancak ulasamadım konsolosa.kedi icin köpekteki gibi cdc onayı ve randevusu gerekiyor mu? Birde titre lazım mı? New yorka incez.

Merhaba, konsolosluğa ulaşamanız çok zor olur, internetten resim sitelerde yazan açıklamaları takip etmenizi öneririm. ABD’ye girişte kediler için titre gerekmiyor ancak eyalet bazlı değişik evraklar isteniyor olabilir. CDC’nin ilgili sitesi; https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-us/index.html#cdc_generic_section_5-cats

İyi yolculuklar!

• @deebee link için teşekkürler.new york için bir şey yazmıyor gözüküyor. Veterinerlikten bir şey almamıza gerek var mı? Tarım ormandaki sertifika gibi?

• Herkese merhaba, bizde ağustos ayında abd’ye taşınacağız. Köpeğimin kuduz titre sonucunu bugün aldım.
    Daha önce bu işi gerçekleştirmiş olan arkadaşlara sorum: Gidişimize 4 ay olmadına rağmen, CDC başvurusunu yapabiliyor muyum? Çünkü bu başvuru onayı olmadan uçak rezervasyonumu yapamıyorum ve bir an önce biletimi almak istitorum.
    Konu ile ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler

• @berilll Merhaba. Miami için broker ile mi çalışmamız gerekiyor acaba tam anlayamadım… Bende ağustos ayında gideceğim ve yanımızda köpeğimizi de götüreceğiz ama bu bilgiyi bende ilk defa gördüm burada… Bilgilendirirseniz sevinirim.

• @kumsalarli Merhaba, evet brokerla çalışmanız gerekiyor. Petlimo'ya mail atınca zaten tüm belgeleri ne şekilde nasıl hazırlamanız gerektiğini iletiyorlar. Bir kaç tane broker iletiyorlar, istediğinizle iletişime geçip anlaşmanız gerekecek. Bir önceki mesajınız için de, Petlimo'ya şimdiden mail atabilirsiniz, yardımcı oluyorlar. Uçak biletiniz olması lazım isteniyor o yüzden bilet alabilirsiniz.

• @berilll Merhaba Beril Hanım, cevabınız için teşekkür ederim. Ancak sanırım bir yanlış anlaşılma oldu, benim köpeğim kafesiyle birlikte 5-6 kg olduğu için onu kabinde, yanımda götüreceğim.
    İletmiş olduğunuz firmanın web sayfasını inceledim ama onlar taşımacılık veya tatile vs gidenlerin hayvanlarına bakıyorlar anladığım kadarıyla..
    Dolayısıyla benim böyle bir acentayla görüşme ihtiyacım yok galiba değil mi?
    Benim de bu işlerden kafam gerçekten çok karıştı, kusura bakmayın lütfen…

• 30 ocak 2025 de dulles washintona 8kg köpeğimizi goturduk (kabinde PETC olarak) havalimani veterineri Mike cok iyi ilgili bir arkadaş cok yardimci oldu 1480$ civari ücretini gitmeden rezervasyon asamasinda ödedik, hatta varis saatimiz oglen oldugu icin 1 gece kalmak zorunda kaldi fakat harici otel parasi almadilar.

THY son ana kadar biletimize PETC yani kabinde kopek tasinmasiyla ilgili talebimizi cevaplamadı, ucusa 15 saat falan kala tum kanallardan iletişime gecip acil mailleri atarak THY nin DULLES deki sorumlusundan cevap alabildik, yani isin özeti Turkiyedeki evraklar veteriner veya dulles veteriner isleri kolaydı, en zor kisim THY den bilete kopegi ekletebilmek oldu bizim icin, bilginize

• @berilll ucusa son 15 saat falan kala THY donus yapti ama Linkedin den universite sinif arkadasima yazdim (THY calisani) benimde oldugum bir mail silsilesi baslatti miles & smiles da elite vb uyeyseniz yardimci olmak icin ugrasiyorlar ama sorun DULLES havalimanindaki THY calisaninin zahmet edip maile cevap yazmasiymis sanirim, yani THY diyor ki karsi havalimaninin gorevlisi onaylarsa kopeginizi biletinize eklerim yoksa eklemem.... bizim tum evrak islerimiz bitmesine karsin 10 gun kadar bu onayin gelmesini bekledik, bir ara iptal edip lufthansayla bile gitmeyi dusundum,

• Merhaba,
    Ben 4 Nisan’da köpeğimi Amerika’ya götüreceğim. Bayram tatili uzatıldığı için 48 saat önce ilçe orman ve tarım’dan alınması gereken belgeyi geçtiğimiz Cuma günü verdi ilçe orman ve tarım’daki yetkili kişi. 48 saat içinde istiyorlarmış dedim. Ama ilçe orman ve tarım’da çalışanlar bana müdürleriyle konuştuklarını ve bayramdan dolayı bu belgenin 10 gün geçerli olacağını söylediler. Havalimanına gidip THY çalışanlarıyla konuştuğumda belgenin arkasında 4 ay geçerli olduğunu yazdığı ve sorun yaşamayacağımı söylediler. Bayram süresinde evcil hayvanıyla seyahat edecekler varsa bilgilerini paylaşabilir mi? 48 saat öncesinde resmi kurumlar kapalı olacak. Gümrükte sıkıntı çıkarırlar mı acaba?

• @kumsalarli Merhabalar, hayir yapmak zorundasiniz. Petlimo’da, Miami icin yetkili yerdir. Benim kopegim de kabin icinde benimle gelecek. Asagidaki linkten detaylarina bakabilirsiniz. Ineceginiz havaalanina rez. yaptirmalisiniz..

• Bayramda seyahat edecek olan var mı? Ben orman ve tarım’dan alınacak belgeyi bayramdan önceki cuma günü aldım ve bana oradaki görevli bayram boyunca belgenin geçerli olacağını söyledi. Havaalanına gidip Thy yer hizmetlerine sordum. Onlar ise belgenin arka sayfasında 4 ay geçerli yazıyor dedi. 48 saat kuralı bayram süresince geçerli mi? Yani devlet daireleri kapalı olacak.

• @berilll broker ayarlamak sadece köpek transferi için gerekli sanırım

• Merhaba, daha önce sorulduysa kusura bakmayın cevabı bulamadım. önümüzdeki yaz köpeğimle beraber chicagoya taşınacağız. Ancak aldığımız bilgiye göre Chicago havaalanı artık köpek kabul etmiyormuş. Jfk, Boston ve bir yer daha söylediler. Sizlerin de bir bilgisi var mı doğru mu bu? Bir de broker ile ilgili şeyler görüyorum bu nedir acaba? Çok teşekkür ederim şimdiden

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |