Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar
    Viyana sağlık muayenesine epikriz raporu götürenlere bir sorum olacak, raporları kendiniz mi çevirdiniz, yoksa bir tercüme bürosuna mı çevirttiniz. elimde 4 adet epikriz raporu var. e - nabızda çıkmıyor. hastaneden aldım. türkçe veriyorlar.

• Merhabalar, bizim 16 nisanda mülakatımız var. Oğlum (3 yaşında) kimliğini kaybetti, bizde yeni kimlik çıkarttık. Sorum şu: Bir önceki kimliğin üzerindeki seri numarası değişmiş oldu. Ds 260 formuna seri no girmişmiydik hatırlayamadım ama bir düzeltme yapmak gerekir mi? ya da bir problem teşkil edermi?

• @ygtoktem Selamlar, bir sorun yaşamazsınız. Sürecinizde başarılar dilerim 🍀

• @mesut16 Dosya numaraniz aktifleşmediği sürece kcc ile dosyanizi taşimaniz lazim.

• @lesnarhomie Naçizane, Hong Kong konsolosluğu güvenilmez bir konsolosluk olmadı. Her zaman işini düzgün yaptı.
    Dosya taşıma talebi için Hong Kong’a kadar gidip reddedilen biri olarak söylüyorum bunu size.

Siz bir çok şeyi kendilerine göndermiş olduğunuzu söylüyor olabilirsiniz ama bazen çok fazla bilgi de kirliliğe neden olabiliyor.
    Elinizde bir lise diploması varsa yapılabilecek en doğru hareket bunu kendilerine ulaştırmak olur. Çünkü bu süreçte diploma kritik bir belgedir. E-mailin aynı etkiyi vereceğine inanmıyorum.
    Sürecinizi oraya kadar taşıyıp dönüş biletiniz var diye telaşa kapılmanız yersiz olmuş. Keza dönüş biletinizi almanız için pasaportunuzu elinize almayı beklemeniz çok daha makul olurdu.
    Bol şans dilerim.

• Aşılarla ilgili bir sorum olacak, antikor testim çıktı, aşılar hakkında konuşmak için sağlık ocağına gittim. Doktorum bana el ile yazılmış kaşeli imzalı bir kağıt verdi, belirtilen çocukluk aşılarının 6. ay ve sonrasında yapıldığına dair yazı yazdı. Bu evrağı türkçe ve tercümesini yaptırdıktan sonra kullanabilir miyim ? kabul ederler mi ? Ek olarakta Hepatit A aşı olabileceğimi söyledi fakat listede 12 ay -18 yaş arası yazıyor olmama gerek var mı ?

• @MomisCan Cevabınız için teşekkür ederim. Telaşa kapılmamın sebebi dönüş biletimle ilgili değil, izah edememiş olabilirim. Elimde diplomam maalesef yok, lise diplomam şu an türkiyede. Türkiyeye dönüp sf express ile konsolosluğa diplomamı ulaştırmam mümkünse bu şekilde bir yol izleyeceğim, bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum. Burada kalış günümü uzatıp ailemin diplomayı bana göndermesini beklemek de bir seçenek tabi ki fakat maalesef konsoloslukla yaşadığım şahsi deneyimlerim sonucunda konsolosluğun yazışmalar konusunda bana çok zaman kaybettirdiğini düşünüyorum ve o yüzden kalış süremi ne kadar daha uzatabileceğimi kestiremiyorum.

• @lesnarhomie
    Selamlar, konsolosluk diplomanin orjinalini gormek isteyecektir. Hong Kong’da yakin bir zamanda mulakati olup seyahat edecek baska talihlilerin de olacagini dusunuyorum. Dilerseniz excel listesinden bir kontrol edip iletisim kurabilirsiniz, diplomanizi gelecek bir kisinin getirmesi daha kolay olacaktir. Bir de su an AP sureciniz bitse bile vize basim sureciniz ve pasaportunuzu alma zamaniniz 2 gunu gececegini dusunuyorum, bence planlarinizi bu olasilaga gore yapmanizi tavsiye ederim.

• @ugursway
    Yarın (bu gece) 02.05 te İstanbul havalimanından Honkong’a uçuş görünüyor. Muhtemelen her gün vardır. Aileniz havaalanına gidip bir yolcu ile gönderebilir. Ben bu şekilde çok evrak gönderdiğim oldu. İllaki bi hayırsever çıkar.

• @mas Sanırım beni etiketleyecektiniz. Direkt hong Kong uçuşları sadece istanbuldan oluyor ve ailem istanbula çok uzak. Birkaç arkadaşa yazdım, kabul ederlerse onlarla gönderebilirler.

• 2NL mailleri gelmeye başlamış sanırım Viyana'dan mail alan var mı ?

• ⭐⭐⭐

@mesut16 Selamlar...Dediğiniz konuyla ilgili burada, forum sınırları içerisinde kimseden farklı birşey duymanız mümkün değil...Konuyla ilgili tek bir doğru vardır ve o söylenir,
    Current değilseniz KCC, current iseniz taşımak istediğiniz konsolosluk ile temasa geçilir.
    Her iki yöntemle ilgili mail örnekleri başlık altında paylaşılmıştır, size büyük oranda yol gösterici olacaktır...

• @Katzfiell_ eşim de askerlik şubesine giderek çözdü bu sorunu. Israr edin.

• @burakediz Eşimin safra kesesi ameliyatı için epikriz raporunu aldık olduğu gibi götürdük. Sadece muayene öncesi mülakata bahsi geçti sözle söyledik rapora bakmadılar.

• Arkadaşlar, tahmin ettiğim gibi bülten ilerlemedi. Büyük ihtimalle artık Haziran’da numaram aktif olacak ve eğer Hong Kong'da mülakat verilirse, Haziran ayında mülakata girerim.
    Ancak şöyle bir durum var: Haziran ayında askerlik tecilim bitiyor. Daha önce üniversiteye kayıt olmuştum ama sadece yarım dönem gittim, sonra devam etmedim. Şu an e-Devlet’te öğrenci durumum "pasif" olarak görünüyor.
    Bu "pasif" ifadesinin tam olarak ne anlama geldiğini merak ediyorum. Kaydım tamamen silinmiş mi, yoksa sadece kayıt yenilemediğim için mi böyle görünüyor? İnternette araştırdığımda, pasif durumun bazı durumlarda tecil tarihinin ileri bir tarihe alınabildiğini ancak okuldan kaydın tamamen silinmemiş ise söylüyorlar. O kısmı tam anlayamadım.
    Normalde zorunlu eğitim dönemim bittiği için kaydımın silinmiş olması gerekiyor, ancak hâlâ öğrenci belgesi alabiliyorum (pasif olarak görünüyor). Bu "pasif" durumu hakkında bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, tahmin ettiğim gibi bülten ilerlemedi. Büyük ihtimalle artık Haziran’da numaram aktif olacak ve eğer Hong Kong'da mülakat verilirse, Haziran ayında mülakata girerim.
    Ancak şöyle bir durum var: Haziran ayında askerlik tecilim bitiyor. Daha önce üniversiteye kayıt olmuştum ama sadece yarım dönem gittim, sonra devam etmedim. Şu an e-Devlet’te öğrenci durumum "pasif" olarak görünüyor.
    Bu "pasif" ifadesinin tam olarak ne anlama geldiğini merak ediyorum. Kaydım tamamen silinmiş mi, yoksa sadece kayıt yenilemediğim için mi böyle görünüyor? İnternette araştırdığımda, pasif durumun bazı durumlarda tecil tarihinin ileri bir tarihe alınabildiğini ancak okuldan kaydın tamamen silinmemiş ise söylüyorlar. O kısmı tam anlayamadım.
    Normalde zorunlu eğitim dönemim bittiği için kaydımın silinmiş olması gerekiyor, ancak hâlâ öğrenci belgesi alabiliyorum (pasif olarak görünüyor). Bu "pasif" durumu hakkında bilgisi olan var mı?

Askerlik teciliniz bitince yıl sonuna kadar yoklama süresi oluyor. Tecil bittikten sonra e-devlette muhtemelen XXX tarihine kadar yoklama işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir diye bir yazı çıkacak. Siz bu yazıyı çıkarıp mülakata götüreceksiniz. Yoklama süresi içinde olmak vize almanıza engel değil.

• @Serapp

Bunu daha önce bilmiyordum, önceki deneyimlerde de bu konuda pek bilgi bulamamıştım. O zaman dert etmem gereken bir durum yok. Teşekkürler, Serap Hanım.

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz Oğlumun tecili bitmemişti biterse diye araştırma yapmıştık 🙂 Evet merak edilecek bir durum yok.

• @Katzfiell_ asıl talihli babanız mı?

• Herkese merhaba 7 mayıs için bugün bize mail geldi mülakat için fakat eşim gebe ve tahmini doğum tarihi 1 mayıs ne yapacağım bilen bilgilendirebilir mi

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 15676
  • 73
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |