Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

• @Emirhandimen
    Case numaranizi size atanan essiz bir numaradir ve aleni bir sekilde paylasmamanizi tavsiye ederim. Adiniz soyadiniz kullanici adinizda yaziyor, eger art niyetli birileri bulmak isterse facebook vb. sosyal medya platfromlarindan dogum tarihinize de ulasabilir ve tum bu bilgilerinize sahip olan birileri sizin dosyanizda sizin haberiniz bile olmadan islem yaptirabilir.

• cptmuzafferC cptmuzaffer bu başlıktan bahsetti

• Merhaba beyan edilecek adres ile ilgili bir sorum var bilgililerine.

1 - Mülakatta adres olarak https://yesilkartforum.com/forum/topic/3562/amerika-da-mailbox-kiralama bu başlıkta da bahsedilen posta kutusu kiralayıp o adresi verebiliyormuyuz?

2 - Gitmeyi planladığımız yerden bir airbnb adresi verebiliyor muyuz ilk gidişte kalmak için kirayacağımız mesela?

Adres konusu benim için bir sıkıntı şuan @ATS16 sürecimi izole yönettiğimden arkadaş akraba sorgulayamıyorum ancak vizeyi alırsam sonrasında sorgulayabileceğim. Bu durumdada tavsiye etmediğiniz, USCIS ödemesini yaparken yada ilk girişte memura adres beyanı yapmaya dönüyorum, bu noktalar aslında sorun değil vizeyi aldıktan sonra yanına gidebileceğim birden fazla adres bulabileceğim fakat şu aşamada vizeyi alana kadar üstte bahsettiğim seçeneklere yönelmem lazım. Olmuyorsa da mecburi bu paragraftaki vize sonrası seçeneklere yönelicem.

• Bülten 16k da sabit kalmış, bülten açıklandığında otomatik mail bildirimi almak için aşağıdaki linkten abone olarak mail takip sistemine katılabilirsiniz.

https://213.159.7.164/~idepextr/dv2025/check_bulletin.php

• @gucarslan merhaba hocam 2023 de babama 2025 de anneme olmak uzere iki kere greencard lotosu cıktı ilkinde ankarayı bekledik fakat maalesef sıra gelmedi. 2025 de ise eylül ayında dosyamızı viyanaya taşıdık fakat bu sefer de current olamadık hala. Benim burada ki asıl sorum ise şu ben 2025 cekilişine ailemle beraber yazıldım ve o zaman 21 yaşının altındaydım. fakat 15.12.2003 tarihinde 21 yaşımı doldurmuş oldum vizeyi almam için ne kadar sürem var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Merhabalar, numaram 15XXX'lerde olduğu için Viyanadan yakın zamanda mail geleceğini düşünüyorum. Şu anda Schengen vizemle ilgili bir gelişme olmadığı için mülakata yetişememe kaygısı taşıyorum. Dosyamı başka bir konsolosluğa taşıma şansım olabilir mi? Eğer mümkünse hangi konsolosluğa taşıyabilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• merhaba, hong kong’daki sağlık randevuma az bir zaman kaldı ama covid aşı randevusu bulamadım. Kıbrıs’ta aşıyı olma imkanım var mı. yani kuzey kıbrıs’ta bi hastaneye gitsem direkt covid aşısı olabilir miyim?

• @metinbeci benim gibi yüksek case numberlılar için kötü haber

• Merhaba, @gizemctr hanım detaylı bilgi vermişti aşı yapılabilecek yerlerle ilgili hepsini denediniz mi? @seymakahraman

• @seymakahraman Merhaba Hong Kong için kabul edilebilir bir covid aşısı olduğunuza dair bir kanıt gösterdiğiniz sürece aşıyı nerede yaptırdığınızla ilgilenmiyorlar. Hong Kong'da bir çok yer var aşıyı yapan Virtus, gleneagles, marina hastanelerine whatsapp hatlarından ulaşarak da durumunuzu anlatabilirsiniz. Özellikle marina çok hızlı dönüş yapıyor ve biz görüştüğümüzde eğer 4 kişi veya fazla olursak bizim için istediğimiz tarihe randevu günü verebileceklerini de söylemişlerdi.
    Bunlar dışında Nicolson sağlık muayenesi sonrasında da aşı olmanızı kabul ediyor (mülakat tarihinizden önce aşıyı olup kanıtını nicolsona teslim etmeniz koşuluyla)

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar cuma günü apye kalmıştım, mülakatımı yapan memur lisem ve üniversitem tarafından kendilerine kanıtlayıcı belgeler gönderilmesini istemişti. İki yerle de iletişime geçmiştim ve taraflarına gönderilmişti. Ayrıca dün annem bir şekilde orijinal lise diplomamı bulmuş hemen çeviri yaptırdım ve çevirisiyle birlikte pdf olarak konsolosluğa yolladım fakat sf express aracılığıyla vize birimine en yakın zamanda gönderin diye cevap yazmışlar. Ne yapabilirim bir bilgisi olan var mı? Kendilerine tekrar yazdım, orijinal lise diplomam şu an türkiyede ve ben hong kongdayım, ailem buldu ve taratıp çevirisiyle birlikte size yolladım şeklinde açıkladım cevap bekliyorum fakat konsolosluğun çok iletişim özürlü olduğunu düşünüyorum. Verdikleri cevaplar hep saçma sapan ve zaman geciktiren türden. Son iki günüm kaldı burada, neler yapabilirim?

• Merhaba arkadaşlar. Lise diplomamdaki okul ismiyle şuan aldığım transkriptteki isimler farklı okulun adı değişmiş. Bunun için extra bir yazı almam gerekir mi ? Okul böyle bir yazi verir mi acaba ? Okulun websitesine girdiğimde tarihcesinde adının değiştirilmesi yazıyor.bu sayfayı kanıt olarak sunabilir miyim ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie

Oncelikle kolaylıklar diliyorum. Ailenizden UPS Express veya UPS Express Saver ile (tahmini teslimat süresi 2 gün ve yaklaşık tutarı USD 170 + KDV) Hong Kong’a sizin otel adresinize diplomanin orijinalini göndermeleri ve sizin de konsolosluğun talimatinda açıkça belirttiği şekilde SF Express ile belgeleri konsolosluğa ulastirmaniz maliyet yönünden ekstra olacak olsa da vizenize kavuşmak için en iyi yol gözüküyor. Surecinizin mutlu bitmesi için konsolosluğu sorgulamak yerine talimatlarına birebir uymak en dogrusu zira onlarda kurallara göre hareket ediyor. Son karar sizin, bol şans

• @Koray85 bence al. Tüm tuşlara basma vakti....

• @ATS16 cevabınız için teşekkürler. Belge iki günde elime geçse bile iki gün sonra uçağım olduğu için sürecin yetişmesi maalesef mümkün değil. Bu durumda sizce türkiyeye dönüp direkt konsolosluğa mı göndermek mantıklı olur mu? Ailem otele gönderse bile elime ulaşmayacak.

• @lesnarhomie maddi manevi durumunuzu bilmemekle birlikte dönüş uçağınizin tarihini ötelemeyi (belli ceza karşılığı veya full no show ile) ve konaklama sürenizi uzatmayı düşündünüz mü? Kişisel ve zor bir karar, orada olmak daha doğru kişisel görüşüm, son karar sizin. Türkiye’den devam ettirmek ne kadar kolay tecrübe okumadık şimdiye kadar. Diğer talihlilerin de dönüş uçağıni esnek tarife ile almaları sizin en büyük tavsiyeniz olur zannederim, şans yanınızda olsun…

• @ATS16 evet benim isteğim de burada kalış süremi uzatmak fakat konsolosluğa çok güvenemediğim için bu kararı alamıyorum. Çünkü bana mülakat esnasında türkiyedeki resmi kurumlar mezuniyetinizi kanıtlayacak mailler atsın bize dendi. Lisem ve üniversitemle iletişime geçtim gerekli mailleri attılar. Bunu kendilerine ilettim bu konuda cevap vermediler. Üstüne mucizevi bir şekilde lise diplomama ulaşıp çeviriyle birlikte hemen gönderdim ve bunu da söyledim. Yetmiyor şu an türk konsolosluğuyla iletişime geçtim ekstra üni diplomama noter onayı ve apostil yapılacak bunu hemen kargolayacağım kendilerine. Fakat kendileri bir şey istediler ben on şey yaptım ve onay alamadığım gibi düzgün cevap da alamıyorum. Bu sebepten hong kongda kalış süresini uzatma işi mantığıma yatmıyor.

• Arkadaşlar benim kafam çok karıştı. Dosya taşımak için illa dosya taşımak istediğimiz ülkenin konsolosluğuyla iletişime geçip, sözlü onay mı almamız gerekiyor? Yoksa sadece KCC'ye mail atarak taşıyabiliyor muyuz? Herkes başka bir şey söylemiş, ne yapacağımı bilemedim.

• @BayHrr lütfen ilgili iletideki hesabı yapın.
    eğer uygunsanız vize alabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/215598

• @kutayakdogan dosyanızı dilediğiniz kadar taşıyabilirsiniz elbette.
    hangi konsolosluklar olabileceği bu başlıkta ziyadesiyle anlatıldı, eski iletileri ve excel listesini inceleyin.

• @Kerohe Merhaba hocam sizinle numaramız aynı sayılır. Bizde aos veya dosya taşıma düşünüyoruz. Shengen vizesini 10 günlük filan verir diye cesaret edip tasiyamadik henüz dosyayı. Davetiye ile Almanya'ya basvuralim dedik. Oda temmuz sonunu bulur dedi vizeci. Viyanaya dosya taşıma yapsak. Mülakat tarihi ne verirler acaba en erken. Arafta kaldık.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    A
    @ReLoad Size Ankara'dan 2 defa dönüş yapılmadıktan sonra, KCC ye mail attığınızda, mülakatınızın Ankara'da belirtilen tarihte olacağı maili sadece KCC'den geldi dimi? Yani KCC'den gelen cevaptan sonra, Ankara da mülakatınızı confirm eden başka bir mail gönderdi mi Ankara'da ilgili tarihte görüşmenin gerçekleşeceğine dair?
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k