Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

• @mrt01 @semavi araç alırken özellikle Houston için güven duygusu uyandırmış biri Kadir Zora bende youtube de takip edip daha sonrası işini öğrendiğim Amerikaya birgün gidersek mutlaka alışveriş yaparım dediğim bir esnaf oldu şahsen bu sene kasım ayında Amerikadayım inşallah:D ve yolum Texas'a mutlaka düşecek eşimi kandırıp oraya yerleşirsem... bence uğra derim en azından elini sıkar tanışmış olursun saygılar sevgiler

• @Sinan-D Kadir Bey samimi birisidir. Sürecimde bana destek olmuş ve Youtube'ta çektiği videolar ile birçok insani bilgilendirmiştir. Hayırlı kazançları olsun...

• Herkese Merhaba,

26 Yaşındayım. Başlangıç için Texas düşündüğüm eyaletlerden birisi. Houston , Dallas ve Austini araştırıyorum.
    Kira bütçem Oda veya 1+0 Stüdyo için 700$-1000$ arasında. Araba için de 3000-4000$ civarı ayırdım.
    İlk başta Doordash-Uber- Amazon veya Garsonluk tarzı işler yapmayı planlamaktayım.
    Houstonda güzel bir başlangıç yapabilir miyim.
    Eğer Houston'ı seçersem bana mülakatta beyan etmem gereken Intended US Adress(Green card ve SSN'in ilk başta gönderildiği adres) için destek olabilecek var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

• @emirhankd Houston’da o bahsettiğin işlerin hiç birinde güzel para kazanamazsın, sana diğer iletide de cevap verdim. Kesinlikle Austin’i düşün derim. İnstagramdan yaz anlatırım @eyuphanyl

• @eyuphanyl mülakat alırsak Muscattan Austin ,İndiana (Fortwayne) düşünüyorum bende

• @TuttoSPORT Ben stajımı Houston’da tamamladım ve daha sonra buraya taşındım. Benim için de sıfırdan başlamak gibi bir şey oldu burada çünkü Houston beni baya bir eksiye düşürmüştü. Başlangıç için bir kaç sene önce Austin pek avantajlı olmayabilirdi ancak şuan kesinlikle öneririm.

• @eyuphanyl siz Austinde msiniz?

• ⭐⭐

@emirhankd Yaklaşık 6 yıldır amerika'dayım. Kalifornia ve teksas'ta yaşadım. Bekar olsam kesinlikle teksas'a adım atmam, kişisel düşüncemde evliyken çocukluyken bile gelmem ama bekar olsam kesinlikle teksas'a adım atmam. Sıcağı böceği az parası çok sorun olmazsa bile insanı saygısız özellikle hizmet sektöründe çalışacaksınız. Kaliforniya ile karşılaştırılamaz şu anda illinois/chicago çevresindeyim şu ana kadar yaşadığım çevre kaliforniya'dan bile iyi bana göre. Bekar birine benim tavsiyem kesinlikle büyük bir şehre gitsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@gkhanfeez Chicago/Illinois bölgesinde hangi sektör veya faaliyet alanında çalışıyorsunuz ve mümkünse mezun olduğunuz eğitimi dalını sorabilir miyim?

• @gkhanfeez Hangi büyük şehirleri önerirsiniz? 10 bin dolar bütçe işe nerelerde güzel başlangıç yapılabilir?
    Alternatiflerim: Penny , Wisconsin, Indiana

• ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd

Bir çok farklı başlık altında hangi eyalete gitmeniz gerektiği, kısıtlı bir bütçeniz olduğu ve diğer kullanıcılardan iş ile ilgili tavsiyeler istediğinizi görüyorum.

Hayalinizi, mevcut fiziksel kondisyonunuzu ve planlarınızı bilmemekle birlikte aşağıdaki konu başlığını incelediniz mi? ABD’ye oryante olmak ve aynı sürede yaşam maliyetlerinizi kontrol altında tutmak adına değerlendirmek ister misiniz? Belki de forumda bu konuyu gördünüz ve kendi içinizde değerlendirdiniz. Bol şans

Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

• @ATS16 Askerlik mesleği pek bana göre gözükmüyor. Sosyal bi insanım şehir içinde olmayı seviyorum bu nedenle yönelmeyi düşünmedim ama teşekkür ederim öneriniz için.

• @gkhanfeez ilinois/chicago iyi demişsiniz fakat abd'de suç oranlarının en yüksek olduğu şehirleri araştırınca ilk 10 da ilinois/chicago çıkıyor hep :))

• @caner92 Bence şehrin genelini baz alarak suç oranı analizi yapmak pek doğru olmaz, zira Amerika’nın her şehrinde şehrin suç oranını yukarı fırlatan bölgeler var, o bölgelerden uzak durduğunuz zaman sıkıntı olacağını sanmıyorum, size uygun olan semti bulmanız lazım. Best neighborhood gibi siteler hem kriminal oranı hem de etnisite oranı açısından çok iyi bilgiler veriyor, gayet faydasını gördüm.

• @gkhanfeez hatırlarsan sen houston a gelmeden önce bunları sana söylemiştim. 😉

• Herkese Selamlar Türkiye'den...

Ben turist vizesiyle gelip E-2 ile göçmen olmayı planlıyorum.

4 ve 10 yaşlarında 2 çocuğum var, özellikle onların iyi eğitim alması noktasından çıkışla bu göç olayını düşünüyorum. Yoksa Türkiye şartlarında epey iyi konumdayım keyfimi bozup risk alma sebebim %80 çocukların eğitimi ve dünya vatandaşı olması düşüncesi. Kalan %20'de biraz gidip nefes almak belki kendimize de yeni beceriler kazandıracak birşeyler bulabiliriz fikri.

Houston başlangıç için iyi bir nokta olarak anlatılıyor maliyetler vb. durumlardan dolayı ve Cypress bölgesini düşünüyorum. Ortalama giderlerim 2025 itibariyle güncel olarak ne kadar olabilir sizce? ( Kira+Kreş+Sigortalar+Faturalar vb.)

E-2'yi eşim adına yapıp kendim çalışma izniyle ingilizcemi geliştirecek işlerden birinde çalışabilirim. (İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum çok fazla)

EB3 üzerinden GreenCard'a gitmek istiyorum. Vasıflı ile Vasıfsız arasında sonuçlanma konusunda süre farkı var mıdır? Bu EB3 neden 3-4 yıl arası süreyle beklenmek zorunda, genelde araştırdığımda söylenen bu ve Houston'da başvurduğumda alakasız başka bi eyalet ve şehirden iş çıkması durumunda oraya mı gitmek zorunda kalıyoruz. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• @sakaryadan merhaba inşallah kararınız yüzünüzü güldürür hayırlısı olsun 🙂
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?page=1 eb3 ile ilgili bu başlığı ilk iletiden itibaren okursanız ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

• @gkhanfeez Chicago ile ilgili o kadar kötü tecrübelerim oldu ki sanırım Amerika'da en son yaşayacağım yer neresi deseler Chicago derdim :))

• @mamma-mia merhabalar bende Gren kart talihlisiyim Houston da yaşamayı planlıyorum Camii çevresi yerleşmek için nasıl güvenli mi kira fiyatları nedir

Benzer Başlıklar

• 2
  • 76
  • 642
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |