@mas, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
@erenotti
Merhaha. Houston hangi açılardan kötü? Olumsuz gördüğünüz yönlerini paylaşır mısınız?
Merhaba, daha önceki iletilerimde sıkça bahsetmiştim; hangi iletimi okuyup sordunuz tam olarak emin olamadım, ama sorunuza cevaben;
1- İklimi bence kötü, nemli ve sıcak, kışı ılık geçireceğim diye 7-8 ay cehennemi yaşamanın mantığı yok bana göre, ayrıca geçen yıl dört kere kasırga tehlikesi yaşadık, iki tanesi çok korkunçtu, 2-3 gün evden çıkamadık, elektrikler kesildi ve haftalarca gelmedi. Böceği, karıncası, kertenkelesi, kurbağası, bilimum haşeresi eksik olmaz evlerde, ilaçlama sadece aza indiriyor, tamamen yok etmiyor.
2- Trafiği berbat, çok hızlı araç kullanıyorlar, saygısız ve kurallara uymayan (hatta bilmeyen) şoför çok fazla, kaza olduğunda genelde çok feci kazalar oluyor, yanından geçerken bunlar nasıl kaza yapmış diye anlam veremiyorsunuz. Trafiğinin berbat olduğunu, kurallara uyulmadığını, baştan aşağı her yerinden kroluk aktığını başka eyaletleri gezince daha iyi anlıyorsunuz. Yaklaşık bir haftadır Michigan’dayım, ya Texas neymiş öyle ben nerde yaşamışım diye kendime soruyorum bir haftadır. Texas, Amerika değil bana göre, yani bizim anladığımız anlamda Amerika değil, Amerika içinde başka bir yapı, başka bir mantalite-kültür.
3- Suç oranında son yıllarda o kadar hızlı sıçrama yaşadı ki, şuan Baltimore ile at başı oynuyorlar. Araba hırsızlığı, lastik hırsızlığı, kaba insanlar, her an başıma bir şey gelecek mi korkusu, ne bileyim anlat anlat bitmez. Kendimi hiçbir zaman tam anlamıyla güvende hissetmedim. O kadar çok göç almış ki, göçmenler de kendi içlerinde gettolaşmış, ve çeteleşmiş.
4- Ekonomisi iyi, zengin şehir diyorlar ama onu biz yaşayamıyoruz maalesef. Uzay mühendisi, petrol mühendisi, Amerika’da ihtisas yapmış kalp cerrahı falansanız okey, ama belli bir yaştan sonra göç etmiş iseniz bir anlamı kalmıyor, başka ülkelerdeki eğitimi ve kariyeri hesaba katılmayan sıfır baştan kendinize kariyer oluşturmanız gereken bir ülkede, Houston bence doğru bir şehir tercihi olmaz. Bunun yanında alt takım işlerde de rekabet çok yüksek, çoğu yer part time iş için bile dönüş yapmıyor, Uber, Delivery vs işleri de çok ölü Houston’da yani en dip paraları kazanırsınız.
İyi yanı olarak kiraların uygun oluşunu söyleyebilirim ama gelirler de bir o kadar düşük. Yani bir taraf, diğerini hiçbir zaman tam kompanse etmiyor. Kira uygun olabilir ama onun haricindeki benefitlerinizi çok iyi analiz etmeniz lazım, başka eyaletlerdeki vs.
Amerika’da hiçbir zaman hiçbir şehirde aa ben kara geçtim diyemezsiniz, bir yerden aldığını diğerine verirsiniz.
Houston diye gidip kendinizi Katy’de izole ederseniz bilemem ama ben Houston ve geneli için yorum yapıyorum.