@saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
-
Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
-
@Mehmetcan-Kılıç Volkan Çivi ve Gülay Yaşar (Julie Yasar) var benim tanıdıklarım, sosyal medyalarından ulaşabilirsiniz. Zillow ve Trulia haricinde HAR com diye bir site var, sadece Houston’a özel, kendi aplikasyonu da var.
Homes And Rentals App - App Store
Homes And Rentals App - App Store
Download Homes And Rentals by Houston Association of Realtors® on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Homes And…
-
Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
-
@saulgoodman merhaba hocam ben de austine yerleşeceğim. Hangi şehirdesin?
-
@deebee teşekkürler bilgiler için🙏 biz de aslında plano, frisco yada austinde cedar park, round rock arasında gidip geliyoruz. Şu an için austin olarak karar kıldık ama bakalım 3 ay gibi daha bir süremiz var
-
@evrentnrkl Hanımefendiyi Youtube daki videolarını izledim. Kendisiyle bir irtibata geçeyim.
İlginiz için teşekkürler, -
@Aykut-Yankaya
siteler bunlar ayrıca emlakçının bilgisini de yazıyorum
apartmenthomeliving
apartments
Serra Shawky
Serra Shawky
Herkese Merhaba, Amerika’daki teksas eyaletinde yaşıyorum. Ve burda emlakçılık yapıyorum. Sizlere günlük hayatımı ve emlak hakkında bilgi veriyorum. İzlediğiniz ve abone olduğunuz için çok teşekkür ederim ❤️ instagram: serrashawky
-
Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum)
Haber kaynagi olarak da bunu buldum:
https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/ -
@doguStone ayrıca herkesin durumu birbirinden farklıdır. Yani benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz ya da tam tersi. Ne aradığınız ile de alakalı. Ayrıca aynı şeyleri sorup başka sonuçlar da beklemeyin. @ayvalik10 abimin dediği gibi farklı cevaplar almazsınız.
-
@saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
-
@bitkicel si suan texas dami ikamet ediyorsunuz?
İnceliyorum bolgeleride texas city de dikkatimi cekti mahalleri felan olsun kiyi seridi olsun guzel gozukuyor fikir almak istedim acikcasi -
-
@kivo açıkcası beğendim sizin oraları 🙂 görmeyenler içinde fikir olur
Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
-
Merhaba, eşim ve 5 yaşında kızımla vizemizi aldığımız takdirde Houston gelmeyi düşündüğümüz bir yerdi. Aslında iş durumuna göre şekilleneceğiz tabiki. Ben öğretmenim, eşim polis ayrıca kaporta boya konusunda bir deneyimi var ailesinden. Yaşam maliyeti açısından Texas düşündük ama olumsuz yorum da çok fazla. Kaporta Boya işlerinde çalışmayı düşünüyor eşim ilk başta ve tabi kuryelik. İş bulma konusunda nasıl ilerlemeliyiz eğer Houston'a gelirsek. Austin bizim için daha mı uygun olur. Ya da başka bir eyalet mi önerirsiniz. Fikirlerinizi merakla bekliyoruz. Teşekkürler. Corpus Christiede arkadaşımız var ama orda kuryelik falan yapamazsınız dediler.
-
@Kübra-Kırmacı hocam merhaba, ben de Turkiye'deyken öğretmendim. Houston'da Turk community acısından gayet iyi. Özellikle vergi sistemi acısından diğer eyaletlere gore tercih edilebilir. Esiniz kaporta ve oto sanayi isleri yapmayı düşünüyorsa hangi eyalette olursa olsun el işçiliği-ustalik acısından is imkanı geniş ve her zaman kazanci yüksek. Houston, Austin ve Dallas'i düşünebilirsiniz. Olumsuz yorumlara gelince inanin hangi eyalete giderseniz gidin yasadiginiz sehir hatta bölgede ayni sorunlarla karsilasabilirisiniz. O yüzden seçtiğiniz sehir ve o sehrin okul puanlarının yüksek olduğu bölgeleri baz alarak yasam alaninizi belirleyebilirsiniz. Ayrıca vize mulaktinizda başarılar..
-
@SeyfettinB merhaba çok teşekkür ederim yorumunuz için. Austin tarafını daha çok düşünmeye başladık. Umarım her şey hepimiz için yolunda gider

-
@Kübra-Kırmacı Austin tam bir genç ve öğrenci şehri, beyaz ağırlıklı, orda sıkılabilirsiniz, Houston çok kötü bir şehir, illa Texas olsun diyorsanız Dallas’ı düşünebilirsiniz, güzel bir metropol ve kuzey taraflarında yaşanacak çok güzel semtleri var. Paket dağıtım işleri eskisi gibi para kazandırmıyor, Houston’da yapamazsınız zaten, birkaç apple sınırlı kalırsınız, çünkü o işlerde bile kaydolurken sıra var ayrıca sadece o işlerle bir aile geçindirmek imkansız. Herhangi bir şehirde okul puanı iyi olan bir semt illaki bulursunuz, lakin başlangıç şehrinizi çok iyi belirlemelisiniz, çünkü sizin ülkeye olan bakış açınızı değiştirecektir. Her yerde aynı sorunlarla karşılaşmayacaksınız, genel sorunlar aynı evet, ev tutma, araba alma, ehliyet alma vs. Bunlar önemsiz sorunlar. Asıl sorun güvenliği, iklimi, ekonomisi vs. bir yer seçmeniz lazım. Houston bu konularda sınıfta kalıyor maalesef.
-
Merhaba,
Houston ile alakalı bir konuda size danışmak istiyorum. Google'da arama yaptığımda asgari ücret saatlik 7.25 usd diyor. Gerçekten bu şekilde mi? Çünkü bana çok az geldi.
-
@rocklee Houston’da yeni başlayanlar için saatlik ücretler $9-11, genelde $10 teklif ediyorlar, o da işe alınırsanız… Para değil yani. Şuan her yerde ciddi kriz var ve kimse dile getirmiyor.
-
@erenotti O meblağa geçinmek zor.
-
Bu başlangıç seviyesindeki her sektör için geçerli midir?
-
@rocklee Evet, pek fazla vasıf gerektirmeyen işler için, örneğin kafe, fast-food, groceries gibi. Yine de temel düzeyde iletişim, el becerisi veya satış becerisi isterler. Bir alanda uzman veya ustasınızdır o zaman biraz daha fazla kazanabilirsiniz.
-
@erenotti, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
@rocklee Evet, pek fazla vasıf gerektirmeyen işler için, örneğin kafe, fast-food, groceries gibi. Yine de temel düzeyde iletişim, el becerisi veya satış becerisi isterler. Bir alanda uzman veya ustasınızdır o zaman biraz daha fazla kazanabilirsiniz.
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
Bu durumda;
10 USD x 40 saat x 4 hafta =1600 USD yapıyor. Bazı vergi kesintilerini de hesaba katarsak bu rakam daha da düşecektir. Bu durumda yalnızca 1+1 dairenin aylık kirasını çıkartmış oluyorum.
Mesela Amazon Warehouse gibi yerlerin full time çalışanlarına verdiği ücret ne kadar? İnternette Houston için 16 USD olduğu yazıyor. 16 x 40 x4 = 2560 USD yapar. Bu şekilde iş bulabilirsem Houston'da geçinebilirim.
-
@rocklee Güzel kardeşim evdeki hesap (Türkiye), çarşıya (Amerika) genelde uymuyor, bunu olur da green card kazanırsan ve buraya gelebilirsen daha net görebilirsin. Amazon depoda çalışmak herkesin yapabileceği ve kaldırabileceği türden bir iş değil, sosyal medyada dolaşan yalan dolan içeriklere aldanıp da gerçek dışı hayaller kurmamanı salık veririm, tamam ayda 1000 dolar daha fazla kazandırır belki ama senden götüreceği akıl sağlığı ve belki de ömür boyu çekeceğin diz/bel ağrısı sorunlarını beraberinde getirebilir. Amerika’da en önemli şey mental sağlığını korumaktır, paradan daha değerli bunu unutma. Burda insanlar bu mental sağlıklarını koruyamadıkları için işten çıkartılıyor, maddeye alışıyor, homeless oluyor vs. Yani güçsüz olanı sistem hemen eleyip sistemin dışına anında itiyor. Herhangi zayıf bir anında burda sana aman oğlum, aman kızım diyen ebeveynlerin de olmayacak (istisnalar kaideyi bozmaz). Yaşın kaç, mesleğin ve tecrüben nedir bilmiyorum ama genç birisi olduğunu tahmin ediyorum. Ben senin yerinde olsam, bu tarafı yani Amerika’yı hiç düşünmeden tamamen kendimi geliştirmeye odaklanırdım, meslek edinme, yeni şeyler öğrenme, spor yapma, dil öğrenme gibi gibi. En önemlisi insanlarla iletişim becerisini geliştirme ve network.
-
@erenotti, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
@rocklee Güzel kardeşim evdeki hesap (Türkiye), çarşıya (Amerika) genelde uymuyor, bunu olur da green card kazanırsan ve buraya gelebilirsen daha net görebilirsin. Amazon depoda çalışmak herkesin yapabileceği ve kaldırabileceği türden bir iş değil, sosyal medyada dolaşan yalan dolan içeriklere aldanıp da gerçek dışı hayaller kurmamanı salık veririm, tamam ayda 1000 dolar daha fazla kazandırır belki ama senden götüreceği akıl sağlığı ve belki de ömür boyu çekeceğin diz/bel ağrısı sorunlarını beraberinde getirebilir. Amerika’da en önemli şey mental sağlığını korumaktır, paradan daha değerli bunu unutma. Burda insanlar bu mental sağlıklarını koruyamadıkları için işten çıkartılıyor, maddeye alışıyor, homeless oluyor vs. Yani güçsüz olanı sistem hemen eleyip sistemin dışına anında itiyor. Herhangi zayıf bir anında burda sana aman oğlum, aman kızım diyen ebeveynlerin de olmayacak (istisnalar kaideyi bozmaz). Yaşın kaç, mesleğin ve tecrüben nedir bilmiyorum ama genç birisi olduğunu tahmin ediyorum. Ben senin yerinde olsam, bu tarafı yani Amerika’yı hiç düşünmeden tamamen kendimi geliştirmeye odaklanırdım, meslek edinme, yeni şeyler öğrenme, spor yapma, dil öğrenme gibi gibi. En önemlisi insanlarla iletişim becerisini geliştirme ve network.
Bu aklıselim fikirlerinizi değerlendireceğimden emin olabilirsiniz. Teşekkür ederim.
-
Merhaba,
Woodlands, Spring, Conroe bolgesinde yasayanlariniz var midir merak ettim?
-
Herkese merhaba, Ağustos 15 itibari ile eşim ile Houston'a geliyoruz. İlk etapta 1-2 ay için Airbnb tutmayı planlıyoruz (farklı şehirde iş fırsatı yakalarsak hemen kaçmamız için ) . Airbnb için hangi bölgelerden ev bakmamızı tavsiye edersiniz ? Ayrıca Houston için iletmek istediğiniz notlar olursa dikkate almak isteriz.
Şimdiden teşekkürler.
-
@Nalcabasmaz, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
Herkese merhaba, Ağustos 15 itibari ile eşim ile Houston'a geliyoruz. İlk etapta 1-2 ay için Airbnb tutmayı planlıyoruz (farklı şehirde iş fırsatı yakalarsak hemen kaçmamız için ) . Airbnb için hangi bölgelerden ev bakmamızı tavsiye edersiniz ? Ayrıca Houston için iletmek istediğiniz notlar olursa dikkate almak isteriz.
Şimdiden teşekkürler.
Houston ilginc biyer lokaller arasina heryer heryere 1 saat uzaklikta seklinde sakalar donuyor, Araba konusunu halledin, Houston;'da toplu tasima yok gibi, butcenize gore biryer tutun, oncelik guvenlik olsun. Bana kalirsa Rice Village cevresi, yada Energy Coridor, yada merkezi olsun isterseniz Galeria yakini fena bolgeler degil. Onun disinda Sugarland ve Katy Turkler tarafindan sevilen ve tercih edilen bolgeler.
-
@Houstonwehaveproblem, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
Merhaba,
Woodlands, Spring, Conroe bolgesinde yasayanlariniz var midir merak ettim?
Ben Spring bolgesinde yasiyorum.
-
@Raskolnikov merhaba benim 6 Ağustos mülakat tarihim ais kaydı yaptırmak gerekiyormuş nasıl yaptiracagim
-
-
@erenotti
Merhaha. Houston hangi açılardan kötü? Olumsuz gördüğünüz yönlerini paylaşır mısınız? -
@mas, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
@erenotti
Merhaha. Houston hangi açılardan kötü? Olumsuz gördüğünüz yönlerini paylaşır mısınız?Merhaba, daha önceki iletilerimde sıkça bahsetmiştim; hangi iletimi okuyup sordunuz tam olarak emin olamadım, ama sorunuza cevaben;
1- İklimi bence kötü, nemli ve sıcak, kışı ılık geçireceğim diye 7-8 ay cehennemi yaşamanın mantığı yok bana göre, ayrıca geçen yıl dört kere kasırga tehlikesi yaşadık, iki tanesi çok korkunçtu, 2-3 gün evden çıkamadık, elektrikler kesildi ve haftalarca gelmedi. Böceği, karıncası, kertenkelesi, kurbağası, bilimum haşeresi eksik olmaz evlerde, ilaçlama sadece aza indiriyor, tamamen yok etmiyor.
2- Trafiği berbat, çok hızlı araç kullanıyorlar, saygısız ve kurallara uymayan (hatta bilmeyen) şoför çok fazla, kaza olduğunda genelde çok feci kazalar oluyor, yanından geçerken bunlar nasıl kaza yapmış diye anlam veremiyorsunuz. Trafiğinin berbat olduğunu, kurallara uyulmadığını, baştan aşağı her yerinden kroluk aktığını başka eyaletleri gezince daha iyi anlıyorsunuz. Yaklaşık bir haftadır Michigan’dayım, ya Texas neymiş öyle ben nerde yaşamışım diye kendime soruyorum bir haftadır. Texas, Amerika değil bana göre, yani bizim anladığımız anlamda Amerika değil, Amerika içinde başka bir yapı, başka bir mantalite-kültür.
3- Suç oranında son yıllarda o kadar hızlı sıçrama yaşadı ki, şuan Baltimore ile at başı oynuyorlar. Araba hırsızlığı, lastik hırsızlığı, kaba insanlar, her an başıma bir şey gelecek mi korkusu, ne bileyim anlat anlat bitmez. Kendimi hiçbir zaman tam anlamıyla güvende hissetmedim. O kadar çok göç almış ki, göçmenler de kendi içlerinde gettolaşmış, ve çeteleşmiş.
4- Ekonomisi iyi, zengin şehir diyorlar ama onu biz yaşayamıyoruz maalesef. Uzay mühendisi, petrol mühendisi, Amerika’da ihtisas yapmış kalp cerrahı falansanız okey, ama belli bir yaştan sonra göç etmiş iseniz bir anlamı kalmıyor, başka ülkelerdeki eğitimi ve kariyeri hesaba katılmayan sıfır baştan kendinize kariyer oluşturmanız gereken bir ülkede, Houston bence doğru bir şehir tercihi olmaz. Bunun yanında alt takım işlerde de rekabet çok yüksek, çoğu yer part time iş için bile dönüş yapmıyor, Uber, Delivery vs işleri de çok ölü Houston’da yani en dip paraları kazanırsınız.
İyi yanı olarak kiraların uygun oluşunu söyleyebilirim ama gelirler de bir o kadar düşük. Yani bir taraf, diğerini hiçbir zaman tam kompanse etmiyor. Kira uygun olabilir ama onun haricindeki benefitlerinizi çok iyi analiz etmeniz lazım, başka eyaletlerdeki vs.
Amerika’da hiçbir zaman hiçbir şehirde aa ben kara geçtim diyemezsiniz, bir yerden aldığını diğerine verirsiniz.
Houston diye gidip kendinizi Katy’de izole ederseniz bilemem ama ben Houston ve geneli için yorum yapıyorum.
Benzer Başlıklar
-
Dallas,Plano
Texas • • kivo
161
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k