Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Texas
950 200 109.4k 168

• @caner92 Bence şehrin genelini baz alarak suç oranı analizi yapmak pek doğru olmaz, zira Amerika’nın her şehrinde şehrin suç oranını yukarı fırlatan bölgeler var, o bölgelerden uzak durduğunuz zaman sıkıntı olacağını sanmıyorum, size uygun olan semti bulmanız lazım. Best neighborhood gibi siteler hem kriminal oranı hem de etnisite oranı açısından çok iyi bilgiler veriyor, gayet faydasını gördüm.

• @gkhanfeez hatırlarsan sen houston a gelmeden önce bunları sana söylemiştim. 😉

• Herkese Selamlar Türkiye'den...

Ben turist vizesiyle gelip E-2 ile göçmen olmayı planlıyorum.

4 ve 10 yaşlarında 2 çocuğum var, özellikle onların iyi eğitim alması noktasından çıkışla bu göç olayını düşünüyorum. Yoksa Türkiye şartlarında epey iyi konumdayım keyfimi bozup risk alma sebebim %80 çocukların eğitimi ve dünya vatandaşı olması düşüncesi. Kalan %20'de biraz gidip nefes almak belki kendimize de yeni beceriler kazandıracak birşeyler bulabiliriz fikri.

Houston başlangıç için iyi bir nokta olarak anlatılıyor maliyetler vb. durumlardan dolayı ve Cypress bölgesini düşünüyorum. Ortalama giderlerim 2025 itibariyle güncel olarak ne kadar olabilir sizce? ( Kira+Kreş+Sigortalar+Faturalar vb.)

E-2'yi eşim adına yapıp kendim çalışma izniyle ingilizcemi geliştirecek işlerden birinde çalışabilirim. (İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum çok fazla)

EB3 üzerinden GreenCard'a gitmek istiyorum. Vasıflı ile Vasıfsız arasında sonuçlanma konusunda süre farkı var mıdır? Bu EB3 neden 3-4 yıl arası süreyle beklenmek zorunda, genelde araştırdığımda söylenen bu ve Houston'da başvurduğumda alakasız başka bi eyalet ve şehirden iş çıkması durumunda oraya mı gitmek zorunda kalıyoruz. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• @sakaryadan merhaba inşallah kararınız yüzünüzü güldürür hayırlısı olsun :)
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?page=1 eb3 ile ilgili bu başlığı ilk iletiden itibaren okursanız ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

• @gkhanfeez Chicago ile ilgili o kadar kötü tecrübelerim oldu ki sanırım Amerika'da en son yaşayacağım yer neresi deseler Chicago derdim :))

• @mamma-mia merhabalar bende Gren kart talihlisiyim Houston da yaşamayı planlıyorum Camii çevresi yerleşmek için nasıl güvenli mi kira fiyatları nedir

• Merhaba, eşim ve 5 yaşında kızımla vizemizi aldığımız takdirde Houston gelmeyi düşündüğümüz bir yerdi. Aslında iş durumuna göre şekilleneceğiz tabiki. Ben öğretmenim, eşim polis ayrıca kaporta boya konusunda bir deneyimi var ailesinden. Yaşam maliyeti açısından Texas düşündük ama olumsuz yorum da çok fazla. Kaporta Boya işlerinde çalışmayı düşünüyor eşim ilk başta ve tabi kuryelik. İş bulma konusunda nasıl ilerlemeliyiz eğer Houston'a gelirsek. Austin bizim için daha mı uygun olur. Ya da başka bir eyalet mi önerirsiniz. Fikirlerinizi merakla bekliyoruz. Teşekkürler. Corpus Christiede arkadaşımız var ama orda kuryelik falan yapamazsınız dediler.

• @Kübra-Kırmacı hocam merhaba, ben de Turkiye'deyken öğretmendim. Houston'da Turk community acısından gayet iyi. Özellikle vergi sistemi acısından diğer eyaletlere gore tercih edilebilir. Esiniz kaporta ve oto sanayi isleri yapmayı düşünüyorsa hangi eyalette olursa olsun el işçiliği-ustalik acısından is imkanı geniş ve her zaman kazanci yüksek. Houston, Austin ve Dallas'i düşünebilirsiniz. Olumsuz yorumlara gelince inanin hangi eyalete giderseniz gidin yasadiginiz sehir hatta bölgede ayni sorunlarla karsilasabilirisiniz. O yüzden seçtiğiniz sehir ve o sehrin okul puanlarının yüksek olduğu bölgeleri baz alarak yasam alaninizi belirleyebilirsiniz. Ayrıca vize mulaktinizda başarılar..

• @SeyfettinB merhaba çok teşekkür ederim yorumunuz için. Austin tarafını daha çok düşünmeye başladık. Umarım her şey hepimiz için yolunda gider 🙏

• @Kübra-Kırmacı Austin tam bir genç ve öğrenci şehri, beyaz ağırlıklı, orda sıkılabilirsiniz, Houston çok kötü bir şehir, illa Texas olsun diyorsanız Dallas’ı düşünebilirsiniz, güzel bir metropol ve kuzey taraflarında yaşanacak çok güzel semtleri var. Paket dağıtım işleri eskisi gibi para kazandırmıyor, Houston’da yapamazsınız zaten, birkaç apple sınırlı kalırsınız, çünkü o işlerde bile kaydolurken sıra var ayrıca sadece o işlerle bir aile geçindirmek imkansız. Herhangi bir şehirde okul puanı iyi olan bir semt illaki bulursunuz, lakin başlangıç şehrinizi çok iyi belirlemelisiniz, çünkü sizin ülkeye olan bakış açınızı değiştirecektir. Her yerde aynı sorunlarla karşılaşmayacaksınız, genel sorunlar aynı evet, ev tutma, araba alma, ehliyet alma vs. Bunlar önemsiz sorunlar. Asıl sorun güvenliği, iklimi, ekonomisi vs. bir yer seçmeniz lazım. Houston bu konularda sınıfta kalıyor maalesef.

• Merhaba,

Houston ile alakalı bir konuda size danışmak istiyorum. Google'da arama yaptığımda asgari ücret saatlik 7.25 usd diyor. Gerçekten bu şekilde mi? Çünkü bana çok az geldi.

• @rocklee Houston’da yeni başlayanlar için saatlik ücretler $9-11, genelde $10 teklif ediyorlar, o da işe alınırsanız… Para değil yani. Şuan her yerde ciddi kriz var ve kimse dile getirmiyor.

• @erenotti O meblağa geçinmek zor.

• Bu başlangıç seviyesindeki her sektör için geçerli midir?

• @rocklee Evet, pek fazla vasıf gerektirmeyen işler için, örneğin kafe, fast-food, groceries gibi. Yine de temel düzeyde iletişim, el becerisi veya satış becerisi isterler. Bir alanda uzman veya ustasınızdır o zaman biraz daha fazla kazanabilirsiniz.

• @erenotti, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@rocklee Evet, pek fazla vasıf gerektirmeyen işler için, örneğin kafe, fast-food, groceries gibi. Yine de temel düzeyde iletişim, el becerisi veya satış becerisi isterler. Bir alanda uzman veya ustasınızdır o zaman biraz daha fazla kazanabilirsiniz.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Bu durumda;

10 USD x 40 saat x 4 hafta =1600 USD yapıyor. Bazı vergi kesintilerini de hesaba katarsak bu rakam daha da düşecektir. Bu durumda yalnızca 1+1 dairenin aylık kirasını çıkartmış oluyorum.

Mesela Amazon Warehouse gibi yerlerin full time çalışanlarına verdiği ücret ne kadar? İnternette Houston için 16 USD olduğu yazıyor. 16 x 40 x4 = 2560 USD yapar. Bu şekilde iş bulabilirsem Houston'da geçinebilirim.

• @rocklee Güzel kardeşim evdeki hesap (Türkiye), çarşıya (Amerika) genelde uymuyor, bunu olur da green card kazanırsan ve buraya gelebilirsen daha net görebilirsin. Amazon depoda çalışmak herkesin yapabileceği ve kaldırabileceği türden bir iş değil, sosyal medyada dolaşan yalan dolan içeriklere aldanıp da gerçek dışı hayaller kurmamanı salık veririm, tamam ayda 1000 dolar daha fazla kazandırır belki ama senden götüreceği akıl sağlığı ve belki de ömür boyu çekeceğin diz/bel ağrısı sorunlarını beraberinde getirebilir. Amerika’da en önemli şey mental sağlığını korumaktır, paradan daha değerli bunu unutma. Burda insanlar bu mental sağlıklarını koruyamadıkları için işten çıkartılıyor, maddeye alışıyor, homeless oluyor vs. Yani güçsüz olanı sistem hemen eleyip sistemin dışına anında itiyor. Herhangi zayıf bir anında burda sana aman oğlum, aman kızım diyen ebeveynlerin de olmayacak (istisnalar kaideyi bozmaz). Yaşın kaç, mesleğin ve tecrüben nedir bilmiyorum ama genç birisi olduğunu tahmin ediyorum. Ben senin yerinde olsam, bu tarafı yani Amerika’yı hiç düşünmeden tamamen kendimi geliştirmeye odaklanırdım, meslek edinme, yeni şeyler öğrenme, spor yapma, dil öğrenme gibi gibi. En önemlisi insanlarla iletişim becerisini geliştirme ve network.

• @erenotti, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@rocklee Güzel kardeşim evdeki hesap (Türkiye), çarşıya (Amerika) genelde uymuyor, bunu olur da green card kazanırsan ve buraya gelebilirsen daha net görebilirsin. Amazon depoda çalışmak herkesin yapabileceği ve kaldırabileceği türden bir iş değil, sosyal medyada dolaşan yalan dolan içeriklere aldanıp da gerçek dışı hayaller kurmamanı salık veririm, tamam ayda 1000 dolar daha fazla kazandırır belki ama senden götüreceği akıl sağlığı ve belki de ömür boyu çekeceğin diz/bel ağrısı sorunlarını beraberinde getirebilir. Amerika’da en önemli şey mental sağlığını korumaktır, paradan daha değerli bunu unutma. Burda insanlar bu mental sağlıklarını koruyamadıkları için işten çıkartılıyor, maddeye alışıyor, homeless oluyor vs. Yani güçsüz olanı sistem hemen eleyip sistemin dışına anında itiyor. Herhangi zayıf bir anında burda sana aman oğlum, aman kızım diyen ebeveynlerin de olmayacak (istisnalar kaideyi bozmaz). Yaşın kaç, mesleğin ve tecrüben nedir bilmiyorum ama genç birisi olduğunu tahmin ediyorum. Ben senin yerinde olsam, bu tarafı yani Amerika’yı hiç düşünmeden tamamen kendimi geliştirmeye odaklanırdım, meslek edinme, yeni şeyler öğrenme, spor yapma, dil öğrenme gibi gibi. En önemlisi insanlarla iletişim becerisini geliştirme ve network.

Bu aklıselim fikirlerinizi değerlendireceğimden emin olabilirsiniz. Teşekkür ederim.

• Merhaba,

Woodlands, Spring, Conroe bolgesinde yasayanlariniz var midir merak ettim?

• Herkese merhaba, Ağustos 15 itibari ile eşim ile Houston'a geliyoruz. İlk etapta 1-2 ay için Airbnb tutmayı planlıyoruz (farklı şehirde iş fırsatı yakalarsak hemen kaçmamız için ) . Airbnb için hangi bölgelerden ev bakmamızı tavsiye edersiniz ? Ayrıca Houston için iletmek istediğiniz notlar olursa dikkate almak isteriz.

Şimdiden teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• San Antonio

Texas
    2
    0 Oy
    2 İleti
    370 Bakış
    emirhankdE
    @saulgoodman merhaba hocam ben de austine yerleşeceğim. Hangi şehirdesin?
  • Houstonda araba ve oda kiralama ?

Texas
    15
    0 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    @Aykut-Yankaya siteler bunlar ayrıca emlakçının bilgisini de yazıyorum apartmenthomeliving apartments https://www.youtube.com/@serrashawky
  • Texas,Dallas

Texas
    146
    10 Oy
    146 İleti
    15k Bakış
    M
    Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
  • Texas

Sabitlendi Texas dallas houston texas
    76
    1
    3 Oy
    76 İleti
    13k Bakış
    kaanvercettiK
    Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum) Haber kaynagi olarak da bunu buldum: https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k