Amerika'da ikinci el araba almak
-
@ATS16 Ben cok memnunum Nissanlardan. Ama haklisiniz, bir cesit onyargi var. 2015 oncesi CVT transmission kalitesinde cok sorun yasadilar. Cogu insan bundan dolayi Nissan'a temkinli yaklasiyor. Ama sirket 2015 sonrasi bu sorunlari giderdi. Yine de tabii ki tercih meselesi..
-
@mister Üstad, değerli yorumların ve katkıların için çok teşekkürler... Aslında amacım uzun süre LYFT yapmak değil ama hayat ne gösterir onu da bilemiyorum... Yazdıklarınızdan kendi çıkarımlarımı aldım, sonuç yine düşündüğüm gibi bu iş küllüm zarar :) :) Kendi yaptığım çalışmalar da gösteriyordu LYFT - Uber sizin dediğiniz gibi "para döngüsü" sağlıyor. Benzin , yağ değişimi , lastik vb. giderler (Bunlar işin olağan akışında normal giderler) haricinde + araç yıpranma yani satış sırasında kayıp+ Yıllık Vergiyi koydun mu , aplikasyon sahibine para kazandırmaktan başka bir şey değil... Orta + Uzun vade zarar yani :( :( Normal bir işe girip , onun haricinde katkı olması için taşımacılık işi hafta içi toplam 6 saat yapıp (mesai sonrasi 3 gün 2'şer saat) cumartesi tam gün yapsan - pazar gününü kendine dinlenmek için ayırarak yaşamak bir süre için mantıklı... neyse düşünmeye devam :) :) Tkr, çok teşekkürler..
-
@EasternStar Üstad, değerli yorumların ve katkıların için çok teşekkürler... Ya farkındayım konu satarken değil de alırken ama , işin sonunda Amerika'da araç her türlü kayıp gibi görünüyor.. Kabaca kendi yaptığım çalışma da ben 20% kayıp öngörmüştüm, %50 zarar iyice tabloyu aşağı çekti...(Moraller sıfır sıfır sıfır) :) :) Bu arada benim de kararım "XL" yada "Premium" yönüne doğru çok kaymıştı. Şuana kadar LYFT 'de 323 sürüş yaptım, kazançlar çok komik ya :) BONUS yada özel günlerde iyi paralar yapılıyor. SuperBowl finalinde 3-4 gün iyi kazandık. En basit sürüş ile bunu söylüyorsam XL yada Black ne kadar yapmıştır bilmiyorum. Tabii ben şuan profesyonel olarak yapmıyorum. Düzenim yok, bazen oluyor 6 saat çalıyorum bazen 3 saat de bırakıyorum. (Sinirlenince kendi kendime) :) :) ama 20 DK araç sürüp 3-5-6 USD ile kazanılacak paralar değil ya... Ona sinirleniyorum :) Neyse evet evet bir araya arayayım abi seni , LYFT hikayelerini bir dinleyeyim... Çünkü ben matematiği kendime kabul ettiremiyorum , ettiremediğim için acaba araç satın almasam mı diyorum.. Gittiği yere kadar benim araba ile devam edeyim. Tekrar çok teşekkürler yorumların ve katkın için.
-
@MySea Üstad bende memnunum ya, taş gibi araba :) 2016 model Murano SL Awd , gerçi bizimki emin olmamakla beraber en üst paketlerinden sanırım. Deri koltuklar , panoramik cam tavan ve sunroof , koltuk ısıtma vs.. seviyorum arabamı yaaa :)
-
@Redbeard Evet abi, ben de isten arta kalan zamanlarda sabah 6 ile 9 arasi calisip birakiyorum. Bazen aksam uyku tutmuyor oyle 1-2 saat cikip geziyorum, bu isi meslek olan yapan kisilerle denk geldigimde gorusuyorum, hepsi de saati 15$a calismaktansa Uber ya da Lyft yapmayi tercih ediyorlar, acilan davalardan da hicbir sey cikmadi, Lyft musteri parasinin %60-70ini kesip arta kalani sana oduyor ve kalanlar da resmen kufur eder gibi. Dolayisiyla Lyft yerine instacarta yonelmen daha mantikli olabilir. Yine az kazandirir ama en azindan araban yipranmaz.
Black SUV'da sana para kazandiran sey verilen tiplerdir. Ben 1 haftaligina deneyen bir arkadastan biliyorum, gunluk ortalama 50-60$ tip aliyor, rekoru tek seferde 120$ (benim 50$).
Arac deger kaybina bir ornek vereyim, E-2 ile Orlandoya gelip de isi rast gitmeyen bir arkadasimizin 17kya mal olan arabasini 6kya galerici teklifi aldik (arabanin NJ plakasi olmasi da etkendi). 10-12k arasina binici musteri bulamadi, en son galeriye verecekti ne yapti bilmiyorum.
-
@hDundar büyük dealer lardan alın. onlar prestijlerini korumak için problem li araba satmazlar. bu ayın başında ikinci el bir araç aldım. bana 2 ay motor garantisi verdiler ve 1 yıl boyunca free regular meintenance sundular. Ayrıca sahip olduğum tüm araçlar için free state emission & inspection sundular.
Ayrrıca bütçeniz daha yüksek olsaydı rental car company leri de tavsiye ederdim. garantili temiz düşük milage araç satıyorlar.
-
@hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@hDundar büyük dealer lardan alın. onlar prestijlerini korumak için problem li araba satmazlar. bu ayın başında ikinci el bir araç aldım. bana 2 ay motor garantisi verdiler ve 1 yıl boyunca free regular meintenance sundular. Ayrıca sahip olduğum tüm araçlar için free state emission & inspection sundular.
Ayrrıca bütçeniz daha yüksek olsaydı rental car company leri de tavsiye ederdim. garantili temiz düşük milage araç satıyorlar.
Büyük dealerlara örnek yazabilir misiniz ? San Diego dayım ve şu an kiralık araç kullanıyorum. Cuma günü teslim edicem, artık araç satın almalıyım. Cars.com dan bakıyorum 10bine iyi araçlar var ama işte ne çıkacağını bilemiyorum
-
@hDundar markalarin kendi dealerlarinada bakabilirsiniz onlarda ikinci el satiyor ayrica carmax vb firmalara bakabilirsiniz. Bunun disinda TrueCar uygulamasini inceleyebilirsiniz bu uygulamadan aradiginiz arac ozelliklerini girdikten sonra belirlediginiz bolgedeki dealerlar sizin talebinizi yonelik ellerindeki araclari size sunuyorlar belki oradan istediginiz gibi birsey bulabilirsiniz
-
https://www.hgreg.com/used-car?transmissions=automatic&price_sort=1
Bu firma hakkında bilginiz var mı ?
-
@kngslyr06 ABD'de hemen her yerde subesini bulabileceginiz ikinci el dealerlardan birisi, sattiklari arabalar eger fabrika garantisi yoksa "as is" olarak satilir. Bildigim kadariyla tekeri olan her seyi satiyorlar.
-
@EasternStar ''as is '' ne demek?
-
As is: A car is sold "as is" when it is sold without a warranty, and the buyer is responsible for any issues that arise. This means that the seller is not obligated to fix any problems that may occur after the sale
-
@Flight101, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Ben 17 yıldır şirket aracı kullanıyorum...Sıfır teslim alıyorum, her 3 senede bir değiştiriyorum..Bu şekilde arabanın periyodik bakımları, arızası veya kazası ile ilgili verilere hakim olabiliyorum..Bu alışkanlığı bozmak istemiyorum...Dolayısıyla sıfır ilk tercihim olur..Ulaşılabilir olanlar gördüğüm kadarıyla 32-35 bin bandında fiyatlara sahipler...Bir miktar downpayment la 60 aya bağlayabilirim...
Kredi skoru olmaması tabiki ödemede negatif yazıyor...
Ancak Amerika ve Türkiye'deki bağlantılarıma istinaden güvenilir bir dealer ile bu modellerde 1-2 yaşında düşük mile sahip araçları değerlendirme yolunu da alternatif olarak tutuyorum...35e alacaginiz bir arac faizi garantisi full coverage kasko vs derken 45lere ulasabilir... 2 ay sonra satmaya kalksaniz 15-20k kaybetmeyi goze alin aracin modeline gore... Onceki postlarinizi ve durumunuzu bilmiyorum, kusura bakmayin... Ama burada 2-3 ay icerisinde bir cok kisinin isi, eyaleti, durumu vs degisti... Bir sekilde o araci satmak zorunda kalirim kismini da hesap edin. Satmayacaginiz bir arac aldiginizda da, burada arabadan devamli zarar edilir kuralini unutmayin... Turkiye'den gelen arkadaslarin en zor alistiklari sey bu oluyor son zamanlarda... Nasil olsa pahalanacak diye herkes iyi araba almis ve bir sekilde kazanmis... Burada ise tam tersi... Iyi ekonomilerde arabalar kullanilir ve cope atilir. Boyle olunca deger dusum egrisi baya dik oluyor grafikte :)
-
@ATS16, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
As is: A car is sold "as is" when it is sold without a warranty, and the buyer is responsible for any issues that arise. This means that the seller is not obligated to fix any problems that may occur after the sale
Aslinda Turkiye ile ayni. Nasil ki Turkiye'de noterden cikinca bir hak iddia edilemiyorsa burada da cok buyuk bir sahtekarlik olmadigi surece as is , ayni sey...
Turkiye'de eski galericiler yada saticilar otopazarlarinda "goruldugu gibi" yazarlardi. As is bu yani :)
Vay bee.. cocuklugum cennet otopazarinda gecti, babam goturmezse aglamakli olurdum... Cebimdeki tum parayi tursu suyuna yatirir, o sicakta soguk soguk acili tursu suyu icerdim :)
O zamanda keyif aliyordum, simdide...
Herkese bol sans :)
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@ATS16 Ben cok memnunum Nissanlardan. Ama haklisiniz, bir cesit onyargi var. 2015 oncesi CVT transmission kalitesinde cok sorun yasadilar. Cogu insan bundan dolayi Nissan'a temkinli yaklasiyor. Ama sirket 2015 sonrasi bu sorunlari giderdi. Yine de tabii ki tercih meselesi..
Evet, 2016larda sanzimanlar farkli. Gecen bir tane degistirmek zorunda kaldik, bende 2015 vardi ama degisecek arac 2016 idi. Uymuyordu birbirine
Mitsubishi
Nissan
Jeep
Subarubu gibi markalar kullaniyordu sadece... Buna Toyota Honda gibi markalarda eklendi... Eger CVT bir arabaniz var ise ve ikinci el aliyorsaniz sanziman yagini ilk aldiginizda degistirin... sonrasinda her 25k mile da yenileyin.
-
@semavi Cikan arizalari da yazilim sebebiyle duzeltemediklerini duymustum, sanirim bana da o yuzden herkes bu markalardan uzak dur demisti :)
-
@EasternStar "Tekeri olan her şeyi satıyorlar." yorumuna gülümsedim yaa :) :) :)
-
@semavi Evet cars.com dan hesapladığımda 60-72 ay bandında ödenecek para sizin de dediğiniz gibi aracın görünen ücretinden min 10 bin fazlasına geliyor..Uzun süreli ve sorunsuz binebileceğim bir araç sahibi olma peşindeyim...5-10 bin bandında araç alıpta hergün şimdi bir sıkıntı çıkarır mı, o an bu an mı diyerek kullanmayalım istiyorum...😂
-
@Flight101 buna benzer mantık diyebileceğimiz lease sistemi bence amerikadaki, sonunda bana kalırsa financedan daha karlı bir şekle çıkmıyorsunuz pek ama araştırmak isteyebilirsiniz belki
-
Arkadaşlar bugün banka hesabı açtırdım. Araç fiyatını gerekirse 15bin $ a çıkarabilirim. Bir arkadaş kredi skoru oluşmadan aracın fiyatının yarısını peşin vermiş ve diğer yarısını aylık 350 $ olarak ödüyormuş. Bu nasıl oluyor ? Bir de Dodge binek araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Birkaç gündür kiraladığım araç Dodge Charger. Güzel araç.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
4
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum