Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

Ben 17 yıldır şirket aracı kullanıyorum...Sıfır teslim alıyorum, her 3 senede bir değiştiriyorum..Bu şekilde arabanın periyodik bakımları, arızası veya kazası ile ilgili verilere hakim olabiliyorum..Bu alışkanlığı bozmak istemiyorum...Dolayısıyla sıfır ilk tercihim olur..Ulaşılabilir olanlar gördüğüm kadarıyla 32-35 bin bandında fiyatlara sahipler...Bir miktar downpayment la 60 aya bağlayabilirim...
    Kredi skoru olmaması tabiki ödemede negatif yazıyor...
    Ancak Amerika ve Türkiye'deki bağlantılarıma istinaden güvenilir bir dealer ile bu modellerde 1-2 yaşında düşük mile sahip araçları değerlendirme yolunu da alternatif olarak tutuyorum...

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101

Bu başlığı takip eden bazı kullanıcılar itiraz etmesi muhtemelen ancak burada tecrübe edininceye kadar markaların dealer’larindan certified pre-owned araçlara bakmaniz işinize yarayabilir.

Arama yaparken previous owner sayısı düşük, vehicle history kısmında accidents reported - lemon history - salvage history excluded seçerek filtrelemeniz, days on market gun sayısı düşük araçlara bakmamız ilk aşamada sizin için yararlı olabilir.

Arac burada ticari yatirim asla değil, beklentilerinizi düşürerek gelmenizi ve satın almanızı tavsiye ederim. İlanlarda göreceğiniz fiyatların vergi hariç fiyatlar olduğunu ve fiyatın üzerine bölgede geçerli vergilerin geleceğini de unutmamanız gerekiyor. Bol şans

Honda: CRV, HRV
    Toyota: RAV4, Corolla Cross
    Mazda: CX-5, CX-9
    Kia: Telluride, Sorento
    VW: Atlas, Tiguan, Taos
    Hyundai: Palisade
    Subaru: Outback, Forester
    Ford: Edge

• ⭐⭐⭐

@ATS16 Değerli yorumlar için teşekkürler...Tavsiye listesini de yazsım bir kenara 😉..

• ⭐⭐

@ATS16 Ek olarak, eger kisa bir sure de olsa gig work (uber, doordash, lyft vs) yapilacaksa en uygun arabayi almak en mantikli secenek olacaktir, zira yuksek milden sonra o arabayi zaten yok pahasina satabilecegiz.

Yok arac yalnizca kendi ihtiyaclarimiz icin kullanilacaksa listeye GMC, Chevrolet gibi Amerikan markalarini eklemekte fayda var.

Bazen certified pre-owned cok mantikli secenekler sunmuyor, sifir aracla arasinda ayda 50$ kredi odemesi fark ediyor, o durumda 0 arac almak daha makul olabilir.

Benim ilk arabam GMC Acadia, simdi ikinci arac olarak Expedition veya Navigator bakiyorum.

• @ATS16 Nissan unutmussunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@MySea aklıma geldi marka ama Nissan konusunda sizin aksinize benim ön yargılarım var, forum kullanıcısı da değerlendirecektir. Sizin iki tane farklı Nissan marka araca sahip olduğunuzu biliyorum geçmiş paylaşımlarınızdan ☺

@Flight101 kredi ile araba alırken aşağıdaki geçmiş deneyimi de mutlaka göz önünde bulundurmanizi tavsiye ederim.

https://yesilkartforum.com/forum/post/472635

• ⭐⭐

@MySea Dogru, ben de Pathfinder kullanmis birisi olarak cidden tavsiye ederim, hem simdiki arabamdan daha genisti hem de motoru daha gucluydu, saatte 40mph hizla giderken dip gaz verince onunu havaya kaldirarak hizlanmasi da inanilmaz tatmin ediciydi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 fedakarlık listesinden subaruların ikinci elleri dealerlarda çok fazla oluyor genelde temizini bulma şansınız olabilir belki araçtan anlıyorsanız. Ulaşılabilir olanlar kısmında kia bizim direk uzak durduğumuz bir marka oldu nedenide şuydu “kia boys” diye bir topluluk adı altında bu gruba dahil gençlerin internette kia araçlarını kolayca çalabildikleri gösteren videolarını çekip yayınlamaları ve bunlardan keyif almaları bize kiayı güvenlik sorunu olarak hissettirmişti. Yoksa aynı segment araçları diğer markalara göre daha uyguna bulabiliyorsunuz kiada. Tercihimizi corolla crossdan yana kullandık şahsen oldukça memnunuz şu an. İhtiyaç durumunuza göre değerlendirme yapmanız iyi olacaktır. Mesela uber vs yapacaksanız ilk geldiğiniz dönem için bencede 0 araç yerine temiz bir ikinci el belki daha çok işinize yarayabilir, yada yerleşeceğiniz bölge sizi 5-6 ay araba almadan toplu taşımayla idare edecekse kredi skoru oluşturup öyle 0 araç almaya girişebilirsiniz belki

• Selamlar Herkese;
    Araçtan anlayan biri olmadığım ve muhtemelen kazıklanma ihtimalim yüksek olduğundan 🙂 - borca girerek gidip sıfır araç almaktan yanayım. (En azından bir süre kafam rahat olur, ben iyi bakarsam arabaya ona göre kaybımı azaltırım diye düşünüyorum.) Bu arada illaki sıfır olacak diye şart yok , sıfır alamaz isem Maks. 1-2 yaşında araç tercih edeceğim gibi görünüyor. (Düşük km'de) Bu arada LYFT gibi bir şeye SIFIR araç ile yapmak da saçma onu da biliyorum. Kullanacağım Araç sonuçta LYFT işinin merkez noktası yani ana demirbaşı olacak ve işin sonunda bu işi yapmayı bıraktığımda aracı sattığımda olası zararımı yaklaşık olarak hesaplamak istiyorum. (Örneğin 1 yada 2 yıl sonunda sattım.) Tabi ki biliyorum bunu hesaplamak için birden fazla değişken olduğunu (Km - Marka - Model - Aracın ben satarken kondisyonu - Kozmetiği - Vb.) ancak yine de Nakit Akış ve Kar/Zarar Tablosu için bir öngörüye ihtiyacım var. Belki de forumda Orta ve Uzun süredir "Uber - Lyft" yapan arkadaşlarımız var ise değerli yorumlarını ayrıca rica ediyorum.

Ayrıca 2. Bir sorum var;
    Araç alım ile ilgili tecrübelerimizi (Ben daha almadığım için yazamıyorum.) yazan herkese teşekkürler. Yakın zaman da araç satmış arkadaşlarımız var ise biraz bilgi verirler ise süper olur. Benim sormak istediğim aracın satış operasyonu değil de; Örneğin: Aracı satışa koydular ne kadar süre de satıldı? Yada gidip dealer'lara araç satan var mı? Dealer araç sattığında ciddi zarar ediyor musun? Araba almak kolay da SATIŞ süresi zor mu? Yakın zaman da bir araç alacağım ve bu aracı yukarıda belirttiğim üzere mecburen LYFT için kullanacağım. Alırken iyi bir araç mı alayım? Yoksa orta seviye mi alayım? İyi bir araç için ciddi borca girmiş olacağım. LYFT için hesaplama yaptığımda iyi bir kazanç kapısı gibi görünmüyor. (Matematik tutmuyor / özellikle araçtan yapacağım zararı hesap edemiyorum.) Dolayısıyla örneğin: 20-30K mil'de bir aracı alıp 80K olunca mı satmalıyım? Aslında spesifik bir sorum daha var. Araç yıpranma ve/veya kayıp ile ilgili bir istatistik görebileceğim bir web sitesi var mı? Biraz karmaşık anlattım farkındayım. Örneğin: 35-40.000 USD'ye bir araç aldım ve 8 ay sonra sattım. Aracı aldığımda mil 30K'da diyelim , ben satarken 65K mil ile satarsam ortalama ne kadar zarar ederim? Şuan babamın bana devir ettiği (Gift) yaklaşık 149K mil'de 2016 model bir Nissan Murano kullanıyorum ve LYFT yapıyorum, dolayısıyla aracı değiştirmem lazım. Her beklediğim gün satmak için zorlanmama ve maddi kayıp tutarı artacak diye düşünüyorum. Çünkü mil 150K’ya geldi ☹😞 Orta bir seviye araç alabilirim daha az borca girip , yada iyi bir araç alıp yine borç tutarı mı arttırabilirim. Araç tahmini yıpranma ve kayıp tutarını hesaplayamadığım için adımı atamıyorum. Başka bir başlık var ve ben buraya yani yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın lütfen. Araç satmış ve araç kayıp tutarları ile ilgili tecrübesi yada değerli yorumları olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler... Syg.

Not: Lütfen beni heme topa tutmayın; bu taşımacılık işinin geçici ve para kazanmak için LYFT vs yapılmayacağını , yada uzun süre yapılmayacağını biliyorum ama mecburiyetler nedeni ile sanırım 1 yada 2 yıl bu işi yapacağım gibi görünüyor. (Farklı iş fırsatı yakalayamaz yada bulamaz isem.) Yaparken en azından en basit ile değil de "Ekstra Comfort , XL , Black yada hatta Black SUV" yapabileceğim bir araç ile olası gelirimi arttırmak istiyorum / tabii araç büyüdükçe giderlerin ve kayıp tutarının artacağının bilincindeyim. 😞 😞 😞

• @Redbeard

Uber veya Lyft ile yolcu tasimaciligi yapmak icin arac alacaksan, Uber in arac satin alma opsiyonuna goz gezdirebilirsin. tabi bu isi surekli yapacaksan.

uber in X veya Lyft in esdeger servisini yapmayi planliyorsan, aracim yipranacak, mil koyacam deger kaybedecem derdinde olmamalisin. sebebine gelince, mil basina kazanc, yolcuyu alip birakana kadar surdugun mesafeden kazaniyorsun. yolcuya gidene kadarki olan mesafe cepten gidiyor. hal boyle olunca basit bir hesapla kazandigin para x 2 ( $100 x 2 = 200mil) seklinde araca koyacagin mili hesaplayabilirsin. cunku uber in promosyonlu yolcularinda promosyonu da sofore yansitiyor. diger giderleri de hesapladiginda uber x yolcu tasimaciliginda para kazanmiyorsun sadece nakit para dongusu yapiyorsun. mevcut bir isinin yaninda uber /lyft yapmak daha mantikli.
    Black tarzi yapacaksan, o zaman araci cok iyi secmen lazim ve yasadigin eyalet ve sehrin yolcu tasimaciligi kurallarina dikkat etmen lazim. bazi eyaletlerde limo/taxi plakasi veya lisansi olmadan yapamiyorsun. black tarzi servislerde en avantajli arac tipi suburban - yukon XL - escalade L modelleridir.

Araci galeriden alabilirsin. Fakat Turkiyedeki gibi galeriye vereyim de benim icin satsin olayi yok. galerici o araci senden olu fiyatina aliyor ki mil, kondisyon vs. sine bakmaz. galericilerin fiyat belirleme politikasi piyasada aracin kaca satildigindan ziyade, auction da benzer aracin kaca alindigi, aldigimda kaca satarim ve elimde nekadar sure tutarim gibi bir suru kriteri degerlendiriyorlar. eger aracini takasa vermek istersen, bazen durust bir saticiya denk gelirsin ve derki, aracini git kendin sat daha cok kazanirsin. ben bu araca en fazla bunu veririm.

araci sifir da alsan, dusuk milde de alsan, 50.000 mil ve altindaki araclar degerlidir. cunku bu mildeki arac cok rahatlikla lease opsiyonuyla satiliyor. 50bin -90bin arasindaki arac da deger kaybi olsa bile iyi fiyatlara satilabilinir. 150bin i goren araci satarken cok fazla birsey beklememek lazim.

• ⭐⭐

@Redbeard Selamlar, dealerdan aldigin bir arabayi baska dealere verirken ortalama %50 zarar edecekmissin gibi hesaplamalisiniz. Extra Comfort falan hikaye XL veya Premium yapmiyorsan Lyft ile para kazanman neredeyse olanaksiz, gun sonunda cebinde nakit kalsa da mil basi 0.7$ gelir ile 200$ net kazanman icin gunde 350-400 mil yapman lazim ki bu da haftada 2.2k ile 3k arasi araba surmek demek. XL ile bunu gunde 200 mil, premium ile 100 belki de daha asagisina cekebilirsin.

XL icin onerim Highlander Hybrid, Black SUV icin de Aviator ya da Expedition olacaktir. XL icin secenek fazla olsa da ornegin Mitsubishi Outlander ve VW Toureg de XL gecse bile musterilerin iptal orani oldukca yuksek cunku o arabaya 6 yetiskinin oturamayacagini herkes bilir.

Florida'da Black SUV piyasasi cok yuksek cunku cruise tatiline gelenler, gece arkadaslariyla beraber havali ortamlara havali arabalarla gitmek isteyenler yuzunden gorece yuksek bir talep var. Bence havaalani sirasinda XL ve Black SUV yapanlarla konusup ona gore karar verin.

Son bir hatirlatma, arabada satilirken degil alinirken kazanilir, dealer uzerinden alacaginiz bir arabada %50 deger kaybini ongorerek alisveris yapin. Direkt sahibinden alacaginiz arabada da deger kaybi nispeten az, riskiniz ise nispette yuksek olacaktir.

Bir ara arasalim da Lyft hikayelerimi anlatayim 🙂

• @ATS16 Ben cok memnunum Nissanlardan. Ama haklisiniz, bir cesit onyargi var. 2015 oncesi CVT transmission kalitesinde cok sorun yasadilar. Cogu insan bundan dolayi Nissan'a temkinli yaklasiyor. Ama sirket 2015 sonrasi bu sorunlari giderdi. Yine de tabii ki tercih meselesi..

• @mister Üstad, değerli yorumların ve katkıların için çok teşekkürler... Aslında amacım uzun süre LYFT yapmak değil ama hayat ne gösterir onu da bilemiyorum... Yazdıklarınızdan kendi çıkarımlarımı aldım, sonuç yine düşündüğüm gibi bu iş küllüm zarar 🙂 🙂 Kendi yaptığım çalışmalar da gösteriyordu LYFT - Uber sizin dediğiniz gibi "para döngüsü" sağlıyor. Benzin , yağ değişimi , lastik vb. giderler (Bunlar işin olağan akışında normal giderler) haricinde + araç yıpranma yani satış sırasında kayıp+ Yıllık Vergiyi koydun mu , aplikasyon sahibine para kazandırmaktan başka bir şey değil... Orta + Uzun vade zarar yani 😞 😞 Normal bir işe girip , onun haricinde katkı olması için taşımacılık işi hafta içi toplam 6 saat yapıp (mesai sonrasi 3 gün 2'şer saat) cumartesi tam gün yapsan - pazar gününü kendine dinlenmek için ayırarak yaşamak bir süre için mantıklı... neyse düşünmeye devam 🙂 🙂 Tkr, çok teşekkürler..

• @EasternStar Üstad, değerli yorumların ve katkıların için çok teşekkürler... Ya farkındayım konu satarken değil de alırken ama , işin sonunda Amerika'da araç her türlü kayıp gibi görünüyor.. Kabaca kendi yaptığım çalışma da ben 20% kayıp öngörmüştüm, %50 zarar iyice tabloyu aşağı çekti...(Moraller sıfır sıfır sıfır) 🙂 🙂 Bu arada benim de kararım "XL" yada "Premium" yönüne doğru çok kaymıştı. Şuana kadar LYFT 'de 323 sürüş yaptım, kazançlar çok komik ya 🙂 BONUS yada özel günlerde iyi paralar yapılıyor. SuperBowl finalinde 3-4 gün iyi kazandık. En basit sürüş ile bunu söylüyorsam XL yada Black ne kadar yapmıştır bilmiyorum. Tabii ben şuan profesyonel olarak yapmıyorum. Düzenim yok, bazen oluyor 6 saat çalıyorum bazen 3 saat de bırakıyorum. (Sinirlenince kendi kendime) 🙂 🙂 ama 20 DK araç sürüp 3-5-6 USD ile kazanılacak paralar değil ya... Ona sinirleniyorum 🙂 Neyse evet evet bir araya arayayım abi seni , LYFT hikayelerini bir dinleyeyim... Çünkü ben matematiği kendime kabul ettiremiyorum , ettiremediğim için acaba araç satın almasam mı diyorum.. Gittiği yere kadar benim araba ile devam edeyim. Tekrar çok teşekkürler yorumların ve katkın için.

• @MySea Üstad bende memnunum ya, taş gibi araba 🙂 2016 model Murano SL Awd , gerçi bizimki emin olmamakla beraber en üst paketlerinden sanırım. Deri koltuklar , panoramik cam tavan ve sunroof , koltuk ısıtma vs.. seviyorum arabamı yaaa 🙂

• ⭐⭐

@Redbeard Evet abi, ben de isten arta kalan zamanlarda sabah 6 ile 9 arasi calisip birakiyorum. Bazen aksam uyku tutmuyor oyle 1-2 saat cikip geziyorum, bu isi meslek olan yapan kisilerle denk geldigimde gorusuyorum, hepsi de saati 15$a calismaktansa Uber ya da Lyft yapmayi tercih ediyorlar, acilan davalardan da hicbir sey cikmadi, Lyft musteri parasinin %60-70ini kesip arta kalani sana oduyor ve kalanlar da resmen kufur eder gibi. Dolayisiyla Lyft yerine instacarta yonelmen daha mantikli olabilir. Yine az kazandirir ama en azindan araban yipranmaz.

Black SUV'da sana para kazandiran sey verilen tiplerdir. Ben 1 haftaligina deneyen bir arkadastan biliyorum, gunluk ortalama 50-60$ tip aliyor, rekoru tek seferde 120$ (benim 50$).

Arac deger kaybina bir ornek vereyim, E-2 ile Orlandoya gelip de isi rast gitmeyen bir arkadasimizin 17kya mal olan arabasini 6kya galerici teklifi aldik (arabanin NJ plakasi olmasi da etkendi). 10-12k arasina binici musteri bulamadi, en son galeriye verecekti ne yapti bilmiyorum.

• @hDundar büyük dealer lardan alın. onlar prestijlerini korumak için problem li araba satmazlar. bu ayın başında ikinci el bir araç aldım. bana 2 ay motor garantisi verdiler ve 1 yıl boyunca free regular meintenance sundular. Ayrıca sahip olduğum tüm araçlar için free state emission & inspection sundular.

Ayrrıca bütçeniz daha yüksek olsaydı rental car company leri de tavsiye ederdim. garantili temiz düşük milage araç satıyorlar.

• @hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@hDundar büyük dealer lardan alın. onlar prestijlerini korumak için problem li araba satmazlar. bu ayın başında ikinci el bir araç aldım. bana 2 ay motor garantisi verdiler ve 1 yıl boyunca free regular meintenance sundular. Ayrıca sahip olduğum tüm araçlar için free state emission & inspection sundular.

Ayrrıca bütçeniz daha yüksek olsaydı rental car company leri de tavsiye ederdim. garantili temiz düşük milage araç satıyorlar.

Büyük dealerlara örnek yazabilir misiniz ? San Diego dayım ve şu an kiralık araç kullanıyorum. Cuma günü teslim edicem, artık araç satın almalıyım. Cars.com dan bakıyorum 10bine iyi araçlar var ama işte ne çıkacağını bilemiyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar markalarin kendi dealerlarinada bakabilirsiniz onlarda ikinci el satiyor ayrica carmax vb firmalara bakabilirsiniz. Bunun disinda TrueCar uygulamasini inceleyebilirsiniz bu uygulamadan aradiginiz arac ozelliklerini girdikten sonra belirlediginiz bolgedeki dealerlar sizin talebinizi yonelik ellerindeki araclari size sunuyorlar belki oradan istediginiz gibi birsey bulabilirsiniz

• Bu firma hakkında bilginiz var mı ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |