Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ysfuncu malesef bu konu hakkında net bir bilgim yok


  • Aşı konusunda Ankara'da Bilkent hastanesinde aşı birimi var. Oradaki hanımefendi çok güzel ilgileniyor. Bu konuda da giden olmuş sanırım bilgili yardım etmeye çalışıyordu. Aşıların çoğunu orada vurunduk.


  • @ZÜLAL İstanbul'daki bir devlet hastanesinin aşı birimini aradım onlar da yapmayız dedi, sadece kendi çalışanlarımıza yapıyoruz mu ne dedi anlayamadım. Pazartesi günü darlayacağım. Çok teşekkürler yorumunuz için.


  • @yusaomers merhaba. Bunları söylemenize gerek yok. Size en fazla mesleğinizin ne olduğunu sorduklarında kameraman yada direktör demeniz yeterli oluyor. Çektiğiniz programlar, onların ratingleri filan konuşulmayacak elçilikte. İş geçmişiniz konu dışı bir durum elçilik için. Hangi şehre gideceğiniz noktasında neden orası diye sorarlarsa iyi bir cevabınız olmalı ama. Mesleki olarak diğer eyaletler size daha uygunken bunu Austin diye belirtmenize gerek yok bence. Vizeyi aldıktan sonra nereye gideceğiniz ise tamamen sizin tercihiniz.


  • @ugurbocegi bazen aşılar çok gelmiyormus hastanelere. Bahsetti biraz bize durumu. O yüzden öyle söylemiş olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yusaomers, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar selamlar. Ben yakında mülakata gireceğim bir soru var kafamda önce CA veya Miamiye gitmek istiyordum işim gereği daha sonra texas austine döndüm. Texas austine dönme sebebim hem bütçe konusu hemde araştırdığımda başlangıç için daha kolay vize veriliyor olması. Benim mesleğim Yönetmenlik, yardımcı yönetmenlik, kameramanlık, robot kamera operatörlüğü. Yaklaşık 5 yıldır acunmedya bünyesinde çalışıyorım ve son 2 yıldır Dominik cumhuriyetine gidip geliyorum. Mesleğimi sorduklarında kameramanlık diyeceğim. Normalde title olarak director, assistant director olarak geçiyor son 1.5 yıldır. Survivor, Exatlon gibi projelerde yönetmenlik yaptım. Hatta miaminim en ünlü kanalı olan Telemundo kanalında exatlon projesinde (ratinglerde 1-2-3. Hep) camp yönetmenliği yaptım. En son çektiğim proje survivor greece burada yardımcı yönetmenlik ve ödül yönetmenliği yaptım. Bunları nasıl söyleyebilirim güzel bir şekilde sizce ? Yada hızlı ve kolay geçmem için ne yapmam gerekiyor ? Yada bana dezavantajı olur mu ?

    Geçmiş yıllardaki mülakat deneyimlerine bakarsanız, genellikle klasik 3-5 soru sorulduğunu ve mülakatın 2-3 dakika gibi kısa bir sürede tamamlandığını görebilirsiniz. Yaptığınız işin detaylarına girilmesi pek olası değil. Bu nedenle, temel bilgileri net ve sade bir şekilde vermeniz yeterli olacaktır. Ayrıca, mülakata nerede gireceğinizi imzanıza eklemeniz faydalı olur.


  • Hong Kong'a Çin üzerinden aktarmalı gitmek istiyorum ama bir sorun çıkıp çıkmayacağına emin olamıyorum. Daha önce transit geçişlerde sıkıntı olmadığını duymuştum. Hiç Çin üzerinden aktarma yapan var mı?


  • @Burak3445 çin ile ilgili şunu söyleyeyim size. Dayım her sene en az 2 defa kore singapur veya malezyaya iş için gider. Bu sene Çin'e gitmesi gerekti ve vize vermediler birkaç defa uğraşın sonunda alabildi ardından ülkeye girerken çok sıkıntı çıkarmışlar. Transit vizede de sıkıntı çıkarabilirler. Transit vizeyle ilgili videolar vardır diye düşünüyorum.


  • @Burak3445 Hong kong a pekin üzerinden aktarmalı gittim. 24 saati geçmiyorsa bekleme süreniz herhangi bir sıkıntı olmaz. Zaten havalimanından dışarı çıkamıyorsunuz. Hm sadece arama noktasında çinli polisler biraz sert olabiliyorlar. Ne de olsa polis ülkesi.


  • @Burak3445 ÇHC’den transit geçişler:

    ÇHC'deki uluslararası havalimanlarında, aktarmalı uçak biletine sahip olup, uluslararası uçuşlarla ÇHC üzerinden üçüncü ülkeye transit geçiş yapan yabancı ülke vatandaşları, giriş limanından ayrılmamak ve 24 saatten fazla kalmamak koşuluyla transit vizesinden muaf tutulabilmektedir. Öte yandan, aşağıda kayıtlı 9 havalimanı dışında, diğer havalimanlarında sözkonusu muafiyetten yararlandırmak konusunda, ÇHC Sınır Kontrol makamlarının takdir yetkisi bulunmaktadır. Bu muafiyetten yararlanmasına izin verilmeyen, uçuşu engellenen vatandaşlarımızın, aktarma yapılacak havalimanını görev bölgesinde bulunduran Pekin Büyükelçiliği tel: +86 152 0130 9412, Şanhay Başkonsolosluğu: + 86 159 2103 6931 veya Guanco Başkonsolosluğu:+86 181 2783 4907 ile temas etmeleri uygun olacaktır.

    • Beijing Capital Airport

    • Beijing Daxing Airport

    • Shanghai Pudong Airport

    • Hangzhou Xiaoshan Airport

    • Xiamen Gaoqi Airport

    • Guangzhou Baiyun Airport

    • Shenzhen Bao'an Airport

    • Chengdu Tianfu Airport

    • Xi'an Xianyang Airport"

    Havaalanından çıkılmasını ya da 24 saatten daha uzun süreyle konaklamayı gerektiren transit geçişler için, ÇHC Büyükelçiliğinden/Başkonsolosluğundan vize alınması gerekmektedir. https://www.mfa.gov.tr/cin-halk-cumhuriyeti-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa


  • @Burak3445 Risk almam diyorsanız MIAT Moğolistan Havayollarını da kullanabilirsiniz. Biletleri uygundur. TR-Moğolistan vizesiz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yusaomers sizin yaptığınız işlerle o kadar ilgilenmeyecekler sonuçta bir yetenek vizesi almaya çalışmıyorsunuz lottery vize mülakatına gireceksiniz. Mesleğiniz yönetmenlikse yönetmen, kameramansa kameraman diyip geçin. En fazla mülakatı yapan memur meraklıysa ne çekiyorsunuz dizi,film,program diye sorar belki ama çok sanmıyorum. Genel olarak mülakat esnasında gelen sorulara fazla uzatmadan kısa ve net cevap verip geçmek en uygunudur


  • @Burak3445 çin aktarmalı uçtum ben 9 saat bekledim. Chendu tienfu gibi birşeydi havalimanı da. Sıkıntı cıkartmıyolar ama polis gereksiz agrasif ayakkabıların icine kadar aradı çakmağı aldı falan ama geçtik bir şekilde.


  • Arkadaşlar hepinizin cevapları için ayrı ayrı teşekkür ederim ben de uğursuzluk var olmayacak şey benim başıma gelir risk almamak için bir yol bulucam inşallah


  • @Burakhan-Bircan Evet 6 aydan fazla yaşadığınız için adli sicil belgesi almanız gerekiyor.


  • Sıra numaram 2453 mail almadım ne yapmam lazım nasıl öğrenebilirim gelip gelmediğini yardımcı olur musunuz


  • @Ysfuncu aşıları özel hastaneler yapıyor ancak son birkaç deneyimde özel hastaneler bu aşıları edevlete aşı adı bilgisi olmadan sadece "enjeksiyon" olarak girebildiği için aşıyı yapsalar bile işimize yaramadığı görüldü.


  • @RuhunGemisi yine her ihtimale karşı hekimden aşı olunduğuna dair imzalı kaşeli belge almakta fayda var.


  • Benim ESC sayfam güncellenmiş, imzamı güncelledim. Eli kulağında orayı bekleyenlerin bir kontrol etmesini salık veririm. 🙂


  • @gucarslan Cevaplar için çok teşekkür ederim, sağolun.


Benzer Başlıklar

  • 8486
  • 180
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum