DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Hong Kong'a Çin üzerinden aktarmalı gitmek istiyorum ama bir sorun çıkıp çıkmayacağına emin olamıyorum. Daha önce transit geçişlerde sıkıntı olmadığını duymuştum. Hiç Çin üzerinden aktarma yapan var mı?
-
@Burak3445 çin ile ilgili şunu söyleyeyim size. Dayım her sene en az 2 defa kore singapur veya malezyaya iş için gider. Bu sene Çin'e gitmesi gerekti ve vize vermediler birkaç defa uğraşın sonunda alabildi ardından ülkeye girerken çok sıkıntı çıkarmışlar. Transit vizede de sıkıntı çıkarabilirler. Transit vizeyle ilgili videolar vardır diye düşünüyorum.
-
@Burak3445 Hong kong a pekin üzerinden aktarmalı gittim. 24 saati geçmiyorsa bekleme süreniz herhangi bir sıkıntı olmaz. Zaten havalimanından dışarı çıkamıyorsunuz. Hm sadece arama noktasında çinli polisler biraz sert olabiliyorlar. Ne de olsa polis ülkesi.
-
@Burak3445 ÇHC’den transit geçişler:
ÇHC'deki uluslararası havalimanlarında, aktarmalı uçak biletine sahip olup, uluslararası uçuşlarla ÇHC üzerinden üçüncü ülkeye transit geçiş yapan yabancı ülke vatandaşları, giriş limanından ayrılmamak ve 24 saatten fazla kalmamak koşuluyla transit vizesinden muaf tutulabilmektedir. Öte yandan, aşağıda kayıtlı 9 havalimanı dışında, diğer havalimanlarında sözkonusu muafiyetten yararlandırmak konusunda, ÇHC Sınır Kontrol makamlarının takdir yetkisi bulunmaktadır. Bu muafiyetten yararlanmasına izin verilmeyen, uçuşu engellenen vatandaşlarımızın, aktarma yapılacak havalimanını görev bölgesinde bulunduran Pekin Büyükelçiliği tel: +86 152 0130 9412, Şanhay Başkonsolosluğu: + 86 159 2103 6931 veya Guanco Başkonsolosluğu:+86 181 2783 4907 ile temas etmeleri uygun olacaktır.
-
Beijing Capital Airport
-
Beijing Daxing Airport
-
Shanghai Pudong Airport
-
Hangzhou Xiaoshan Airport
-
Xiamen Gaoqi Airport
-
Guangzhou Baiyun Airport
-
Shenzhen Bao'an Airport
-
Chengdu Tianfu Airport
-
Xi'an Xianyang Airport"
Havaalanından çıkılmasını ya da 24 saatten daha uzun süreyle konaklamayı gerektiren transit geçişler için, ÇHC Büyükelçiliğinden/Başkonsolosluğundan vize alınması gerekmektedir. https://www.mfa.gov.tr/cin-halk-cumhuriyeti-seyahat-edecek-turk-vatandaslarinin-dikkatine.tr.mfa
-
-
@Burak3445 Risk almam diyorsanız MIAT Moğolistan Havayollarını da kullanabilirsiniz. Biletleri uygundur. TR-Moğolistan vizesiz.
-
@yusaomers sizin yaptığınız işlerle o kadar ilgilenmeyecekler sonuçta bir yetenek vizesi almaya çalışmıyorsunuz lottery vize mülakatına gireceksiniz. Mesleğiniz yönetmenlikse yönetmen, kameramansa kameraman diyip geçin. En fazla mülakatı yapan memur meraklıysa ne çekiyorsunuz dizi,film,program diye sorar belki ama çok sanmıyorum. Genel olarak mülakat esnasında gelen sorulara fazla uzatmadan kısa ve net cevap verip geçmek en uygunudur
-
@Burak3445 çin aktarmalı uçtum ben 9 saat bekledim. Chendu tienfu gibi birşeydi havalimanı da. Sıkıntı cıkartmıyolar ama polis gereksiz agrasif ayakkabıların icine kadar aradı çakmağı aldı falan ama geçtik bir şekilde.
-
Arkadaşlar hepinizin cevapları için ayrı ayrı teşekkür ederim ben de uğursuzluk var olmayacak şey benim başıma gelir risk almamak için bir yol bulucam inşallah
-
@Burakhan-Bircan Evet 6 aydan fazla yaşadığınız için adli sicil belgesi almanız gerekiyor.
-
Sıra numaram 2453 mail almadım ne yapmam lazım nasıl öğrenebilirim gelip gelmediğini yardımcı olur musunuz
-
@Ysfuncu aşıları özel hastaneler yapıyor ancak son birkaç deneyimde özel hastaneler bu aşıları edevlete aşı adı bilgisi olmadan sadece "enjeksiyon" olarak girebildiği için aşıyı yapsalar bile işimize yaramadığı görüldü.
-
@RuhunGemisi yine her ihtimale karşı hekimden aşı olunduğuna dair imzalı kaşeli belge almakta fayda var.
-
Benim ESC sayfam güncellenmiş, imzamı güncelledim. Eli kulağında orayı bekleyenlerin bir kontrol etmesini salık veririm.

-
@gucarslan Cevaplar için çok teşekkür ederim, sağolun.
-
Günaydın ESC güncellenmiş 5 mart için Ankara'da mülakatımız planlanmış görünüyor.
-
@deryaasan tebrikler çok güzel haber bu hayırlısıyla vizenizi alın mutluluklar yeni hayatınızda
-
Arkadaşlar merhaba, yarın gece Viyana mülakatım için yola çıkıyorum. Hala kafamda takılan ve anlamlandıramadığım bir konu var. Adres, ben ds260'a adres kısmına "not available yet" yazmıştım ve düzeltmedim, mülakatta belirtmek amacım. Şimdi ben tekim ve California'dan hayatıma start almak istiyorum, Türkiye'de aracımı da sattım ve normalde hesapta bekledikleri miktarın 4-5 katı mevcut. Ama California'da kimseyi tanımadığımdan Boston'da yaşayan arkadaşımdan adresini aldım ve Boston'da yaşayacağım diyerek onun adresini vereceğim ama uçuşumu direk California yapacağım (umarım havalimanında sorun yaşamam).
Sorum: Ben şöyle diyemez miyim ? Bakın kardeşim ben California'da kimseyi tanımıyorum, ilk 1-2 hafta airbnb tutup kalacağım ve ardından evimi kiralayacağım, hesabımda da gördüğünüz üzere hemen iş bulamasam da belki 1 sene ekonomik sorun yaşamayacağım. Bu mümkün değil mi ?
Ya da California'da kiralık posta kutusu, ev adresi vs ücreti ile birşey sağlayamaz mıyım ? Teşekkürler.
-
@hDundar ibraz ettiğiniz adresteki şehirden farklı bir şehirden giriş yaparsanız bir sorun yaşamazsınız içiniz rahat olsun kiralık posta kutusu işine hiç girişmeyin gc ve ssn arkadaşınıza teslim edilsin evinizi tutup yerleştiğinizde postalar size
-
@Ecehzr çok teşekkür ederim. Umarım sizin de güzel haberlerinizi alırız bu yıl

-
@hDundar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba, yarın gece Viyana mülakatım için yola çıkıyorum. Hala kafamda takılan ve anlamlandıramadığım bir konu var. Adres, ben ds260'a adres kısmına "not available yet" yazmıştım ve düzeltmedim, mülakatta belirtmek amacım. Şimdi ben tekim ve California'dan hayatıma start almak istiyorum, Türkiye'de aracımı da sattım ve normalde hesapta bekledikleri miktarın 4-5 katı mevcut. Ama California'da kimseyi tanımadığımdan Boston'da yaşayan arkadaşımdan adresini aldım ve Boston'da yaşayacağım diyerek onun adresini vereceğim ama uçuşumu direk California yapacağım (umarım havalimanında sorun yaşamam).
Sorum: Ben şöyle diyemez miyim ? Bakın kardeşim ben California'da kimseyi tanımıyorum, ilk 1-2 hafta airbnb tutup kalacağım ve ardından evimi kiralayacağım, hesabımda da gördüğünüz üzere hemen iş bulamasam da belki 1 sene ekonomik sorun yaşamayacağım. Bu mümkün değil mi ?
Ya da California'da kiralık posta kutusu, ev adresi vs ücreti ile birşey sağlayamaz mıyım ? Teşekkürler.
Merhaba, mülakatta Boston'daki arkadaşınızın adresinin yazılı olduğu kağıdı teslim edebilirsiniz. Green Card ve SSN'in gönderileceği adresin, yaşayacağınız yerle aynı olması zorunlu değil. Hesabınızdaki yeterli miktardaki birikim, memurların finansal durumunuz konusunda olumlu düşünmesini sağlayacaktır. Bu yüzden gönül rahatlığıyla California'da yaşamayı planladığınızı belirtebilirsiniz. Şimdiden iyi şanslar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.