Bu bir Bangkok/Tayland deneyimidir.
Arkadaşlar mümkün olduğunca bahsedilmeyen konuları anlatmaya çalışacağım.
Dosya numaramın 15XXX olması ve Viyana için Schengen stresi ile uğraşmamak adına çoğu kişi gibi Hong Kong ve Bangkok ikilemi arasında kaldım ve hem daha önce ziyaret ettiğim hem de daha ekonomik olacağını düşündüğümden dosyamı Bangkok'a taşıdım.
Evlilik planım halihazırda vardı ancak greencard sebebiyle planı 1 yıl geri çektik,evlilik işleminden sonra eşimin kimlik ve pasaportu çıkar çıkmaz eşimi dosyama submit ettim.
Sabırla current olmayı bekledim zaten current olur olmaz Bangkok mülakat tarihi verdi.
Mülakat tarihi kesinleştikten sonra DS260 unlock edip medeni durumumu düzenleyecektim ancak emin olmak adına 1 hafta bekledim.Bu esnada Bumrungrad hastanesinden randevu,uçak bileti,GSS kaydı ve hotel rezervasyonu işlemlerini hallettim.Ardından antikor testi sonucuma eksik aşılarımı tamamladım, evraklarımı hazırladım.Bu süreçde hem benim hem diğer kişilerin aşı konusunda çok kafa karışıklığı yaşadığını gördüm ancak bir süre sonra bunun en fazla biraz daha harcama yapmamıza kumanda ettiğini,süreci tehlikeye atacak bir etmen olmadığını fark ettim,dolayısıyla aşı işleri ile ilgilenirken bunu unutmamanızı öneririm.
Ayrıca genel süreci şu adımlarda takip ettim.Süreç boyunca sıkca aranan cevapları yanlarına yazdım
Dosya taşıma(Current olmadan önce KCC ile,current olduktan sonra konsolosluk vasıtasıyla)
Evlilik
Eşim için yeni kimlik ve pasaport
DS260 Add applicant(Bu aşama DS260'ı unlock anlamına gelmiyor sadece eşimizi dosyamıza ekliyoruz)
Mülakat aldıktan sonra DS260 düzenleme,unlock etme(medeni durum güncellendi)
Sağlık kuruluşu Bumrungrad randevu(+66 65 964 7980 numarasından whatsapp yolu ile randevu aldım,ufak sıkıntılar çıkabiliyor bu durumda süreç mailleşme ile ilerleyebiliyor)
GSS kaydı (https://www.usvisascheduling.com/en-US) site pek stabil çalışmıyor endişe etmeyin,hatta mülakat aldıktan 1 hafta sonra kaydımı yapabildim
Uçak bileti,otel rezervasyonu
Belgelerin hazırlığı(Belgenin aslı+çevirisi+çevirinin fotokopisi) apostile ve notere gerek yok
Aşılar(Bu konu yukarda yazdığım gibi derya deniz dolayısıyla buraya yazmayacağım ama konuya basit yaklaşın:yaş aralığına göre istenen aşıları ol ya da daha önce olduğunu kanıtla.bu kadar)
Mülakat günü : konsolosluk önünde caddede bir sıra oluyor sıra size geldiğinde pasaport ve DS260 confirmation page çıktınızı veriyorsunuz.Randevunuzu kontrol edip sizi güvenlik alanına alıyorlar telefonunuzu kapatıp teslim ediyorsunuz.Laptop götürmek yasak telefon gibi teslim almıyorlar.
Ardından bahçe alanına geçiyorsunuz ve meşhur 1-2-3 numaralı vezneleri görüyorsunuz.3 numaralı vezneden belge teslimi
Benim için:
Pasaport fotokopisi
Formul A (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
Formul B (Çok dilli bir belge olsa bile çevirisi istendi)
Sicil kaydı (E-devletten ingilizce alınıyor)
Üniversite diploma kendisi ve çevirisi ve transkript
Askerlik belgesi ve ingilizce çevirisi
2 fotoğraf
Evlilik cüzdanı ve ingilizce çevirisi
Boşanma belgesi ve ingilizce çevirisi
Eşim için:
Pasaport fotokopisi
Formul A
2 fotoğraf
Adli sicil kaydı
Ve tabiki hastane zarfları
Almanya doğumlu olduğum için Almanya'dan sicil kaydı ve Formul A almıştım ama istemediler.Durumu benim gibi olan varsa yine de burayı referans almasın başka bir dönemde istemeyecekleri anlamına gelmez.
Belge tesliminden sonra içeriye vezneye geçip paraları yatırdık.
Birkaz bekledikten sonra 1. bankodan amerikalı konsolosluk görevlisi anons etti.
Önce bizim konuşmamız sonra tercüman Emre beyin çeviri yapması ve ekstra girdi yapmaması konusunda ikazda bulundu.
Ellerimizi kaldırmamızı ve kendi söylediklerinin sonunda evet dememizi istedi.Hem belge tesliminde hem yeminden önce parmak izi alındı.
Sorular diğer deneyimlerde olduğu gibiydi:
Nerdeye gideceksin,tanıdık var mı,ne iş yapacaksın vs.
Esas kritik şey spesifik tarih istiyor:ne zaman liseden/üniversiteden mezun oldun,ne zaman evlendiniz,ne zaman tanıştınız,kaç yaşında almanyadan geldin,ne zamandır sevgilisiniz...gibi...
Sonra eşime sen iş yapıyorsun ve orda ne yapacaksın,ve senin ilk evliliğin mi soruları soruldu.kısa bir bekleyişten sonra "I don't see any problem,i aprove" dedi ve 2 hafta içinde pasaportumu teslim alabileceğimi sistemden kontrol etmem gerektiğini söyleyip gönderiyor.
Tabiki pasaport teslimi 2 hafta sürmedi mülakatımız cuma günüydü salı günü pasaportları teslim aldık.
Mülakat sonrası pasaportun kargoya ulaşması ve takip aşaması:
sayfasında Issued olduğumuzu gördükten sonraGSS sayfasında
https://www.usvisascheduling.com/en-US
Passaport statusun "In transit" olmasını bekliyoruz
Daha sonra DHL nin posta takibinden durumu takip ediyoruz.
https://www.dhl.com/th-en/home/tracking.html?tracking-id=073993081&submit=1
Posta takip numarası GSS kaydı yaptığımızda oluşan barkodun altında yazan 9 haneli numara
Posta şubeye ulaşsa bile site ulaştı bilgisini güncellemiyor,ya da o an heyecanla hemen olsun diye beklerken biz fırsat tanımıyoruz 
Bu durumda şubenin Line uygulaması adresinden iletişime geçtim,Line kullanıcı adı : madd.pld
Bu Line iletişim adı Palladium alışveriş merkezindeki DHL noktası için geçerli! diğerlerinde böyle bir opsiyon var mı bilmiyorum.
Salı günü 15.00 civarı postamızın geldiğine dair mail geldi ve aynı zamanda şube Line'dan yazdı,gidip pasaportlarımızı teslim aldık ve vizemizdeki bilgileri kontrol ettik.
Bu foruma case number nedir bilmeden geldim şimdi ise vizem pasaportumda basılı halde,bu gerçekten muazzam bir bilgi paylaşımı sayesinde oldu.Süreç içinde yılmadan herkese yardım eden başta @gucarslan, @ATS16, @Serapp ve @EzgiLera'ya sonsuz teşekkürler,yüzlerce kişinin hayallerine kavuşmasında öncü olmanız harika bir duygu olmalı 
Ayrıca Forumda tanışıp artık farklı dostluklar kurulabildiğini gösteren @cptmuzaffer, @fahriakc
Ayrıca desteklerini yılmadan aktaran @metinbeci @Flight101 @onuru @dehaningizemi @gloria @evrentnrkl @Ben-Batur @berilll @vonmanc @Ahmet-Sarıkurt'a sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum