@Volkan-2 Günaydın vize verirler yada vermezler diye size kesin birşey söyleyemem ama az çok fikrimi iletirim ben bundan 4 sene önce irlandayı düşünüyordum bu yüzden çok araştırdım eşimle ben başvurmayı düşündüğümüz için dil okulları ile görüşmeye başladık bir kaç büyük dil okulu direk vize size çıkmaz dedi sebebini sorduğumda aile olarak başvurduğunuz için son zamanlarda türkler dil okulları ile gidip dönmedikleri için vizeleri hep ret veriyorlar tek başvursanız kesinlikle onaylanır ama iki kişi onaylanmaz dedi danışman duymak istediğimi söylemediği için yerel dil okulları ile görüşmeye başladım onlarda vize alırız siz gelin dediler bir gün bulunduğum ilde bir danışmanla görüştüm adam o kadar naif biriydi ki direk şunu dedi vize alma olasılığın tek olursan %95 ama aile olarak olursan %20 civarı deneyelim derseniz deneriz ama önce dil okulu satın alacağım vize başvurusu yapacağım ret olursa okulu iptal ettirdiğimde ödediğim paranın belli bir kısmını kesiyorlardı denemenin maliyeti eşim ve ben için büyük bir rakamdı bende kendimi yorumladım ve başvuru yapmadım
Para konusuna gelince sponsor kabul ediyorlardı benim araştırdığım zaman ailen sana sponsor olursa onların mal varlıkları yeterli ama hesabında yinede para göstermeni tavsiye ederim hesabına gelen para en azından bir kaç ay dursun 6 aylık hesapları istiyorlar vve altını kabul etmiyorlardı 7bin euro minumum rakam diyorlardı
Bu bilgiler 4 yıl önceye ait güncel durum nedir bilmiyorum tek bildiğim youtubeden araştırıp gitmeyin video çekenlerin bir çoğu dil okulları ile anlaşmalı size hayal satıyorlar duymak isteyeceklerinizi söylüyorlar. amacınızı oturum almaksa maddi ve psikolojik hazırım diyorsanız gidin ama parasal olarak param az orada delivery yaparak masrafımı çıkarırım dersen emin ol söylendikleri gibi değil bu yüzden ben taşı sıkar sunu çıkarırım diyen biriysen düşün değilsen orası videolardaki gibi değil