Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@erenotti devlet hastanelerinden faydalanirsiniz ekstra ucret karsiligi.
    Hep yapiyorum Ben. Hic gss odemedim

• @charon, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@erenotti devlet hastanelerinden faydalanirsiniz ekstra ucret karsiligi.
    Hep yapiyorum Ben. Hic gss odemedim

Eğer GSS borcu silme işlemini yapan memur sizi sisteme, yurtdışı sigortalı diye işlerse ücreti karşılığında dahi devlet hastanelerinden faydalanamazsınız. Benim başıma geldi, bu yüzden Türkiye’de aşı dahi olamadım. Sonra tekrar gidip düzelttirmeye çalıştım olmadı, en son çare adresimi geri Türkiye’ye aldırmak durumunda kaldım.

Eğer kendiliğinden, yani GSS borcu sildirme işlerine girmeden, adresinizi yurtdışına aldırarak sağlık sisteminden otomatik ayrılırsanız, evet o zaman devlet hastanelerinden ücreti karşılığında faydalanmaya devam edebilirsiniz. Lakin bir kontrol edin e-Devlet’ten ara geçişlerdeki süreçlerde GSS borcunuz çıkabilir.

• ⭐⭐

@erenotti gemiciydim o zamanlar,o sekilde borcu sildirdim lakin borc yazmaya devam ediyorlar,lakin hic para vermedim.

Hastaneye gittigimde gssli degilsiniz, xyz tl vereceksiniz dendi hep. Hatta gecen sene ameliyat bile oldum.

Edit: su an adres yurtici gozukuyor,lakin yurtdisi gozuktugu zamanlarda da hizmet aldim.

• Arkadaslar tekrar merhaba. Herkese cevaplar icin tesekkur ederim.

Evet 5 ay once konsolosluga gittim ve adresimi ABD olarak guncellediler.

Lakin GSS devre disi kalmadi.

Hala daha aktif devam ediyor.

SGK ya mail atiyorum. Kimse yardimci olmuyor.

Yurtdisi giris cikis kaydim 4 sene once.

Ben burdan Turkiyedeki SGK ya dosya hazirlayip gondersem posta olarak, sorun cozulmez mi ? Muhatap bulamiyorum

• ⭐⭐

@Seyfi-Tonguc Malesef bu durumu düzeltmek için şahsen başvurmanız gerekiyor.En son ben öyle yapmıştım. Giriş çıkış kayıtlarınız ve adresinizi abd ye taşıdığınız tarihe bakıyorlar.Şayet adres taşıma ile gss arasında süre varsa o arada oluşan borcu almak isteyeceklerdir. Bu durumda da e devletten yurt dışı giriş çıkış kayıtlarını ibraz ettiğinizde ilgili müdürün onayıyla iptal edilebilir.
    Türkiyeye gelmeyecekseniz vekalet ile çözebilirsiniz.Konsolosluklardan vekalet verebilirsiniz, vekaletler online sistem üzerinden görülebildiği için orjinal copy vekalete ihtiyaç olmayacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Seyfi-Tonguc, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Arkadaslar tekrar merhaba. Herkese cevaplar icin tesekkur ederim.

Evet 5 ay once konsolosluga gittim ve adresimi ABD olarak guncellediler.

Lakin GSS devre disi kalmadi.

Hala daha aktif devam ediyor.

SGK ya mail atiyorum. Kimse yardimci olmuyor.

Yurtdisi giris cikis kaydim 4 sene once.

Ben burdan Turkiyedeki SGK ya dosya hazirlayip gondersem posta olarak, sorun cozulmez mi ? Muhatap bulamiyorum

Konsoloslukta adres güncelledikten sonra e-devlete girip adresinizi kontrol ettiniz mi?

• @Seyfi-Tonguc Amerika adres kaydınızı Türkiye adresinizi silip asıl adres kaydı olarak mı yapmışlar yoksa Türkiye adresiniz kalıp da Amerika adresini ikinci adres olarak mı eklemişler? Kontrol ettiniz mi?

• Arkadaşlar bu gss prim borcu aile bireylerinin tümü için ayrı ayrı mı kesiliyor yoksa sadece bir kişiden kesilip bütün aile faydalanıyor mu ?

• @erenist GSS yani genel saglık sigortası aileden çalışanlardan kesilir çocuklar belirli yaş ve eğitim durumları bitene kadar anne babadan faydalanır. Ama çocuklar 18 yaş geçtikten sonra okul hayatına devam etmez ise sistem otomatik yeni birey olarak görür ve GSS primi kesmeye başlar. Normalde ailede bir kişi çalışıyor ise diğer herkez ondan GSS olarak faydalanır.

• @akara O kısmı biliyorum ben aslında Amerika’ya yerleşme durumundaki kesintiyi sormuştum. Ayıyorum kişi başı 300 tl ise biz üç kişiyiz aylık 900 tl borç mu birikir bize

• ⭐⭐⭐⭐

@erenist, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Arkadaşlar bu gss prim borcu aile bireylerinin tümü için ayrı ayrı mı kesiliyor yoksa sadece bir kişiden kesilip bütün aile faydalanıyor mu ?

Genel Sağlık Sigortası, ayrı ayrı her birey için zorunlu bir uygulama.

• @erenist ücret konusunu tam bilmemekle 2024 yılı için 600 TL civarı oldugunu okumuştum.

• @akara Evet öyleymiş ben eşim ve çocuk için toplam 1800 tl kesilecek hatta yakında zam da gelir. Acaba ikameti taşısak mı ya da gss primini yatırmaya devam mı etsek diye düşünüyorum 🤔

• @erenist yani bu sizin duruma baglı ben emekli oldugumdan fark etmeyecek benim için, ama oglum aynı pozisyonda ünivde okuyor kayıt donduracak büyük ihtimal o sırada çıkmaz ama kayıt silindiginde çıkacağı üçin taşıyacagız. TR de ilerde sağlık sisteminde faydalanmak isteme durumunuz olur ise bir kişini devam etmekte fayda var. Adres taşınınca otomatik kesilmiyor anladıgım, siz müracaat edince kesiliyor. Belki bir kişi kalıp diğerleri iptal edilebilir.

• Merhabalar, ben 15 gün sonra ABD'ye Iowa eyaletine taşınacağım. Şikago havalimanında inip araç kiralayarak gideceğim. Iowa'ya gitmeden havalimanından konsolosluğa gitmem daha mı mantıklı bu adres işleri için sizce?

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90 daha önce birebir tecrübe etmedim ama randevu ile çalışıyor T.C Şikago Başkonsolosluğu da diğer konsolosluklar gibi bu işlemlerde de, randevu alarak gitmenizi tavsiye ederim.

[email protected]

• @ATS16 Selam teşekkürler abi. 4 aralığa değil ama 3 ocağa aldım en erken bu vardı randevu.

• @Seyfi-Tonguc CİMER'e yaz mecbur cevap dönerler

• ⭐⭐

@Seyfi-Tonguc

Liseden mezun olduğumda üniversite sınavına 1 sene hazırlanmak için 1 sene eğitim durumunda boşluğum olmuştu o dönemde 18 yaşını da geçtiğim için ailem üzerinde de gözükmüyordum 1 sene için tarafıma gss borcu çıkmıştı o dönemde araştırdığımda ikamet ettiğim kaymakamlığa gitmemi orada gelir testi yaptırmamı sonuca göre borcum silinecek veya düşürüleceğini iletmişlerdi kaymakamlıkta oturduğumuz evin kira olduğu hane gelirini ve çalışmadığımı söyledim o dönem için borcum 600 tlden 35tl gibi komik bir rakama düşürmüşlerdi işlemimi kaymakamlıkta çözmüştüm

• Herkese selamlar 15 ekimde New York JFK’den giriş yaptım. Girişte hızlıca belgeleri teslim edip geçtim. Evimi daha önceden tanıdığım bir arkadaşımın yanında tuttum o yüzden direkt eve gittim uber ile. İlk 1 haftam 15 ekim-20 Ekim arası iş başvularıy ve eksikleri tamamlama alışverişleriyle geçti. Birkaç iş görüşmesine gidip geldim. Bankaya başvurdum geldiğim günün ikinci günü, daha önceden (J1 vizemden) kalan ssnim vardı zaten, arkadaşım da proof sunmama yardımcı oldu İnternet faturası gibi bir şey hazırladı. Böylelikle debit kart almış oldum chaseden. Kredi kartı için de başvurdum ama malesef chase bu konuda bayağı uğraştırdı haala görüşmelere devam ediyorum 1 ay oldu. BOFA daha kolay veriyor daha da olmazsa öyle yapacağım artık. Bu arada 1 hafta 10 gün içerinde fiziksel ssn kartım elime ulaştı. Bu gruptan bir arkadaş önceden ssn sahibi olmamın bilmem neyi etkileyebileceğini gidip konuşmam gerektiğini vs söyledi diye gittim SSN ofisine ama öyle bir şey yokmuş. SSN ofisi adresin yanlış bu kart sana gelmez muhtemelen şu kadar gün sonra tekrar gel dedi, ertesi gün fiziksel ssn kartım elimdeydi. Diyeceğim o ki çok da şey etmeyin herkesi tecrübesi bambaşka. Fiziksel SSN gelince gidip Non-driver ID aldım biraz daha proof olsun elimde diye. Ben böyle uğraşırken iki iş buldum 25 ekim gibi. Bir salonda administrator + social media manager olarak başladım 31 ekimde. Bu benim full time işim 10am -7pm normalde schedule fakat ikinci işime gitmek için 10-5 yapıyorum. Hafta içi 4 gün de bir dil okulunda İngilizce öğretmenliği yapıyorum 6pm-9pm arası. Cuma ve pazar full gün off yapıyorum cumartesi sadece Nail salondayım. Bu arada 1 ay kadar sonra belki tam dolmadan 1 gün önce greencard elime ulaştı. New York’un ücretsiz metroplus sağlık sigortasına başvurdum. Bugün 21 Kasım. Küçük vloglar çekiyorum tiktokta/instagramda @turkishrenaissancetr veya tugbanyc. Bana destek olmak isterseniz veya sorularınız için kullanabilirsiniz malum foruma her zaman girmeyi unutuyoruz o platformlara göre. Bir sonraki hedefim şu an nedir emin değilim. İki farklı sektör deniyorum. Öğretmenlik Türkiye’de yaptığım bir iş. Diğer sektörde de mutlu olacak mıyım görmek istedim. Sosyal medyada içerik üretmek hepnistediğim bir şeydi zaten bunu icra ettiğim için mutluyum şu an. Güzellik sektöründe veya eğitim alanında kendi işimi kurmayı ve sosyal medyada ilerlemeyi düşünüyorum.Benim deneyimlerim bu şekildeydi. Herkese daha güzellerini diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |