Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)


  • @Maybeoneday teşekkürler, dediğiniz gibi 10 ay dışarıda kalmama rağmen başvuru yaptım,6. yılı beklemedim


  • @Başak-Ayhan Merhabalar benimde aslinda sizinkine yakin bir durumum var. 2015 den beri greencardliyim ama 2019 -2021 yillari arasinda re entry permit almistim. Okul icindi ancak sonrasinda pandemi patladi malum. 2021 ocaktan beri amerikadayim bu sene sonu vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Sizin durumunuzda ilk 10 ay icin ne gibi bir surec yasandi cok takildilar mi? Tesekkurler


  • @bionicks inanın çok büyük stresle gitmiştim randevuma ama hiç sorulmadı,sadece o süreçte bir ev olup olmadığını sordu adres olarak bir yer gözüküyormuydu diye.Annem burdaydı o yüzden evet dedim.


  • @Başak-Ayhan Burda olmadiginiz donem icin size ait bir ev olup olmadigimi soruldu yoksa o zamanki ikametgah yerinizi mi sordular sadece?


  • @bionicks ikametgah kira yada ev sahibi olmak ile olabilir.Yada aileniz burada olmali. Bu konu ile ilgili bilgi resmi sayfasinda var.
    Madde asagidaki gibi.

    "The applicant retained full access to or continued to own or lease a home in the United States."

    Bende 2020 de 8 ay ABD disinda kaldim ama basvurumu gecen hafta yaptim. Zaten bu N400 bu durumla ilgili dokuman eklemenizi istiyor.


  • @bionicks o zaman bir ikametim olup olmadığına odaklandı,zaten hali hazırda açık bir ev olduğu için daha öncede vergi ödediğimde banka hesaplarımda gösterdiğim evi ikametim olarak gösterdim


  • merhaba, daha once covid doneminde continuous residency durumunu bozdum. donemin sartlarindan dolayi abd'de kalamamistim ve tr'ye gittim (1 yildan fazla).

    Bunun uzerine 30 aylik abd'de kalma suresini ve 5 yillik GC surecini tamamladiktan sonra vatandaslik basvurusu yapilmasi hala riskli mi?

    5 yil icerisinde 1 yil disarida kalinmasindan dolayi kesin ret mi gelir yoksa memur inisiyatifinde midir? Su an ABD'de olan baglantilarim gayet saglam, is guc residency, tax returns, credit scores hersey yolunda, ama o 1 yil icin yeterli bag gosteremem muhtemelen.

    Sans denenir mi, ve red yersem eger sonraki sene tekrar basvurunca surecim zorlasir mi?


  • @pistolstar 06/07/2019 GC baslangic oldugu icin ret yersiniz. Cunku zaten 5 yil yeni dolmus. Bir yildan uzun kaldiktan sonraki ilk gelisinizden itibaren baslayin saymaya. Ama bildigim kadariyla bir istisnasi var. Bu durumda tekrar saymaya basladiktan sonra 5 degilde 4 yil gibi bir sure oluyordu galiba. Tekrar bir kontrol edin derim. Selamlar


  • Greencard ile ABD'ye gelen evli bir çiftten birisi ABD'de uzun süre kalıp ilgili şartları yerine getirip vatandaşlığa başvurup vatandaşlığı alırsa diğer kişi (daha çok gir çık yapan ve şartları daha yerine getirmeyen) alınan bu vatandaşlık üzerine bir hak sahibi olur mu yoksa o da ilgili süreci tamamlamak zorunda mıdır?

  • ⭐⭐

    @diclemre, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Greencard ile ABD'ye gelen evli bir çiftten birisi ABD'de uzun süre kalıp ilgili şartları yerine getirip vatandaşlığa başvurup vatandaşlığı alırsa diğer kişi (daha çok gir çık yapan ve şartları daha yerine getirmeyen) alınan bu vatandaşlık üzerine bir hak sahibi olur mu yoksa o da ilgili süreci tamamlamak zorunda mıdır?

    Minumum Abd’de kalma surelerini yerine getirmeniz gerekiyor. Vatandaslik basvurusu ve mulakati bireysel degerlendiriliyor. Evli ciftten birisi vatandas oldugu icin digeri de direk olamiyor


  • @diclemre bu verdiğiniz örnek tam olarak bizim durumumuz. Eşim ve oğlum ben Türkiyede iken ABD de idiler. Şartları yerine getirdiler. Eşim vatandaş olunca oğlumda annesinden dolayı otomatik olarak vatandaş oldu 3 ay önce. Ben de bu ay başvurdum. Herhangi bir getirisi yok eşlerin birbirine bu konuda. Zaten formun ilk sorusu bu. Orada eş ile ilgili bir şey seçtirmiyor. Sadece eşinizin sayesinde evlilik yolu ile green kart aldıysanız farklılık var. Bu arada çok giriş yapmayı sorun etmeyin. Eşim toplam 7 giriş ve toplam 622 gün ABD dışında kaldı son 5 senede. Soru bile sormadılar bu konuda.


  • Herkese merhaba,

    Kasım ayında başvuru yapmayı planlıyorum ve danışmak istediğim birkaç konu var. Daha önce benzer sorular sorulmuş olabilir; yine de birkaç konuda emin olmak istiyorum.

    1- Employment kısmında: Bir yildan az kısa süreli bir şirket açmıştım. Bu süreçte başka bir işte tam zamanlı çalışıyordum ve şirket üzerinden herhangi bir gelir elde edemedigim icin kapattım. Bu şirketi yazmam gerekiyor mu?

    2- Have you EVER served in, been a member of, assisted (helped), or participated in any military or police unit? AND Have you EVER received any weapons training, paramilitary training, or other military-type training?
    Bedelli Dovizle askerlik yaptım ve silah eğitimi almadım sadece online video izleyerek tamamladim. Bu IKI soruya nasıl cevap vermeliyim?

    3-Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime?
    Trafik hiz cezası gibi durumlarda bile "No" dememiz gerektiğini duydum, bu konuda emin olmak istiyorum.

    4- Birkac yerde boyle bir belgeyi duydum Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama. Bu belgeyi cevirmeden yukleme yapabilir miyiz? yoksa normal nufus kayit ornegi belgesi alip tercume ettirmek veya elcilikten belge almak mi daha iyi?

    Şimdiden teşekkür ederim.


  • @dcizmirli 4.ncü sorunuza cevap vereyim. Formul A ABD de geçerliliği olan bir belge değil. AB ülkelerinde geçerli. Çocuklar için konsolosluktan Birth Extract almanız gerekiyor. Biz oğlana pasaport çıkartırken bu belgeyi verdik. O belge olmadan işlem yapmadılar. Ama N400 formu için oğlumun kimlik kartını tarayıp koyduk. Bir de certified translator a çevirtip belgeyi ekledik. USCIS sorun etmedi. Ama belirttiğim gibi en garantisi konsolosluktan Birth Extract alıp yüklemek.

    Selamlar


  • @dcizmirli 2.nci sorunuz N400 de 2 ayrı soru. served in olanda YES cevabını seçip e-devletten askerlik belgesini alıp çevirtip veya konsolosluğa onaylatıp yükleyeceksiniz. Diğerine No diyebilirsiniz ki yanlışta değil. Sonuçta silah eğitimi almamışsınız.

    1.nci soruya ise ikisine yazın.

    Selamlar


  • Merhabalar,

    Bu başlık altında mı okudum hatırlamıyorum ama, vatandaşlık başvurusu yaparken, başvurudan tam 5 yıl öncesinde ABD'de olmak gerekiyor gibisinden bir şey okumuştum. Böyle bir şey var mıdır? 5 sene öncesine denk gelen tarihte ABD dışında olmam başvuruyu etkiler mi?


  • @haleluja etkilemez. Diyelimki siz 2019 Ekim 1 de giriş yapıp Ekim 10 da çıkış yaptınız ve 15 Aralık 2019 da tekrar giriş yaptınız. Formu bugün dolduruyorsunuz. Size son 5 senede yaptığınız seyahatleri soruyor.
    Siz bu tarihleri doldururken
    Ayrılış tarihi 10 Ekim 2019 Dönüş Tarihi 15 Aralık 2019 olarak gireceksiniz.

    Formda giriş çıkışları değil çıkış girişleri soruyor. N400 formu diye aratıp pdf indirebilirsiniz.

    Selamlar


  • Evet arkadaşlar, vatandaşlık işlemlerim nihayet tamamlandı. Beş yıl dolmasına iki ay kala formu doldurdum ve aşağıdaki sırayla işlemlerim gerçekleşti. Yemin Töreni 9 Ekim'de yapıldı. Houston için tek bir merkezde ve tek seferde 1550 kişi bir spor salonunda yemin etti. Sabah 7'de orada olmamız istendi, önce kayıt yapıldı sonra yargıç beklenildi, saat 9:30 gibi yargıç geldi ve yemin töreni gerçekleştirildi. 10:30'da vatandaşlık sertifikamı alıp salondan ayrıldım.

    11 Ekim'de normal hızda pasaport başvurusu yaptım ve pasaportum 26 Ekim'de elime ulaştı. USPS'deki federal ödemeleri money order dışında kişisel çekinizle de yapabilirsiniz, kabul ediyorlar.
    Tüm süreç yaklaşık 4.5 ay sürdü. Bu süre zarfında iki defa 178 gün Türkiye'de kaldım, ancak kimse bununla ilgili bir soru sormadı.

    Screenshot 2024-10-27 114900.png

  • ⭐⭐

    @israfil Hayırlı olsun.


  • @arnblt Teşekkür ederim.


  • @israfil Gözünüz aydın, Houston USCIS'i düşündüğümüzde hızlı olmuş tebrik ederim.


Benzer Başlıklar

  • Çifte Vatandaşlık Rehberi

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    5
    3 Oy
    5 İleti
    569 Bakış
    redsat2000R
    ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim? Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir. Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı? Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır. Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir. Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi? Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır. Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler. Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi? Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler. Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu? Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
  • Vatandaşlık başvurusu sürecindeyken yapılan evlilik

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    13
    1 Oy
    13 İleti
    837 Bakış
    P
    merhaba. benim de vatandaslik sureci ve bu donemde evlilik durumu hakkinda sorum olacak sizlere.deneyimleri olan arkadaslar bilgi verirse cok mutlu olurum :) 4,5 yildir green kartli olarak abd de yasamaktayim,bu yaz vatandasliga basvuracagim. bu yil evlenmeyi dusunuyorum, kiz arkadasim turkiye de yasiyor, evlendikten sonra esimi buraya getirmek istiyorum. sorularim asagidaki sekilde : vatandasliga ilk basvuru yapildiktan sonra pasaporyt un size gelmesi ne kadar sure aliyor guncel bilginiz var midir ? vatandaslik basvuru surecinde 2 kez cagiriliyormusuz gorusme icin. biometrik randevusu, ve sinav. boyle midir ? turkiyede yasayan esimi (evlilikten sonra) buraya getirmek icin, ben green kartli iken mi basvuru yapmaliyim yoksa vatandasligi alip ondan sonra mi basvurmaliyim? eger vatandasligi aldiktan sonra basvurursam k1-k2 nisanlilik vizesi icin de uzunca bir sure bekleme surem olacak diye okumustum. en hizli sekilde bu surecleri halledebilmem icin nasil bir yol izlemeliyim ? cok tesekkur ederim!
  • Pasaport ve vize fotoğraflarını ucuza almanın yolu

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    11
    20 Oy
    11 İleti
    6k Bakış
    asagA
    Merhabalar, Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim. Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim. Teşekkür ederim bilgi için…
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum