Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bionicks o zaman bir ikametim olup olmadığına odaklandı,zaten hali hazırda açık bir ev olduğu için daha öncede vergi ödediğimde banka hesaplarımda gösterdiğim evi ikametim olarak gösterdim

• merhaba, daha once covid doneminde continuous residency durumunu bozdum. donemin sartlarindan dolayi abd'de kalamamistim ve tr'ye gittim (1 yildan fazla).

Bunun uzerine 30 aylik abd'de kalma suresini ve 5 yillik GC surecini tamamladiktan sonra vatandaslik basvurusu yapilmasi hala riskli mi?

5 yil icerisinde 1 yil disarida kalinmasindan dolayi kesin ret mi gelir yoksa memur inisiyatifinde midir? Su an ABD'de olan baglantilarim gayet saglam, is guc residency, tax returns, credit scores hersey yolunda, ama o 1 yil icin yeterli bag gosteremem muhtemelen.

Sans denenir mi, ve red yersem eger sonraki sene tekrar basvurunca surecim zorlasir mi?

• @pistolstar 06/07/2019 GC baslangic oldugu icin ret yersiniz. Cunku zaten 5 yil yeni dolmus. Bir yildan uzun kaldiktan sonraki ilk gelisinizden itibaren baslayin saymaya. Ama bildigim kadariyla bir istisnasi var. Bu durumda tekrar saymaya basladiktan sonra 5 degilde 4 yil gibi bir sure oluyordu galiba. Tekrar bir kontrol edin derim. Selamlar

• Greencard ile ABD'ye gelen evli bir çiftten birisi ABD'de uzun süre kalıp ilgili şartları yerine getirip vatandaşlığa başvurup vatandaşlığı alırsa diğer kişi (daha çok gir çık yapan ve şartları daha yerine getirmeyen) alınan bu vatandaşlık üzerine bir hak sahibi olur mu yoksa o da ilgili süreci tamamlamak zorunda mıdır?

• ⭐⭐

@diclemre, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Greencard ile ABD'ye gelen evli bir çiftten birisi ABD'de uzun süre kalıp ilgili şartları yerine getirip vatandaşlığa başvurup vatandaşlığı alırsa diğer kişi (daha çok gir çık yapan ve şartları daha yerine getirmeyen) alınan bu vatandaşlık üzerine bir hak sahibi olur mu yoksa o da ilgili süreci tamamlamak zorunda mıdır?

Minumum Abd’de kalma surelerini yerine getirmeniz gerekiyor. Vatandaslik basvurusu ve mulakati bireysel degerlendiriliyor. Evli ciftten birisi vatandas oldugu icin digeri de direk olamiyor

• @diclemre bu verdiğiniz örnek tam olarak bizim durumumuz. Eşim ve oğlum ben Türkiyede iken ABD de idiler. Şartları yerine getirdiler. Eşim vatandaş olunca oğlumda annesinden dolayı otomatik olarak vatandaş oldu 3 ay önce. Ben de bu ay başvurdum. Herhangi bir getirisi yok eşlerin birbirine bu konuda. Zaten formun ilk sorusu bu. Orada eş ile ilgili bir şey seçtirmiyor. Sadece eşinizin sayesinde evlilik yolu ile green kart aldıysanız farklılık var. Bu arada çok giriş yapmayı sorun etmeyin. Eşim toplam 7 giriş ve toplam 622 gün ABD dışında kaldı son 5 senede. Soru bile sormadılar bu konuda.

• Herkese merhaba,

Kasım ayında başvuru yapmayı planlıyorum ve danışmak istediğim birkaç konu var. Daha önce benzer sorular sorulmuş olabilir; yine de birkaç konuda emin olmak istiyorum.

1- Employment kısmında: Bir yildan az kısa süreli bir şirket açmıştım. Bu süreçte başka bir işte tam zamanlı çalışıyordum ve şirket üzerinden herhangi bir gelir elde edemedigim icin kapattım. Bu şirketi yazmam gerekiyor mu?

2- Have you EVER served in, been a member of, assisted (helped), or participated in any military or police unit? AND Have you EVER received any weapons training, paramilitary training, or other military-type training?
    Bedelli Dovizle askerlik yaptım ve silah eğitimi almadım sadece online video izleyerek tamamladim. Bu IKI soruya nasıl cevap vermeliyim?

3-Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime?
    Trafik hiz cezası gibi durumlarda bile "No" dememiz gerektiğini duydum, bu konuda emin olmak istiyorum.

4- Birkac yerde boyle bir belgeyi duydum Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama. Bu belgeyi cevirmeden yukleme yapabilir miyiz? yoksa normal nufus kayit ornegi belgesi alip tercume ettirmek veya elcilikten belge almak mi daha iyi?

Şimdiden teşekkür ederim.

• @dcizmirli 4.ncü sorunuza cevap vereyim. Formul A ABD de geçerliliği olan bir belge değil. AB ülkelerinde geçerli. Çocuklar için konsolosluktan Birth Extract almanız gerekiyor. Biz oğlana pasaport çıkartırken bu belgeyi verdik. O belge olmadan işlem yapmadılar. Ama N400 formu için oğlumun kimlik kartını tarayıp koyduk. Bir de certified translator a çevirtip belgeyi ekledik. USCIS sorun etmedi. Ama belirttiğim gibi en garantisi konsolosluktan Birth Extract alıp yüklemek.

Selamlar

• @dcizmirli 2.nci sorunuz N400 de 2 ayrı soru. served in olanda YES cevabını seçip e-devletten askerlik belgesini alıp çevirtip veya konsolosluğa onaylatıp yükleyeceksiniz. Diğerine No diyebilirsiniz ki yanlışta değil. Sonuçta silah eğitimi almamışsınız.

1.nci soruya ise ikisine yazın.

Selamlar

• Merhabalar,

Bu başlık altında mı okudum hatırlamıyorum ama, vatandaşlık başvurusu yaparken, başvurudan tam 5 yıl öncesinde ABD'de olmak gerekiyor gibisinden bir şey okumuştum. Böyle bir şey var mıdır? 5 sene öncesine denk gelen tarihte ABD dışında olmam başvuruyu etkiler mi?

• @haleluja etkilemez. Diyelimki siz 2019 Ekim 1 de giriş yapıp Ekim 10 da çıkış yaptınız ve 15 Aralık 2019 da tekrar giriş yaptınız. Formu bugün dolduruyorsunuz. Size son 5 senede yaptığınız seyahatleri soruyor.
    Siz bu tarihleri doldururken
    Ayrılış tarihi 10 Ekim 2019 Dönüş Tarihi 15 Aralık 2019 olarak gireceksiniz.

Formda giriş çıkışları değil çıkış girişleri soruyor. N400 formu diye aratıp pdf indirebilirsiniz.

Selamlar

• Evet arkadaşlar, vatandaşlık işlemlerim nihayet tamamlandı. Beş yıl dolmasına iki ay kala formu doldurdum ve aşağıdaki sırayla işlemlerim gerçekleşti. Yemin Töreni 9 Ekim'de yapıldı. Houston için tek bir merkezde ve tek seferde 1550 kişi bir spor salonunda yemin etti. Sabah 7'de orada olmamız istendi, önce kayıt yapıldı sonra yargıç beklenildi, saat 9:30 gibi yargıç geldi ve yemin töreni gerçekleştirildi. 10:30'da vatandaşlık sertifikamı alıp salondan ayrıldım.

11 Ekim'de normal hızda pasaport başvurusu yaptım ve pasaportum 26 Ekim'de elime ulaştı. USPS'deki federal ödemeleri money order dışında kişisel çekinizle de yapabilirsiniz, kabul ediyorlar.
    Tüm süreç yaklaşık 4.5 ay sürdü. Bu süre zarfında iki defa 178 gün Türkiye'de kaldım, ancak kimse bununla ilgili bir soru sormadı.

Screenshot 2024-10-27 114900.png

• @israfil Hayırlı olsun.

• @arnblt Teşekkür ederim.

• @israfil Gözünüz aydın, Houston USCIS'i düşündüğümüzde hızlı olmuş tebrik ederim.

• @Ryback
    @erenotti teşekkürler.
    Bir tek vatandaşlık sertifikası hala gelmedi onu bekliyorum.

• @israfil Normalde bir kaç günü geçmemesi lazım pasaport geldikten sonra. Bu hafta gelmezse sıkıntı olabilir.

• Selamlar, N-400 görüşmesine giderken hangi belgeleri götürmeliyim?
    Green cartımı lotary den aldım.
    Bekarım.
    Herhangi bir illegal durumum yok.

• Merhaba, vatandaşlık başvurum ile ilgili olarak Ucsis’den görüşme tarihi ve davet belgesi geldi, ancak gelen belgede görüşmeye getirilmesi gereken evraklar kısmında “Any evidence of selective service registration” yazıyor. Bu standart olarak her mektupta istenen bir belge midir, yoksa bir hata mı var? Nasıl bir kanıt sunmak lazım? Ben Abd’ye ilk giriş yaptığımda 35 yaşımdaydım, dolayısıyla zaten selective service kayıt zorunluluğum yok, benden niye böyle bir istemiş olabilir? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkürler

• @caglarcan sanırım her belgede yazıyor. Ben 39 yaşındaydım bununla ilgili bir belge götürmedim, kimse birsey sormadı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |