ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
@arnblt teşekkür ederim yanıtınız için peki bu 3 sene süre boyunca, düzenli bir adreste kalmak değil de air bnb ev kiralamak vs gibi çözümler problem olurmu sizce ?
-
@ozgur75 eşiniz vatandaş olduğu için size bakış açıları farklı olabilir. GC li olsaydınız problem olabilirdi. Çünkü ABD ye bir bağlılığınız olmuyor o durumda. Giriş çıkışta dediğim gibi eşinizle geçerken sorun yaşamazsınız ama vatandaşlıkta sıkıntı olabilir. Bunların pek standardı yok gibi.
-
@ozgur75, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
@arnblt teşekkür ederim yanıtınız için peki bu 3 sene süre boyunca, düzenli bir adreste kalmak değil de air bnb ev kiralamak vs gibi çözümler problem olurmu sizce ?
@ozgur75 Eğer aynı yerde çok yakın bir arkadaşınızın evini sabit adres gösterirseniz. Airbnb de kalma şansınız olabilir. Ancak riskli bir davranış olur. Her hangi bir olay evinizin yakınında olursa şahit olmanız veya olayın sanığı olmanız uscis bazında sıkıntı çıkarabilir. Birde tüm postalarınızı düzenli arkadaşınızdan almanız gerekecek .
- Seçenek Ben bir dönem airbnb uzun periyotlu tuttum ve kontrat yaptım . Oturduğum yeri resmi adresim gösterdim
-
@redsat2000 en az 6 ay kalınacagi için airbnb ev sahibi 2. seçeneğinize itiraz etmeyebilir, resmi adres olarak göstermek için. teşekkürler öneriler için.
-
@ozgur75 Air BNb ev sahibi 6 ay sistemden evi odayı sistemden kapatabilir Daha ucuz kiralayarak evde kalabilirsiniz . Eğer 1 sene kalacaksanız kontratı 1 senelik yapın. 6 aylık kontratta ev sahibi bazen 6 ay sonrası evden çıkarabilir bilginiz olsun. Kontratınızı ve kira makbuzlarınızı saklayınız
-
Bu ileti silindi! -
@Başak-Ayhan tebrik ederim. Kalan süreçte başarılar dilerim. Son 5 yıl içinde 10 ay dışarda kalmanıza rağmen mi başvuru yaptınız yoksa 6. Yılı mı beklediniz?
-
@Maybeoneday teşekkürler, dediğiniz gibi 10 ay dışarıda kalmama rağmen başvuru yaptım,6. yılı beklemedim
-
@Başak-Ayhan Merhabalar benimde aslinda sizinkine yakin bir durumum var. 2015 den beri greencardliyim ama 2019 -2021 yillari arasinda re entry permit almistim. Okul icindi ancak sonrasinda pandemi patladi malum. 2021 ocaktan beri amerikadayim bu sene sonu vatandasliga basvurmayi dusunuyorum. Sizin durumunuzda ilk 10 ay icin ne gibi bir surec yasandi cok takildilar mi? Tesekkurler
-
@bionicks inanın çok büyük stresle gitmiştim randevuma ama hiç sorulmadı,sadece o süreçte bir ev olup olmadığını sordu adres olarak bir yer gözüküyormuydu diye.Annem burdaydı o yüzden evet dedim.
-
@Başak-Ayhan Burda olmadiginiz donem icin size ait bir ev olup olmadigimi soruldu yoksa o zamanki ikametgah yerinizi mi sordular sadece?
-
@bionicks ikametgah kira yada ev sahibi olmak ile olabilir.Yada aileniz burada olmali. Bu konu ile ilgili bilgi resmi sayfasinda var.
Madde asagidaki gibi."The applicant retained full access to or continued to own or lease a home in the United States."
Bende 2020 de 8 ay ABD disinda kaldim ama basvurumu gecen hafta yaptim. Zaten bu N400 bu durumla ilgili dokuman eklemenizi istiyor.
-
@bionicks o zaman bir ikametim olup olmadığına odaklandı,zaten hali hazırda açık bir ev olduğu için daha öncede vergi ödediğimde banka hesaplarımda gösterdiğim evi ikametim olarak gösterdim
-
merhaba, daha once covid doneminde continuous residency durumunu bozdum. donemin sartlarindan dolayi abd'de kalamamistim ve tr'ye gittim (1 yildan fazla).
Bunun uzerine 30 aylik abd'de kalma suresini ve 5 yillik GC surecini tamamladiktan sonra vatandaslik basvurusu yapilmasi hala riskli mi?
5 yil icerisinde 1 yil disarida kalinmasindan dolayi kesin ret mi gelir yoksa memur inisiyatifinde midir? Su an ABD'de olan baglantilarim gayet saglam, is guc residency, tax returns, credit scores hersey yolunda, ama o 1 yil icin yeterli bag gosteremem muhtemelen.
Sans denenir mi, ve red yersem eger sonraki sene tekrar basvurunca surecim zorlasir mi?
-
@pistolstar 06/07/2019 GC baslangic oldugu icin ret yersiniz. Cunku zaten 5 yil yeni dolmus. Bir yildan uzun kaldiktan sonraki ilk gelisinizden itibaren baslayin saymaya. Ama bildigim kadariyla bir istisnasi var. Bu durumda tekrar saymaya basladiktan sonra 5 degilde 4 yil gibi bir sure oluyordu galiba. Tekrar bir kontrol edin derim. Selamlar
-
Greencard ile ABD'ye gelen evli bir çiftten birisi ABD'de uzun süre kalıp ilgili şartları yerine getirip vatandaşlığa başvurup vatandaşlığı alırsa diğer kişi (daha çok gir çık yapan ve şartları daha yerine getirmeyen) alınan bu vatandaşlık üzerine bir hak sahibi olur mu yoksa o da ilgili süreci tamamlamak zorunda mıdır?
-
@diclemre, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
Greencard ile ABD'ye gelen evli bir çiftten birisi ABD'de uzun süre kalıp ilgili şartları yerine getirip vatandaşlığa başvurup vatandaşlığı alırsa diğer kişi (daha çok gir çık yapan ve şartları daha yerine getirmeyen) alınan bu vatandaşlık üzerine bir hak sahibi olur mu yoksa o da ilgili süreci tamamlamak zorunda mıdır?
Minumum Abd’de kalma surelerini yerine getirmeniz gerekiyor. Vatandaslik basvurusu ve mulakati bireysel degerlendiriliyor. Evli ciftten birisi vatandas oldugu icin digeri de direk olamiyor
-
@diclemre bu verdiğiniz örnek tam olarak bizim durumumuz. Eşim ve oğlum ben Türkiyede iken ABD de idiler. Şartları yerine getirdiler. Eşim vatandaş olunca oğlumda annesinden dolayı otomatik olarak vatandaş oldu 3 ay önce. Ben de bu ay başvurdum. Herhangi bir getirisi yok eşlerin birbirine bu konuda. Zaten formun ilk sorusu bu. Orada eş ile ilgili bir şey seçtirmiyor. Sadece eşinizin sayesinde evlilik yolu ile green kart aldıysanız farklılık var. Bu arada çok giriş yapmayı sorun etmeyin. Eşim toplam 7 giriş ve toplam 622 gün ABD dışında kaldı son 5 senede. Soru bile sormadılar bu konuda.
-
Herkese merhaba,
Kasım ayında başvuru yapmayı planlıyorum ve danışmak istediğim birkaç konu var. Daha önce benzer sorular sorulmuş olabilir; yine de birkaç konuda emin olmak istiyorum.
1- Employment kısmında: Bir yildan az kısa süreli bir şirket açmıştım. Bu süreçte başka bir işte tam zamanlı çalışıyordum ve şirket üzerinden herhangi bir gelir elde edemedigim icin kapattım. Bu şirketi yazmam gerekiyor mu?
2- Have you EVER served in, been a member of, assisted (helped), or participated in any military or police unit? AND Have you EVER received any weapons training, paramilitary training, or other military-type training?
Bedelli Dovizle askerlik yaptım ve silah eğitimi almadım sadece online video izleyerek tamamladim. Bu IKI soruya nasıl cevap vermeliyim?3-Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime?
Trafik hiz cezası gibi durumlarda bile "No" dememiz gerektiğini duydum, bu konuda emin olmak istiyorum.4- Birkac yerde boyle bir belgeyi duydum Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama. Bu belgeyi cevirmeden yukleme yapabilir miyiz? yoksa normal nufus kayit ornegi belgesi alip tercume ettirmek veya elcilikten belge almak mi daha iyi?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
@dcizmirli 4.ncü sorunuza cevap vereyim. Formul A ABD de geçerliliği olan bir belge değil. AB ülkelerinde geçerli. Çocuklar için konsolosluktan Birth Extract almanız gerekiyor. Biz oğlana pasaport çıkartırken bu belgeyi verdik. O belge olmadan işlem yapmadılar. Ama N400 formu için oğlumun kimlik kartını tarayıp koyduk. Bir de certified translator a çevirtip belgeyi ekledik. USCIS sorun etmedi. Ama belirttiğim gibi en garantisi konsolosluktan Birth Extract alıp yüklemek.
Selamlar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum