@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@rnc Bende ara sıra kendimi sorguluyorum diyorum o kadar ipsiz sapsız değişik insan doldu abd hala gitmeye değer mi diyorum ama başka seçenek yok gibi. Başka ülke kucak açsa bana ona giderim ama tr de durmayacağım kesin
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@hashirama Soğuklar bir anda bastırdı ankarayı

İskenderun da yağmurlu 3-5 gündür. Kuruma motorla gidip geliyorum. Öğrenciler çıkana kadar da bekliyorum bazen zorluyor yağmur benide

-
@rnc Bende ara sıra kendimi sorguluyorum diyorum o kadar ipsiz sapsız değişik insan doldu abd hala gitmeye değer mi diyorum ama başka seçenek yok gibi. Başka ülke kucak açsa bana ona giderim ama tr de durmayacağım kesin
Malesef öyle. O kadar çok kişi illegal yollardan gidiyor ki gitmeye deger mi sorunu insana sordurtuyor. 2000 yılında felan olsa kesin gidilirdi o zamanlar genç olsam kesin giderdim. Hem başvuru sayisi aşırı düşük hemde eskiden banka felan istemiyorlardi. Bizim komşu gitti 2006 da felan bildigin metaliksiz gittiler

-
@rnc İşin kötü yanı gidenlerin çoğu iyi insan değiller birde ülkemizi temsil ediyorlar biri bir şey yapınca doğal olarak insanlar Türklere karşı önyargılı oluyorlar
Birde gidenlerden kaçı geri dönüyor acaba çok merak ediyorum
-
@rnc İşin kötü yanı gidenlerin çoğu iyi insan değiller birde ülkemizi temsil ediyorlar biri bir şey yapınca doğal olarak insanlar Türklere karşı önyargılı oluyorlar
Birde gidenlerden kaçı geri dönüyor acaba çok merak ediyorum
iyi kötü birşey diyemem. Ama dogu da özellikle böyle çok giden var türk kimlikleri olunca aaa bunlar türk diyorlar hali ile

Dünya gitgide kötü bir hal almaya başladi özellikle aşırı sağ tekrar yükselişte. Saçma sapan yahudi politikasi aşırı sağı tekrar uyandirdi. Tamamen uyandiginda artik kurtuluş olmuyacak. Özellikle abd nezlinde olur ise işler orada dahada beter hal alir. -
@rnc Parise almanyaya felan afganlar akın etti daha da ediyor. Bundan sonra avrupa da da yaşamak iyi bir durum değil. Ancak kıyıda köşede kalmış avustralya, yeni zelanda gibi yerlerde bence iyi bir hayat yaşanabilir
Başvuru süreci bitsin araştırcam zaten ben kriterlerim belli
1- Gelişmiş ülke olacak
2- Sıcak iklim olmayacak
3- Mülteci yoğunluğu az olacak
4- Güvenli ülke olacak -
turist vizesi randevum var 9 Ekim'de. ocakta 7-10 günlük seyahat planlıyorum ancak yeşilkarta da başvuracağım. turist vizesinde kullanacağım fotoğrafı dijital olarak alıp yeşilkart başvurusu için de kullanabilir miyim bilginiz var mıdır?
-
Dostlar dv2026 başvuru tam tarihi ne zaman biliyor musunuz? Totem olsun diye ilk gün başvurcam. Bir de Türkiye çıkartılmadı değil mi çekilişten, bu kaçak gidenlerden dolayı? Herkese selam olsun bir seneye daha başlayalım bakalım.
-
@newbie97 Avrupa zaten güvenli değil. Adam 500 yil önceki kıyafeti ile avrupaya gelmis mal mal geziyor.
İşe yarayacak adamlari ne avrupa aliyor ne abd aliyor. Ciddi ciddi afganistan da hiçbir işe yaramayan adam gitmiş bunu besliyorlar ne işe yarayacak bu adam merak ediyorum. -
@forgondor aynı fotoyu kullanabilirsiniz
-
@amerikan_rüyası 50 bin sayısını geçtik aşağı yukarı 20 bin kişi gidiyor yıllık kaçak olarak. Umarım çıkartılmayız, imzanızda yazan şeyi uygulayacağım bu gidişle bende zaten artık gc nin çıkmasından ümidi kestim

-
@rnc hintlilerle aynı mantık mesela bir afgan gidiyor bir yer açıyor çalışacak eleman olarakta sadece afgan alıyor öyle öyle birbirlerine sahip çıkıyorlar. Adam iki fayans döşese zaten dünya para kazanıyor
-
@newbie97 3.dunya ulkesi vatandaslarindan uzak durun. Vatandas olsa bile.
Hintli,paki,Afghan vs.
Ciddi sikintili kulturlerdir. Egitimli egitimsiz fatketmez.Hakikaten bati kulturune adapte olmus olanlari parmakla sayilir.
-
@rnc hintlilerle aynı mantık mesela bir afgan gidiyor bir yer açıyor çalışacak eleman olarakta sadece afgan alıyor öyle öyle birbirlerine sahip çıkıyorlar. Adam iki fayans döşese zaten dünya para kazanıyor
Hintli paki afgan vs uzak durmak lazım. Bunlarda iyi olan nadirdir.
Ozellikle bu ulkelere turist olarak bile gidilmez. Beyaz tenli biri olsun hemen birileri arkandan takip etmeye başlar. -
@rnc İngiltere, kanada, abd, tr, kuveyt bunlarla dolu o zaman evimizden çıkmamamız lazım o mantığa göre
-
@rnc İngiltere, kanada, abd, tr, kuveyt bunlarla dolu o zaman evimizden çıkmamamız lazım o mantığa göre
Valla hocam çıkın ama dikkatli olun. Bunlar öyle pis ki insanları video ya bile aliyorlar. Nerede paki afgan var uzaklaşıp kaçmak lazım.
Yada silah tasiyacaksin kafasına sikacaksin.
Bak İtalya da olması lazim tunuslu birisi yaninda sevgilisi var iken kadına sulanip satasiyor erkek arkadaşı kafasına sıkıp öldürüyor. Yani bunların olduğu yerde böyle şeyler görmek mümkün. ABD de bir kivilcima bakar -
@newbie97 napalım hocam biz yasal yolu denedik. Bu sene çıktı çıktı yoksa ya seve seve ya... gidicez.
-
@newbie97 arap ulkelerinde kurallar cok agir oldugu icin daha duzgunler.
Abd/ingiltere falan cok sikintili. -
@amerikan_rüyası Bende aynı kafadayım hocam kaybedeceğim bir şey yok, dünyaya bir sefer geliyoruz şimdi gitmesek emin ol 10 sene sonra kafamızı taşlara vururuz
-
@charon İngilizler hepten yanmış herhalde hintli seçmişler başa
Benzer Başlıklar
139
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k