En önemli şeylerden biri ahlak ve dürüstlük. Bir de kurallar...
Ben kurallara uymayı seven, uymayanları da uyaran biriyim. 
Şimdi sizlere ahlak ve dürüstlükle ilgili yaşadığım bazı olayları anlatacağım:
Türkiye'de dışarıda yemek yemeyi pek tercih etmiyorum. Çünkü verdiğiniz paranın karşılığını alamıyorsunuz, çalışanlar genellikle nazik değil ve hijyen konusunda da ciddi eksiklikler var. Ama bazen mecbur kalınıyor…
Geçenlerde dışarıdaydım, acıktım ve HD İskender'e girme gafletinde bulundum. Pidelerin üzerinde jambon inceliğinde, zar gibi, ete benzeyen yapraklar vardı. Üstelik tek sıra dizilmişti ve miktarı çok azdı. Üzerine salça sosu ve tereyağı dökmüş olmalarına rağmen inanılmaz lezzetsizdi, yiyemedim. Hem çok para ödedim hem de aç kaldım. Şikayetimi bildirdiğimde ise şef garson umursamaz bir tavır sergiledi.
Amerika'da porsiyonlar o kadar büyük ki çoğu zaman bitiremiyorsunuz. Oranın kültürü gereği, kalan yemeğinizi paketlemek isteyip istemediğinizi mutlaka soruyorlar.
Boston’da, Türklerin işlettiği Boston Döner isimli bir restoran var. İki kişi iki farklı çeşit sipariş verdik, haliyle bitiremedik. Et o kadar güzeldi ki böyle lezzetli bir döner yemeyeli uzun zaman olmuştu. Çalışanlar çok nazikti ve kalanları hemen paket yaptılar. Üstelik fiyatlar da çok uygundu.
ABD’de yataklar (mattress) full, double, queen, king gibi isimlerle satılır ve ölçüleri inç cinsinden belirtilir, yani bizimkilerden farklıdır. Amazon'dan yanlış ebatta bir yatak siparişi verdik. Rulo olarak gelen yatağı açtık ve yanlış aldığımızı fark ettik. Açılmış bir ürünü kimse geri almaz diye düşünerek umutsuzca Amazon'u aradık. Ancak bize paramızın iade edileceğini söylediler! Peki, yatağı nasıl geri göndereceğiz, diye sorduğumuzda, "Göndermenize gerek yok, sizde kalabilir," dediler.
Bunu duyunca şok olduk! Çünkü biz böyle bir anlayışa alışkın değiliz.
Türkiye’de bazen ürünü hiç açmamış olsak bile iade etmekte zorlandığımız anlar oluyor.
Başka bir gün, bir spor ayakkabı mağazasına gittik. Satmak için başınızda ısrarla ürün öven biri yok. Rahatça deneme yapabiliyor, düşünmek için zaman bulabiliyorsunuz. Eğer satın aldığınız ayakkabıyı beğenmezseniz, yağmurda veya çamurda kullanmamış olmak kaydıyla, kuru zeminde yürüdükten sonra bile ayağınızı rahatsız ettiğini düşünürseniz 30 gün içinde iade edebiliyorsunuz.
Daha buna benzer sayısız güzel deneyim yaşadım...