Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sehmus Tum surec tamamlanip I-485 yani green card a basvurma asamasina geldiginizde ABD icindeyseni statu degisikligi (AOS), ABD disindaysanizda sizin belirlediginiz herhangibi bir ulkenin konsoloslugunda surecinize devam edebilirsiniz. Tabi konsolosluk extra dan o ulkeye ait oturum vb bir sart zorunlulugu istemez ise. Bu asamaya kadar daha cok var. Ilk adiminiz surec baslatmak olsun.

• Yasaklı

@orhanozbekk filipinli oldugu icin onlara ozellikle ayirdiklari icin o sekilde konustum mesela bu ayki ileride gidebilir 6 ay yada 1 sene geriyede gidebilir 1 sene yerindede sayabilir ki hersey uscis elinde yani duzenli bir aciklama yok .Mexico filipines India China hep genelden ayri tutulan ulkeler surekli bir cap limit koyuluyor onu belirttim.

• @orhanozbekk verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.ben durumu şöyle açıklayayım.benim eşim Filipinler vatandaşı ve hemşire bende özel bir hastanede orta düzeyde yonetciyim ve işimiz gereği yaklaşık 11 yıldır Irak'ta yaşıyoruz ve birtane de çocuğumuz var.eşim NCLEX sınavını geçip USRN olarak sertifikasini aldı ve pte dil sinavinda da yeterli puanı aldı.gecen hafta başvurduğu ajanslardan birtanesi direct hire olarak mülakat istediler ve mülakat sonucunda bize bir sözleşme gönderdiler biz sözleşmeyi inceledik ve imzalayıp gönderdik.daha sonra case manager den mail aldık ve birtakım evrakları hazırlamamız gerektiğini ve irtibata geçeceğini söyledi.2 gün sonra bize tam detaylı evrak listesi ve I-140 formunu doldurmanız için bir taslakta vardi.bizim anladığımız kadar sizin söylediğiniz süreç şu an I-140 düzeyinde çünkü mülaktan sonra bize bu sürecin 18 ile 24 ay Arasında biteceğini söylediler.bu arada eşim visascreen sürecini baslatmisti.bizim için Amerika'ya turist olarak gitmekte bir sıkıntı Yok çünkü maddi açıdan ve çalıştığımız kurumdan dolayı turist vizesini alabiliriz ama şu anda iyi bir işimiz ve Türkiye şartlarının üstünde iyi bir maaş alıyoruz.bunu bırakıp gidip süreci orada devam ettirmek ne kadar mantıklı bilmiyorum.benim sorum ben ve çocuk bu sürecin neresinde olacağız eğer ki süreç eşim adına başlarsa bizim ne yapmamız gerekiyor çünkü case manager den aldigimiz bilgi sadece eşim adına yapılan bütün ödemeleri kendilerinin karşılayacağını ve depends olarak süreçte herhangi bir ödeme yapmayacaklarını bildirdi.diger konu ise I-140 formunda mülakat nerede girecegimiz sorusu.esimin benden dolayı Türkiye'de oturumu var nihayetinde Türkiye'de de bir hayatımız var.ırakta çalışıyoruz burada oturum ve çalışma iznimiz var ama merkezi yönetim oturum yok kuzey Irak'ta oturum var . eşim Filipinler vatandaşı Filipinlerde de Bir hayatımız var.hangi ülkeyi yazmamiz gerekiyor.yada vize bülteninde Filipinler olarak mı bakmamız gerekiyor.diyelim ki biz mülakat yerini Filipinler olarak belirledik ve daha sonra vize için dosyA taşıyabilrmiyiz örneğin baktık ki Irak'ta boşluk var bu vize türü kategorisinde dosya taşıma oluyor mu.biraz uzun oldu ama daha sürecin başında o kadar karmaşık geliyor ki.diger konu ise evlilik ile belgeri Türkçe tercümesini yapmam gerekiyor mu çünkü istedikleri belgelerde onlarda var. ve bize bu bütün işlemler için 2 hafta süre verdiler.kafam allak bullak oldu.sadece green card çıkarsa giderim dediğim Amerika'ya, kendimi böyle bir şeyin içinde buldum.

Şimdiden çok teşekkürler

• @Henry-bloor surecin ileri yada geri gitme durumu bizler icinde gecerli. Sadece filipinlere ozgu degil. Siz ilk yazinida filipinler sıkıntılı kumede, filipinli oldugundan dolayi diye yazdiginizdan dolayi bu sekilde aciklama yapma gereksinimi duydum,
    Aile sponsorlugu surecini konusuyor olsaydik evet o zaman haklisiniz ama EB sureci icin bizler ile yakin.

• Yasaklı

@orhanozbekk size 1x ise bu arkadaslara 3x 6x dezavantajlilar yani bakalim bu hafta bulten ne olacak insalallah guzel olur

• Yasaklı

@sehmus su anda daha uscis e 140 belge gondermeden atarsaniz turistte egitimde alabilirsiniz bunlar immigration intend degildir ama uscis e eb3 icin islemleri baslatirsaniz bu sizin immigration intend i var olur ve turist vizesini alma sürecini tehlikeye sokabilir.iyi bir plan yapin ist3klerinizi kapasitenizi yazin bir kagida avukata ta sorun planinizi gerceklestirin.bol sans diliyorum size ve ailenize

• Arkadaşlar Merhaba
    Biz Case managerdan Petition Filed diye bir mail aldık bunun ne kadar süreceği ile ilgili bir bilgisi olan var mı ?

• Herkese merhaba, Tabi herkesin CASE durumu farkli. EB3 profesionel kategorisi icin Merak ettigim bir konu var yardimci olabilirseniz cok sevinecegim. NVC den DC onaylanip hala bekleyen cok mu ? Yani DQ 2021, 2022, 2023 ve 2024 onaylanip hala ANKARA konsoloslugu icin randevu beklyene var mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Merhabalar ben bu forum da yeniyim, umarım sorumu doğru yere yazıyorumdur. Ben meslek lisesi elektrik elektronik ve önlisans elektrik bölümlerinden mezunum. B2 seviyesinde İngilizce biliyorum ve iki yıllık iş deneyimine sahibim. EB3 Skilled Worker Vizesine başvurmak istiyorum, fakat tam olarak nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum. Aslında zorlandığım kısım nasıl sponsor bulabileceğim. Maddi durumum pek iyi değil, ve dolandırılma korkusu sebebi ile danışmanlık firmalarına başvurmak istemiyorum. Bu işin altından tek başıma kalkabilir miyim, kendi çabamla bir sponsor bulabilir miyim ve sponsoru nasıl bulabilirim? Şimdiden cevap veren ve zaman ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.

• Yasaklı

@BloodWorm vallahi avukatada danismanada para yedirmen lazim kimse bedavaya yardim etmez heleki amerika gibi bir yere.Iyi danisman sirketi BDV solutions bile alir senden 30k para turk olanda herhalde 20k kusur dolar aliyordur.Ayrica senin profil birine yardimci olacak sirketi olan kiside akraban olur ki burada akraba akrabaya bile para gozuyle bakar.Avukata selam demenin bedeli 200 ila 300 dolar arasi.....kisacasi iyi bir butcen yoksa bu ise hic koyulma ve sunu dusun ben neyim kimim ne gibi bir katma degerim var insanlarin benden cikari ne olabilir ki bana yardim yada is versinler.Amerikanin genel mantigi bu ben insanlara ne saglarim...Basarilar dilerim

• @BloodWorm EB3 sponsorlu bir vize turu ve haliyle kendinize sponsor bulmaniz gerek. Anladigim kadariyla sponsorunu yok. sizin gibi sponsor bulmakta zorluk yasayanlar icin araci firmalar yardimci oluyor ama ucret karsiliginda elbet. BDV solutions, eb3john, eb3vize.com vb araci firmalar var. hepsinin surecte izledigi fiyat politikasi farkli. e-mail yada kendi resmi sitelerinden fiyat alarak bilgi sahibi olabilrisiniz. Dil konusunda sorun yasacaginizi dusunuyorsaniz @eb3vize-com ile de gorusebilrisiniz. Sadece dil sorununuz oldugu icin degil elbet, calisitigi firmalar kaliteli gercektende. en azindan bir gorusun fikir verecektir size. tabi bu isin en sorunlu kismi zaman ve maddiyat. En iyi karari kendinizin vereceginiz dusunuyorum. simdiden bol sans diliyorum.

• @Henry-bloor Cevabınız için çok teşekkürler, Amerika'da 3. Dereceden bir akrabam var kendisi 6 Şubat depreminden sonra Amerika'ya taşındı. Nasıl bir yol izleyerek gittiğini bilmiyorum fazla bir samimiyetim de yok zaten. Bildiğim kadarıyla orada bir giyim mağazası işletiyor, belki eb3 almamda yardımcı olabilir. Fakat hiç yardım edeceğini sanmıyorum, aynen senin dediğin gibi. Hayırlısı, tüm tuşlara basacağım tekrar sağol.

• @orhanozbekk eb3vize.com ile daha önce görüştüm, kendimce sebeplerden ötürü devam etmedim. Fakat iyi bir izlenim bıraktı, daha fazla araştırmaya ihtiyacım var genel olarak. Bürokrasiden pek anlamam yani avukat şart, zor bir süreç. Yanıt için teşekkürler hayırlı.

• Yasaklı

@BloodWorm zor bir surec ve sana baban kadar annen kadar yakin biri bile bu konuda sponsor olsa ,o kadar bela ve sikintili ki bu sefer de uscis/gocmenlik idaresi sikinti cikarabilir red verebilir yada rfe(bilgi gonder) diyebilir.Kisacasi bu gun tamam dedin ,amerikaya merhaba demek icin 5 yil beklemek/mucadele etmek zorundasin .2023 te eb2 niw yapan arkadas onay alip vize numarasi almasina Ramen hala bekliyor ,uscis Visa bulletin de cagirmadigi icin ki eb3 bunlarinda altinda.Basari ve sabir diliyorum bu ikisini iyi harmanladiginda ne olsa olsun yine gelirsin onemli olan kafaya koymak ve arastirmak sabirla

• Merhaba size bir sorum olacak. Belki bu dosyanin konusu degil kusura bakmayin ama EB-3 skilled ve professional kategorileri aynimi ve visa bulletinde tarih anlaminda bir fark oluyormu?

• @Aleras Unskilled daha yavaş ilerliyor skilled daha hızlı mesela şu an visa bulletin e bakarak anlayabilirsin aradaki farkı other workers unskilled olarak geçiyor şu an 8 Aralık 2020 de eb3 3 olan da skilled olarak geçiyor orada şu an 1 december 2022 de. Umarım soruların cevap bulmuştur.

• @btek14 Amerika içinden takip ediyorum

• Arkadaslar selamlar, ABD deki bir firma benim icin EB3 (professional) green card surecini PERM basvurusu ile baslatti. Fakat bu surec, avukat olmadan surdurulecek gibi. Bu sebeple, surecte bir problem yasamamak adina bir gocmenlik avukati tutmak ne derece gerekli ? Eger cok onem arzediyorsa ucreti kendim karsilamak istiyorum. Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim.

• @Mehmet-Yıldız-0 merhaba hayırlı olsun şimdiden benim düşüncem tavsiyem bir avukat ile çalışmak daha doğru olur sürece hakim oldukları için hata yapmamak için bir avukat ile çalışmak daha doğru olur tabi bu benim düşüncem ben de avukat ile çalışıyorum her sürecimi onlar yürüttü

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |