Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 722.5k 333

• @volkan1907 corolla veya toyota yaris tavsiye ederim

• 2011 model honda civic fd6 çok paraniz gitmez hemde sizi iki sene çok rahat idare eder Lyft ve Uber konusunda, bakimini düzenli yaptıktan omurluk binersiniz.

• @ismailayaz teşekkürler tavsiyeniz için. toyotayı beğeniyorum ama aracın ikinci el piyasası yüksek. şu an için bütçemi aşıyor.

• @sibrikoz teşekkürler 2011 model uygun fiyata varsa bakcam

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@volkan1907, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@ismailayaz teşekkürler tavsiyeniz için. toyotayı beğeniyorum ama aracın ikinci el piyasası yüksek. şu an için bütçemi aşıyor.

Mazda3 ile Toyota yaris fiyati ayni ikinci elde... Halbuki Artik toyota yaris diye bir araba yok :) Mazda2 aslinda o arac...

Arabayi mazda uretiyor...

Ben gecen gun galeriye 2017 modelini 10 cviivarina sattim sanirim...Belki yazmisimdir bunlari daha once,. Alan toyota dealer... Halbuki ayni fiyata mazda3 almak mumkun o fiyatlara ayni donanimda :)

Marka algisi yuzunden gereksiz paralar odemeyin...

CVTye camur atilir... Bende sevmem.. Lakin yakin zamanda uretilen toyotalarda da CVT kullanildi bolca..

Velhasil... Butce dusuk ise , temiz ne buluyorsaniz onu alin,,,

Gecen bir sosyal medya grubunda hatun kisi soruyor.. Butce 4-5 k anca... Insanlar 130k milde araba oneriyor.. Mileage cok diye bilmis bilmis onerenleri bozuyor... Toyota honda istiyor, eski model istemiyor :)

Sonuc ne mi olacak? Ya butce artiracak... Yada ona istedigi yalani soyleyen birine carpilacak...

• @semavi Hocam, size katki baglaminda, anladigim kadariyla, 2015 ve oncesi uretilen CVT transmissionlarda genelde sorun cikiyor. 2015 sonrasinda bu sorunlari buyuk olcekte duzelttiler. Normal maintenance takvimine sadik kaldiginiz takdirde, CVT ler artik eskisi gibi sorun cikartmiyorlar. Ve yeni model araclarda CVT kullanimi yayginlasmaya basladi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi Hocam, size katki baglaminda, anladigim kadariyla, 2015 ve oncesi uretilen CVT transmissionlarda genelde sorun cikiyor. 2015 sonrasinda bu sorunlari buyuk olcekte duzelttiler. Normal maintenance takvimine sadik kaldiginiz takdirde, CVT ler artik eskisi gibi sorun cikartmiyorlar. Ve yeni model araclarda CVT kullanimi yayginlasmaya basladi.

Aslinda bir cok marka belirli bir tarihte guncellemedi. Lakin bir cok kullanici CVTnin yaglarinin sonsuz kullanimli olmadigini bilmiyor. Benim onerim her 30binde degistirilmesi... Bazi sanziman tiplerinde degisim gerekmezken bazilarinda ise gerekiyor CVT olmasa bile...

Mesela dodge Caravan ve ayni sanzimani kullanan araclarda yag degisimi kesinlikle yapilmali.

10ile GM ile Fordun ortak urettigi yeni nesil sanzimanlarda da yag ve filtre degisimi yapilmali 30-40 binde...

Buna karsin ileri volvo, Bmw, Jaguar , Mercedes gibi araclarda degisim bu siklikta gerekmiyor. Mazda toyota gibi araclarda da , klasik sanzimanlarda bu siklikta degisim pek gerekmiyor.

Zaten bir cok marka ortak sanziman kullaniyor... Toyota mazda volvo gibi araclar Aisin markasini tercih ettiler cogu zaman. BMW jaguar audi bazi volvolarda ZF var ve bence cok basarili bir sanziman...

Nissan Subaru Mitsubishi Totota Lexus Honda vs CVTye yanlayanlardan :)

Mesela Acura ile Fiat 500 sanzimani bazi modellerde ayni :)

• @semavi Nissan servis her 50-60 binde transmission yag degisimi tavsiye ediyor.

• @semavi Bu konuda size katılıyorum. Marka takıntısı yüzünden aynı kalite bir araca fazla para vermeye gerek yok:slightly_smiling_face: Türkiye'de araba alsaydım benim için karar vermesi çok daha kolay olurdu. En azından sistemi biliyorum. Burada yeni bir hayata başlıcam ve ilk arabamı alacağım. Başlangıç çok fazla açılmak istemiyorum. Bütçe olarak 7.500 doları geçmek istemiyorum. Bu bütçeyle düşük milli, iyi marka, yeni modeller alamam tabi ki. Ne kadar ekmek o kadar köfte :slightly_smiling_face: Benim tek isteğim yeni bir başlangıç yaparken bana sıkıntı ve ekstra masraf çıkarmayacak bir araç bulmak. Bu bütçeyle 100.000 miles civarı araçlar var. Daha düşük olanlar da var. Bugün bulunduğum bölgedeki ilanlara baktım biraz. 2013 Hyundai Elantra var 103.000 miles 6000 dolar, 2016 Chevrolet Cruze 111.000 miles clean title 7000 dolar, 2013 Ford Focus Hatchback 117.000 6905 dolar aracın ilk sahibi satıyor. İndirim de yaparlar bence.
    Daha düşük mille daha ucuz modeller de var ama genelde rebuilt title.
    Sizin söylediğiniz gibi en önemlisi temiz aracı bulabilmek. Otomobil konusunda bilgi sahibi değilim çok. Seçim yapma konusunda kararsız kalıyorum. Bunu da başarırsam süper olacak. Yoksa her bütçeye göre araç var:slightly_smiling_face:

• @volkan1907 Arac alma isinde sans faktoru de cok onemli. Ozellikle de ikinci el araclarda. Siz aldiginiz anda herseyi normal calisiyorken, 1-2 ay sonra sorun cikmayacaginin garantisi yoktur.

• @MySea evet kesinlikle öyle. Hiç bir şeyin garantisi yok. Teknoloji ürünlerinde de aynı durum var. Şans da lazım. Umarım şanslı olurum.

• @semavi dün 2023 Tonale mi neredeyse yok fiyatına sattım. Alfa Romeo gibi donanımlı yol tutuşu efsane ve kolay kolay mekanik arıza vermeyen aracın hem Türkiyede hem Amerikada tutulamamasını cidden anlamıyorum

• Bir sorum daha olacak. SSN gelmeden kendi üzerimize nakit araç alıp register yapabiliyor muyuz?

• @mrt01 evet yapabilirsiniz.

• ⭐⭐

@mrt01 Kredi çekerek de yapabilirsiniz.

• arkadaslar bende bir sey sormak istiyorum kiz arakdasimdan 10+ bin alip,ustune de kendim ekleyip pesin araba almak istiyorum,calisma iznim ssnim var fakat birikim olmadigi icin sikitnti cikar mi acaba diye merak ediyorum

• @benjaminblacks PROBLEM OLMAZ

• @semavi bey merhaba. İlk greencard başvurumuzdan bugüne kadar sizin videolarınızı izledik, tavsiyelerinizi dinledik. Şimdi Amerika'ya ilk adımımızı atma zamanımız yaklaştı, aklımdaki bir araç hakkında sizin görüşünüzü almak isterim. Ben Türkiye'de Toyota Avensis kullanıyorum ve önceki araçlarım da genellikle Toyota idi, çok fazla arıza görmedim. Ama baktım tekleme var, arızalı bobinimi bulur kendim değiştiririm, rölanti dalgalanır gaz kelebeğimi söker temizler takarım, elim az çok anahtar tutar ama Amerika'da apartment yaşantısında bu işler olmaz gibi. İlk geldiğimizde hem model yılı hem mileage gözeterek almak isteyeceğimiz Toyota'lar bütçemizin üzerine çıkıyor. Ben de yerli bir araç alayım, en azından parçası ucuz olsun, hem bagaj hacmi ve yükleme kolaylığıyla bebek puseti vs ile seyahati kolaylaştırsın hem de bütçeye uygun olsun diye düşünerek Dodge Journey SE almak istiyorum. Bu araba Türkiye pazarına Fiat Freemont olarak girdi ama fazla tutulmadı, tanımıyoruz. Fabrika verilerine göre yakıt tüketimi benim alıştığım araçlardan mutlaka daha fazla (Avensis 25 mpg, Journey 19 mpg gibi). Gittiğim bölgede bütçeme göre temiz bir Journey bulabilir miyim bilinmez tabi ama ben de ilk gittiğimde bir an önce para kazanmaya başlamak için doordash yapacağım için merak ediyorum. Sizce bu araçlar nasıldır?

• Marka ve modelden bağımsız olarak söylüyorum sadece tecrübelerim amerika da ikinci el araba almayı asla tavsiye etmiyorum.Çünkü burada yaşayanlar bilir burada insanlar arabayı a noktasından b noktasına ulaştıran bir araç olarak gördüklerinden ve ulaşılması kolay olduğundan ne bakımlarını doğru dürüst yaptırıyorlar ne de düzgün bir biçimde kullanıyorlar.Bu nedenle nacizane tavsiyem toyota ve ya honda nın en baz modeli en boşu da olsa tabi imkanınızda var ise sıfır almanızı tavsiye ederim.7500$ hiç bilmediginiz arabaya vermektense o pesinatla burada cogu galerı size araba verir sıfırını tercih edin.

• @çotonak28 Sahislardan degil ama guvenilir dealerlardan cok eski olmamak (bence 7-8 yastan eski olmamasi ve cok yuksek mileage olmamasi) sartiyla ikinci el arac alinabilir. Ama yine de her zaman kusursuz, hasarsiz olma durumu yok. Artik sansiniza kalmis!

Obur taraftan, sifir araba alirken eger kredi skoru iyi degilse ve duzenli bir is yoksa, ne kadar down-payment oderseniz odeyin, faiz oranlari yuksek olacaktir.

Ben, hem down-payment hemde aylik odeme imkani varsa, ve eger arabayi en az 4-5 yil kullanmayi hedefliyorsaniz, sifir araba almayi tavsiye ederim. Kisa sureligine alacaksaniz, ikinci el araba maddi acidan daha mantikli olacaktir.

Benzer Başlıklar

• kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
  • Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba ehliyet
    2k
    30 Oy
    2k İleti
    375k Bakış
    Gürhan KuraşG
    Eger kuzey virginia'da ehliyet alacaksaniz ve cok da tecrubeniz yoksa tyson's corner gibi yogun trafik yerlerdeki dmv'ler yerine chantilly'deki dmv'yi tercih edebilirsiniz. kendi tecrubemden bahsetmek gerekirse etrafi tanimadigim icin sirf yakin diye ilk kez tyson's corner'da road test'e girdim ve kaldim. Sonraki icin chantilly'deki dmv'de girdim ve gectim. 5-6 dakikalik bir rotasi var (youtube'da rotayi gosteren hintli kardeslerimiz de var) ve yollar baya sakin, examiner da guler yuzluydu. Ayrica sunu da belirtmek isterim gocmen vizesiyle de gelseniz virginia'da 6 ay boyunca turk ehliyetinizi kullanabilirsiniz. 60 gun kurali sadece baska eyaletlerden virginia'ya tasinanlar icin gecerli. Bunu DMV'deki gorevliye sorup ogrenmistim, ama siz yine de ehliyetinizi bir an once alin yabanci ehliyetlere sigorta daha yuksek cikabiliyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k