@demireser, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@semavi bey merhaba. İlk greencard başvurumuzdan bugüne kadar sizin videolarınızı izledik, tavsiyelerinizi dinledik. Şimdi Amerika'ya ilk adımımızı atma zamanımız yaklaştı, aklımdaki bir araç hakkında sizin görüşünüzü almak isterim. Ben Türkiye'de Toyota Avensis kullanıyorum ve önceki araçlarım da genellikle Toyota idi, çok fazla arıza görmedim. Ama baktım tekleme var, arızalı bobinimi bulur kendim değiştiririm, rölanti dalgalanır gaz kelebeğimi söker temizler takarım, elim az çok anahtar tutar ama Amerika'da apartment yaşantısında bu işler olmaz gibi. İlk geldiğimizde hem model yılı hem mileage gözeterek almak isteyeceğimiz Toyota'lar bütçemizin üzerine çıkıyor. Ben de yerli bir araç alayım, en azından parçası ucuz olsun, hem bagaj hacmi ve yükleme kolaylığıyla bebek puseti vs ile seyahati kolaylaştırsın hem de bütçeye uygun olsun diye düşünerek Dodge Journey SE almak istiyorum. Bu araba Türkiye pazarına Fiat Freemont olarak girdi ama fazla tutulmadı, tanımıyoruz. Fabrika verilerine göre yakıt tüketimi benim alıştığım araçlardan mutlaka daha fazla (Avensis 25 mpg, Journey 19 mpg gibi). Gittiğim bölgede bütçeme göre temiz bir Journey bulabilir miyim bilinmez tabi ama ben de ilk gittiğimde bir an önce para kazanmaya başlamak için doordash yapacağım için merak ediyorum. Sizce bu araçlar nasıldır?
Delivery yapmayacak olsaydiniz sizin araciniz Volvonun 3.2 motorlu modelleri idi 2008-2015 arasi...
Bu kadar bile kendi isinizi kendiniz gorebiliyorsaniz, ikinci el arac almayi denemelisiniz. Emin olun sifir aracta 2tane ikinci el parasini kaybedersiniz olasi bir geri satma degistirme zorunlulugunda.
Insanlar sifir aractan 15-20k kaybediyor giklari cikmiyor. Ikinci elde 1000 dolar masraf etse ortaligi velveleye veriyor... Cok daha detaylica yazar curuturum sifir arac olayini ama ikinci el araba galerim oldugu icin, her nekadar forumdaki bir cok kisi beni tanisa da, tanimayan birileri farkli dusunur diye yazmiyorum...
Sifir arac ucuz, ekonomik, fiyat acisindan mantikli falan degildir kredi ile... Sadece sizin odeme gucunuz vardir o kadar...
geliriniz yeterli ise ikinci el araca gerek yok, alir gecersiniz. Odemeleri sizi etkilemez, hesap kitap bile yapmazsiniz bir daha... Ama cevremde hangi elektrik firmasinda 1 cent daha dusuk elektrik alirim diyen bir cok kisi sifir arac kovaliyor... Garip.