Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Darwin, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Honda ve Toyota önceliğiniz olsun ayrıca iş için Amazon Flex başvurusu yapın ki ben Denver da 6 ay bekledim kazancı iyi bir de Lyft başvurusu yapın bazen 1 yıllık ehliyet istemiyorlar umarım her şey sizin için iyi olur saygılar

Amazonu duymuştum. Lyft'yi araştırcam. Deneye yanıla kendime bir düzen kurcam bir şekilde. Forumdaki arkadaşların deneyimleri de bu açıdan değerli. Honda ve toyota'yı takibe aldım. Bir kaç markayı da listeye alcam. Uygun bir şey çıkarsa almayı düşünüyorum. Teşekkürler @Darwin

• @volkan1907 Nissan da iyidir, ekleyin listeye.

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Nissan da iyidir, ekleyin listeye.

Ekledim listeye. Genelde japon arabalarını tavsiye ediyorlar. Mekanikten dolayı. Toyota'nın 2. elinde talep çok olduğu için diğerlerine göre fiyatları daha yüksek. Teşekkürler önerin için @MySea

• O fiyat bandinda temiz az yakan bir seyler bulmaya calisin. Bir cok kisi toyota honda falan diyecektir. Eli ayagi duzgun toyota hondayida dusuk milli olursa o fiyata alamazsiniz.

alternatif markalara bakmanizda fayda var. Mitsubishi, mazda, ford chevy vs vs

• @semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

O fiyat bandinda temiz az yakan bir seyler bulmaya calisin. Bir cok kisi toyota honda falan diyecektir. Eli ayagi duzgun toyota hondayida dusuk milli olursa o fiyata alamazsiniz.

alternatif markalara bakmanizda fayda var. Mitsubishi, mazda, ford chevy vs vs

Evet haklısınız düşük milde toyota ve hondalara bakıyorum fiyatlar bütçemi aşıyor. Önerdiğiniz alternatif araçlara da bakcam. Teşekkürler

• @semavi hocam bir Alfisti olarak soruyorum Alfa Romeo'ya bakış nasıl özellikle Houston bölgesinde Stelvio ilanları var ama çok az görülüyor. Bu araçlar sonuçta İtalyanın bayrak gemileri arasında.

• @mrt01, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi hocam bir Alfisti olarak soruyorum Alfa Romeo'ya bakış nasıl özellikle Houston bölgesinde Stelvio ilanları var ama çok az görülüyor. Bu araçlar sonuçta İtalyanın bayrak gemileri arasında.

Fantazi arabasi 🙂 Sevenler var ama bir maserati gibi marka algisi yok elbette.

• @volkan1907 Selamlar ben giriş yapalı 21 gün oldu. Virginia dayım. İlk geldiğimde 6000-8000 ara bulurum diyordum ,ama Ben 2016 model 50k milde ford fiesta htcbk aldım. 8995 dolar dealear ( galeriden) aldım. dmv üzerine geçir satıcaya komisyon felan derken 9800 doları buldu. Facebook marketten 7000-7500 dolara 2015 ford fision gibi arabalar 79k mil diye gitim başka araba satmaya kaltılar. Çok riskli geldi. Benim için facebook market güven vermedi. İyi araba bulanlar var mı var. bana denk gelmedi ve beklemeye pek vaktımde yoktu. Ama mutlaka iyi bir araba ,lift yaparım, doordash te yapayım biraz düşük mil olsun dersen burası için söylüyorum 13500-15000 dolara çıkmak lazım. Bu arada doordash için hibrit araba daha iyi aklınızda olsun. Ben ford arabayı carfax ten buldum. Garantili araba vuruğu çiziği, servis kayıtları var. sorunsuz araba gibi duruyor. Buarada burda araba dealar dan alırsan hemen ertesi gün 4000 dolar düş. Ben bugün satmaya kalksam 5000 bin zor satarım. Sakın yanlış anlama bursaı Türkiye gibi değil. Arabanın değeri aldığın zaman düşer. 9000 aldım 3 ay sonra 8000 satarım dersen kolay kolay satamazsın. Burdakiler de gözü açık olduğu için facbook marketten 4000 bin zor satacak arabayı sana 7500-8000 bine satamaya çalışıyorlar.( Herkesi kastetmiyorum İyi insanlarda var) Onun için ben bir yıl sorunsuz araba olsun. zaten bir yıl sonra istediğin arabayı istediğin şartlarda alabilirsiniz. Şimdide yolunuz açık olsun iyi insanlarla karşılaşsın. u arada doordash yaparım hemen dersen hocam kazın ayağı oyle değil. :)) 1 haftadır doordash hesap için onay bekliyorum tık yok bekleme listesindeyim ve daha çok beklicem gibi duruyor. Hesap kiralarım dersen o ayrı ama ben o bezlere hiç bulaşmak istemedim. Sonraki süreçlerde vatandaşlığa geçiş süreçlerinde bir sorun ile karşılaşmak istemiyorum .

• @ametin-k, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@volkan1907 Selamlar ben giriş yapalı 21 gün oldu. Virginia dayım. İlk geldiğimde 6000-8000 ara bulurum diyordum ,ama Ben 2016 model 50k milde ford fiesta htcbk aldım. 8995 dolar dealear ( galeriden) aldım. dmv üzerine geçir satıcaya komisyon felan derken 9800 doları buldu. Facebook marketten 7000-7500 dolara 2015 ford fision gibi arabalar 79k mil diye gitim başka araba satmaya kaltılar. Çok riskli geldi. Benim için facebook market güven vermedi. İyi araba bulanlar var mı var. bana denk gelmedi ve beklemeye pek vaktımde yoktu. Ama mutlaka iyi bir araba ,lift yaparım, doordash te yapayım biraz düşük mil olsun dersen burası için söylüyorum 13500-15000 dolara çıkmak lazım. Bu arada doordash için hibrit araba daha iyi aklınızda olsun. Ben ford arabayı carfax ten buldum. Garantili araba vuruğu çiziği, servis kayıtları var. sorunsuz araba gibi duruyor. Buarada burda araba dealar dan alırsan hemen ertesi gün 4000 dolar düş. Ben bugün satmaya kalksam 5000 bin zor satarım. Sakın yanlış anlama bursaı Türkiye gibi değil. Arabanın değeri aldığın zaman düşer. 9000 aldım 3 ay sonra 8000 satarım dersen kolay kolay satamazsın. Burdakiler de gözü açık olduğu için facbook marketten 4000 bin zor satacak arabayı sana 7500-8000 bine satamaya çalışıyorlar.( Herkesi kastetmiyorum İyi insanlarda var) Onun için ben bir yıl sorunsuz araba olsun. zaten bir yıl sonra istediğin arabayı istediğin şartlarda alabilirsiniz. Şimdide yolunuz açık olsun iyi insanlarla karşılaşsın. u arada doordash yaparım hemen dersen hocam kazın ayağı oyle değil. :)) 1 haftadır doordash hesap için onay bekliyorum tık yok bekleme listesindeyim ve daha çok beklicem gibi duruyor. Hesap kiralarım dersen o ayrı ama ben o bezlere hiç bulaşmak istemedim. Sonraki süreçlerde vatandaşlığa geçiş süreçlerinde bir sorun ile karşılaşmak istemiyorum .

Merhaba @ametin-k sen de yeniymişsin. umarım her şey gönlünce olur:) buradaki araba piyasasını tanımıyorum. Facebook market de pek güven vermiyor ama içlerinde düzgün insanlar da vardır. Dediğin gibi karşımıza iyi insanların çıkmasını dileyelim:) carfax gibi yerlerden araç almak daha güvenli duruyor. Bütçeme göre bir karar alcam. Şu an için arabaya 10.000 civarı mantıklı olmaz. Türkiye'de ford fiesta kullanmıştım. Focusa göre içi daha dar ama güzeldi. Sıkıntı yaşamamıştım. Düşük milli Fiesta ve focuslar uygun fiyatlara denk gelebilir gibi. Japon araçlara da bakıyorum. Düzen kurana kadar dar bütçeyle çok iyi seçimler yapmak zor ama en azından şu süreçten az hasarla çıkmayı başarırsak iyidir. Evet doordash sırası var daha:) uber için 1 yıl beklemek gerek zaten. Burada alternatif işler bakcam. Boş kalmak istemiyorum. Araç sigortası ilk başta yeni olduğumuz için fazla çıkar galiba. Araç sigortası için ne kadar ödüyorsun?

• @volkan1907 Ben progssive den yaptırdım. 6 aylık 1300 dolara mal oldu ayda 231 dolara denk geliyor. Ama bana çarpma ile ilgili hiç bir paketi kabul etmedi. anlamadım neden böyle yaptı. belki ilerde pakat kapsamları artıyordur

• @ametin-k o zaman sigortaya aylık 200-300 arası gidecek gibi. Teşekkürler cevabın için.

• @semavi şu anda 3. Alfa Romeo aracımı kullanıyorum ve bu arabayı almadan önce Mercedes'i sattım aldım. Oraya geldiğimde ilerleyen zamanlarda İtalyan alevini tekrardan canlandırırız 🙂

• @volkan1907 corolla veya toyota yaris tavsiye ederim

• 2011 model honda civic fd6 çok paraniz gitmez hemde sizi iki sene çok rahat idare eder Lyft ve Uber konusunda, bakimini düzenli yaptıktan omurluk binersiniz.

• @ismailayaz teşekkürler tavsiyeniz için. toyotayı beğeniyorum ama aracın ikinci el piyasası yüksek. şu an için bütçemi aşıyor.

• @sibrikoz teşekkürler 2011 model uygun fiyata varsa bakcam

• @volkan1907, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@ismailayaz teşekkürler tavsiyeniz için. toyotayı beğeniyorum ama aracın ikinci el piyasası yüksek. şu an için bütçemi aşıyor.

Mazda3 ile Toyota yaris fiyati ayni ikinci elde... Halbuki Artik toyota yaris diye bir araba yok 🙂 Mazda2 aslinda o arac...

Arabayi mazda uretiyor...

Ben gecen gun galeriye 2017 modelini 10 cviivarina sattim sanirim...Belki yazmisimdir bunlari daha once,. Alan toyota dealer... Halbuki ayni fiyata mazda3 almak mumkun o fiyatlara ayni donanimda 🙂

Marka algisi yuzunden gereksiz paralar odemeyin...

CVTye camur atilir... Bende sevmem.. Lakin yakin zamanda uretilen toyotalarda da CVT kullanildi bolca..

Velhasil... Butce dusuk ise , temiz ne buluyorsaniz onu alin,,,

Gecen bir sosyal medya grubunda hatun kisi soruyor.. Butce 4-5 k anca... Insanlar 130k milde araba oneriyor.. Mileage cok diye bilmis bilmis onerenleri bozuyor... Toyota honda istiyor, eski model istemiyor 🙂

Sonuc ne mi olacak? Ya butce artiracak... Yada ona istedigi yalani soyleyen birine carpilacak...

• @semavi Hocam, size katki baglaminda, anladigim kadariyla, 2015 ve oncesi uretilen CVT transmissionlarda genelde sorun cikiyor. 2015 sonrasinda bu sorunlari buyuk olcekte duzelttiler. Normal maintenance takvimine sadik kaldiginiz takdirde, CVT ler artik eskisi gibi sorun cikartmiyorlar. Ve yeni model araclarda CVT kullanimi yayginlasmaya basladi.

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi Hocam, size katki baglaminda, anladigim kadariyla, 2015 ve oncesi uretilen CVT transmissionlarda genelde sorun cikiyor. 2015 sonrasinda bu sorunlari buyuk olcekte duzelttiler. Normal maintenance takvimine sadik kaldiginiz takdirde, CVT ler artik eskisi gibi sorun cikartmiyorlar. Ve yeni model araclarda CVT kullanimi yayginlasmaya basladi.

Aslinda bir cok marka belirli bir tarihte guncellemedi. Lakin bir cok kullanici CVTnin yaglarinin sonsuz kullanimli olmadigini bilmiyor. Benim onerim her 30binde degistirilmesi... Bazi sanziman tiplerinde degisim gerekmezken bazilarinda ise gerekiyor CVT olmasa bile...

Mesela dodge Caravan ve ayni sanzimani kullanan araclarda yag degisimi kesinlikle yapilmali.

10ile GM ile Fordun ortak urettigi yeni nesil sanzimanlarda da yag ve filtre degisimi yapilmali 30-40 binde...

Buna karsin ileri volvo, Bmw, Jaguar , Mercedes gibi araclarda degisim bu siklikta gerekmiyor. Mazda toyota gibi araclarda da , klasik sanzimanlarda bu siklikta degisim pek gerekmiyor.

Zaten bir cok marka ortak sanziman kullaniyor... Toyota mazda volvo gibi araclar Aisin markasini tercih ettiler cogu zaman. BMW jaguar audi bazi volvolarda ZF var ve bence cok basarili bir sanziman...

Nissan Subaru Mitsubishi Totota Lexus Honda vs CVTye yanlayanlardan 🙂

Mesela Acura ile Fiat 500 sanzimani bazi modellerde ayni 🙂

• @semavi Nissan servis her 50-60 binde transmission yag degisimi tavsiye ediyor.

Benzer Başlıklar

• 4
  • 19
  • 9
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |