Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐

@MomisCan geçen yıl haziran ayında katıldığım bu forumda bütün deneyimleri okudum ve sizin verdiğiniz mücadele gibi bir mücadeleye şahit olmadım demir yüreklisiniz yaşım 60 çok mücadelelere tanık oldum saygi ile eğiliyorum ben burada kurada çıktığı için kibirlenen karşılaşacakları süreci anlayamayan talihlilere yaşadıklarınızı okumayı tavsiye ederim asla garanti değil emek vermek lazım gidildiğinde kimseyi kırmızı halı ile karşılamıyorlar çalışmak pes etmemek dik durmak lazım forumda kazandığı için kibirlenen sıra gelmeyince panikleyen vize alınca farklı karaktere bürünen birde bana amca :beaming_face_with_smiling_eyes: diyen kimi iyi niyetle kimi art niyetli zaatı muhteremler var ben önce size sonra her vizesini alana vize alamasada hayal kuranlara hayalleri gerçek olmasını dilerim saygılar

• ⭐⭐

@EzgiLera @gucarslan önce herkes çok kızar zaman geçer haklı olduğunu görür sonrasında herkes teşekkür eder bende çok kızmıştım şimdi iyiki var diyorum

• @obenli umarım vizenizi sorunsuz alırsınız. Dürüstlüğünüz ve her şeyi detaylı yazdığınız için teşekkürler forumda farklı bir deneyim okumak güzel :)

• merhaba, bu ileti miydi hatırlamıyorum birisi ingilizcem yeterli olmadigi icin sorulari ezberlemistim diyip ezberledigi sorulari paylasmisti buraya. Arama motorunu kullandigimda maalesef bulamadim. Iletiyi hatirlayan biri baglantisini paylasabilir mi rica etsem?

• @vonmanc mücadelenize hayran kaldım sonuda güzel bitmiş yolunuz açık olsun Amerika hayat deneyimi başlığında güzel bir deneyim okumak isterim sizden

• @rezanclz bu çok iyi olur. Bulursan veya yazan olursa benide etiketlesin lütfen🙏

• @MomisCan Harika bir deneyim paylaşmışsın. Çok ama çok tebrik ederim. minicik bebeklerinle upuzun musmutlu bir hayat dilerim. Dosyasını BNK ya taşımış biri olarak bir iki şey sormak istiyorum.

1. Konsoloslukla Hastane arası uzak mı ulaşımı nasıl sağladınız?
    2. Hava alanı ile Otel arası ulaşımı nasıl sağladınız?
    3. Konsolosluktaki tercüman Türkçe mi konuşuyordu? Ve bunu siz mi talep ettiniz? Bunun için mail mi attınız vs?
    4. Parayı nerde change ettiniz?
    5. oteli hastaneye yakın mı konsolosluğa yakın mı tutmak daha iyi olur?
      şimdilik aklıma takılan sorular bunlar. Yine başka bir şey hatırlarsam izninizle sormak isterim. Şimdiden teşekkürler.

• @Yaman-0 çok teşekkür ederim 🙏🏼

• @aaaizmir Neyse ki her şeye değdi :)
    Çok çok teşekkür ederim 🙏🏼🌸

• @cttl Öncelikle çok teşekkür ederim :)
    Açıkçası maliyet kısmı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ben yolculuk sırasında yalnız ve kadın olduğum için gittiğim ülkelerde hep iyi otellerde kalmayı tercih ettim.
    Toplu taşıma kullanmadım.
    7 ülke gezdim (8 de diyebiliriz. Myanmar biletlerim çöp oldu :) ) ve Özbekistan’da ev kiraladım.
    Gittiğim ülkelerde vize ücretleri ödedim. Bu gibi farklarla sürecimi yaklaşık 6-7 bin dolarla tamamladım.
    Bu masrafa mülakat seyahatimiz dahil değil.

• @EzgiLera Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. 🤗
    Amerika’ya gider gitmez en büyük eksiğim olan İngilizce’yi geliştirmek için çabalıyor olacağım. Hem sosyal hem mesleki anlamda buna ihtiyacım olacak 🙏🏼🌸

• @Flight101 Çok teşekkür ederim 🙏🏼

• @fahriakc Çok çok teşekkür ederim. Umarım siz bu kadar yıpranmak zorunda kalmadan sürecinizi mutlulukla tamamlarsınız.
    Yeni mali yılda bol şans diliyorum 🙏🏼🍀

• @salih-atilla Çok teşekkür ederim. Yazıklarınız beni çok mutlu etti.
    Elbette Greencard çıkması büyük bir şanstı ancak gelinen noktada kendi şansımızı kendimiz devam ettirmemiz gerekti.
    Çok çabalayıp mutlu sona henüz ulaşamamış arkadaşlar var. Kendim için ne kadar mutluysam onlar adına da o kadar üzgünüm.
    Umarım herkes emeğinin karşılığını alır.
    Ve umarım bundan sonraki yıllarda insanlar bu kadar emek vermek zorunda kalmazlar.

• @MomisCan Vay bea müthiş azim yaa... 7 Ülke... Gerçekten ve gerçekten Amerika'da çok mutlu olursunuz ve ilk başlarda herkesin Amerika hikayesi mükemmel olmasa da daha sonradan çok güzel hikayeler okuduk. Sizin de gelecekte hikayenizi - tecrübelerinizi okuruz.. Aman yanlış anlaşılma olmasın , ilk başı kötü gitsin anlamında demedim. İlk 6 ay yada ilk 1 yıl zor oluyor anlamında dedim. (Oryantasyon süreci ciddi şekilde kişiden kişiye , şehirden şehir vs değişik oluyor.) Umarım girer girmez çok güzel bir hayatınız oluşmaya başlar... Syg..

• @gloria çok teşekkür ederim.

Sorularınızı aynı sıra ile yanıtlayayım,

1. Kaldığımız otel konsolosluğa da hastaneye de yürüme mesafesi uzaklıktaydı. Sağ tarafa 15 dk yürüyünce Hastane, sol tarafa 15 dk yürüyünce Konsolosluk.
      Direkt olarak otel adı paylaşmak forum kurallarına uygun mu bilmiyorum o yüzden adını yazmayacağım.

2. Havaalanı ile Otel arası ulaşımı taksi ile sağladık. Yaklaşık 500 Baht (400TL) tuttu.

3. Konsoloslukta tercüman yok. Tercümanı sizin bulmanız gerekiyor.

4. Paranızı havaalanı ve şehir merkezindeki bir çok yerde bozdurabilirsiniz.

“Oteli hastaneye yakın mı konsolosluğa yakın mı tutmak daha iyi olur?” Sorusunun yanıtını ilk cevapta bulabilirsiniz.

• @Redbeard Çok teşekkür ederim.
    Evet haklısınız, tek başına bir insan için bile yeni bir hayat kurmak başta çok zorken 3 küçük çocukla daha da zor olacaktır.
    Ama eminim bunun üstesinden de geleceğiz 🙏🏼
    Sağolun 🌸

• @MomisCan Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MomisCan tekrar tebrikler, çocuklarınız bu deneyiminizi gelecek yıllarda çok güzel anacak ve azimli annelerine müteşekkir olacaklarına eminim.

Önümüzdeki süreçte yolunuz açık olsun, bol şans diliyorum 🙏🏻🍀

• @salih-atilla Baba saygılar

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    907 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    829 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k