Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cttl Öncelikle çok teşekkür ederim 🙂
    Açıkçası maliyet kısmı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ben yolculuk sırasında yalnız ve kadın olduğum için gittiğim ülkelerde hep iyi otellerde kalmayı tercih ettim.
    Toplu taşıma kullanmadım.
    7 ülke gezdim (8 de diyebiliriz. Myanmar biletlerim çöp oldu 🙂 ) ve Özbekistan’da ev kiraladım.
    Gittiğim ülkelerde vize ücretleri ödedim. Bu gibi farklarla sürecimi yaklaşık 6-7 bin dolarla tamamladım.
    Bu masrafa mülakat seyahatimiz dahil değil.

• @EzgiLera Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. 🤗
    Amerika’ya gider gitmez en büyük eksiğim olan İngilizce’yi geliştirmek için çabalıyor olacağım. Hem sosyal hem mesleki anlamda buna ihtiyacım olacak 🙏🏼🌸

• @Flight101 Çok teşekkür ederim 🙏🏼

• @fahriakc Çok çok teşekkür ederim. Umarım siz bu kadar yıpranmak zorunda kalmadan sürecinizi mutlulukla tamamlarsınız.
    Yeni mali yılda bol şans diliyorum 🙏🏼🍀

• @salih-atilla Çok teşekkür ederim. Yazıklarınız beni çok mutlu etti.
    Elbette Greencard çıkması büyük bir şanstı ancak gelinen noktada kendi şansımızı kendimiz devam ettirmemiz gerekti.
    Çok çabalayıp mutlu sona henüz ulaşamamış arkadaşlar var. Kendim için ne kadar mutluysam onlar adına da o kadar üzgünüm.
    Umarım herkes emeğinin karşılığını alır.
    Ve umarım bundan sonraki yıllarda insanlar bu kadar emek vermek zorunda kalmazlar.

• @MomisCan Vay bea müthiş azim yaa... 7 Ülke... Gerçekten ve gerçekten Amerika'da çok mutlu olursunuz ve ilk başlarda herkesin Amerika hikayesi mükemmel olmasa da daha sonradan çok güzel hikayeler okuduk. Sizin de gelecekte hikayenizi - tecrübelerinizi okuruz.. Aman yanlış anlaşılma olmasın , ilk başı kötü gitsin anlamında demedim. İlk 6 ay yada ilk 1 yıl zor oluyor anlamında dedim. (Oryantasyon süreci ciddi şekilde kişiden kişiye , şehirden şehir vs değişik oluyor.) Umarım girer girmez çok güzel bir hayatınız oluşmaya başlar... Syg..

• @gloria çok teşekkür ederim.

Sorularınızı aynı sıra ile yanıtlayayım,

1. Kaldığımız otel konsolosluğa da hastaneye de yürüme mesafesi uzaklıktaydı. Sağ tarafa 15 dk yürüyünce Hastane, sol tarafa 15 dk yürüyünce Konsolosluk.
      Direkt olarak otel adı paylaşmak forum kurallarına uygun mu bilmiyorum o yüzden adını yazmayacağım.

2. Havaalanı ile Otel arası ulaşımı taksi ile sağladık. Yaklaşık 500 Baht (400TL) tuttu.

3. Konsoloslukta tercüman yok. Tercümanı sizin bulmanız gerekiyor.

4. Paranızı havaalanı ve şehir merkezindeki bir çok yerde bozdurabilirsiniz.

“Oteli hastaneye yakın mı konsolosluğa yakın mı tutmak daha iyi olur?” Sorusunun yanıtını ilk cevapta bulabilirsiniz.

• @Redbeard Çok teşekkür ederim.
    Evet haklısınız, tek başına bir insan için bile yeni bir hayat kurmak başta çok zorken 3 küçük çocukla daha da zor olacaktır.
    Ama eminim bunun üstesinden de geleceğiz 🙏🏼
    Sağolun 🌸

• @MomisCan Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@MomisCan tekrar tebrikler, çocuklarınız bu deneyiminizi gelecek yıllarda çok güzel anacak ve azimli annelerine müteşekkir olacaklarına eminim.

Önümüzdeki süreçte yolunuz açık olsun, bol şans diliyorum 🙏🏻🍀

• @salih-atilla Baba saygılar

• @MomisCan gerrçekten size helal olsun.Verdiğiniz mücadele resmen azmin zaferi.Amerika’da ailenizle mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.

• @MomisCan

Sevgili Buket, daha önce de söyledim; azmin insanlara örnek olacak.

Sezen ablanın da dediği gibi,

"Bir şarkı gibiyim, umutlu, taze,
    Bir bahar sabahı gibi
    Bir şarkı gibiyim, umutlu, taze
    Bir bahar sabahı gibi
    Gülümse…”

• ⭐⭐

@cemal1153 eyvallah kardeşim belki ben çok hassasım ama kazandım diye forumda kibirlenenlere vize alsan bile abd hayatta kalma mücadelesine hazır ol demek istiyorum orası güvendiğiniz dağlara kar yağan yer kimseyi kırmızı halı ile karşılamıyorlar al sana ev iş demiyorlar nerdenmi biliyorum forumda yazanların deneyimlerinden

• ''TEBRİKLER VİZENİZ ONAYLANDI.''
    14 Ağustos'taki mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim randevu saatim 8.00'deydi. İçeride pasaportumu alıp vize çeşidini sorduktan sonra arkasına etiket yapıştırdılar. Öncelikle sıra bana geldiğinde 330 dolar ödeme yapıp makbuzumu aldım. Daha sonra ise belgelerimi teslim etmek için sıraya girdim. Teslim ettiğim belgeler;
    -Pasaport
    -İki adet fotoğraf
    -Sağlık raporu
    -Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    -Son 6 aylık banka hesap dökümü (Hesabımda 9k dolar ve 4k euro vardı.)
    -Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    -Diploma ve kopyası
    Bunları teslim ettikten sonra görüşme için beklemeye başladım. Belgeleri teslim ettiğim bankodan tekrar çağırdılar ve e devletten mezuniyet belgemi çıkartmamı söylediler. Görüşme sırası bana geldi. Mülakatımı İngilizce yaptım. Yemin ettirip parmak izlerini aldıktan sonra sordukları sorular;
    -Daha önce hiç evlendin mi? - Hayır
    -Daha önce hiç Türkiye dışında yaşadın mı? - Hayır
    -Üniversitede hangi bölümü okudun? -İngilizce öğretmenliği
    -Şu an ne iş yapıyorsun? -İngilizce öğretmeniyim
    -ABD'de nereye gitmeyi düşünüyorsun? -New Jersey
    -Orada tanıdıkların var mı? -Evet, akrabalarım var.
    -Ne iş yapmayı düşünüyorsun? -Babysitter, daha sonra kendi mesleğimi yapmayı düşünüyorum.
    -Tebrikler vizeniz onaylandı.
    Çok fazla stres yapmıştım bu dönemde AP'ye kalan çok kişi görünce. Bende de sorunlar çıkar küçük bir hatadan onaylanmaz gibi düşünüyordum. Ama her şey sorunsuz ilerledi ve yıllardır hayalini kurduğum vizem onaylandı. 🤗

• ⭐⭐

@tugceayilmaz bu heyecanları bende yaşadım boşuna sorun olmayacak konuları dert ederek kendi kendime sıkıntı yaratmıştım vize alınca her şeye değdi demiştim şimdi sizin için hayallerin gerçekleşmesi zamanı başarılar ayağınıza taş değmesin

• @tugceayilmaz hayirli olsun

• @tugceayilmaz vizeniz hayırlı olsun 🙂

• @MomisCan Bangkok United olarak harika bir başarı öyküsüne tanık olduğum için şanslıyım 🙂 Yüz yüze görüşemesek de her adımda sürekli bilgi paylaşımı ve süreç aktarımı yaptık, benden önce vizesini alan bu güzel aile için kendim almış kadar sevindim. Tabi bi 10 gün kadar sonra da ben aldım 🙂

Bir gün bir yerlerde sen ve eşinle bir araya geliriz elbet, kahve borcumu unutmadım, tekrardan yolunuz açık olsun, görüşürüz 🙂

• @MomisCan Bir annenin zaferi, okurken yasadiklarinizin tum hissi biz karsi tarafa gecirdi. Umarim tum greencard kazananlarina ilham olur, ve bizlerde greencardlarimizi aliriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |