Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera Dizi izler gibi gözümde canlandı, gözümde korkmadi değil 😊 Acaba ailece değilde ilk önce kendim mi aos yapsam diye düşündürdü bana. Umarım bundan sonraki hayatınızda şans hep sizden yana olmaya devam eder.

• @EzgiLera , yeni episode'lari sabirsizlikla okumak icin bekliyor herkes arayi acmadan vaktiniz olunca yazin 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@EzgiLera Dizi izler gibi gözümde canlandı, gözümde korkmadi değil 😊 Acaba ailece değilde ilk önce kendim mi aos yapsam diye düşündürdü bana. Umarım bundan sonraki hayatınızda şans hep sizden yana olmaya devam eder.

Bence ailenizden ayrılmamak en doğru karar olur. Aileniz her zaman sizin destekçiniz olacaktır 🙂

• @EzgiLera bebeğimiz daha 2 aylık o yüzden korkuyorum açıkçası, İngilizce'de yok malesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@EzgiLera bebeğimiz daha 2 aylık o yüzden korkuyorum açıkçası, İngilizce'de yok malesef.

Neyse ki numaranız 24k. İngilizce öğrenmeye hemen başlasanız gelmeden B1 düzeyinde İngilizceniz olur 🙂

Hele ki bebeğiniz daha 2 aylıkken ailesiz daha da zor. Bebeğinizin en güzel zamanlarını kaçırmak istemezsiniz.

Bence AoS cebinizde yedek olarak dursun çünkü süreci daha uzun. Öncesinde dosya taşıma alternatiflerini değerlendirin, ailece daha kolay olabilir o seçenek.

• ⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan ingilizcenin hayati önemi var.

• Merhabalar belki buranın konusu değil ama forumda araştırdım ama bulamadım. Bilgisi olan yanıtlarsa çok teşekkür ederim yada ilgili başlığı söyler ise ona göre ilgili başlığı da okuyabilirim.

Amerika'dayken Türkiye seyahati için Amerika üzerinden Türkiye için araç kiralayan oldu mu? Tecrübe eden var mı? Her hangi bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Tecrübenin "+/-'leri" hakkında bilgi verirse çok sevinirim. (Maliyet açısından da demiyorum , o kısma ayrıca bakacağım.)

• @Redbeard , bende 1 hafta sonrasi icin araba kiralayacagim Ist icin , cok dogru zamanda bu soruyu sormussunuz 🙂 Araba kiralayan arkadaslar deneyimlerini hangi firmadan memnun kaldiklarini vs yazarlarsa cok sevinirim.

• Yasaklı

@AE123 budget yada avis

• @EzgiLera Çok teşekkürler sağolun

• Merhaba arkadaslar
    Ilk aylarda onceden Amerika'ya gelis ev tutma gibi surecleri sizlerle paylasmistim. Buraya linki birakiyorum okumak isteyenler icin.
    Biraz uzun bir ara oldu ama guncelleme yapmak istedim. Amerika'da en zor olan ilk yili atlattik bunu hem maddi hem manevi olarak ben boyle dusunuyorum. GC surecini takip ederken odak noktasi vize oluyor tamam ABD'de yasanilacak yer secimi ve diger soru isaretleri oluyor ama ilk yill her anlamda yorucu oluyor. Oncelikle is olarak hala Amazon depo'da calisiyorum haftalik 40 saat ve mesai oldukca gitmeye calisiyorum. Mesai olmazsa Uber Delivery yaparak destekliyorum. Bu ay sonu ABD ehliyetim 1 yillik olacagi icin Uber yolcu tasimaya baslayacagim. ( SSN elime gec ulastigi icin gelir gelmez ehliyet alamadim 45 gun civari gecikmeli oldu) Chicago'da 1 yillik ABD ehliyeti gecmisi istiyor Uber yasa geregi ( farkli yollarla bu asilabiliyormus ama ben yapmadim ve 2 hafta kaldi su an itibariyle ). Uber Musteri destek hattindan teyitli olarak bunu soyluyorum. Kizim 2.sinifa baslarken gelmistik gercektende burada defalarca soylendigi gibi en kolay onun sureci oldu. Okula alisti ingilizcesini surekli gelistirdi ve buradaki parklar olsun ,aktiviteler olsun sevdigi icin onun sureci kolay oldu. Ben is konusunda kendi meslegimle ilgili isler icin bu yil community college gibi bir sey ile sertifika yada bolum bitirerek destekleyerek kendi isime gecme hedefim var ama bir taraftan para kazanmak icin zamani yonetmeye calisacagim (burada zaman yetmiyor biliyorsunuz 🙂 ) tabiki bakalim nasil olacak bende henuz tam karar verebilmis degilim.
    Ilk yilimizi iyisiyle kotusuyle atlattik ilk yazimda isin psikolojik tarafindan bahsetmistim gercekten bu kismi cok onemli hem pozitif dusunup elimizden geleni yapmamiz gerekiyor cunku burada moral bozmak , ozlem gibi duygularin etkisiyle ozellikle depresif Chicago kisinda cok kolay olabiliyor ama hep olumlu tarafindan bakip kendinizi motive etmenizi tavsiye ediyorum.

Sagliacakla kalin.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Djordan023 Djordan023 

• Oğlumu liseye kayıt ettirdim.
    4 doz ilave aşı vuruldu. Bunlardan üç tanesi zorunlu, bir tanesi isteğe bağlı ama öneriliyor.

Okul idaresi de, sağlık ocağı da (sanırım bizdeki karşılığı bu olur), son derece ılımlı yaklaştılar.

Birkaç gün önce de oryantasyona gittik. Son derece eğlenceliydi.

• @Henry-bloor firma anlamında değil kiralama firmaları vs biliyoruz. Tecrüne anlamında bilgi lazım. Örneğin: Rezervasyon ile ilgili sıkıntı yaşandı mı? Booking yada kayak üzerinden yapılan ödeme haricinde bir ödeme talep edildi mi? Yada örneğin: Siz zaten türksünüz, amerika rez. kabul edemiyoruz vb. durumlar. Çünkü dün "Avis" üzerinden fiyat baktım, Amerika fiyatları ile ciddi bir fark görünüyor ya. Sanki Amerika üzerinden rez. yapmak mantıklı gibi geldi bana. Bugün fiyat araştırmasına devam edeceğim...

• Yasaklı

@Redbeard tamam işte budget usa yada avis usa den kiralama yapın neden discrimination yapsınlar ki ?

• @Henry-bloor Teşekkürler. İhtiyaç olur ise (Planlamama göre) öyle yapmayı düşünüyorum..

• @Redbeard , rica etsem hangi siteden , havalani , firma ve gunluk kiralama gibi detaylari yazabilir misiniz benimde bu haftasonu rezv yapmam lazim uygun bir deal bulduysaniz bende bakmak isterim.

• @AE123 ben https://www.kayak.com/ sitesi üzerinden baktım. Daha sonra Avis Türkiye sayfasına girdim ve tutar karşılaştırdım. Amerika daha ucuz gibi göründü bana, Rezervasyon detaylarını karşılaştırmadım. Örneğin Avis'in sitesinde 1 aylık bir araç kiralama baktım ve 4.000 km limit koymuşlardı. Kayak üzerinden baktığımda daha sonra dan booking üzerine de link verdi oradaki araçlarda "KM" sınırı yoktu. Sadece aklıma takılan şu oldu o kısım ile ilgili ne yapmak gerekiyor bilemedim. Buradan sanki ödeme yapmak daha mantıklı gibi. TR iken tutar değişirse bir şey yapamam gibi hissettim. Emin olamadım tabii.. Aslında Amerika'dan TR için araç kiralamış birisinin tecrübesini okusaydık süper olacaktı...

• ...........

• Yasaklı

@Redbeard anladım,sakın trsitesine bakma sixt enterprise budget hertz national aşağı yukarı aynıdır hep usa sitesine bakın en ucuzu genelde budget alıyor. Hizmet kalitesi tavan,öyle tr deki bigi kredi skoru saçmalığı yok. Kayak falan iyidir ama supplier dan direk almak hatta coupon ile ucuza getirmek mümkün.Birde ileride amex al onun sigortası var 100 dolar altı fee kartlar için primary coverage sağlar 100k ya kadar kaza bela karşılar 48 güne kadar sadece 25 dolar ödersin sigortaya kafan rahat

• @Henry-bloor Çok sağol bilgilendirme için...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |