Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @iskorpitx forumdaki ds260 formunu doldurma videosunu izlerseniz hepsinin cevabı vardı

    1. güncelleyin bir şey olmaz
    2. kesinlikle mülakatta yada öncesinde güncelleyin asla giriş sırasına bırakmayın
    3. sorun olacak bir detay değil ama tavsiyem mülakat esnasında sorulan sorulara daha net ve doğru cevaplar vermeye bakın
    4. aşı kartınız varsa sunabilirsiniz

  • @Cansu-mer bende mail attım kcc ye onaylanırsa bildiririm iletisimde olalım


  • @smartcells yazdıklarınıza yürekten katılıyorum.Benim ingilizcem İyi seviyede olmasına rağmen Amerika’ya her gidişimde çok zorlandım.Çünkü adamlarda ne gramer var ne gerçek ingilizce.Şimdi zaman buldukça daha çok şey izliyorum


  • @onurakbas tekrardan hayırlı olsun. İlk adımı attık. İnşallah viyanaya taşıyanlar olarak hepimiz mutlu sonla buraya mülakat deneyimlerimizi yazma fırsatı buluruz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @iskorpitx

    1- Dosyanızı taşımayı planladığınız konsolosluktan mülakat tarihi aldıktan sonra güncellemeler için dosyanızı açtırın ve ilgili güncellemeyi yapmanızı tavsiye ederim.

    2- Birinci sorunuz kapsamında dosyanızı açtırınca GC ve SSN’in gideceği bu adresi de güncellersiniz. Olmaz ise sorun değil, mülakat öncesi evrak teslim esnasında yeni adresi bir kağıda yazarak görevliye teslim edin lütfen.

    3- Birinci sorunuz kapsamında dosyanızı açtırınca ilgili güncellemeyi yapmanız yararınıza olacaktır, asıl talihli olmasa da mülakat esnasında eşinize ne iş yaptığı sorulursa form ile aynı cevabı vermesi yararınıza olacaktır (asıl talihliyi siz olarak düşünerek cevapladım, eşiniz beneficiary)

    4- Sorun olmaz, mülakat öncesi sağlık kontrolünde eksik aşınız var ise zaten olacaksınız ve mülakat öncesi size verilecek sarı zarf içerisinde olduğunuz aşılar belirtiliyor olacak.


  • @Emre-Kurtulmuş aceleyle bu forumla tanışmadan önce izlediğim bir video ile doldurdum. Sonrasında emin olmak için sormak istedim. Değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. @ATS16 hocam her sorduğum soruya çok hızlı ve çok açıklayıcı bir şekilde cevap veriyorsunuz. Size ayrıca teşekkür ediyorum. Hayat size sizin gibi yardımsever insanlar çıkarsın.


  • @blueboy21 mesajın gözden kaçmış kusura bakma hocam. Vizem yok pasaportum ve eşimin pasaportu boş. Schengen çilesini nasıl halledeceğiz bakalım


  • Değerli forum üyeleri süreç içerisinde istisnai bir durum aklıma takıldı; Almanya doğumluyum(Almanya'ya vizesiz giriş imkanım yok) bu nedenle EU'dan çekilişe girdiğimi biliyorum ancak Almanya ile şuan hiç bir bağlantım yok ve oturumum Türkiye'de bu durum ile ilgili bilmem gereken atladığım birşey var mı ? Veya bu durumun artısı veya eksisi var mıdır acaba ?


  • Merhabalar. Bir konsolosluğun geçen dönem case nolarını hangi aylarda mülakata soktuğunu nasıl öğrenirim ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Değerli forum üyeleri süreç içerisinde istisnai bir durum aklıma takıldı; Almanya doğumluyum(Almanya'ya vizesiz giriş imkanım yok) bu nedenle EU'dan çekilişe girdiğimi biliyorum ancak Almanya ile şuan hiç bir bağlantım yok ve oturumum Türkiye'de bu durum ile ilgili bilmem gereken atladığım birşey var mı ? Veya bu durumun artısı veya eksisi var mıdır acaba ?

    Bilgilerinizi doğru girdiyseniz herhangi bir artısı eksisi yok.


  • @iskorpitx
    Merhabalar, KCC sizden herhangi bir adres beyan etmeden dosya transferini gerçekleştiriyorken, neden hiçbir bağlantınız olmayan bir adresle formunuzu ilişkilendiriyorsunuz ki?
    Adresini vermiş olduğunuz otel ile ilgili olası bir sorun oluşursa sürecinizi uzatma ihtimalinin olduğunu unutmayınız.


  • @ugursway
    Merhaba, kendim tecrübe ettiğim ve burdan diğer arkadaşlardan okuduğum kadarıyla, son bir iki haftadır ısrarla mülakat esnasında kalacağınız adresi istiyorlar.
    Ben iki kez mail atmıştım, red gelmişti. Sonra maili okuduğumda özellikle adres istediklerini farkettim. Adresi ekleyip gönderince çat diye taşıdılar.

    Belki ısrar edilse, 5.-6.maillere gidilse yıldırıp adressiz de taşınabilirdi. Ancak gerek görmedim. Kalabileceğim bütçede bir otel seçtim, adresini gönderdim.

    “Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview.”


  • DV2025 Excel tablosuna bakınca şimdiden 160 civarı kişi için dosya taşıması yapılmış görünüyor. Kaç kişi için vize talebi olacak bölümünü doldurmayanlar hariç rakam. Excel tablosunu güncellemeyenleri de düşünürsek sadece yeşilkart forum dan 200 civarı vize talebi ANKARA dışından oluşmuş durumda.


  • Merhaba, piyasada vize danışmanlık firmaları var, vize randevusunu öne çekebiliyorlarmış, 1800 dolar para istiyorlar. Sizce mantıklı mı bu firmalara para ödemek? Bir de Kasım da Amerika’da olacak seçim bizim süreçlerimizi etkiler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @RuhunGemisi kazandığınızı öğrendiğiniz esnada ekranda karşınıza çıkan mektubun altında CN yazan bölümde "Foreign State Chargeability" ve "Post" kısımlarında ne yazıyor?


  • Arkadaşlar Avusturya nın geçen yıl ki rakamlar belli. Ocak ayından önce EU dan sadece 3 kişi vize alabilmiş. Nispetn düşük numarayla Vienna ya taşıyıp hemen mülakat alınabileceğini düşündüren nedir? Ben mi yanlış analiz yapıyorum?
    austria-dv2024.png


  • @yalcin61 buradan bir analiz çıkartabilirsiniz. https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html


  • @EzgiLera tekrar merhaba ilişkimizin geçmişini kanıtlarım ama evlilikten sonrası ne gibi kanıtlara ihtiyac olur ikimizde burada hayat dusunmedıgımızden ayrı bir eve çıkmayacağız en fazla o bana tasınır o yuzden ortak bir kira sözleşmesi ve faturası olmucak


  • Case no yüzünden dosyamı taşımak istiyorum schengen vizemde yok dosyamı Hong Kong mu yoksa kuala lumpura mı taşımalıyım önerisi olan var mı


  • @semihkomuscu dvcharts dan iki ülkenin de geçmiş verilerine bakın hangisi en çok onay vermiş, hangisi yüksek CN lere onay vermiş ona göre karar verin isterseniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum