• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. blueboy21
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 59
    • Takipçiler 12
    • Konu 0
    • İleti 195
    • En İyi 90
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

blueboy21

@blueboy21

222
    İtibar
    488
    Profil Görüntülemeleri
    195
    Takipçiler
    59
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

blueboy21 Takip etme Takip Et

blueboy21 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Hong Kong ABD Konsolosluğu’nda DV Lottery Mülakatım – Bir Yolculuğun Son Durağı

Bazen aylarca, hatta yıllarca zihninizde kurduğunuz bir an vardır…
      DV Lottery sürecim benim için tam olarak böyleydi. Numaram EU21600’dü ve temmuz ayında current olduğumu gördüğümde, aylarca beklediğim yolculuğun son virajına girdiğimi anladım. Mülakat tarihim 8 Ağustos, sağlık muayenesi ise 22 Temmuz’da Dr. Nicholson’da.

Zaten current olur olmaz kcc’den mülakat tarihini öğreniyorsunuz. Sonrasında başka kaygılarınız ortaya çıkıyor.
      Belgeleri, planları, uçak biletlerini, oteli… Her detayı tek tek tamamladım. Bir yandan da içimde bir merak, bir tedirginlik, bir umut…

** Sağlık muayenesi netleştikten sonra herkese ilk önerim sağlığa dair tüm randevuları halletmek olacak. Aile doktorumuza durumu anlattıktan sonra devlet hastanesine ve tüberküloz testi yapan kuruma yazı yazmasını istedik. Sonrasında da o yerlere gidip testleri olduk.

** Aşılar eksikse onları halledin.

NOT: DR. Nicholson’daki doktorla konuştum. Adamlar sadece bulaşıcı hastalık var mı yok mu ona bakıyor, kendisine bu kişi zarar vermiş mi, mental açıdan ok mi değil mi ona bakıyorlar. Ciğer filminde bulaşıcı hastalığa dair bir şey yoksa ufak tefek şeylere kimse takılmasın. Doktorların umurunda değil.

Konaklama: Hopewell Hotel Deneyimi
      Hong Kong gibi yoğun bir şehirde ferah bir oda bulmak zor. Hopewell Hotel bu açıdan tam bir kurtarıcı oldu. Odası gerçekten genişti, camdan baktığımda şehrin hem karmaşasını hem de düzenini aynı karede görebiliyordum. Her yere yürüyerek gidebilmek ise büyük rahatlık. Bebekli ve küçük yaşta çocuğu olan ailelere bu oteli gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bekar arkadaşlar için bir tık pahalı kaçabilir.

Mülakat Öncesi Bir Nefes: Tokyo
      Mülakattan önce kendimize küçük bir mola verdik ve Tokyo’da 1 hafta kaldık. Orada zaman hem yavaş hem de hızlı akıyor gibi. Değerlendirmek isteyen arkadaşlar için müthiş bir deneyim olabilir. Tavsiye ederiz.
      Döndüğümüzde tekrardan Hong Kong’u gezmeye başladık.
      Bazı arkadaşlar “gezilecek çok yer yok” demişti ama biz nereye baksak yeni bir sokak, yeni bir tat, yeni bir hikâye çıktı karşımıza.
      Yemeklerde dünyanın her mutfağını bulabiliyorsunuz.
      Fiyatlar biraz yüksek ama kalabalığın ve çeşitliliğin içinde bu çok göze batmıyor.
      Hava nemliydi ama Tayland kadar boğucu değil.
      Buda heykeli, boğaz turu, parkları, ocean park, tapınakları,balıkçı köyü,disneyland, ladies market, gece pazarı, viktoria tepesi ve dahası.

Sağlık Muayenesi (22 Temmuz)
      Dr. Nicholson’ın kliniği sakin, personel güleryüzlü. Gittiğimizde elimizde pasaportlarımız, DS-260 onay sayfamız ve aşı kartlarımız hazırdı. Röntgen, kan testi derken işlemler hızlıca tamamlandı.
      Belgelerimiz mülakattan 3-4 gün öncesinde hazır oldu. Bu aşama biraz mekanik ama oradan çıkınca “Bir adım daha tamamlandı” hissi insana iyi geliyor. Bazı arkadaşları tekrardan çağırdılar. Ama bir şey çıkmadı.

Mülakat Günü (8 Ağustos)
      Sabah erkenden kalktık. Konsolosluğa direkt taksiyle gittik. Hava çok aşırı nemli. Yürümek çok terletiyor insanı. Oraya yaklaşırken attığım her adımda “Bittiğinde hayatımız değişebilir” diye düşündüm.
      Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ikinci bankoya yönlendirildik. Burada belgeler toplanırken aynı zamanda ufak bir ön mülakat yapılıyor. Sorular basit ama dikkatli soruluyor. Bence arkadaki konsolosa buradan onay gidiyor. Evli ve 2 yaşındaki kızımın tüm evraklarını vermek yaklaşık 25 dakika sürdü.

*Tüm belgeleriniz hazır olsun. Yüzünüzden tebessümü eksik etmeyin. Biraz stres normal ama çok strese kapılmamaya çalışın zaten benim gördüğüm burada vize onayından ziyade vize zaten verilmiş ama alacak kişi gerçekten kendisi mi değil mi onun confirmation’u yapılıyor. Anne kızlık soy ismi, ds 260 formundaki bilgilerle kıyaslama vb.

Benden lise mezuniyeti, çevirisi, formül a, formül b, evlilik cüzdanı fotokopisi 2 tane, 2’şer tane foto vb. klasik belgeleri istedi. Ekstra dikkatinizi çeken bir belge yok.

İşyerime dahil herhangi bir şey sorulmadı. Ama bazılarına soruluyor. SGK kaydı vb.

Sorulan Sorular

Daha önce başka bir evlilik yaptınız mı?
      Amerika’ya daha önce gittiniz mi? Vize reddi aldınız mı? Evetse, deden?
      1 seneden uzun süre başka bir ülkede yaşadınız mı?
      Hepsi net sorulardı, ben de net cevapladım. Konsolos bana vizemin onaylandığını söylediğinde… O an kelimeler havada asılı kaldı. Yüzümde hafif bir tebessüm, içimdeyse büyük bir rahatlama vardı. Zaten tam anlamıyorsunuz. Gerçekten oldu mu, bitti mi bu iş vb.

Sonrasında vize basılma süreci başlıyor. İnsan pasaportunda net görene kadar emin olamıyor. Bunu eminim tüm arkadaşlar yaşamıştır 🙂

Bu Süreçten Çıkarımlarım
      Belgeleri toplu verin: Aile olarak gidiyorsanız evrakları tek tek değil, istenen belgeyi tüm aile için bir arada verin. Formül A’ları birlikte vb.
      Tercümeleri mutlaka kontrol edin: Bizde bir belgede hata vardı; uçağa binmeden önce tekrar çevirtmek zorunda kaldık. Has no military service yazmış mesela.. Has no military service (obligation) yazmalıydı ya da daha başka gibi. Ama dikkat etmesek patlayabilirdik.
      Hazırlıklı olun: Fazladan evrak götürmek bazen gereksiz gibi görünüyor ama orada “Keşke alsaydım” dememek için önemli. Bazı arkadaşları sıkıştırabiliyorlar.
      Dijital kopyaları bir yerde saklayın: Biz tüm belgeleri WhatsApp grubumuza yükledik. Ne olur ne olmaz diye.

Son Söz
      Bu süreç, sadece belgelerle değil, sabırla ve duygularla da ilgili. Bazen yoruyor, bazen bekletiyor, bazen umutlandırıyor. Ama o gün geldiğinde… Hepsi bir anda anlam kazanıyor.
      Bu yolculukta yanımda olan, fikir veren, destek olan herkese teşekkür ederim. Umarım bu satırları okuyan herkes bir gün aynı mutluluğu yaşar.
      Herkese bol şans. 🍀

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      B
      blueboy21
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Amerikada ve birçok farklı ülkede bulunmuş birisi olarak şunu belirtmek istiyorum. Belki birilerine faydası olur.

*Hiçbir şeyi kişisel algılamayın. Direkt iletişimi tercih edin. Türk kültüründe 'ima' çokça kullanılıyor. Direkt bir şeyi söylemekte sıkıntı yaşıyoruz ama yurtdışında bu başınıza iş açabilir, insanlar sizi anlayamadıkları için arkadaşlık konusunda da çekingen davranabilirler.
      *Kimse sizin anneniz babanız en yakın arkadaşınız değil. Kimseden o iyi niyeti ya da samimiyeti beklemeyin. Ki orası "ben merkezli" bir ülke.
      *ABD'de paran kadar varsın. Statü tamamen para üzerine kurulu. Bu bir yönden iyi aslında. Yok şu parti, yok şu cemaat olayı benim deneyimlediğim kadar yok. Toplumun ihtiyaçlarına, potansiyel sıkıntılara odaklanıp bunların üzerine iş fikri kurmayı deneyin.
      *Üniversite mezunlarına ciddi saygı gösteriyorlar. ABD'de kesinlikle bir alanda uzman olmak lazım.
      *Turist olarak gidip, 3-5 eşe dosta foto atıp hava atmaktan ziyade orada uzun vadeli nasıl kalırsınız, nasıl bir gelir modeli inşa edersiniz bence bunları iyice araştırın. 350 Milyon nüfusa ne satarız onu düşünmemiz lazım.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      B
      blueboy21
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap Hanım, şöyle dikkatlice takip ediyorum da o kadar insanı rahatlatan bir üslubunuz ve cevaplarınız var ki, tam endişeye kapılır gibi oluyorum ve sizin bir mesajınıza denk geliyorum.

Tamam ya böyleymiş diye rahatlıyorum tekrardan.
      İyi ki varsınız. Her şey gönlünüzce olsun.

Bu süreçte herkesin hikayesi, dertleri, beklentileri, karakteri çok farklı.
      Raahtlatıcı cevaplar, doğru yönlendirmeler o kadar değerli ki.

Çok teşekkürler.

B
      blueboy21
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Arkadaşlar selam, maalesef şöyle bir durum söz konusu. Türklerde inanılmaz bir hasetlik durumu var. Akrabalarda da öyle, toplumda da öyle. Bu maalesef gerçek.
      Hele ki yurtdışında bir süre yaşadıysanız oradaki Türklerden (genelleme yapmayı sevmem ama öyle) bir destek görmeniz çok düşük ihtimal. Hiç kimse sizin onlardan daha iyi şartlarda olmanızı istemiyor, gururuna yediremiyor. Paylaşım kültürü yok, arkadan gelsin kültürü yok, biz çektik onlar çekmesin yok.

Ama emin olun, onların size sağlayacağı fayda da zarar da çok kısıtlı. En fazla biraz daha çabalarsınız ve öğrenirsiniz.
      ABD'de fırsat çok;

*Burada forumdakileri bile okumaya zaman ayırmayıp aynı soruyu 30 kez soran insanlar var. Ya kardeşim, bugüne kadar hep birilerine güvenerek işlerini halletmiş olabilirsin ama yurtdışında kimse seni umursamaz. Eninde sonunda yalnızlığı hissedeceksin. Kendini mental olarak hazırlamanda fayda var. Bazı kişiler iyi niyetli olsa da iletişim becerileri bana göre zayıf ve tecrübelerini düzgünce aktaramıyor. Bence kastettikleri şey de bu. ABD'de 'loneliness of the Wolf' dedikleri bi olay var. Herkes yalnız kurt gibi takılıyor. Özel alan meselesi çok önemli. Velhasıl, orada yalnızsınız.

*Bence ABD'yi değerli yapan en önemli şey, fırsat eşitliğidir. Fırsat türkiyede herkese eşit şekilde mi geliyor? Yok din, yok mezhep, yok siyasi parti, yok hemşerim.. Elli parçaya ayrılmış her şey. Bunların hepsini geçersen ondan sonra senin ne değer ürettiğine bakıyorlar 🙂 Şaka gibi. ABD'de bu olaylar yok denecek kadar az. Fırsatı sunuyor, orada çok çalışan, gaza basan daha çok kazanacak.

*Herkesin beklentisi farklı. Ona katılıyorum. Ama burada yine hasetlik söz konusu. Geçen bir yerde izledim, adam meksikadan kaçak ABD'ye girmiş. Dünyadan haberi yok, ne dil var ne meslek ne cebinde 5 kuruş para. Ama oradan akıl veriyor, artık göçmenler gelmesin, ABD bitmiş vs. Ya işte bu tarz adamlar zaten insanı yoldan çıkarıyor. ABD'de bela ararsan bela, iş ararsan iş, fırsat ararsan fırsat var.

Önemli olan kafaca buna hazır olmanız.
      Kimsenin dediğine çok takılmayın.

B
      blueboy21

Dikkatimi çeken bir konu var. Bunu 4 sene yaşadığım Almanya'da da görmüştüm, bu forumda da görüyorum.

Türkler olarak konfor bölgemizden çıkmayı çok sevmiyoruz. Her şeyi birilerine yaptırıp, emek harcamadan direkt bana bilgiyi versin, direkt bana iş versin, direkt bana her tüyoyu anlatsın istiyoruz.

Hap bilgi, hap yol haritası. Herkes bunu arıyor.

Mesela forumda o kadar çok post var. Girer girmez kimse foruma 30 dk bile vakit ayırmadan en basit soruları buradan sorup akabinde insanların bu soruları hızlıca cevaplamasını bekliyorlar.

Yurtdışında da aynısını defalarca gördüm.
      Türkiye'de el bebek, gül bebek yetişenler, en ufak bir iş söz konusu olduğunda arayacak birisi olanlar ya da 'kullanacak' tanıdığı olanlar gurbette acayip çuvallıyor. Bilgi her yerde var. Yesilkartforumda da var, Reddit'te de var.

Burası ne güzel Türkçe içerik, kendi vatandaşlarımızın tecrübeleri tabiki de çok değerli ama sonuçta ulaşmak için yine emek harcamak zorundasınız.
      Trump'ın konuşmaları, mesajları, vaatleri ortada. Ararsan buluyorsun, çok detaylı şekilde deneyimlerini paylaşan arkadaşlar var. Sağolsunlar, her şey net.

Arada heyecanla, panikle, korkuyla karıştırdığımız, anlayamadığımız ya da anlam veremediğimiz şeyler olduğunda da zaten forumda herkes yardımcı oluyor.

Ama çok fazla tekrarlayan post görüyorum.
      Her gün giriyorum ve aynı konular.

B
      blueboy21

@tolga20 Arkadaşım heyecanını anlıyorum ama şöyle bir problem oluyor. Biz neredeyse sürecin sonundayız siz ise daha en başında bile değilsiniz. O açıdan burada bilgi paylaşımı noktasında artık son aylara girildiği için bildirimleri takip etmek çok kıymetli ama araya sizin gibi 26'lı arkadaşlar kaynayınca her şey dağılıyor 🙂

Hepimiz size yardımcı oluruz. Ama sizden ricam lütfen başlığı 26 ile doldurmayınız. Zaten o tarafta her soruya cevap veriliyor.

Bu arada hayırlı olsun 🙂

B
      blueboy21
    • RE: Sayılarla DV2025

Herkese selam, arkadaşlar rakamlara ben de göz attım.

1- 221g sayılarına bakarsanız geçen seneyle kıyasla aslında Trump'ın herhangi bir etkisinin olmadığını anlayacaksınız. Yani Trump bu işi istemiyor ya da yavaşlatıyor gibi bir şeyi ben öngörmüyorum hiç.
      2- 24-25 verilerini kıyasladığınızda "EĞER GERÇEKTEN KOTAYI DOLDURMAK İSTİYORLARSA" önümüzdeki ay en az 23k açmaları, sonraki ayda 27k-29k açmaları gerekiyor.
      3- İnsanların çoğu lottery kazandıktan sonra ya evlenmiş ya da çocuk sahibi olmuş gözüküyor. Geçen seneye göre 2.35'den 2.5'a çıkmış. Yani bir case 2.5 kişi demek.
      4-Yasa gereği underfilling yaparlarsa yani kotayı doldurmazlarsa kimse onlara hesap soramıyor. Yani kimsenin umurunda değiliz. Dileyelim ki, böyle bir saçmalık yapmasınlar ki yapacaklarını da zannetmiyorum.
      5-Geçen seneye göre yavaş gidiyor gibi bir algıya kapılmayın. Issuance sayısı açısından zaten iyi gidiyorlar sadece Temmuzu boşa harcadılar.
      6-Afrika da bu arada çok kötü gidiyor. Yani underfilling.

Özetle, Haziran 10-12 gibi bu adamların niyeti gerçekten ne ise onu göreceğiz. Ya küçük bir artışla stabil bir görüntüyle 20.500-21k açıp, 22-23K'da süreci tamamlayacaklar ya da 23k açıp (min 4k artış yapmaları lazım) sonraki ayda 27-28k açıp bütün kapasiteleri zorlayacaklar.

Kaldı ki, Afrika'da iyi gitmediği için oradan da bir kota avantajı olacaktır.

Bence, pozitif düşünerekten Afrika'nın da durumu göz önünde bulundurulduğunda EU tarafı gaza basacak. Hatta son aylarda Afrikadan gelen kotayı da EU yiyebilir.
      Yine umutluyum. Rakamlarda böyle söylüyor. Yeter ki kotayı doldurmak niyetinde olsunlar.

B
      blueboy21

@rezanclz Hocam dediklerinizle alakası yok maalesef. Ülkeye sadece memurlar mı hizmet ediyor diye o zaman adama sorarlar. Benim ödediğim vergi, ürettiğim yazılımların kullanımları vs bakarsak herhangi bir memurdan en az 100 kat daha fazla ülkeme hizmet etmiş oluyorum. Hem de senelik 🙂

Yani polemik konusu yaratmak istemiyorum, sonuçta devlet size bir hak tanımış ve siz de faydalanmışsınız. Bence bu çok güzel. Güle güle kullanın.

Ama devlete somut hizmet edenlere verilen bir hak dediğiniz zaman inanın bu çok geçerli bir sebep değil.

B
      blueboy21

@omerko Pimpirikliler çıkarmadı aslında Ömer Bey, sahtekarlar çıkardı. Adamın teki sahte diploma götürdüğü için onlarda dolayısıyla arkadan gelen herkese sahtekar gözüyle bakıyor ve olabildiğince fazla delil isteyebiliyor. Kesinkes diye bir durum yok ama tedbirli olmakta fayda var. İstenmeyen hiçbir şeyi sunmayın diye elli defa söylendi ama kimse dinlemiyor. Kolektif empati, anlayış, arkadan gelenleri düşünme diye bir şey maalesef biizm insanımızda yok.

İşini bitiren banane diğerlerinden dedikçe böyle uğraşmaya devam..

B
      blueboy21
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@poyraz-Korkmaz Genç kardeşim kusura bakma ama bu durumun sebebi sensin. Başkaları gibi sana teselli vermeye çalışmayacağım. Akıllı bir adamsan dediklerimi harfiyen uygula.

1- Sorumluluğu komple üstüne al. Kimseden medet umma, yok elimden tutun vs. Abicim kimsenin umurunda değilsin. Sırf sen burada canın sıkkın diye sana insanlar niye yardım etsin.. Hele ki bu kafayla ABD'ye geldiğin anda sokaklardasın dostum.

2- Planın var mı? Atanamıyorsun, öğretmen misin? Ee başka bir dünya iş alanı var. Bak ben de doğru düzgün adam bulamıyorum çalışacak. Niye biliyor musun? Herkes anında 1'den 100'e çıkmak istiyor. İlgi alanlarını belirle, bu alanlardan millet para kazanabiliyor mu yoksa daha farklı neler yapabilirsin vs.

3-Her şey gerçekten geçici. Hayatta kendine acımakla, ağlamakla, aşırı düşünmekle vs vakit kaybederken birileri gaza basıyor. Sen öncelikle kendini aşmaya çalışacaksın. Pozitif düşünmeyi öğrenmek zorundasın. Bakın kafan deporesyna kayıyor hemen orada dur ve iyi şeyler söyle.

4- Dil bilmiyorsan İngilizceye aban. GC ya da başka fırsatlar çıkana kadar boş durma. Bolca oku. Üstte belirttiğim alanlardan birini belirledikten sonra o alanda bolca kitap oku. İnternette milyon tane pdf var.

5-Emin ol kimse bir şey yapmıyor zaten. O yüzden azcık gayret göstersen hayatın değişecek. Benim kuzenim Ankara matematik mezunu.. yıllar önce 2 kere kpss'ye girdi atanamadı. Dedim ki ya ne uğraşıyorsun gel yazılımcı ol. Hızlıca gir sektöre. Para da var. Yok dedi. Şu an 8.yılı, depresyonda.. Bitik durumda. Obezite oldu. Hayatta biraz akıllı olacaksın. Rekabetin yüksek olduğu yerlerden kaçacaksın kardeşim. Daha bunu öğrenememişsin. Bak gc niye çıkmıyor, çünkü çok rekabet var. Git Yeni Zelanda, Avustralya vs dene.

6- Mental sağlık çok önemli. Hemen küçük Emrah moduna geçme, kendine acımayı bırak. Obama 55 yaşında emekli oldu, Trump 70 yaşında başkan seçildi. Herkesin sırası farklı. Ben 39 yaşındayım ve 6. başvurumda çıktı. Ya hele senin yaşın 22 mis... Sen ilk defa başvurdun ve çıkmadı diye ağlıyorsun. Dalga mı geçiyorsun insanlarla?
      Hızlıca bir şeyler başarmak istiyorsan hızlıca o mental olgunluğa kavuşman gerekiyor. Baaşrının anahtarı mental olgunluk. Hiçbir şeyi seni pes ettirmemeli. Bunun başka bir yolu yok.

Son olarak,
      Bu sözleri ister ciddiye alırsın istersen yine elli tane mazeret bulup kendini rahatlatırsın. Ama işin özü basit.

İnanılmaz rekabet var. İnsan çok. Sayı çok.
      Bu noktada devreye strateji giriyor. Her adımını düşünerek atmalısın.
      Yoksa acayip fırsatlar var.
      İlgilenirsen özelden yaz, paylaşayım.
      Bol şans.

B
      blueboy21

blueboy21 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@EzgiLera Kart elimizde olmadığı sürece demişsiniz ama SSN'ler geldikten sonra zaten iş resmiyete dönmüş olmuyor mu? Yani SSN'lerin gelipte greencardların iptal olacağı bir senaryoya göre mi bunu dile getirdiniz?

Gündem içinde yayımlandı
      B
      blueboy21

@ATS16 Çok teşekkürler

B
      blueboy21

@rezanclz Biz daha uscisten para vs ödemedik, ülkeye de girmedik ama adres değişikliği yapmak zorundayız. Yanlış anlamadıysam ülkeye girmeden greencardların teslim edileceği adresi site üzerinden biz kendimiz de değiştirebiliyor muyuz? Doğru mu anladım? Yani ülkeye girişte polise bir şey vermemize de gerek yok bu durumda?

B
      blueboy21
    • RE: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar herkese bol şans. Sadece bir hususta fikrimi belirtmek isterim. Bence buradaki çoğu kişi kuraya giremeden zaten fotoğraf kriterlerinden dolayı eleniyor. Çektiğiniz fotoları https://www.greencardphotocheck.com/tr/ buradan yükleyip uygunluğunu kontrol ettikten sonra başvurunuzda kullanın.

Eğer hatalı foto eklerseniz zaten direkt eleniyorsunuz. Herkese bol şans.

B
      blueboy21
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@sedat3459 Selam, sizin kaçıncı girişinizde 13 ay oldu? Mesela biz 2 hafta gir-çık yaptıktan sonra 8-9 ay sonra geri girsek bi sorun olmayacak mı?

Yolculuk içinde yayımlandı
      B
      blueboy21

@Flight101 Çok teşekkürler..

B
      blueboy21

@Flight101 Adınıza çok sevindik. Her şey gönlünüzce olsun. Her zamanki gibi detaylıca anlatmışsınız. Sadece bir şeyi merak ettim.

"31 Ağustos günü kızımız için 12 Eylül günü için biyometrik randevusu verilmiş olan mektubu aldık. Randevu Clevland Ohio' ya verilmişti." demişsiniz. Benim kızım 2 yaşında ve aralıkta gireceğiz abd'ye. 2 hafta kalıp sonra türkiyeye döneceğiz. Mayıs gibi de temelli girmeyi planlıyoruz.
      Biyometrik randevu bu yaştaki çocuklar içinde geçerli mi? Evetse, biz Türkiye'deyken böyle bir şey gelirse ne yapmamız gerekiyor?

Kolaylıklar, çokça selamlar.

B
      blueboy21

@Cihat-58 Bu arada Thai Airways çok iyiydi, aktarmalara dikkat edin. Bagaj hakkına da keza dikkat edin. Koltukları ve ekstra kg çıkarsa hiç acımıyorlar. 10kg fark çıktı diye 7500tl ödedim ben de. Dönüş bileti biraz rizikolu iş, alırsınız ama vizeyi biraz sonraya verirler biletleriniz yanar, almazsanız belki erken verirler otelden yana karınız olur. Vizeyi basılı aldıktan sonraki aşamada hızlıca dönersiniz. Zaten çok farketmiyor.

B
      blueboy21

@Cansu-mer Hayırlı olsun, her şey gönlünüzce olsun.

B
      blueboy21

@ATS16 " sıkı göçmenlik işlemleri/kontrolleri nedeniyle" derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Yani vize alınmasına rağmen tekrardan bir kontrolden geçiriliyor kişiler? Ve tam tersi onlar vize vermiş ama biz veremeyiz gibi bir durumla hiç karşılaşıldı mı?

B
      blueboy21