@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Doları bir bıraksalar uçacak valla gerçi sonbahar yaklaşıyor uçması yakındır. 2 tl den 30 a 15 kat arttı eğer bi 4-5 kat daha artarsa artık gidemeyecek duruma geliriz ama artmaması için de bir sebep yok hala dolar baskılanıyor memlekette düzelen hiçbir şey yok aksine her şey daha kötüye gidiyor
Valla herşey kötüye gidiyorda ben saldim. Umrumda değil artik kendimi kurtarmaya odaklaniyorum fazla değil 7 rakamlı banka hesabim olsun yeter... 
Kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum ama 7hane Türkiye için kendini kurtarmak bazında pek bir anlam ifade etmiyor bence. 1 milyona araba zar zor bulunuyor ki lüks bulmak zaten imkansız.
Burada 4 taneli sayılara (dolar bazında) daha iyi arabalar alınıyor.
Cidden güzel bir semtte kibrit kutusu gibi olmayan, kaliteli bir inşaat firması tarafından yapılmış bir ev alayım derseniz yine 7 hane yeterli değil, müstakilden falan zaten bahsetmiyorum.
Geçenlerde bir finansal analiz videosu izledim. Amerika’da insanlar en çok 10bin dolar biriktirirken zorlanıyorlarmış. Ama o ilk 10bin doları biriktirdikten sonra gerisi çok ivmeli artıyormuş. Burada da 10bin dolara sıfır araba alınmaz, ev alınmaz ama 10bin dolar güven eşiğiymiş. Bugün işinizi kaybetseniz kendinizi birkaç ay idare edeceğiniz paranız cebinizde oluyor, arabanız bozulursa %99 oranda masraflara o para yeterliymiş, evinizde bir masraf çıksa yine %90 üstünde karşılayabileceğiniz bir masraf oluyormuş. Ve o 10bin doları biriktirdikten sonra daha stressiz, daha berrak kafayla kararlar alıyormuş insanlar. Üstelik risk almaya daha hevesli ve risk yönetiminde daha başarılı oluyorlarmış.
Sanıyorum sizin için de 1 milyon TL bu 10bin dolara denk