Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben Türkiyede yazmak istedim 🙂 lütfen yanlış anlamayın hani bilgi olsun

    iş memur:
    maaş: 5500 ( 2019 ) zamla birlikte
    bekar.

    şehir mersin

    kira: 900-1000
    elektrik : 150
    gaz aylık ortalama: 150
    su: 80
    telefon 2 adet : 100 (türkcell)
    internet: 70 ( ttcom berbat )
    sağlık: devlet ssk bağkur (memnunum)-türkiyede en çok memnun olduğum bu konu bu arada şuan için.
    mutfak: ailemle kalıyorum 750
    pazar : 250
    dışarda yeme: 150 (çok çıkmmıyorum dışarıya)
    araba : yok - düşünmüyorum -istiyorum ama alamıyorum benzin vergi sigorta kasko yıllık vergi muayene …...
    kıyafet : 250 - kaliteli yabancı mallar pahalı - salomon bir ayakkabı 800 tl düşünün.
    spotiyf: 13 tl
    netflix : 16 tl
    spor salonu:100 tl

    ortlam 3000-3250 tl arası

    bekar olmak ve araba ve dışarda fazla harcamadığımdan bu ama buyuk şehir ve dışarda yemek araba olsa - 1500 tl aylık daha koymak lazım üstüne.

    birim fiyat olarak durum bu ama asgari ücret bu yıl 2000 tl ben asgari ücretin 2 katından fazla alıyorum .

    amerikda ortalama bir kişinin yanı asgari ücreti ile çalışan bir kişi 2000-2500 tl arası alır gibime geliyor. onu 2 katı: 5000 5500 dolar alan birinin ortalama bir eyalette nasıl bilmem.

    yinede bu yıl bekliyorum GC bakalım.

    USa Yapmak istediğim iş Söför olmak Tır uzun yol söförü …

    teşekkürler sadece bilgi amaçlı yazılmıştır.


  • Albany içinde bir çalışmanız varmı 4 kişilik aile


  • Aralık ayına ait, Eskişehir ilinde bir apartmanın doğalgaz faturalarına bakar mısınız
    (En alttaki 2 satır işletme, diğerleri daire)

    alt text


  • Ben de giderleri yazacaktım ama listedeki bazı maddeler bizde tam oluşmadı. 2. ay sonunda yazayım ben de. Ama sadece şunu söylemeliyim, kira>diğer tüm giderler. Ve aynı maaşı alıp başka -görece ucuz- bir eyalette yaşamakla neredeyse iki üç katı fark ettiriyor kira. Bazen çılgınca bir işe giriştiğimizi düşünüyorum. Buranın uzak şehirlerinde kiralar nispeten düşüyor ama yol bu sefer 1 saatin çok üzerine çıkıyor. Her şey iş olanakları ile kriterize, iş varsa sorun yok, iş yoksa sorun büyük.


  • ocak ve subat arasi resmen amerika durdu . ekonomi dondu . yada sadece bizim kuzeyde boyle oldu anlamadim .. kazancim bu 1 ay icinde %40 dustu .. kira + faturalari zar zor odedim . bilmiyorum baska boyle sikinti yasayan oldu mu acaba . trumpin hukumeti kapatmasi en cok bizi vurdu valla . sabah kahvaltisinda dahi pizza yiyen amerikali aksamlari bile siparis vermez oldu :)))) suan duzeldi gibi 1 haftadir isler guzel .. bende kendi masraflarimi yazayim belki beni okur amerikaya gelmeyi tekrar gozden gecirirsiniz :))) KIRA 1300 araba sigortasi : 150 . aylik mutfak : 400 elektirik : 100 benzin : 300 telefon 2 kisi : 80 internet 50 dolar sadece zorunlu giderler 2380 dolar . bunun icinde gezme tozma masrafi yok . kiyafet masrafi yok . saglik sigortasi yok . amerikada yasam kolay diyen arkadaslara inanmayin burda yasam gercekten cok cok zor . koseye 100 dolar atamiyorum atan varsa helal olsun :))) tek tesellim bunlar gecici ilerde duzelecek hersey :))))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yekta lütfen alınma yada yanlış anlama ama hiçbir zaman amerika da olanlar uber - lyft - amazon yada hangisini yapıyorsan bunlarla ev geçindirilmez dediler ki sadece geçici olarak yapacaksın en kısa zamanda iş bulmanı söylediler. Özelliklerini bence facebook gruplarına yazarsan sana çok kolay iş bulabilirler. Amcamdan dolayı new jerseye tabiki de 7 mayısta çıkarsa gidicem facebook yazdığım zaman sana çıksın new jersey türkleri işin kralını bulacak o kadar çok insan var ki şaşıracaksın dediler doğru yada yanlış ondan yaptığın işlerle sürekli düşünme bu arada amazon flex hesabın varsa kadrolu tam gün için başvuru yap. Bu konuda emrah ateş videosu var. Saatlik 25 dolar araba senin değil onların ford transit tipi araçlarla yapıyorsun. Tekrar yanlış anlama işini kötülemek istemiyorum ama sürekli düşünme.


  • @yekta Bu verdiginiz gider rakamlarini tek basiniza mi yoksa iki kisimi calisarak karsilamada zorlandiniz?Kisaca 2 kisi sizin vb islerde calismayla bu giderleri karsilayamiyormu?


  • @ayvalik10 Haklisin hocam .. burda meslek yapmak cok onemli . zaten belirttigim gibi bu gunler gecici . bu arada uber veya lift yapmiyorum restorantta calisiyorum belirli bir saatlik ucretim var + tip var .. Ben hala fikrimin arkasindayim sonucta turkiyeden gelen herkes bilgisayar programcisi veya ust duzey meslegi olan insanlar degil . ornegin esim avm de ise girdi forever 21 da .. saatlik asgari ucret 10.10 dolar . ve max calisma saati haftada 40 saat. yani 400 dolar ,, vergilerden sonra sana 350 dolar kalir ayda 1400 dolar yapar . 2 kisi ayni isi yapsin ayda 2800 dolar . masraflari kurtardi mi ? hayir . amerikaya gelipte kimse kimseye saatlik 15 20 dolar gel basla demez . maalesef durumlar boyle buraya gelirken belirli bir birikimle ve bazi seyleri goze alarak gelin . benimki sadece tavsiye :))) flex isi burada cok cok zor is sabahin 5 inde gidiyorsun kamyona yukletiyorsun sonra adreslere tek tek gidip veriyorsun ve adres basi 80 cent civari kaziyorsun yapilacak is degil . ingilizcesi cok iyi olup issiz olan arkadaslar da var fabrikalarda surunen arkadaslarda yani dilde cozum degil ..


  • @uda4a 2 kisilik masraflar..tek kisi calisarak zorlandim suan esim ise girdi bakalim bu ay biraz daha rahat gececek gibi

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 amcaa dediniz de yine insanlık olsun yazayım dedim. Muhakkak öyle değildir insallah ta olmazda bizde kanada ya dayı mızın yanına gitmiştik lanet olsun o güne 😊 dikkat edin yinede sadece bir arkadas uyarısı olsun.

  • ⭐⭐

    Austin'de yaşayan arkadaşlar aylık giderlerinizi paylaşırmısınız lütfen?


  • @sadriabi merhaba. Quarterly tax odemesi nasil yapiliyor? Bilgi aktarabilir misiniz?
    Tesekkurler.


  • @ashborn Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

    @sadriabi merhaba. Quarterly tax odemesi nasil yapiliyor? Bilgi aktarabilir misiniz?
    Tesekkurler.

    @ashborn aslında şirketler için TR’de de olan bir sistem. Bir önceki yılda gerçekleşen gelirinize bakarak bir projeksiyon yapıyorsunuz ve içinde olduğunuz yıl sonunda ödeyeceğinizi tahmin ettiğiniz tutarı 4 taksit halinde peşin olarak ödüyorsunuz. Yıl sonunda vergi bildirimi yaptığınızda IRS ile mahsuplaşıyorsunuz. Fazla ödemişseniz iade alıyorsunuz eksik ödemişseniz ek ödeme yapıyorsunuz.

    Ödeme şekline gelince muhasebeci herbir quarterly tax için bir kupon/evrak veriyor bana. Onunla birlikte yazdığım ceki postayla yolluyorum. Muhasebeci olmadan nasıl yapılır bilmiyorum. Ben sole propreitor olarak çalışıyorum. Maaşlı çalışanlarda vergi her ay maaşlardan kesiliyor diye tahmin ediyorum.

    Yaşadığınız eyalette varsa state tax de ödüyorsunuz quarterly olarak, federal haricinde.

    Kolay gelsin.


  • @hockeyumpire2 ben yazayım 🙂

    Amerikaya geleli 40 gün oldu. Eşim ve 1.5 yaşındaki oğlumla geldik.

    Kira 1450(2+1 güzel bir apartmen kompleksi)+ 700 deposit(çıkarken geri veriyorlarmış)
    ev eşyaları tek seferlik 1300
    araba sigortası 80
    araç 17000 (2017 ford escape suv)
    internet+tv 80
    cep 2 kişi 80
    elektrik+su 200
    benzin 100
    laundry+kurutma makinası kiraladık aylık 40
    çocuğun parttime daycare'i 450
    market masrafı 600-800
    dışarda yeme içme 300-400

    Yaklaşık olarak böyle, ailenin durumuna göre daha ekonomik/görece daha pahalı bir yaşam olabilir pekala.


  • @murat-yılmaz selam kurutma demişsiniz ama evlerde çamaşır makinesi yok mu? Bir de eşiniz çalışacak mı çalışacaksa ufaklık için kreş araştırdınız kı fiyatlar nasıl

  • ⭐⭐

    @murat-yılmaz çok tesekkür ederim. ✨ Day-care hakkında biraz daha bilgiverebilirmisiniz? Biz geldiğimizde oğlum 3,5 yasına yaklasmıs olacak. Sanırım 4yasına kadar daycare kullanmak zorunda kalacağız. Ücretler ve saatler i merak ediyorum.


  • @yekta Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

    ocak ve subat arasi resmen amerika durdu . ekonomi dondu . yada sadece bizim kuzeyde boyle oldu anlamadim .. kazancim bu 1 ay icinde %40 dustu .. kira + faturalari zar zor odedim . bilmiyorum baska boyle sikinti yasayan oldu mu acaba . trumpin hukumeti kapatmasi en cok bizi vurdu valla . sabah kahvaltisinda dahi pizza yiyen amerikali aksamlari bile siparis vermez oldu :)))) suan duzeldi gibi 1 haftadir isler guzel .. bende kendi masraflarimi yazayim belki beni okur amerikaya gelmeyi tekrar gozden gecirirsiniz :))) KIRA 1300 araba sigortasi : 150 . aylik mutfak : 400 elektirik : 100 benzin : 300 telefon 2 kisi : 80 internet 50 dolar sadece zorunlu giderler 2380 dolar . bunun icinde gezme tozma masrafi yok . kiyafet masrafi yok . saglik sigortasi yok . amerikada yasam kolay diyen arkadaslara inanmayin burda yasam gercekten cok cok zor . koseye 100 dolar atamiyorum atan varsa helal olsun :))) tek tesellim bunlar gecici ilerde duzelecek hersey :))))

    merhaba, mesajlariniza bakinca oraya gittiginizden beri hafiften bir hayal kirikligi yasiyor gibisiniz. sorun sadece maddi mi?

  • ⭐⭐

    @kivooo Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

    @murat-yılmaz selam kurutma demişsiniz ama evlerde çamaşır makinesi yok mu? Bir de eşiniz çalışacak mı çalışacaksa ufaklık için kreş araştırdınız kı fiyatlar nasıl

    Kuzey dogu eyaletlerinde evde laundry olmasi luks kaciyor. Laundry olsun diye tercih yaparsaniz kiraniz artacak demektir.


  • @newman evet hocam maddi .. aslinda birazda bekletiyle alakali insan turkiyeden youtube videolarini izleyince oo amerika mustang binerim haftada bir maimi yaparim canim sikilirsa new york yaparim zannediyordu :))) en azindan ben oyle zannediyordum sagolsunlar :)))) bu aralar sikintilarim bitmiyor nazar mi var yoksa baska bisey mi anlamadim .. 3 gun once kaza yaptim siyahi arkadasimiz geldi kapidan vurdu yan yoldan girerek . ama polis amca sagolsun adamin geldigi yerde stop sign yok o yuzden 2nizde haklsiniz diyerek %50 50 suclu buldu sigorta karsilamiyor masrafi mi .. ve dun gece esim sancilandi gece 4 de acile hastaneye goturdum . 4 5 saatlik kontrol sonucu bobrek tasi oldugu ortaya cikti .. ordanda en az 7 8 bin dolarlik fatura bekliyorum .. arabada en az 2 bin dolar masraf .. geldi mi arka arkaya geliyor :)))) zor gunler gececek bahar gelecek diye diye teselli ediyorum kendimi . bu arada saglik sigortamiz yok fatura geldikten sonra maddi durumumuz kotu oldugunu belirtirsem galiba fatura silinirmis bilmiyorum da o sureci ..


  • @yekta Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

    @newman evet hocam maddi .. aslinda birazda bekletiyle alakali insan turkiyeden youtube videolarini izleyince oo amerika mustang binerim haftada bir maimi yaparim canim sikilirsa new york yaparim zannediyordu :))) en azindan ben oyle zannediyordum sagolsunlar :)))) bu aralar sikintilarim bitmiyor nazar mi var yoksa baska bisey mi anlamadim .. 3 gun once kaza yaptim siyahi arkadasimiz geldi kapidan vurdu yan yoldan girerek . ama polis amca sagolsun adamin geldigi yerde stop sign yok o yuzden 2nizde haklsiniz diyerek %50 50 suclu buldu sigorta karsilamiyor masrafi mi .. ve dun gece esim sancilandi gece 4 de acile hastaneye goturdum . 4 5 saatlik kontrol sonucu bobrek tasi oldugu ortaya cikti .. ordanda en az 7 8 bin dolarlik fatura bekliyorum .. arabada en az 2 bin dolar masraf .. geldi mi arka arkaya geliyor :)))) zor gunler gececek bahar gelecek diye diye teselli ediyorum kendimi . bu arada saglik sigortamiz yok fatura geldikten sonra maddi durumumuz kotu oldugunu belirtirsem galiba fatura silinirmis bilmiyorum da o sureci ..

    Geçmiş olsun, hepsi geride kalacak merak etmeyin 🙂 benim bir yakınım da sağlık sigortası yokken eşini acile götürmek durumunda kaldı. Gelen faturaya sağlık sigortam yok yeterli gelirim de yok diyerek itiraz ettiler ve borç sıfırlandı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum